Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان ملل خواهان از سرگیری برخی کمک‌های انکشافی برای افغانستان شد

منتشر شده

در

مقام‌های سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت این سازمان که دوشنبه (۷ سنبله) در نیویورک برگزار شد، درباره تداوم و تشدید بحران گرسنگی در افغانستان هشدار دادند.

مارتین گریفیتس، معاون سرمنشی سازمان ملل در امور بشردوستانه و هماهنگی کمک‌های عاجل، گفت:"مردم افغانستان همچنان با سختی و بلاتکلیفی شدید مواجه‌اند و بیش از نیمی از جمعیت- حدود ۲۴ میلیون نفر- به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند."

بر اساس اطلاعات مارتین گریفیتس، در حال حاضر، حدود ۲۵ میلیون نفر در افغانستان در فقر زندگی می‌کنند. او اضافه کرد که حدود سه میلیون کودک با بحران سوءتغذیه مواجه‌اند و در حال حاضر، حدود سه‌چهارم درآمد مردم افغانستان برای غذا هزینه می‌شود.

این مقام سازمان ملل متحد با اشاره به افزایش بهای مواد خوراکی، وقوع زلزله و سیل در ماه‌های اخیر در افغانستان گفت:"با شروع فصل زمستان، افزایش سرسام‌آور بهای مواد غذایی و سوخت خانواده‌ها را مجبور می‌کند بین سیر کردن شکم فرزندانشان، فرستادن آن‌ها به مکتب یا بردن آن‌ها پیش داکتر یا گرم نگه‌داشتن آن‌ها یکی را انتخاب کنند."

معاون سرمنشی سازمان ملل متحد با اشاره با نگرانی از گسترش فاجعه انسانی در افغانستان گفت، زنان و دختران به حاشیه رانده‌ شده‌اند و محیط عملیاتی برای کمک‌رسانی با چالش‌های فراوانی مواجه است. او اضافه کرد که در یک‌ سال گذشته، نهاد‌های کمک رسان سازمان ملل متحد و بقیه سازمان‌های کمک ‌رسان توانستند به ۲۳ میلیون انسان نیازمند، کمک‌های فوری ارائه کنند. او تصریح کرد که عملیات کمک‌ رسانی در افغانستان در تمامی ۴۰۱ ولسوالی ۳۴ ولایت افغانستان ادامه دارد اما به گفته وی :"کمک‌های بشردوستانه هرگز نمی‌توانند جایگزینی برای خدمات گسترده و سازمان‌یافته به ۴۰ میلیون نفر در سراسر این کشور باشند".

به گفته مارتین گریفیتس، طرح واکنش بشردوستانه برای افغانستان با کمبودی ۳.۱۴ میلیارد دالر مواجه است. او تاکید کرد که برای ارائه کمک‌های بشردوستانه به نیازمندان در افغانستان در فصل زمستان، به ۶۱۴ میلیون دالر فورا نیاز است.

درهمین حال، مارکس پوتزل، سرپرست دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، هم در گزارشی که به نشست شورای امنیت ارائه کرد، گفته است که وضع تحریم‌ها بر امارت اسلامی به اقتصاد افغانستان آسیب زده است. او خواهان اقدام‌هایی شد که به باز شدن راه تنفس اقتصاد افغانستان منجر شود.

پوتزل گفت که:" تسهیل دسترسی به ذخایر ارزی منجمد ‌شده افغانستان می‌تواند یکی از راه‌های کمک به اقتصاد ورشکسته افغانستان باشد."

سرپرست دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در کابل با اشاره به اینکه در یک‎ سال گذشته، هیچ دولتی امارت اسلامی را به عنوان دولت رسمی افغانستان به رسمیت نشناخته است، گفت:"همه دولت‌ها پیش شرط‎هایی در زمینه حقوق بشر، از جمله زنان و دختران دارند که مقام‌های طالبان (امارت اسلامی) نمی‌پذیرند."

پوتزل همچنین به تنش‌ها و اختلاف‌های داخلی امارت اسلامی اشاره کرد و گفت:"مقام‌های حاکم طالبان (امارت اسلامی) با تعداد فزاینده‌ای از چالش‌های حکومتی مواجه‌اند. آن‌ها با نادیده گرفتن شایعات مداوم در مورد اختلاف‌های داخلی، خود را یک نهاد حکومتی یکپارچه معرفی می‌کنند. اگرچه کابینه مستقر در کابل به طور منظم تشکیل جلسه می‌دهد، رابطه میان کابینه در کابل و هیبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان (امارت اسلامی افغانستان) در کندهار، همچنان نامشخص است."

مارکس پوتزل افزود که شیوه حاکمیت امارت اسلامی از طریق تصمیم‌گیری‌های سیاسی که مطابق اسلام و سنت‌های افغانی اعلام می‌شود، حقوق و آزادی‌‌های فردی را به‌ویژه برای زنان و دختران، محدودتر کرده است.

سرپرست هئیت معاونت سازمان ملل متحد در کابل همچنین گفت که افزایش حملات انفجاری در ماه‌های اخیر در افغانستان از اقلیت‎های قومی و مذهبی قربانی گرفته است. مسئولیت بیشتر این حملات را گروه ترویستی داعش برعهده گرفته است.

پوتزل گفت از اینکه مقام‌های امارت اسلامی اقدام‌هایی را برای بررسی این حوادث آغاز کرده‌اند، خرسند است. او همچنین تصریح کرد که یوناما موارد زیادی از نقض حقوق بشر در افغانستان را مستند کرده است.

