Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان ملل به دلیل ممنوعیت کار زنان در افغانستان به کارمندان افغان خود گفت در خانه بمانند

منتشر شده

در

منابع آگاه درسازمان ملل روز سه شنبه (۱۵ حمل) به رسانه‌های بین‌المللی گفتند که این نهاد به تمامی کارمندان افغان خود اعلام کرده که به دلایل امنیتی طی ۴۸ ساعت آینده به محل کار خود نیایند.

دلیل این تصمیم نگرانی از اعمال فشار امارت اسلامی برای جلوگیری از کار زنان است و سازمان ملل تلاش می‌کند در این فرصت از حکومت امارت اسلامی افغانستان اطلاعات بیشتری کسب کند.

دفتر سازمان ملل در افغانستان صبح روز سه‌شنبه و قبل از اتخاذ اين تصميم، در مورد جلوگیری از حضور کارمندان زن این نهاد در محل کار خود در ولایت ننگرهار، واقع در شرق افغانستان ابراز نگرانی کرد.

این نهاد در بیانیه‌ای بدون نام بردن از حکومت امارت اسلامی گفت:«ما به نهادهایی که کشور را اداره می‌کنند یادآوری می کنیم که موسسات زیرمجموعه سازمان ملل بدون مشارکت کارمندان زن نمی‌توانند خدمات حیاتی و ضروری را به مردم ارائه دهند.»

امارت اسلامی تاکنون دراین باره چیزی نگفته است.

یک مقام ارشد سازمان ملل با اشاره به شهرجلال‌آباد، مرکز ولایت ننگرهار گفت:«با توجه به ممنوعیتی که از روز سه شنبه برای حضور کارمندان زن در شهر جلال آباد اجرا شده سازمان ملل تصمیم گرفته است که تمامی کارمندان افغان، چه زن و چه مرد به مدت ۴۸ ساعت در محل کار خود حاضر نشوند.»

یک منبع دیگر در سازمان ملل گفت این نهاد تلاش می کند در مورد اجرای این مقررات اطلاعات بیشتری از حکومت امارت اسلامی کسب کند.

امارت اسلامی افغانستان از زمان به دست گرفتن حکومت در تابستان ۲۰۲۱ زنان را از بسیاری از فعالیت‌های اجتماعی محروم کرده است. تحصیل دانشجویان دختر در پوهنتون‌ها ممنوع و اکثر لیسه دخترانه تعطیل شده اند.

در ماه دسامبر حکومت اشتغال زنان در اکثرنهادهای کمک‌رسان و بشردوست را ممنوع کرد که به گفته این نهادها ارائه خدمات حیاتی از جمله صحت زنان و کودکان را به شدت محدود کرده و ممکن است باعث قطع کمک‌های بین المللی برای ادامه فعالیت‌های بشردوستانه شود.

ممنوعیت کار زنان در ابتدا نهادهای زیرمجموعه سازمان ملل و سایر سازمان‌های بین المللی را شامل نمی‌شد.

معاون سرمنشی سازمان ملل در ماه جنوری هشدار داد که این ممنوعیت ممکن است در گام‌های بعدی شامل زنانی شود که برای این نهاد و سایر سازمان‌های بشردوست بین المللی کار می‌کنند.

روز سه شنبه جلسه خاص سازمان ملل برای ارائه گزارش جدید از وضعیت افعانستان به کشورهای عضو این نهاد در آخرین لحظه و بدون هیچ توضیحی به تعویق افتاد.

حکومت امارت اسلامی مدعی است که حقوق زنان را در چارچوب شریعت به رسمیت می‌شناسد و به آن متعهد اند.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!