رویداد های اخیر
سازمان ملل میگوید از ادامه ممنوعیت آموزش دختران افغان «عمیقاً ناامید» است

سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) روز چهارشنبه اعلام کرد از اینکه برای چهارمین سال متوالی دختران بالاتر از صنف ششم از دسترسی به آموزش محروم شدهاند، به شدت ناامید است.
براساس بیانیهای که از سوی یوناما منتشر شد، این موضوع «فقط بحرانهای حقوق بشر، بشردوستانه و اقتصادی افغانستان را پیچیدهتر خواهد کرد.»
روزا اوتونبایوا، نماینده ویژه منشی عمومی سازمان ملل متحد برای افغانستان و رئیس مأموریت کمکهای سازمان ملل در افغانستان گفت: «سال تحصیلی جدید در افغانستان آغاز شده است، اما دوباره شاهد غیبت آشکار و زیانبار دختران از صنفهای درس هستیم. این نه تنها به آینده آنها آسیب میزند، بلکه به صلح و رفاه همه افغانها نیز آسیب وارد میکند.»
طبق گزارش یونیسف، محرومیت دختران از دسترسی به آموزش تاکنون بر ۲.۲ میلیون دختر افغان تأثیر گذاشته است، که از این تعداد ۴۰۰,۰۰۰ نفر امسال آسیب دیدهاند. اگر این ممنوعیت تا سال ۲۰۳۰ ادامه یابد، بیش از چهار میلیون دختر تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.
خانم اوتونبایوا افزود: «من به شدت ناامید هستم که مقامات افغانستان همچنان خواستههای جوامع مختلف افغانستان را نادیده میگیرند، جوامعی که دههها جنگ را تحمل کردهاند و همچنان با بحران بشردوستانه وحشتناکی روبهرو هستند. این ممنوعیت شانس افغانستان برای بهبودی را کاهش میدهد و باید برگردانده شود.»
او همچنین گفت: «این ممنوعیت یکی از دلایل اصلی است که باعث میشود افغانستان همچنان از جامعه بینالمللی منزوی بماند، که این نیز مانع بهبودی است. با این حال، از اهداکنندگان بینالمللی خواستارم که همچنان به مردم افغانستان، از جمله در بخش آموزش، در صورت امکان، حمایت کنند.»
رویداد های اخیر
شهباز شریف: افغانستان گروههای تروریستی را مهار کند

صدر اعظم پاکستان میگوید که از خاک افغانستان در حملات علیه پاکستان استفاده میشود و امارت اسلامی باید طبق توافقنامه دوحه، گروههای تروریستی را مهار کند.
به گزارش جیو نیوز، شهباز شریف به خبرنگاران در لندن گفت که تحریک طالبان پاکستان و سایر گروههای شبه نظامی از خاک افغانستان فعالیت میکنند.
او گفت: «افغانستان کشور برادر ما است و دو کشور ذاتاً همسایه هستند. ما باید به عنوان همسایه های خوب زندگی کنیم. این به ما بستگی دارد که چگونه صمیمانه و دوستانه زندگی کنیم. ما چندین بار از حکومت سرپرست افغانستان خواسته ایم که طبق توافقنامه دوحه، از خاک افغانستان علیه پاکستان و منافع آن استفاده نشود.»
شهباز شریف افزود: «متأسفانه گروههای تروریستی مانند تحریک طالبان پاکستان و سایر گروههای تروریستی از افغانستان فعالیت میکنند. آنها مردم بیگناه را در داخل پاکستان کشتهاند. این قربانی پاکستانیها هدر نخواهد رفت. توصیه من به افغانستان این است که این گروههای تروریستی را مهار کند.»
مقامهای پاکستانی بارها ادعا کرده اند که از خاک افغانستان در حملات علیه پاکستان استفاده میشود.
امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده و گفته است که افغانستان مسوول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.
رویداد های اخیر
مقام ارشد پنجاپ پاکستان از ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان ابراز تاسف کرد

