Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان ملل خواستار تلاش بیشتر برای محو خشونت در برابر زنان افغان شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

سازمان ملل متحد از همه افغان ها خواسته است تا تلاش ها برای محو خشونت علیه زنان را افزایش دهند و این خشونت برای خانواده ها و جامعه پیامدهای منفی دارد.

به مناسبت روز جهانی منع خشونت علیه زنان، سازمان ملل متحد از افغانها خواست “تا تلاشها را برای جلوگیری خشونت علیه زنان و دختران، به ویژه در شرایط شیوع کووید-۱۹ افزایش دهند.”

این در حالی است که وزارت امور زنان افغانستان اعلام کرده است که خشونت علیه زنان در کشور در یک سال گذشته است.

مقامات این وزارت در مراسم راه اندازی یک کارزار ۱۶ روزه مبارزه با خشونت بر اساس جنسیت، گفتند که در شش ماه گذشته ۲۵۸۲ مورد خشونت علیه زنان ثبت شده است.

به گفته آنان، بیشتر این خشونت ها موارد ازدواج اجباری، تجاوز جنسی و قتل بوده است.

کمپاین شانزده روزه امروز آغاز شد و تا ده دسامبر روز جهانی حقوق بشر ادامه خواهد داشت.

در همین حال اتحادیه اروپا در توییتی گفته است: “ما اتحادیه اروپا و اعضای آن علیه خشونت جنسیتی می ایستیم.”

این اتحادیه خواسته است که هر دختر و زنی باید فارغ از خشونت، ستم و تبعیض زندگی کنند. اتحادیه اروپا افزوده است: “برای خاتمه دادن به خشونت علیه دختران و زنان به صدای ما بپیوندید.”

سازمان ملل متحد در اعلامیه ای گفته است که پیامدهای خشونت علیه زنان و دختران – از جمله تاثیرات جسمی ، جنسی و روانی – می تواند از مشارکت کامل آنها در جامعه جلوگیری کند.

دیبرا لاینز نماینده خاص سرمنشی ملل متحد برای افغانستان گفت: “خشونت علیه زنان و دختران عواقب منفی نه تنها بر نجات یافتگان خشونت، بلکه برای خانواده ها، مردم و جامعه دارد. این موضوع مانعی بر سر راه ریشه کن کردن فقر، انکشاف پایدار و تلاش ها در جهت صلح می باشد.” خانم لاینز که رییس هیات معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) نیز می باشد.

خانم لاینز افزود: “خشونت علیه زنان و دختران در افغانستان، دسترسی آنها به حقوق بشری و آزادی های بنیادی شان را در حساس ترین زمان تاریخ معاصر این کشور، به خطر می اندازد.”

بر اساس اعلامیه، اقداماتی که برای جلوگیری از گسترش ویروس روی دست گرفته شده نیز موانع اضافی را به وجود آورده است و برای نجات یافتگانی که به دنبال کمک هستند، خطر را افزایش داده است.

جایی که خدمات وجود دارد، شمار زیادی از نجات یافتگان خشونت به دلیل محدودیت های رفت و آمد، اختلال در خدمات و فرصت های محدود برای دریافت کمک، اغلب قادر به دریافت کمک و حمایت نیستند.

الیتا میلیر رییس دفتر ملل متحد برای زنان در افغانستان گفت: “برای میلیون ها تن در سراسر جهان، خانه مکانی امن برای حفاظت از خودشان در مقابل یک ویروس کشنده گردیده است. اما برای شمار زیادی از زنان و دختران، خانه مکانی گردیده است که آنها با سوء استفاده کنندگان در آن گیر مانده اند.”

وی افزود: “تعامل روزانه ما با زنان افغان در سراسر کشور از آغاز شیوع همه گیری، افزایش نگران کننده ای را در سطح خشونت علیه زنان و دختران برجسته می سازد. آمار ما در مورد تاثیرات از نگاه تمایز جنسیتی کوید-۱۹ نیز با این موضوع مطابقت داشته است.”

از آنجایی که در زمان بی سابقه ای برای افغانستان قرار داریم، همبستگی ما با زنان افغان و تعهد ما به ترویج و حفظ حقوق بشری آنها نیز باید به گونه برابر بی سابقه باشد.

ملل متحد در افغانستان با دولت این کشور، جامعه مدنی، نهادهای غیر دولتی و همکاران انکشافی برای پاسخدهی به همه انواع خشونت علیه زنان و دختران از طریق حمایت مستقیم به ارائه کنندگان خدمات، برنامه های با نورم اجتماعی جهت جلوگیری از خشونت و کمپاین ها و دادخواهی ها، کار می کند.

