Connect with us

تجارت

سالانه به ارزش حدود یک میلیارد دالر سنگ‌های قیمتی افغانستان قاچاق می‌شود

منتشر شده

در

اتحادیه پروسس سنگ‌های قیمتی در افغانستان امروز یک شنبه (۱۷حوت) می‌گوید با گذشت دو دهه حکومت هنوز هم نتوانسته جلو قاچاق سینگ‌های قیمتی به کشورهای دیگر را بگیرد.

مسوولان در این اتحادیه می‌گویند همه ساله به گونه میانگین، به ارزش حدود یک میلیارد دالر سنگ‌های قیمتی از افغانستان قاچاق می‌شود.

این اتحادیه می‌گوید که این سنگ‌ها در بازارهای خارجی زیر نام کشورهای همسایه به فروش می‌رسد. این اتحادیه حکومت به ویژه وزارت معادن را به بی‌پروایی در این بخش متهم می‌سازد.

میا میرزا محمد، معاون اتحادیه پروسس سنگ‌های قیمتی افغانستان می‌گوید که :” ارزش سنگ‌های قاچاق به یک میلیارد دالر می‌رسد، اما حکومت هیچ برنامه ندارد و این سنگ‌ها به بسیار آسانی به بیرون فرستاده می شوند.”

مسوولان در این اتحادیه می‌گویند که اگر روند استخراج سنگ‌های قیمتی قانونی شود میلیاردها دالر از بهر جمع‌آوری این سنگ‌ها به عواید حکومت واریز خواهد شد.

از سوی دیگر وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که اقدام‌های جدی در مورد جلوگیری قاچاق سنگ‌های قیمتی روی دست گرفته شده است.

به گفته‌ی این وزارت در سال ۱۴۰۰ خورشیدی شماری از کارخانه‌های پروسس سنشگ‌های قیمتی در کشور به فعالیت آغاز خواهد کرد.

محمد عزیز غروال، سخنگوی وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که :” ما از موضوع قاچاق و استخراج غیرقانونی آگاهی داریم و این موضوع را با شورای امنیت نیز شریک ساختیم. و قرار است که دو مرکز پروسس سنگ‌ها یکی در کنر و دیگر هم در کابل ایجاد نمایم.”

آگاهان اقتصادی می‌گویند که اگر حکومت جلو تاراج دارای های ملی را نگیرد، افغانستان با مشکلات جدی اقتصادی روبرو خواهد شد.

تجارت

بحران صادرات کینو پاکستان؛ تولیدکنندگان با ضرر میلیاردی مواجه‌اند

Published

on

با وجود آن‌که پاکستان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان میوه‌های مرکبات (مالته، کینو) جهان است، صادرات کینو این کشور در فصل ۲۰۲۵-۲۰۲۶ تنها به حدود ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار تن می‌رسد که به مراتب کمتر از ظرفیت بالقوه ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن است. به گفته منابع صنعت، هزینه‌های بالای حمل‌ونقل، محدودیت‌های گذرگاه‌ها و فقدان حمایت مؤثر دولت باعث کاهش صادرات شده است.

رسانه‌های پاکستانی گزارش داده اند که، فصل گذشته، صادرات کینو حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار تن بود و بازارهای اصلی شامل روسیه، اندونیزیا، امارات، افغانستان، عربستان و کشورهای آسیای مرکزی می‌شدند.

فیصل چیما، عضو سابق مجلس و مالک یک باغ بزرگ کینو، گفت: «با وجود محصول فوق‌العاده امسال، بحران ادامه دارد. مشکل گذرگاه افغانستان طی سال‌های گذشته صادرات ما را محدود کرده و اعتصاب اخیر حمل‌ونقل نیز باعث از دست رفتن برخی سفارش‌ها شد.»

به اساس گزارش رسانه‌های پاکستانی، بازار کینو طی فصل جاری با کاهش شدید قیمت مواجه شده است. در آغاز بسته‌بندی برای صادرات به دوبی، هر کیلو کینو بزرگ ۱۲۰ تا ۱۲۵ کلدار پاکستانی  و کیلوهای کوچک ۹۰ تا ۹۵ کلدار قیمت داشت، اما تا ۱۵ دسمبر، قیمت‌ها به ۷۵ کلدار برای میوه بزرگ و ۳۵ تا ۴۰ کلدار برای میوه کوچک سقوط کرده است. 

صنایع کینو گزارش داده‌اند که بسیاری از کارخانه‌ها به دلیل مشکلات گذرگاه یا کاهش فعالیت‌های خود، نیمی از ظرفیت روزانه را از دست داده‌اند و این امر باعث آسیب به درختان و کاهش بهره‌وری شده است.

ساجد تارار، رئیس سابق اتاق تجارتی شهر سرگودها پنجاب (یکی از مراکز مهم تولید مرکبات)، هشدار داد که بسته شدن گذرگاه‌ها زنجیره صادرات را فلج کرده است. او گفت: «بیش از ۱۰۰ کارخانه باز نشده‌اند و حدود ۵۰ واحد تعطیل شده‌اند. اگر بحران ادامه یابد، حدود ۸۰۰ هزار کارگر ممکن است بیکار شوند.»

انبارهای سرد سرگودها ۸۰ تا ۹۰ درصد پر است و میلیون‌ها دالر کینو در معرض فساد شدن قرار دارد. تولیدکنندگان نگران هستند که این بحران باعث ضرر ۸ تا ۱۰ میلیارد کلدار شود و بر محصولات آینده از جمله گندم و نیشکر نیز تأثیر بگذارد.

Continue Reading

تجارت

پزشکیان: تجارت بین ایران و افغانستان را تسهیل خواهیم کرد

Published

on

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، گفته است که تهران تلاش دارد تعاملات با افغانستان را از جمله در گمرک و بازارچه‌ها تسهیل کند.

پزشکیان این اظهارات را در یک گفتگوی تلویزیونی در پایان سفرش به ولایت خراسان جنوبی که هم مرز با افغانستان است، مطرح کرده است.

رئیس جمهور ایران همچنان در در دیدار با فعالان اقتصادی خراسان جنوبی گفت که در این ولایت بسترهای مناسبی وجود دارد، همه چیز (اعم از معدن، همسایگان هم‌چون افغانستان و حتی پاکستان و دسترسی به اقیانوس از طریق چابهار) طلاست و این فرصتی نیست که در همه جا وجود داشته باشد.

Continue Reading

تجارت

دیدار معین وزارت مالیه قزاقستان با معاون اول د افغانستان بانک

Published

on

هیأتی از قزاقستان به ریاست معین وزارت مالیه این کشور با صدیق الله خالد، معاون اول د افغانستان بانک در کابل دیدار کرده است.

طبق خبرنامه د افغانستان بانک، آقای خالد در این نشست گفت که این نهاد می‌خواهد به منظور توسعه روابط تجارتی با قزاقستان، روابط بانکی منظم و مؤثر برقرار نماید.

آقای خالد تأکید کرد که تقویت همکاری‌های بانکی می‌تواند زمینه تسهیلات برای تجارت، سرمایه گذاری و تعاملات اقتصادی میان دو کشور را فراهم کرده و سبب ثبات مالی در سطح منطقه گردد.

هیأت قزاقستانی نیز بر اهمیت توسعه همکاری های بانکی و اقتصادی میان دو کشور تأکید کرده و آمادگی خود را برای گسترش همکاری های مشترک ابراز نمود.

در این نشست همچنین بر ایجاد کمیته های تخنیکی توافق شد تا این کمیته ها از جانب هر دو کشور، بحث های تخنیکی را برای پیشبرد امور انجام دهند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!