1393انتخابات
سازمان ملل از عدم استخدام اطفال در صفوف نیروهای امنیتی استقبال کرد

یان کوبش نماینده ویژه سازمان ملل برای افغانستان در خبرنامه ی گفته است که از اقدامات جدی برای منع استخدام و موجودیت اطفال در صفوف پولیس استقبال میکند.
در متن این خبر نامه به نقل از آقای کوبش نوشته شده است که ” تعهد دولت نسبت به خاتمه بخشیدن و عدم استخدام اطفال در صفوف نیرو های امنیتی نشان داده است که دولت به منظور عملی ساختن این تعهدات با سازمان ملل همکار است”
حکومت افغانستان در این اواخر تعهد نمود که از برنامهء عدم استخدام اطفال در صفوف نیروهای امنیتی که سه سال قبل آنرا با ملل متحد امضا کرده است، حمایت می کند.
در این تعهد ذکر شده بود که ” استخدام و بکار گیری اطفال توسط نیرو های امنیتی، تهیه پالیسی به منظور اطمینان از اینکه اطفال در قضایای مرتبط به امنیت ملی بازداشت و با توقیف می شوند مطابق معیارهای بین المللی عدالت اطفال با آنها برخورد صورت گیرد از جمله تعهدات دولت بر این مرود است”.
با این حال لیلا زیرگوی، نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل برای اطفال درجنگ های مسلحانه گفت:” ازتعهد دولت افغانستان در زمینه جلوگیری از استخدام اطفال در جنگ های مسلحانه دلگرم شدم و انتظار دارم این طرح تطبیق شود” .
با این حال وزارت داخله افغانستان از اقدامات جدی برای منع استخدام و موجودیت اطفال در صفوف پولیس و دست آورد های چشم گیر در این زمینه خبر داد.
مقامات وزارت داخله گفتند:”این اقدامات پس از آن اتخاذ شد که ملل متحد سال گذشته حکومت افغانستان را به خاطر استخدام و موجودیت افراد زیر سن در صفوف نیرو های امنیتی مورد انتقاد قرار داد”.
ملل متحد گفته بود “این اطفال یا عملاً می جنگند و یا در خطوط مقدم جبهه چون خدمتگاران نظامیان کار می کنند”.
ولی نجیب دانش معاون سخنگوی وزارت داخله افغانستان گفت” خوشبختانه به جرئت گفته میتوانم که در حال حاضر در صفوف پولیس حتی در جمع تشکیل یک صد و پنجا هزار نفری نیرو های پولیس یک نفر هم از افراد زیرسن هجده سال وجود ندارد ما جداً روی این موضوع کار کردیم و نتیجه هم بدست آوردیم.”
افغانستان یکی ازکشورهای است که به علت استخدام اطفال در صفوف نیرو های امنیتی در فهرست سازمان ملل متحد شامل است.چاد، سودان جنوبی، میانمار، سومالیا، جمهوریت کانگو، یمن و سودان نیز از جمله کشور هایست که شامل این فهرست میباشند.
جهان
ثبت نزدیک به ۳۰۰۰۰ مورد جدید کرونا در یک روز در هند

هند در ۲۴ ساعت گذشته ۲۹۴۲۹ مورد جدید کرونا ثبت کرده که این بالاترین آمار روزانه مبتلایان کرونا در این کشور است.
با این حساب شمار مجموعی مبتلایان در این کشور به ۹۳۵۰۰۰ نفر رسیده است.
وزیر صحت هند صبح امروز اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته ۵۸۲ بیمار کووید-۱۹ نیز جان باخته اند.
این در حالی است که موسسه فناوری هند روز چهارشنبه کیت تست ارزان قیمت را برای استفاده عموم راه اندازی کرد.
بر اساس گزارش خبرگزاری آنادولو، این کیت جدید به نام «COROSURE » را در مقایسه با کیت های آزمایش موجود که در حال حاضر حدود ۶۰ دالر است، با قیمت ۵۰۰ روپیه هندی (۶.6 دالر) در دسترس است.
رام گوپال راوو مدیر این نهاد گفته است: “این فناوری باید الگوی آزمایش کووید-۱۹ را در کشور(هند) تغییر دهد، هم از نظر مقیاس و هم هزینه … دو میلیون تست [در هر ماه] با قیمت نازل.”
آقای راوو افزوده است که امیدوار است که این کیت های آزمایش جدید بتواند هند را در شکست ویروس کرونا کمک کند. این کشور ۱.۳ میلیارد نفوسی، هم اکنون دارای حدود یک میلیون مبتلای کرونا است که تا هنوز ۲۴۳۰۹ نفر جان باخته اند.
1393انتخابات
اتحادیه شرکتهای ترانسپورتی باربری فعالیتهای شان را متوقف ساختند

