Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان ملل سیستم تازه‌ای را برای گردش پول نقد در افغانستان راه‌اندازی می‌کند

منتشر شده

در

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که سازمان ملل قصد دارد در جریان ماه جاری میلادی سیستمی را برای مبادله‌ی میلیون‌ها دالر کمک دریافت‌شده با پول افغانی راه‌اندازی کند. هدف از راه‌اندازی این سیستم مهار بحران‌های انسانی و اقتصادی و دور زدن رهبران امارت اسلامی که در لیست سیاه قرار دارند، گفته شده است.

رویترز در این گزارش که روز گذشته (پنج‌شنبه، ۲۱ دلو) منتشر کرده، مدعی شده است که یک یادداشت داخلی سازمان ملل در این مورد را مشاهده کرده است. استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل اما به رویترز گفته است که این سازمان در مورد اسناد فاش‌شده ابراز نظر نمی‌کند.

طبق گزارش رویترز، این یادداشت داخلی سازمان ملل در ماه گذشته نوشته شده و به تشریح یک تسهیلات مبادله‌ی بشردوستانه‌ی "ضروری و فوری" می‌پردازد. در این یادداشت آمده است که هدف کلی راه‌اندازی سیستم یادشده است، اما قبل از آن سازمان ملل به دنبال تسهیل چندین مبادله‌ی آزمایشی است تا نشان دهد که این میکانیسم دقیقا چگونه کار خواهد کرد.

از زمان تسلط امارت اسلامی بر افغانستان در ماه آگست سال گذشته‌ی میلادی، کمک‌های مالی خارجی متوقف شده است. نهادهای کمک‌رسان و امدادی برای رسیدگی به بحران انسانی در افغانستان به پول نقد نیاز دارند، اما بانک‌های بین‌المللی به‌خاطر تحریم‌های سازمان ملل و امریکا بر امارت اسلامی، محتاطانه عمل می‌کنند.

طبق گزارش رویترز، سازمان ملل و مقامات بشردوستانه هشدار می‌دهد که این تسهیلات تازه که قرار است راه‌اندازی شود، می‌تواند تنها یک اقدام موقت باشد، تا زمانی که بانک مرکزی افغانستان به‌طور مستقل فعالیت خود را آغاز کند و حدود نُه میلیارد دالر ذخایر مسدودشده‌ی این بانک نیز آزاد شود.

به نوشته‌ی رویترز، این امر زمانی ممکن است که این اتفاق بیافتد، اما هنوز مشخص نیست. امریکا و کشورهای دیگر غربی اکنون تمایلی به آزادکردن ذخایر مسدودشده‌ی بانک مرکزی ندارند، مگر این‌که ببینند امارت اسلامی به حقوق بشر، به‌ویژه حقوق زنان و دختران احترانم بیشتری می‌گذارند.

در گزارش رویترز آمده است که تسهیلات مبادله‌ی بشردوستانه به سازمان ملل متحد که تلاش دارد ۴.۴ میلیارد دالر را جذب کند و نیز سایر نهادهای امدادرسان اجازه خواهد داد که به مقدار زیادی پول افغانی که سکتور خصوصی در اختیار دارد، دست‌رسی داشته باشد.

در ازای این، سازمان ملل از دالرهای کمکی که در گزارش رویترز به آن «میلیون‌ها دالر» گفته شده است، برای پرداخت طلب‌کاران خارجی و کسب‌وکارهای استفاده می‌کند که در نتیجه سکتور خصوصی و واردات مهم را تقویت خواهد کرد.

با این حال، رویترز با استناد به یادداشت سازمان ملل گفته است که جریان پولی این تسهیلات نیازی به جابجایی پول در مرزهای افغانستان ندارد، اما برای جریان وجوه و نرخ مبادله مورد استفاده و برداشت پول نقد افغانی سپرده شده به بانک بین‌المللی افغانستان، بدون هیچ محدودیتی، به تأیید بانک مرکزی نیاز دارد.

