رویداد های اخیر
سازمان ملل چارچوب تعامل انتقالی برای کمک به افغانستان را اعلام کرد

در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در پیوند به افغانستان، چارچوب تعامل انتقالی یا TEF نهایی و اعلام شد.
براساس این سند، برنامهریزی استراتژیک فراگیر و هماهنگی کار سازمان ملل برای کاهش رنج مردم افغانستان از طریق نجات جانها و حفظ خدمات ضروری، تضمین میشود.
این راهبرد گسترده به سازمان ملل متحد کمک خواهد کرد تا اطمینان حاصل شود که افغانها میتوانند نیازهای اساسی انسانی خود را برآورده سازند.
دکتر رامیز الکباروف، هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد برای افغانستان، میگوید دراین باره گفت:” امروز ما راهاندازی چارچوب تعامل انتقالی خود را برای افغانستان اعلام میکنیم، این یک استراتژی مهم است که به ما اجازه میدهد تا کارهای بشردوستانه حیاتی و مداخلات خود را برای تامین و حمایت از نیازهای اولیه انسانی در افغانستان انجام دهیم. ۱۵۸ شریک برای ارائه حمایتهای مورد نیاز و کمکهای حیاتی برای حفظ خدمات صحی آموزش برای حمایت از زیرساختها و معیشت مبتنی بر جامعه، بخش مداخله و کشاورزی ما را گسترش میدهند و از همه مردم افغانستان با تمرکز خاص بر نیازهای زنان و دختران حمایت میکنند.”
وی در ادامه افزوده است که :” لطفاً در این تلاش به ما بپیوندید ما از همبستگی شما برای ماندن در این مسیر با ما بسیار سپاسگزاریم و همانطور که از شرایط سخت زمستانی در حال عبور هستیم بسیار سپاسگزاریم که همراه ما هستید و از ما حمایت میکنید.”
برمبنای تصمیم شورای امنیت، حدود هشت میلیارد دالر مورد نیاز برای اجرای این چارچوب شامل ۴٫۴۴ میلیارد دالری است که قبلاً از طریق طرح واکنش بشردوستانه که در ۱۱ جنوری آغاز شد، درخواست شده بود. پشتیبانی از سیستمهای اجتماعی از طریق نگهداری زیرساختهای اساسی و حفظ ظرفیتهای حیاتی برای ارایه خدمات و ارتقای معیشت با تاکید ویژه بر نیازهای اجتماعی و اقتصادی زنان و دختران، از بخشهای اساسی این طرح است.
این در حالی است که بهتازهگی اتحادیه اروپا مبلغ ۲۶۸ میلیون یورو کمک را برای تامین نیازهای اولیه انسانی مردم افغانستان اعلام کرد.
کمکهای کلیدی همچنین شامل ۳۰۸ میلیون دالر از ایالات متحده امریکا و حمایتهای مالی بریتانیا، آلمان، آسترالیا، ایتالیا، کانادا، جاپان، دانمارک، سویدن، ناروی، هالند، کوریای جنوبی و برخی نهادهای غیردولتی مانند بانک انکشاف آسیایی و بانک جهانی است.
سازمان ملل متحد و شرکایش متعهد شدهاند تا به تلاشهای مستمر برای رفع نیازهای بشردوستانه و اساسی انسانی افغانها، مطابق با قطعنامه ۲۶۱۵ شورای امنیت سازمان ملل متحد که در دسامبر ۲۰۲۱ به تصویب رسید، ادامه دهند.
رویداد های اخیر
شهباز شریف: پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده ایم

شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان بار دیگر ابراز نگرانی کرده است که شبهنظامیان از خاک افغانستان برای انجام حملات در پاکستان استفاده میکنند.
شریف امروز (شنبه) در یک اکادمی نظامی گفت: «این آرزوی جدی ماست که برای همیشه با آنها (افغانستان) در صلح زندگی کنیم. متأسفانه، باوجود تلاشهای صادقانه و بیدریغ ما، فعالیتهای تروریستی همچنان از خاک افغانستان سرچشمه میگیرد.»
صدر اعظم پاکستان ضمن یادآوری سفر اخیر اسحاق دار، معاونش و وزیر امور خارجه پاکستان به کابل، اظهار کرد: «ما به تلاشهای خود برای داشتن روابط و تفاهم بهتر با کشور برادر و همسایه ما افغانستان ادامه خواهیم داد.»
شریف گفت که پاکستان پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده است که خواهان روابط صلح آمیز با کابل میباشد، اما تا زمانی که خاک افغانستان توسط شبهنظامیان برای حمله به پاکستانیها استفاده شود، این امر نمیتواند اتفاق بیفتد.
مقامهای پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور ریشه در افغانستان دارد. امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده و گفته است که اجازه نمیدهد از خاک افغانستان علیه امنیت کشورهای دیگر استفاده شود.
رویداد های اخیر
کمیته بین المللی نجات: کاهش کمکهای امریکا میلیونها افغان را تحت تاثیر قرار داده است

