رویداد های اخیر

سازمان ملل: افغانستان جز هفت کشور جهان است که هیچ زنی در کابینه‌اش حضور ندارد

ملل متحد در بیانیه‌ای نوشته است که تنها ۲۶ کشور جهان توسط زنان رهبری می‌شود. زنان ۲۳.۳ درصد از اعضای کابینه را تشکیل می‌دهند که در سال ۲۰۲۴ رُشد اندکی داشته است. و اما در این میان، افغانستان جز هفت کشور جهان است که هیچ زنی در کابینه‌اش حضور ندارد.

Published

on

(Last Updated On: )

همزمان با روز جهانی زنان در دیپلوماسی، سازمان ملل متحد می‌گوید که افغانستان جز هفت کشور جهان است که هیچ زنی در کابینه‌اش حضور ندارد. از این روز در جهان در حالی بزرگذاشت می‌شود که نگرانی‌ها از وضعیت زنان در افغانستان افزایش یافته است.

۲۴ جون برابر است با روز جهانی زنان در دیپلوماسی؛ از این روز در جهان در حالی بزرگذاشت می‌شود که نگرانی‌ها از وضعیت زنان در افغانستان افزایش یافته است.

همه ساله از این روز در مقر سازمان ملل متحد در نیویارک تجلیل می‌شود. شعار امسال سازمان ملل متحد برای این روز حضور زنان در دیپلوماسی چندجانبه است و هدف از تجلیل آن تاکید بر اهمیت این موضوع است. به مناسبت این روز، سازمان ملل متحد اعلام کرده است که زنان قرن‌ها در دیپلوماسی اشتراک داشته‌اند، اما مشارکت آن‌ها اغلب نادیده گرفته شده است.

ملل متحد در بیانیه‌ای نوشته است که تنها ۲۶ کشور جهان توسط زنان رهبری می‌شود. زنان ۲۳.۳ درصد از اعضای کابینه را تشکیل می‌دهند که در سال ۲۰۲۴ رُشد اندکی داشته است. و اما در این میان، افغانستان جز هفت کشور جهان است که هیچ زنی در کابینه‌اش حضور ندارد.

آمنه محمد، معاون سرمنشی ملل متحد می گوید: «این روز فقط یک مناسبت نیست، بلکه بر اهمیت مشارکت زنان در حکومت‌ها و مذاکرات صلح در سطح بین‌المللی تأکید دارد. اگر نیمی از بشریت را پشت سر بگذاریم نمی‌توانیم به اهداف مشترک خود برسیم. تحقیقات نشان می‌دهد که وقتی زنان در فرآیندهای صلح مشارکت دارند، احتمال دستیابی به توافق پایدار افزایش می‌یابد و نتایج بادوام‌تر و فراگیرتر می‌شوند، باید سیاست‌هایی را ترویج کنیم که مشارکت زنان در فرآیندهای تصمیم‌گیری سیاسی را تشویق کند.»

هم‌زمان با روز جهانی زنان در دیپلماسی شارژدافیر اتحادیه اروپا در افغانستان؛ مقاومت، شجاعت و امید زنان افغان را فوق‌العاده دانسته است. رافایلا آیودیس می‌گوید که زنان در دیپلوماسی افغانستان نه‌تنها موانع را می‌شکنند؛ بلکه آینده‌ی این کشور را نیز می‌سازند.

آقای آیودیس گفته است: «از زمانی که به افغانستان آمده‌ام، با مقاوم‌ترین، شجاع‌ترین و سخت‌کوش‌ترین زنانی که مصمم به شکل دادن آینده این کشور هستند، دیدار کرده‌ام.»

امارت اسلامی اما همواره گفته است که حقوق زنان بیش از هر زمان دیگر مطابق به شریعت اسلامی تأمین شده است.

این در حالی است که در آستانه نشست دوحه که قرار است تا کمتر از پنج روز دیگر به میزبانی ملل متحد درمورد افغانستان برگزار شود، واکنش‌ها به حضور زنان در این نشست افزایش یافته است.

در تازه‌ترین مورد هفت کشور صنعتی جهان در نامه‌ی به ملل متحد، از این سازمان خواسته‌اند که جامعه مدنی و زنان باید بخشی از گفتگوهای دوحه باشند.

 

مطالب مرتبط:

افزایش نگرانی‌ها از وضعیت حقوق زنان در افغانستان

سازمان‌های حقوق بشری: حقوق زنان در افغانستان قابل مذاکره نیست

Trending

خروج از نسخه موبایل