مریم نواز، وزیر ارشد ایالت پنجاب پاکستان از محدودیتهای آموزشی بر دختران در افغانستان ابراز تاسف کرده و خواستار رسیدگی جامعه جهانی به این مسئله شده است.
او روز شنبه در نشست دیپلوماسی انتالیا در ترکیه تاکید کرد که هیچ جامعهای بدون سرمایه گذاری برای رفاه زنان و دختران پیشرفت نمیکند.
مریم گفت: «کودکان بیگناه در فلسطین زیر آوار اند. دختران در افغانستان از دسترسی به مکاتب محروم هستند. کودکان کشمیر قربانی ظلم و ستم هستند. در سودان، مردم چندین کیلومتر فاصله را برای بهدست آوردن غذا میپیمایند. اینها مسائل جداگانه نیستند، بلکه پاسخ انسانی جمعی را می طلبند.»
با رویکار آمدن دوباره امارت اسلامی، دختران بالاتر از صنف ششم از ادامه آموزش در مکاتب و پوهنتونها محروم شدهاند. این ممنوعیت با واکنشهای گسترده جهانی روبهرو شدهاست.
رویداد های اخیر
رهبر امارت اسلامی: از سر خود میگذریم، اما از حکم خدا نه

رهبر امارت اسلامی میگوید که قصاص حکم الهی است و امارت اسلامی تسلیم فشارهای خارجی در این رابطه نخواهد شد.
شیخ هبت الله آخندزاده در سمیناری در کندهار افزود که در بدل تمام دنیا هم از اسلام و پیامبر نخواهند گذشت.
در پی اعتراضهای سازمانهای بین المللی در مورد اجرای قصاص، رهبر امارت اسلامی در سمیناری که برای معلمان حج برگزار شده بود گفت که در شرایط امروزی کفار مانع احکام اسلامی میشوند به ویژه در خصوص اجرای حکم قصاص، در حالی که قصاص امر خداوندی است و نظام اسلامی مکلف به اجرای آن است.
شیخ هبتالله آخندزاده گفت که: «دیروز قصاص شد، شما دیدید که در جهان چقدر اعتراض شد که مردم را کشتند، ظالمان استند، به مردم وحشت آوردند. این را وحشت میگویند، این را خلاف شریعت میگویند؛ اما این یک حکم شریعت است که قصاص کنیم. یک حکم این است که حدود خداوند را اجرایی کنیم. یک حکم این است که تعزیرات را اقامه کنیم.»
رهبر امارت اسلامی افزود همانگونه که خداوند به نماز امر کرده، بر قصاص نیز امر کرده است؛ همانگونه که به نماز امر کرده، به حدود هم امر کرده است اما امروز کسی آنان را به اجرای احکام خداوند نمیگذارد ولی آنان متعهد به اجرای احکام الهی هستند حتی اگر سر شان نیز در این راه برود.
رهبر امارت اسلامی تصریح کرد که امروز با یک امتحان بزرگ روبه رو هستند و در بدل تمام دنیا هم بر سر اسلام و پیامبر معامله نخواهند کرد.
این در حالی است که اجرای حکم اعدام در افغانستان با مخالفت سازمانهای بینالمللی به ویژه حقوق بشری مواجه شده است. در روز جمعه گذشته امارت اسلامی حکم اعدام را بر چهار تن در ولایتهای بادغیس، نیمروز و فراه اجرا کرد.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
تأکید معاون رییسجمهور ایران بر تقویت روابط آنکشور با افغانستان
-
رویداد های اخیر5 روز ago
دیدار سرپرست سفارت ایران در کابل با عباس عراقچی
-
رویداد های اخیر5 روز ago
افغان بیسیم به عودتکنندگان از پاکستان سیمکارت رایگان توزیع میکند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ برنامه «حفاظت موقت» در برابر اخراج را برای هزاران افغان لغو کرد
-
تجارت3 روز ago
قیمت طلا برای اولین بار از ۳۲۰۰ دالر فی اونس فراتر رفت
-
اخبار ساحوی5 روز ago
وزیر انرژی امریکا: اگر به توافق نرسیم، ایران را تحریم میکنیم
-
اخبار ساحوی4 روز ago
نگاه ایرانیان مضطرب به مذاکرات جمهوری اسلامی با امریکا
-
رویداد های اخیر4 روز ago
کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا لایحه منع دسترسی امارت اسلامی به کمکها را تصویب کرد