رویداد های اخیر
سازمان ملل برای افغانستان هماهنگ کنندۀ خاص تعیین کرد
سازمان ملل متحد برای افغانستان هماهنگ کنندۀ ویژه تعیین کرد. سخنگوی سر منشی عمومی ملل متحد میگوید که از آقای سینیرلی اوغلو خواسته شده است تا ارزیابی مستقل از وضعیت افغانستان را رهبری کرده و سفارشاتی را در مورد رویکرد یکپارچه و منسجم برای رسیدگی به چالشهای کنونی فرا روی افغانستان ارایه کند. با این حال معاون سرمنشی سازمان ملل میگوید که حق آموزش و فعالیت زنان در افغانستان باید رعایت شود.
انتونیو گوتریش، سر منشی عمومی ملل متحد، فریدون سینیرلی اوغلو، دپلومات ترکی را به صفت هماهنگکنندۀ خاص و بازرس مستقل در امور افغانستان گماشته است.
دفتر منشی عمومی ملل متحد با نشر خبرنامهای گفته است که گزینش سینیرلی اوغلو در این سمت بر اساس قطعنامۀ شماره ۲۶۷۹ شورای امنیت این سازمان صورت گرفته است.
در خبرنامه آمده است که منشی عمومی ملل متحد از سینیرلی اوغلو خواسته است تا ارزیابی مستقل از وضعیت افغانستان را رهبری کرده و سفارشات را در مورد رویکرد یکپارچه و منسجم برای رسیدگی به چالشهای کنونی فرا روی افغانستان ارایه کند.
استیفن دوجاریک، سخنگوی سر منشی سازمان ملل میگوید که:«سرمنشی سازمان ملل متحد فریدون سینیرلی را به عنوان هماهنگ کننده خاص در افغانستان انتخاب کرد. از او خواسته شده تا چالشهای کنونی در افغانستان را کنترول کند، قسمی که میدانیم قبلا این دیپلومات ترکی در افغانستان بوده است و تجربه خوب دارند و میتوانند اوضاع افغانستان را خوب درک کنند.»
با این حال مارتین گریفیتس، معاون سرمنشی سازمان ملل که به ایران سفر کرده است در یک نشست خبری در مورد برنامههای سازمان ملل در افغانستان میگوید که حق آموزش و فعالیت زنان در افغانستان باید رعایت شود.
مارتین گریفیتس، معاون سرمنشی سازمان ملل میگوید که:«بحث رساندن کمکهای بشرودوستانه به صراحت میگویم که ما به کشورهایی که متعهد شدهاند و گفتهاند کمک میکنیم التماس میکنیم، زیرا تأمین مالی این کمکها و تعهدی که گفتهاند و قبول کردهاند بسیار کمتر از چیزی بوده است که کشورها متعهد شدهاند. ما به صراحت و به شکل واضح از کشورهای کمک کننده این درخواست را داشتیم به طالبان (امارت اسلامی افغانستان) هم مسئولیت شان را یادآور شدیم آنها هم مسئولیتی دارند و باید تضمین کنند که حق کار، آموزش، فعالیت زنان و دختران افغانستان باید کاملا رعایت شود و از آن حفاظت شود.»
به گفته آقای گریفیتس تاکنون کشورها متعهد شدهاند که ۴.۶ میلیارد دالر به افغانستان کمک کنند که این بزرگترین رقم کمک انساندوستانه در دنیا است. با توجه به شرایط فوقالعادهای که افغانستان دارد عجیب هم نیست ۱۶ میلیون نفر در این کشور نیاز به کمک بشردوستانه دارند.
گریفیتس افزوده است که:«وقتی که بحرانهای انسانی پیش میآید آسیبپذیرترین قشر هر جامعه زنان و کودکان هستند طالبان (امارت اسلامی افغانستان) هم به باید مسئولیتشان عمل کند، کشورهایی هم که متعهد شدهاند باید کمکهای شان و تعهدات شان را در این زمینه عملی کنند خود مردم افغانستان هم در این زمینه مسئولیت دارند که کاری بکنند که بتوانند کشورشان را بدون وابستگی به کمکهای خارجی اداره کنند.»
امارت اسلامی در مورد تعیین هماهنگ کننده جدید سازمان ملل در افغانستان چیزی نگفته است. با این همه هماهنگ کننده جدید سازمان ملل ماموریت دشواری را در پیش خواهد داشت تا بتواند یک ارتباط و هماهنگی خوب میان امارت اسلامی و سازمان ملل ایجاد کند.