رویداد های اخیر

افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

Published

on

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت می‌گوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»

مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.

مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمین‌ها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»

آگاهان می‌گویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری می‌کند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.

میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری می‌گوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر می‌باشد.»

هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیت‌های جهانی می‌رسد و از این بابت، تاجران افغان میلیون‌ها دالر مفاد به دست خواهند آورد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تهران می‌گوید از اینکه امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان در مرز را جدی گرفت، «ناخشنود» است

Published

on

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرده که تهران از اینکه «برخی از مقامات» امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان به دست مرزبانان ایرانی را جدی گرفتند، «متعجب و ناخشنود» است.

اسماعیل بقایی در یک نشست خبری امروز (دوشنبه) تاکید کرد که این خبر بی اساس است.

او گفت: «مقامات افعانستان در این مورد بیانیه‌ای صادر کردند. از اینکه از یک امر ناموجودی خبررسانی شد و برخی مقامات افعانستان هم این اخبار بی‌پایه را جدی گرفتند متعجب و ناخشنود شدیم. امیدوارم همه ما از این مساله عبرت بگیریم تا در خصوص همه اخباری که در رسانه‌ها منتشر می‌شود دقت بیشتری داشته باشیم.»

یک سازمان حقوق بشری گزارش داده است که ده ها مهاجر افغان حدود سه هفته قبل در نتیجه تیراندازی از سوی نیروهای مرزی ایران کشته و زخمی شده اند.

امارت اسلامی هفته گذشته اعلام کرد شواهد نشان می‌دهد که در خاک ایران بر شماری از افغان‌ها شلیک و انفجار صورت گرفته است و دو تن جان باخته و ۳۴ تن دیگر زخمی شده اند.

امارت اسلامی همچنان گفته است که شماری دیگر از افغان‌ها هنوز هم در ایران و پاکستان قرار دارند و تلاش‌ها برای انتقال آنان جریان دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی می‌گوید روند اخراج اجباری مهاجران افغان از کشورهای همسایه تشدید شده است

Published

on

کمیته اسکان موقت کمیسیون عالی رسیدگی به مشکلات مهاجرین می‌گوید که روند اخراج اجباری مهاجران افغان از کشورهای همسایه تشدید شده است.

اما اعضای این کمیته در دیدار با معاون اداری رئیس ‌الوزرا تاکید کرده اند که در همکاری با نهاد های مربوطه توانسته اند که موضوع اسکان بازگشت کنندگان را به خوبی مدیریت کنند.

در این دیدار، عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس الوزرا خاطر نشان کرد که با توجه به رسیدن فصل زمستان، مسوولان کمیته ها خصوصاً اسکان موقت تلاش نمایند تا مهاجرانی که از کشورهای همسایه عودت می‌کنند، با مشکل مواجه نگردند.

در حالی که روند اخراج مهاجران افغان‌ها از کشورهای همسایه، به‌ خصوص از پاکستان و ایران همچنان ادامه دارد اما برخی از آگاهان می‌گویند که کشورهای میزبان باید با درک شرایط کنونی کشور با مهاجران افغان مطابق قوانین بین المللی مهاجرت برخورد نمایند.

آصفه ستانکزی، آگاه امورمهاجرت می‌گوید: «برای کاهش مهاجرت‌ها و افزایش ثبات اقتصادی، ایجاد زمینه اشتغال، افزایش سرمایه گذاری، دادن انواع قرضه به مردم و انتشار اوراق بهادار می‌تواند تاثیرگذار باشد.»

پیشتر مقام‌های ایرانی گفته اند که روزانه سه هزار مهاجر افغان را از این کشور اخراج می‌کنند و در نظر دارند تا پایان سال جاری دو میلیون مهاجر افغان را اخراج کنند.

اخراج اجباری مهاجران افغان از کشورهای ایران و پاکستان یکی از چالش‌های جدی در سه سال گذشته بوده و اما به باور آگاهان، امارت اسلامی نیز توانسته تا جایی این روند را مدیریت درست کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!