تغییرات اقلیمی
سازمان ملل: صدها هزار مهاجر افغان در پاکستان از سیلابها متاثر شده اند
کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان اعلام کرده است که بیش از ۴۲۱ هزار مهاجر افغان از سیلابهای اخیر در این کشور متاثر شده اند.
بر اساس گزارش این نهاد، در حال حاضر ۱.۳ میلیون مهاجر افغان در پاکستان زندگی میکنند و مهاجران آسیبدیده در ایالت های خیبرپختونخوا، سند و بلوچستان پاکستان زندگی میکنند.
بهادر خان، یکی از دو هزار مهاجر افغان که در قریه خیشگی ایالت خیبر پختونخوا زندگی میکند، گفت: "آن شب یک شب فراموش نشدنی بود چنانچه خانه ما در ظرف چند دقیقه زیر آب رفت. ما هیچ چارهای نداشتیم جز اینکه محل را ترک کنیم."
او افزود: "ما افغانستان را پس از آغاز جنگ داخلی در اوایل دهه نود ترک کردیم. سپس زمانیکه خانه ما در سیلاب های ۲۰۱۰ ویران شد، دوباره مجبور شدیم نقل مکان کنیم."
پاکستان در سال ۲۰۱۰ نیز شاهد سیلابهای مدهش بود که در نتیجه آن نزدیک به ۲۰۰۰ تن جان باختند.
براساس گزارشها، در سیلاب های اخیر در این کشور ۱۲۶۵ تن جان شان را از دست داده اند.
تغییرات اقلیمی
ستانکزی: کشورهای صنعتی باید به افغانستان در برابر تغییرات اقلیمی کمک کنند
معین سیاسی وزارت امور خارجه از کشورهای صنعتی جهان مشمول امریکا خواسته است تا به افغانستان در برابر تغییرات اقلیمی که به گفته وی عامل اصلی آن هستند، کمک و همکاری نمایند.
شیرمحمد عباس ستانکزی این مطلب را همزمان با برگزاری بیست و نهمین نشست تغییر اقلیم سازمان ملل متحد در آذربایجان، در نشستی در کابل زیر نام «تجرید تا ادغام» بیان کرده است.
او همچنان از سازمان ملل متحد خواست که در نشست های بین المللی تغییر اقلیم، جایگاه رسمی افغانستان را محفوظ بدارد تا از طریق این نشست ها صدای مردم افغانستان به گوش جهانیان رسانیده شود.
ستانکزی گفت: «تقاضای ما از ملل متحد، قدرتهای بزرگ، کشورهای ثروتمند و کشورهای که از آن گاز به سوی ما میآید، اینست که با ما کمک کنند تا محیط زیست خود را بهبود بخشیم و به مردم خود خدمت کنیم.»
رئیس برنامه های انکشافی سازمان ملل متحد در افغانستان که نیز در این نشست حضور یافته بود، گفت که افغانستان پس از سه سال دوباره توانسته به میکانیزم های مالی در بخش مبارزه با تغییرات اقلیمی دسترسی پیدا کند و برخی موسسه ها آماده از سرگیری پروژه های خود در این بخش اند.
ستیفان رودریگز گفت: «من در دو سال گذشته به مناطق مختلف افغانستان سفر کردم و تمام زیان های تغییرات اقلیمی برایم معلوم است. تغییرات اقلیمی سبب شده که برخی از افغان ها در زیر خیمه زندگی کنند و متاسفانه وقایع طبیعی در افغانستان به گونه دوامدار اتفاق افتاده است، اما این جای خوشحالی است که بعد از ۳ سال افغانستان به میکانیزم های مالی در بخش محیط زیست دسترسی پیدا میکند و برخی موسسه ها که پروژه های خود را در بخش محیط زیست توقف داده بودند حالا ابراز آمادگی کرده اند تا پروژهای خود در افغانستان را از سر بگیرند.»
برگزار کنندگان این نشست تاکید کردند که با گذشت هر روز، اثرهای منفی تغییرات اقلیمی بیشتر دامنگیر افغانستان میشود و خشک سالی های که قبلا هر ۳۰ سال در افغانستان اتفاق می افتاد حالا به ۱۰ سال رسیده و این نشان میدهد که اگر جهان در برابر افغانستان بی تفاوت بماند، پیامدهای آن ناگوار خواهد بود.
اشتراک کنندگان این نشست همچنان از اشتراک کنندگان نشست بین المللی تغییر اقلیم در آذربایجان خواستند که موضوع مبارزه با تغییرات اقلیمی در افغانستان را از مسایل سیاسی دور نگهدارند و با همکارهای مالی و تخنیکی شان مانع گسترش اثرهای منفی تغییرات اقلیمی در کشور شوند.
تغییرات اقلیمی
اشتراک هییت امارت اسلامی در نشست تغیر اقلیم در آذربایجان
رییس اداره ملی حفاظت محیط زیست میگوید که در این نشست تمامی مشکلاتی که ناشی از تغییرات اقلیمی دامنگیر افغانستان شده است را به گوش جهانیان خواهد رساند.
رییس اداری ملی حفاظت از محیط زیست در رأس یک هیأت برای اشتراک در نشست بینالمللی تغییر اقلیم عازم آذربایجان شد.
بیست و نهمین نشست تغییر اقلیم سازمان ملل قرار است فردا (۲۱عقرب) در شهر باکو، پایتخت آذربایجان برگزار میشود.
