Connect with us

رویداد های اخیر

گزارشگران بدون مرز بازداشت و آزار و اذیت خبرنگاران افغان را محکوم کرد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

سازمان گزارشگران بدون مرز، بازداشت دو روزنامه‌نگار توسط نیروهای امنیت ملی در زابل و خوست و آزار و اذیت مسوولان خبرگزاری پژواک را از سوی مقام‌های رسمی حکومت افغانستان، نکوهش کرده و از رییس جمهوری و امرالله صالح معاون نخست‌اش میخواهد تا قانون رسانه‌های همگانی را رعایت کنند.

در گزارشی که از سوی سازمان گزارش‌گران بدون مرز منتشر شده، آمده است که محبوب‌الله حکیمی، خبرنگار رادیو بیان در ولایت زابل، در یازدهم سرطان، از سوی نیروهای امنیت ملی بازداشت شده است. 

گزارش افزوده است که اتهام آقای حکیمی، انتشار کامنتی در صفحه‌ی فیس‌بوکش و کافر خطاب کردن رییس‌جمهور غنی بوده است.

در حالی که این خبرنگار، پیش از بازداشت در ویدیویی انتشار این کامنت را نتیجه‌ی هک شدن صفحه‌اش دانسته است. بر اساس گزارش، در ویدیویی که از سوی امنیت ملی منتشر شده، آقای حکیمی به انتشار این پیام اعتراف کرده و بابت آن معذرت خواسته است.

مجیب خلوتگر رییس اجرایی نی حمایت کننده رسانه های آزاد در افغانستان گفته است: “حکومت افغانستان فشار وارد میکند بر آزادی بیان و با قطع یا حداقل با مخالفت دسترسی به اطلاعات و اخلال آن باعث می شود که بر آزادی بیان فشار وارد کند و حکومت بر تعهدات خود و رعایت قانون که خود امضا کرده پابند نیست.”

بر بنیاد این گزارش، هم‌چنان در یازدهم سرطان، نیروهای امنیت ملی ولایت خوست، خانه‌ی فاروغ جان منگل، خبرنگار محلی و همکار خبرگزاری رویترز و برادرش سیف‌الله حیات، نماینده‌ی کمیته‌ی مصوونیت خبرنگاران را بررسی کرده و با رفتاری نامناسب، او را به ریاست امنیت ملی برده اند.

صدیق الله توحیدی مسوول امور داد خواهی کمیته مصونیت خبرنگاران توحیدی گفته است: “اعلامیه خبرنگاران بدون مرز سو رفتار برخی نهادهای حکومتی در برابر خبرنگاران امر درست و روشن است. اتهام و محکومیت بالای خبرنگاران نشان میدهد که حکومت افغانستان و ادارت تحت امرش میکانیزم قانونی رسیدگی به شکایت های خبرنگاران را در نظر نمی گیرد. با سلیقه ها و اقدامات غیر قانونی سبب مشکلات جدی بر خبرنگاران می شوند.”

خبرنگاران‌می‌گویند در کنار تهدید و نبود مصوونیت جانی برای خبرنگاران عدم دسترسی به اطلاعت یکی از چالش های جدی تر دیگری است حکومت به آن کم توجهی می‌کنند.

سازمان گزارش‌گران بدون مرز، گفته است که خبرگزاری پژواک نیز چندی پیش، پس از انتشار گزارشی در باره‌ی قاچاق و فروش ۳۲ دستگاه تنفس مصنوعی کمک شده به افغانستان در پاکستان، زیر فشارهای مستقیم و غیر مستقیم مقام‌های حکومتی قرار گرفته است.

رویداد های اخیر

پایان ماموریت توماس نیکلسون در امور افغانستان

براساس اعلام او، تا تعیین نماینده جدید، “درن دریا”، رییس بخش افغانستان و پاکستان در سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا (EEAS)، به‌طور موقت این مسئولیت را برعهده خواهد داشت.

Published

on

(Last Updated On: )

توماس نیکلسون، نماینده خاص اتحادیه اروپا در امور افغانستان، از پایان مأموریت خود در این سمت خبر داد.