بخش باربری اتحادیه شرکتهای ترانسپورتی، فعالیتهای شان را در تمام کشور متوقف ساختند.
بخش باربری اتحادیه شرکتهای ترانسپورتی به دلیل آنچه افزایش فساد در وزارت ترانسپورت، ریاست ترافیک، وزارت مالیه، وزارت داخله و وزارت فواید عامه میخوانند دست به اعتصاب کاری زده و فعالیتهای شان را در سراسر کشور متوقف ساخته اند.
مسوولان در این اتحادیهها میگویند تا زمانیکه حکومت خواستههای آنان را بر آورده نسازد به اعتصاب شان ادامه میدهند.
محمد والی، معاون اتحادیه شرکتهای ترانسپورتی باربری اظهار میدارد: “ما از رییس جمهور این خواست را داریم تا مشکلات مان را حل کند اگر این وضعیت ادامه یابد ما در تمام بخش ها فعالیت خود را توقف میدهیم.”
همچنان عبدالصبور، یک تن راننده موتر باربری میگوید: “در هر ترازو، پولیس، ترانسپورت و شاروالی از ما پول می گیرد، کاملاً دل ما را از کار و از این سکتور سیاه کرده اند.”
در همین حال، بزرگ راه کابل-قندهار را موترهای باربری بسته اند، به گفته ی آنان تا زمانیکه به خواستهای شان رسیدگی نشود به اعتصاب شان ادامه میدهند.
همزمان با این مسوولان در اتحادیه شرکتهای ترانسپورتی میگویند که حکومت باید هر چه عاجل به خواستهای آنان جواب مثبت بدهد.
حزب الله، راننده موتر باربری در این مورد بیان میدارد: “از نزد ما از فراه تا ارغندی پول تقاضا میشود، خط سیر، کتابچه، شاروالی و ترازو، همه ی آنان مشکل شده است برای ما.”
از سویی هم، مهدی روحانی، سخنگوی وزارت فواید عامه میگوید: “سکتور خصوصی بخش مهم نظام ما است، اعتصاب کاری حق قانونی آنان است ما تلاش میکنیم تا این مشکل را از طریق گفتگو حل کنیم.”
این در حالیست که چندی پیش وزارت ترانسپورت گفته بود که در چند سال گذشته با کشورهای مختلف منطقه در مورد رفت و آمد وسایط باربری تفاهم صورت گرفته است، اما اتحادیههای ترانسپورتی در کشور نتوانسته اند که معیارها را برای این رفت و آمدها تکمیل کنند. همچنان مسوولان وزارت ترانسپورت از اتحادیههای خصوصی ترانسپورتی خواسته بودند که هر چه عاجلتر وسایط باربری شان را به اساس معیارهای جهانی برابر سازند. این وزارت نیز تاکید ورزیده بود که حکومت از این اتحادیهها در این بخش حمایت خواهد کرد.
انتخابات ۹۸
انتخابات ۹۷: چالشهای انتخاباتی ریاست جمهوری

-
رویداد های اخیر4 روز ago
پایان سفر نماینده پاکستان به افغانستان؛ برنامه جلسات دوجانبه تنظیم شد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
عراقچی: حاکمیت و امنیت در افغانستان برقرار است
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتحادیه اروپا از شهروندانش خواست مواد غذایی ذخیره کنند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
اتحادیه اروپا: آموزش دختران برای پایداری و شکوفایی بلندمدت افغانستان بسیار مهم است
-
جهان3 روز ago
تحقیقات: شبکه مخفی چینی در حال تلاش برای جذب کارگران اخراج شده فدرال ایالات متحده
-
اخبار ساحوی4 روز ago
مصر پیشنهاد جدیدی برای احیای آتشبس در غزه ارائه کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
کشته شدن ۱۶ شورشی در مرز افغانستان
-
جهان4 روز ago
در حمله راکتی روسیه به اوکراین ۸۸ غیرنظامی زخمی شدند