رییس اداره ملی حفاظت محیط زیست، این نشست را فرصت خوبی میداند تا مشکلاتی که ناشی از تغییرات اقلیمی دامنگیر افغانستان شده به گوش جهانیان رسانیده شود تا وضعیت افغانستان از چشم جامعه جهانی دور نماند.
این نخستین بار است که پس از روی کارآمدن امارت اسلامی هیأت افغانستان در نشست بینالملل تغییر اقلیم اجازه حضور را پیدا می کند.
رییس اداره ملی حفاظت محیط زیست کشور، صبح روز یکشنبه در رأس یک هیأت برای اشتراک در بیست و نهمین نشست تغییر اقلیم سازمان ملل عازم آذربایجان شد. این نشست که قرار است فردا در شهرباکو برگزار شود در آن نمایندگانی از کشورهای مختلف و سازمان های بین المللی اشتراک خواهند کرد.
مطیع الحق خالص، رییس اداره ملی حفاظت محیط زیست میگوید که در این نشست تمامی مشکلاتی که ناشی از تغییرات اقلیمی دامنگیر افغانستان شده است را به گوش جهانیان خواهد رساند.
پس از روی کار آمدن امارت اسلامی این نخستین بار است که هیأت امارت اسلامی در نشست تغییر اقلیم سازمان ملل اجازه حضور را پیدا می کند. حکومت سرپرست امیدوار است که افغانستان بر میکانیزمهای مالی جهانی در بخش مبارزه با تغیریات اقلیمی دسترسی پیدا کند.
به باور کارشناسان محیط زیست اشتراک افغانستان در چنین نشستهای بینالمللی میتواند فرصت خوبی برای جلب حمایتهای جامعه جهانی در راستای مبارزه با اثرهای منفی تغییرات اقلیمی باشد.
هرچند افغانستان نقش اندکی در تغییرات اقلیمی دارد اما در عین حال یکی از کشورهای آسیب پذیر جهان در برابر تغییرات اقلیمی شناخته میشود که بربنیاد گزارش اخیر برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد افغانستان در ردیف ششمین کشور آسیب پذیر جهان قرار گرفته است.
پیشتر مقامهای اداره ملی حفاظت محیط زیست کشور از جامعه جهانی خواسته بودند که در راستای مبارزه با اثرهای منفی تتغییرات اقلیمی با افغانستان برخورد سیاسی نکنند و افغانستان را در این راستا تنها نگذارند.
تغییرات اقلیمی
رئیس یوناما: تلاش میکنیم تا در کنفرانس آینده تغییر اقلیم، تصامیم مفید در مورد افغانستان اتخاذ گردد
کنفرانس تغییر اقلیم سازمان ملل متحد روز دوشنبه هفته آینده در شهر باکو، پایتخت آذربایجان آغاز خواهد شد.
رزا اوتنبایوا، رئیس یوناما در دیدار با مسوولان اداره ملی حفاظت از محیط زیست گفته است که یوناما تلاش خواهد کرد تا در کنفرانس آینده تغییر اقلیم که تا یک هفته دیگر در آذربایجان برگزار خواهد شد، تصامیم مفید در باره افغانستان اتخاذ شود.
در این دیدار که امروز (دوشنبه) صورت گرفت، اوتنبایوا کنفرانس بیست و نهم تغییر اقلیم را یک فرصت ارزشمند دانسته و گفته است که این نشست زمینه را برای اشتراک هیات افغانستان در کنفرانسهای بین المللی در آینده فراهم خواهد کرد.
وی افزود که یوناما تلاش میکند تا کمکهای بین المللی را به افغانستان جلب نماید.
در این دیدار، مطیع الحق خالص، رئیس اداره ملی حفاظت از محیط زیست گفت که مردم از اثرات منفی تغییر اقلیم آسیب میبینند و به این موضوع باید از نظر بشری نگریسته شود نه از نظر سیاسی.
وی افزود که اگر در این عرصه گامهای مشترک برداشته شود، زمینه برای اقدامات عملی فراهم خواهد شد.
آقای خالص از مسوولان یوناما خواست تا به همکاری شان با اداره ملی حفاظت از محیط زیست ادامه دهند.
قابل یادآوریست که کنفرانس تغییر اقلیم سازمان ملل متحد روز دوشنبه هفته آینده در شهر باکو، پایتخت آذربایجان آغاز خواهد شد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
خلیلزاد: رو گردانیدن از افغانستان اشتباه است، توافق دوحه میتواند مبنای تعامل با امارت اسلامی باشد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
برنامه «قرعهکشی خوشبخت» افغان بیسیم؛ یک مشترک از کندهار برنده یک میلیون افغانی شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت مخابرات هزینه انترنت و تماسهای تیلفونی را کاهش میدهد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ترمپ افراد کم تجربه را برای پستهای مهم انتخاب کرده است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
هزار زندانی افغان از ایران به افغانستان بازگردانده میشوند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عبدالغنی برادر: امارت اسلامی کاهش فقر و ایجاد فرصتهای شغلی را اولویت خود میداند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مجاهد: امارت اسلامی متعهد به آزادی و فعالیت رسانهها در چارچوب اصول اسلامی است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تیم ترمپ در حال تهیه فهرستی از افسران پنتاگون بهمنظور برکناری آنها است