او روز یک‌شنبه، ۲۴ حمل، با انتشار پیامی در شبکه‌ای ایکس، از فرصت خدمت در این “برهه حساس تاریخی” ابراز سپاس‌گزاری کرد و از افغان‌ها، همکاران و شرکایش بابت همراهی و نقدهای سازنده قدردانی نمود.

نیکلسون تأکید کرده است که پایان مأموریتش تغییری در سیاست‌ها و رویکرد اتحادیه اروپا در قبال افغانستان ایجاد نخواهد کرد.

به گفته او، اتحادیه اروپا همچنان به تعهدات خود نسبت به مردم افغانستان پایبند بوده و در چارچوب مصوبات شورای این اتحادیه، با افغانستان و شرکای بین‌المللی همکاری خواهد کرد.

براساس اعلام او، تا تعیین نماینده جدید، “درن دریا”، رییس بخش افغانستان و پاکستان در سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا (EEAS)، به‌طور موقت این مسئولیت را برعهده خواهد داشت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شهباز شریف: افغانستان گروه‌های تروریستی را مهار کند

Published

on

(Last Updated On: )

صدر اعظم پاکستان می‌گوید که از خاک افغانستان در حملات علیه پاکستان استفاده می‌شود و امارت اسلامی باید طبق توافقنامه دوحه، گروه‌های تروریستی را مهار کند.

به گزارش جیو نیوز، شهباز شریف به خبرنگاران در لندن گفت که تحریک طالبان پاکستان و سایر گروه‌های شبه نظامی از خاک افغانستان فعالیت می‌کنند.

او گفت: «افغانستان کشور برادر ما است و دو کشور ذاتاً همسایه هستند. ما باید به عنوان همسایه های خوب زندگی کنیم. این به ما بستگی دارد که چگونه صمیمانه و دوستانه زندگی کنیم. ما چندین بار از حکومت سرپرست افغانستان خواسته ایم که طبق توافقنامه دوحه، از خاک افغانستان علیه پاکستان و منافع آن استفاده نشود.»

شهباز شریف افزود: «متأسفانه گروه‌های تروریستی مانند تحریک طالبان پاکستان و سایر گروه‌های تروریستی از افغانستان فعالیت می‌کنند. آنها مردم بی‌گناه را در داخل پاکستان کشته‌اند. این قربانی پاکستانی‌ها هدر نخواهد رفت. توصیه من به افغانستان این است که این گروه‌های تروریستی را مهار کند.»

مقام‌های پاکستانی بارها ادعا کرده اند که از خاک افغانستان در حملات علیه پاکستان استفاده می‌شود.

امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده و گفته است که افغانستان مسوول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام ارشد پنجاپ پاکستان از ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان ابراز تاسف کرد

Published

on

(Last Updated On: )

مریم نواز، وزیر ارشد ایالت پنجاب پاکستان از محدودیت‌های آموزشی بر دختران در افغانستان ابراز تاسف کرده و خواستار رسیدگی جامعه جهانی به این مسئله شده است.

او روز شنبه در نشست دیپلوماسی انتالیا در ترکیه تاکید کرد که هیچ جامعه‌ای بدون سرمایه گذاری برای رفاه زنان و دختران پیشرفت نمی‌کند.

مریم گفت: «کودکان بیگناه در فلسطین زیر آوار اند. دختران در افغانستان از دسترسی به مکاتب محروم هستند. کودکان کشمیر قربانی ظلم و ستم هستند. در سودان، مردم چندین کیلومتر فاصله را برای به‌دست آوردن غذا می‌پیمایند. اینها مسائل جداگانه نیستند، بلکه پاسخ انسانی جمعی را می طلبند.»

با رویکار آمدن دوباره امارت اسلامی، دختران بالاتر از صنف ششم از ادامه آموزش در مکاتب و پوهنتون‌ها محروم شده‌اند. این ممنوعیت با واکنش‌های گسترده جهانی روبه‌رو شده‌است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!