Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان ملل برای افغانستان هماهنگ کنندۀ خاص تعیین کرد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

سازمان ملل متحد برای افغانستان هماهنگ کنندۀ ویژه تعیین کرد. سخنگوی سر منشی عمومی ملل متحد میگوید که از آقای سینیرلی اوغلو خواسته شده است تا ارزیابی مستقل از وضعیت افغانستان را رهبری کرده و سفارشاتی را در مورد رویکرد یک‌پارچه و منسجم برای رسیدگی به چالش‌های کنونی فرا روی افغانستان ارایه کند. با این حال معاون سرمنشی سازمان ملل می‌گوید که حق آموزش و فعالیت زنان در افغانستان باید رعایت شود.

انتونیو گوتریش، سر منشی عمومی ملل متحد، فریدون سینیرلی اوغلو، دپلومات ترکی را به صفت هماهنگ‌کنندۀ خاص و بازرس مستقل در امور افغانستان گماشته است.

دفتر منشی عمومی ملل متحد با نشر خبرنامه‌ای گفته است که گزینش سینیرلی اوغلو در این سمت بر اساس قطعنامۀ شماره ۲۶۷۹ شورای امنیت این سازمان صورت گرفته است.

در خبرنامه آمده است که منشی عمومی ملل متحد از سینیرلی اوغلو خواسته است تا ارزیابی مستقل از وضعیت افغانستان را رهبری کرده و سفارشات را در مورد رویکرد یک‌پارچه و منسجم برای رسیدگی به چالش‌های کنونی فرا روی افغانستان ارایه کند.

استیفن دوجاریک، سخنگوی سر منشی سازمان ملل می‌گوید که:«سرمنشی سازمان ملل متحد فریدون سینیرلی را به عنوان هماهنگ کننده خاص در افغانستان انتخاب کرد. از او خواسته شده تا چالش‌های کنونی در افغانستان را کنترول کند، قسمی که میدانیم قبلا این دیپلومات ترکی در افغانستان بوده است و تجربه خوب دارند و می‌توانند اوضاع افغانستان را خوب درک کنند.»

با این حال مارتین گریفیتس، معاون سرمنشی سازمان ملل که به ایران سفر کرده است در یک نشست خبری در مورد برنامه‌های سازمان ملل در افغانستان می‌گوید که حق آموزش و فعالیت زنان در افغانستان باید رعایت شود.

مارتین گریفیتس، معاون سرمنشی سازمان ملل می‌گوید که:«بحث رساندن کمک‌های بشرودوستانه به صراحت می‌گویم که ما به کشور‌هایی که متعهد شده‌اند و گفته‌اند کمک می‌کنیم التماس می‌کنیم، زیرا تأمین مالی این کمک‌ها و تعهدی که گفته‌اند و قبول کرده‌اند بسیار کمتر از چیزی بوده است که کشور‌ها متعهد شده‌اند. ما به صراحت و به شکل واضح از کشور‌های کمک کننده این درخواست را داشتیم به طالبان (امارت اسلامی افغانستان) هم مسئولیت شان را یادآور شدیم آن‌ها هم مسئولیتی دارند و باید تضمین کنند که حق کار، آموزش، فعالیت زنان و دختران افغانستان باید کاملا رعایت شود و از آن حفاظت شود.»

به گفته آقای گریفیتس تاکنون کشور‌ها متعهد شده‌اند که ۴.۶ میلیارد دالر به افغانستان کمک کنند که این بزرگترین رقم کمک انسان‌دوستانه در دنیا است. با توجه به شرایط فوق‌العاده‌ای که افغانستان دارد عجیب هم نیست ۱۶ میلیون نفر در این کشور نیاز به کمک بشردوستانه دارند.

گریفیتس افزوده است که:«وقتی که بحران‌های انسانی پیش می‌‌آید آسیب‌پذیرترین قشر هر جامعه زنان و کودکان هستند طالبان (امارت اسلامی افغانستان) هم به باید مسئولیت‌شان عمل کند، کشور‌هایی هم که متعهد شده‌اند باید کمک‌های شان و تعهدات شان را در این زمینه عملی کنند خود مردم افغانستان هم در این زمینه مسئولیت دارند که کاری بکنند که بتوانند کشورشان را بدون وابستگی به کمک‌های خارجی اداره کنند.»

امارت اسلامی در مورد تعیین هماهنگ کننده جدید سازمان ملل در افغانستان چیزی نگفته است. با این همه هماهنگ کننده جدید سازمان ملل ماموریت دشواری را در پیش خواهد داشت تا بتواند یک ارتباط و هماهنگی خوب میان امارت اسلامی و سازمان ملل ایجاد کند.