این دیپلومات ترکی، چهار دهه تجربه در امور بینالمللی و دیپلوماسی داشته و در این مدت پرداختن به مسایل سیاسی، بشری، انکشافی و حقوق بشری را در کارنامۀ خود دارد. او از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۳ نمایندۀ دایمی ترکیه در سازمان ملل متحد بود.
رویداد های اخیر
مالدیف سفیر خود را به دلیل دیدار با سرپرست سفارت افغانستان فراخواند
وزارت خارجه مالدیف روز یکشنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالیاش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.
دولت مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل ملاقات بدون مجوز با سرپرست سفارت افغانستان در اسلام آباد که ۳ روز قبل انجام شده، به آن کشور فراخوانده است.
سفارت افغانستان در اسلام آباد، سه روز قبل از دیدار سردار احمد شکیب سرپرست این سفارت با محمد طه، کمیسار عالی مالدیف در اسلام آباد خبر داد.
وزارت خارجه مالدیف روز یکشنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالیاش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.
این وزارت در اعلامیهای گفته است: «متعاقباَ اقدام مناسب از سوی حکومت مالدیف روی دست گرفته شده است.»
در همین حال، منابع رسمی به خبرگزاری فرانسه گفتهاند که مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل این دیدار به کشور فراخوانده است.
همچنین، نام محمد طه از ویبسایت نمایندگی مالدیف در پاکستان حذف شده است.
سفارت افغانستان در اسلام آباد در اعلامیهای گفته بود که دیپلومات مالدیف در این دیدار «خواهان روابط مستحکم و نزدیک با افغانستان است.»
رویداد های اخیر
افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است
جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.
وزارت صنعت و تجارت میگوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.
جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.
عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت میگوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»
مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری میگویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.
مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری میگوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمینها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»
آگاهان میگویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری میکند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.
میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری میگوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر میباشد.»
هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیتهای جهانی میرسد و از این بابت، تاجران افغان میلیونها دالر مفاد به دست خواهند آورد.
رویداد های اخیر
تهران میگوید از اینکه امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان در مرز را جدی گرفت، «ناخشنود» است
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرده که تهران از اینکه «برخی از مقامات» امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان به دست مرزبانان ایرانی را جدی گرفتند، «متعجب و ناخشنود» است.
اسماعیل بقایی در یک نشست خبری امروز (دوشنبه) تاکید کرد که این خبر بی اساس است.
او گفت: «مقامات افعانستان در این مورد بیانیهای صادر کردند. از اینکه از یک امر ناموجودی خبررسانی شد و برخی مقامات افعانستان هم این اخبار بیپایه را جدی گرفتند متعجب و ناخشنود شدیم. امیدوارم همه ما از این مساله عبرت بگیریم تا در خصوص همه اخباری که در رسانهها منتشر میشود دقت بیشتری داشته باشیم.»
یک سازمان حقوق بشری گزارش داده است که ده ها مهاجر افغان حدود سه هفته قبل در نتیجه تیراندازی از سوی نیروهای مرزی ایران کشته و زخمی شده اند.
امارت اسلامی هفته گذشته اعلام کرد شواهد نشان میدهد که در خاک ایران بر شماری از افغانها شلیک و انفجار صورت گرفته است و دو تن جان باخته و ۳۴ تن دیگر زخمی شده اند.
امارت اسلامی همچنان گفته است که شماری دیگر از افغانها هنوز هم در ایران و پاکستان قرار دارند و تلاشها برای انتقال آنان جریان دارد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
د افغانستان بانک در نظر دارد پرداختها را در کشور الکترونیکی بسازد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
رهبر ایران، اسرائیل و امریکا را به «پاسخ دندان شکن» تهدید کرد
-
ورزش4 روز ago
راشد خان برای فصل بعدی مسابقات لیگ برتر هند توسط تیم گجرات تایتنز حفظ شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
در سال گذشته ۳۵۵ بند آب گردان در افغانستان ساخته شده است
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اکسیوس: ایران تا چند روز دیگر از خاک عراق به اسرائیل حمله میکند
-
جهان3 روز ago
نزده نفر در پی اصابت سه راکت در مرکز اسرائیل زخمی شدند
-
تغییرات اقلیمی2 روز ago
افزایش قربانیان سیل در اسپانیا به ۲۱۴ نفر رسید
-
تجارت4 روز ago
بخشهای خصوصی افغانستان و قزاقستان قراردادهایی به ارزش ۱۰۰ میلیون دالر امضا کردند