سرپرست نمایندگی دائمی افغانستان در سازمان ملل متحد همچنین گفت که افغانستان تحت سلطه امارت اسلامی به پناهگاه امن تروریست‌های بین‌المللی تبدیل شده و کشته شدن ایمن الظواهری در کابل و حضور تروریست‌های خارجی در شهرهای مختلف افغانستان، گواه این مسئله است.

در این نشست، سفرای شماری از کشورها از جمله روسیه، ایران، پاکستان، ناروی، امریکا و بریتانیا نیز سخنرانی کردند. بیشتر سخنرانان با اشاره به بحران انسانی در افغانستان، از سازمان ملل متحد خواستند کمک ‌رسانی به نیازمندان در افغانستان را ادامه دهد.

رویداد های اخیر

دیدار سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان با معین سیاسی وزارت خارجه افغانستان

شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

Published

on

پس از آن‌که ناروی اعلام کرد روابط دیپلوماتیک‌اش با امارت اسلامی کاهش می‌دهد، سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده و با معین سیاسی وزارت خارجه در باره روابط دو کشور گفتگو کرده است.

وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی، در دیدار با آلبرت ایلساس، درباره موضوعات دوجانبه سیاسی و بشردوستانه گفتگو کرده و در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کرده اند که ادامه تعامل‌ بتواند مشکلات را حل کند.

وزارت خارجه ناروی چندی پیش به دلیل تصمیم امارت اسلامی مبنی بر بستن انستیتوت‌های طبی به روی دختران اعلام کرد که در واکنش به این کار می‌خواهد روابط‌‌‌اش را با افغانستان کاهش دهد. حالا سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده تا با مقام‌های امارت اسلامی از نزدیک گفتگو کند.

وزارت خارجه در بیانیه‌ ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

در اعلامیه وزارت خارجه همچنان آمده است که در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کردند که ادامه تعاملات بتواند منجر به «راه‌ های حل سازنده» برای مشکلات موجود شود.

این دیدار در حالی انجام می شود که ناروی در کابل سفارت ندارد و مأموریت دیپلماتیک آن کشور برای افغانستان از دوحه پایتخت قطر، مدیریت می‌شود. از سویی هم پس از توقف فعالیت سفارت افغانستان در ناروی در ۱۲ سپتامبر وزیر خارجه ناروی تأکید کرد که کشورش سفیر امارت اسلامی را نخواهند پذیرفت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دور جدید واکسین پولیو در کشور آغاز می‌شود

افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز هم بیماری پولیو در آن محو نشده و از کودکان قربانی می‌گیرد.

Published

on

 ‏نهاد افغانستان عاری از پولیو از آغاز دور جدید کمپاین واکسین پولیو در مناطق مختلف کشور خبر داد.

این سازمان امروز یکشنبه (۲ جدی) در اطلاعیه‌ای در صفحه‌ای اکس خود گفته که فردا دوشنبه کمپاین واکسین فلج کودکان (پولیو) در مناطق مختلف کشور آغاز می‌شود.

سازمان افغانستان عاری از پولیو در مورد جزییات بیشتر از مناطق و مدت این دور واکسین پولیو جزییات ارایه نکرده است.

پیش از این نیز وزارت صحت عامه از آغاز کمپاین دو روزه واکسین پولیو برای حدود ۵.۳ میلیون کودک در ۱۱ ولایت کشور خبر داده بود.

افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز هم بیماری پولیو در آن محو نشده و از کودکان قربانی می‌گیرد.

این در حالی است که سازمان جهانی صحت از افزایش ثبت موارد پولیو در افغانستان و پاکستان هشدار داده است.

بر اساس آمار‌های این سازمان در سال جاری میلادی در مجموع ۷۲ مورد مثبت پولیو شامل ۲۳ مورد در افغانستان و ۴۹ مورد در پاکستان ثبت شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نمایندگان ویژه گروه ۷ بر ضرورت ثبات درازمدت در افغانستان تاکید کردند

Published

on

نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» مشمول اتحادیه اروپا بر ضرورت گفتگوی ملی برای دستیابی به ثبات درازمدت در افغانستان تأکید کرده‌اند.

این نمایندگان پس از نشستی در مورد افغانستان در جنوا سویس در یک اعلامیه‌ مشترک همچنان خواستار احیای حقوق زنان و مقابله امارت اسلامی با هراس‌افگنی شدند.

در بخشی از اعلامیه آمده است: «دستیابی به صلح و ثبات پایدار نیازمند حکمرانی معتبری است که نماینده تمام اقشار جامعه افغانستان باشد.»

این نمایندگان همچنان گفته‌اند که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر منع تحصیل دختران در انستیتوت‌های طبی، عواقب ویرانگری برای شهروندان کشور به‌ویژه مادران و نوزادان‌شان خواهد داشت.

در اعلامیه این ممنوعیت ناپذیرفتنی پنداشته شده و از نظام حاکم در افغانستان خواسته شده است که آن را فوراً لغو کند.

پیشتر کشورها و سازمان‌های بین‌المللی خواستار لغو محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان و دختران شده و بر برگزاری گفتمان ملی تأکید کرده‌اند.

با این حال، در واکنش به این موضوعات امارت اسلامی بارها گفته است که اجازه مداخله در امور داخلی کشور را به کسی نمی‌دهد.

نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» همچنان نگرانی خود را نسبت به حملات اخیر تروریستی در کابل و منطقه ابراز داشتند و هشدار دادند که هراس‌افگنی همچنان تهدیدی جدی برای امنیت افغانستان است.

آن‌ها اقدامات امارت اسلامی علیه گروه داعش را تایید اما بر انجام اقدامات قاطع‌تری تأکید کرده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!