کمیته بینالمللی نجات روز جمعه اعلام کرد که کمکهای مالی ایالات متحده برای ۲۳ میلیون افغان حیاتی بوده است، اما این حمایت اکنون در معرض خطر است.
این سازمان در مطلبی روز جمعه نوشته است که کاهش کمکها در حال حاضر اثرات منفی بر آسیبپذیرترین جوامع این کشور، به ویژه زنان و کودکان، گذاشته است.
کمیته بین المللی نجات گفته است که به دلیل کاهش کمکهای مالی ایالات متحده، مجبور شده است برخی از خدمات نجاتبخش خود را در افغانستان به حالت تعلیق درآورد.
این سازمان گفت که بیش از ۷۰۰ هزار تن از جمله مهاجرین و بیجاشدگان، دسترسی به خدمات بشردوستانه کمیته بین المللی نجات را از دست خواهند داد و همچنین تداوی بیش از ۱۵ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه مختل شده است.
این سازمان خاطرنشان کرد که افغانستان با یک بحران شدید بشری روبهرو است و بیش از ۲۲.۹ میلیون نفر به کمک فوری نیاز دارند.
کمیته بین المللی نجات همچنان اعلام کرد که وضعیت به ویژه برای گروههای آسیبپذیر، از جمله بیش از ۳ میلیون کودک و ۱.۲ میلیون زن حامله یا شیرده که از سوءتغذیه حاد رنج میبرند، وخیم است.
به گفته این سازمان، در سراسر کشور، بیش از ۱۴ میلیون نفر به مراقبتهای صحی، دسترسی محدود یا اصلاً دسترسی ندارند.
کمیته بین المللی نجات هشدار داد که کاهش دسترسی به آب آشامیدنی و خدمات حفظ الصحه، خطر شیوع امراض را افزایش داده است و احتمالاً به دیگر کشورها نیز سرایت خواهد کرد.
رویداد های اخیر
خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرمکننده» است

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، گفته است که محکومیت حمله در کشمیر زیر اداره هند توسط امارت اسلامی یک «تحول دلگرمکننده» کننده است.
خلیلزاد روز جمعه در صفحه ایکس خود نوشت که امارت اسلامی از قربانیان این حمله که گردشگران بودند، جانبداری کرده است.
در تیراندازی روز سهشنبه هفته گذشته در یک منطقه سیاحتی در پهلگام کشمیر، ۲۶ نفر کشته شدند.
این حمله تنشها میان هند و پاکستان را افزایش داده و دو کشور اقداماتی را علیه یکدیگر اتخاذ کرده اند.
وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان این حمله را محکوم نموده و گفته است که این نوع حوادث امنیت و ثبات منطقه را تهدید میکند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شرکت هوایی آریانا از افزایش پروازهای هفتهوار خود به چین خبر داد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
روبیو: ایران تنها میتواند مواد هستهای را برای برنامه غیرنظامی وارد کند
-
تجارت3 روز ago
گزارش بانک جهانی: دورنما رشد اقتصادی افغانستان در میان بیثباتی جهانی همچنان نامطمئن است
-
علم و تکنالوژی2 روز ago
چین و روسیه ممکن است یک نیروگاه هستهای در ماه بسازند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
افغان بیسیم یک سایت جدید در ولسوالی کوزکنر ننگرهار فعال کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتاق تجارت و صنایع کویته: برای افغانهای ماهر جواز کار صادر شود
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت زراعت: چین میخواهد در بخش زراعت افغانستان سرمایهگذاری کند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
دیدار و گفتگوی طارقعلی بخیت با معاون وزیر خارجه جاپان درباره افغانستان