این دیپلومات ترکی، چهار دهه تجربه در امور بین‌المللی و دیپلوماسی داشته و در این مدت پرداختن به مسایل سیاسی، بشری، انکشافی و حقوق بشری را در کارنامۀ خود دارد. او از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۳ نمایندۀ دایمی ترکیه در سازمان ملل متحد بود.

رویداد های اخیر

شهباز شریف: پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده ایم

Published

on

(Last Updated On: )

شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان بار دیگر ابراز نگرانی کرده است که شبه‌نظامیان از خاک افغانستان برای انجام حملات در پاکستان استفاده می‌کنند.

شریف امروز (شنبه) در یک اکادمی نظامی گفت: «این آرزوی جدی ماست که برای همیشه با آنها (افغانستان) در صلح زندگی کنیم. متأسفانه، باوجود تلاش‌های صادقانه و بی‌دریغ ما، فعالیت‌های تروریستی همچنان از خاک افغانستان سرچشمه می‌گیرد.»

صدر اعظم پاکستان ضمن یادآوری سفر اخیر اسحاق دار، معاونش و وزیر امور خارجه پاکستان به کابل، اظهار کرد: «ما به تلاش‌های خود برای داشتن روابط و تفاهم بهتر با کشور برادر و همسایه‌ ما افغانستان ادامه خواهیم داد.»

شریف گفت که پاکستان پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده است که خواهان روابط صلح آمیز با کابل می‌باشد، اما تا زمانی که خاک افغانستان توسط شبه‌نظامیان برای حمله به پاکستانی‌ها استفاده شود، این امر نمی‌تواند اتفاق بیفتد.

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور ریشه در افغانستان دارد. امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده و گفته است که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه امنیت کشورهای دیگر استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کمیته بین المللی نجات: کاهش کمک‌های امریکا میلیون‌ها افغان را تحت تاثیر قرار داده است

Published

on

(Last Updated On: )

کمیته بین‌المللی نجات روز جمعه اعلام کرد که کمک‌های مالی ایالات متحده برای ۲۳ میلیون افغان حیاتی بوده است، اما این حمایت اکنون در معرض خطر است.

این سازمان در مطلبی روز جمعه نوشته است که کاهش کمک‌ها در حال حاضر اثرات منفی بر آسیب‌پذیرترین جوامع این کشور، به ویژه زنان و کودکان، گذاشته است.

کمیته بین المللی نجات گفته است که به دلیل کاهش کمک‌های مالی ایالات متحده، مجبور شده است برخی از خدمات نجات‌بخش خود را در افغانستان به حالت تعلیق درآورد.

این سازمان گفت که بیش از ۷۰۰ هزار تن از جمله مهاجرین و بیجاشدگان، دسترسی به خدمات بشردوستانه کمیته بین المللی نجات را از دست خواهند داد و همچنین تداوی بیش از ۱۵ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه مختل شده است.

این سازمان خاطرنشان کرد که افغانستان با یک بحران شدید بشری روبه‌رو است و بیش از ۲۲.۹ میلیون نفر به کمک فوری نیاز دارند.

کمیته بین المللی نجات همچنان اعلام کرد که وضعیت به ویژه برای گروه‌های آسیب‌پذیر، از جمله بیش از ۳ میلیون کودک و ۱.۲ میلیون زن حامله یا شیرده که از سوءتغذیه حاد رنج می‌برند، وخیم است.

به گفته این سازمان، در سراسر کشور، بیش از ۱۴ میلیون نفر به مراقبت‌های صحی، دسترسی محدود یا اصلاً دسترسی ندارند.

کمیته بین المللی نجات هشدار داد که کاهش دسترسی به آب آشامیدنی و خدمات حفظ الصحه، خطر شیوع امراض را افزایش داده است و احتمالاً به دیگر کشورها نیز سرایت خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرم‌کننده» است

Published

on

(Last Updated On: )

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، گفته است که محکومیت حمله در کشمیر زیر اداره هند توسط امارت اسلامی یک «تحول دلگرم‌کننده» کننده است.

خلیلزاد روز جمعه در صفحه ایکس خود نوشت که امارت اسلامی از قربانیان این حمله که گردشگران بودند، جانبداری کرده است.

در تیراندازی روز سه‌شنبه هفته گذشته در یک منطقه سیاحتی در پهلگام کشمیر، ۲۶ نفر کشته شدند.

این حمله تنش‌ها میان هند و پاکستان را افزایش داده و دو کشور اقداماتی را علیه یکدیگر اتخاذ کرده اند.

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان این حمله را محکوم نموده و گفته است که این نوع حوادث امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!