در جریان کمپاین ۱۶ روزه، دولت افغانستان به حمایت ملل متحد، فعالیت های خویش در بخش دادخواهی و ارتقاء سطح آگاهی مردم جهت رسیدگی به خشونت علیه زنان و دختران را افزایش می دهد.

رویداد های اخیر

شهباز شریف: پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده ایم

Published

on

(Last Updated On: )

شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان بار دیگر ابراز نگرانی کرده است که شبه‌نظامیان از خاک افغانستان برای انجام حملات در پاکستان استفاده می‌کنند.

شریف امروز (شنبه) در یک اکادمی نظامی گفت: «این آرزوی جدی ماست که برای همیشه با آنها (افغانستان) در صلح زندگی کنیم. متأسفانه، باوجود تلاش‌های صادقانه و بی‌دریغ ما، فعالیت‌های تروریستی همچنان از خاک افغانستان سرچشمه می‌گیرد.»

صدر اعظم پاکستان ضمن یادآوری سفر اخیر اسحاق دار، معاونش و وزیر امور خارجه پاکستان به کابل، اظهار کرد: «ما به تلاش‌های خود برای داشتن روابط و تفاهم بهتر با کشور برادر و همسایه‌ ما افغانستان ادامه خواهیم داد.»

شریف گفت که پاکستان پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده است که خواهان روابط صلح آمیز با کابل می‌باشد، اما تا زمانی که خاک افغانستان توسط شبه‌نظامیان برای حمله به پاکستانی‌ها استفاده شود، این امر نمی‌تواند اتفاق بیفتد.

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور ریشه در افغانستان دارد. امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده و گفته است که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه امنیت کشورهای دیگر استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کمیته بین المللی نجات: کاهش کمک‌های امریکا میلیون‌ها افغان را تحت تاثیر قرار داده است

Published

on

(Last Updated On: )

کمیته بین‌المللی نجات روز جمعه اعلام کرد که کمک‌های مالی ایالات متحده برای ۲۳ میلیون افغان حیاتی بوده است، اما این حمایت اکنون در معرض خطر است.

این سازمان در مطلبی روز جمعه نوشته است که کاهش کمک‌ها در حال حاضر اثرات منفی بر آسیب‌پذیرترین جوامع این کشور، به ویژه زنان و کودکان، گذاشته است.

کمیته بین المللی نجات گفته است که به دلیل کاهش کمک‌های مالی ایالات متحده، مجبور شده است برخی از خدمات نجات‌بخش خود را در افغانستان به حالت تعلیق درآورد.

این سازمان گفت که بیش از ۷۰۰ هزار تن از جمله مهاجرین و بیجاشدگان، دسترسی به خدمات بشردوستانه کمیته بین المللی نجات را از دست خواهند داد و همچنین تداوی بیش از ۱۵ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه مختل شده است.

این سازمان خاطرنشان کرد که افغانستان با یک بحران شدید بشری روبه‌رو است و بیش از ۲۲.۹ میلیون نفر به کمک فوری نیاز دارند.

کمیته بین المللی نجات همچنان اعلام کرد که وضعیت به ویژه برای گروه‌های آسیب‌پذیر، از جمله بیش از ۳ میلیون کودک و ۱.۲ میلیون زن حامله یا شیرده که از سوءتغذیه حاد رنج می‌برند، وخیم است.

به گفته این سازمان، در سراسر کشور، بیش از ۱۴ میلیون نفر به مراقبت‌های صحی، دسترسی محدود یا اصلاً دسترسی ندارند.

کمیته بین المللی نجات هشدار داد که کاهش دسترسی به آب آشامیدنی و خدمات حفظ الصحه، خطر شیوع امراض را افزایش داده است و احتمالاً به دیگر کشورها نیز سرایت خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرم‌کننده» است

Published

on

(Last Updated On: )

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، گفته است که محکومیت حمله در کشمیر زیر اداره هند توسط امارت اسلامی یک «تحول دلگرم‌کننده» کننده است.

خلیلزاد روز جمعه در صفحه ایکس خود نوشت که امارت اسلامی از قربانیان این حمله که گردشگران بودند، جانبداری کرده است.

در تیراندازی روز سه‌شنبه هفته گذشته در یک منطقه سیاحتی در پهلگام کشمیر، ۲۶ نفر کشته شدند.

این حمله تنش‌ها میان هند و پاکستان را افزایش داده و دو کشور اقداماتی را علیه یکدیگر اتخاذ کرده اند.

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان این حمله را محکوم نموده و گفته است که این نوع حوادث امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!