Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان عفو بین الملل از تلاش‌های حکومت برای  تامین امنیت خبرنگاران انتقاد میکند

منتشر شده

در

(Last Updated On: ثور ۱۴, ۱۴۰۰)

سازمان عفو بین الملل روز گذشته (دوشنبه، ۱۳ ثور) به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات از حکومت افغان خواسته تا اقدامات بیشتر برای تامین امنیت خبرنگاران افغان بردارد.

این در حالی است که سال گذشته خورشیدن خونین ترین سال برای ژورنالیستان افغان بوده است.

به اساس گزارش‌ها در سال گذشته یما سیاوش، مجری پیشین برنامه‌های سیاسی طلوع نیوز، الیاس داعی خبرنگار رادیو آزادی ، رحمت الله نیکزاد، رییس اتحادیه خبرنگاران غزنی، بسم الله عادل ایماق، مسوول رادیو صدای غور، مرسل وحیدی، کارمند رسانه‌ی، سعدیه سادات، کارمند رسانه‌ی، طاهر خان، ملاله میوند، مجری تلویزون انعکاس در ننگرهار، میر واحد شاه ضمیر امیری، خبرنگار، شفیق ذبیح و احمد خان نوید، کارمند رسانه‌ی کسانی استند که در جریان یک سال گذشته جان‌های شان را از دست داده اند که بیشتر آنان بر اثر حمله‌های هدفمند بوده است.

سازمان عفو بین الملل در یک اعلامیه گفته که ” تقریبا همه قتل‌های که توسط افراد مسلح ناشناس انجام شده است بررسی نشده اند. ده‌ها تن دیگر زخم برداشته اند، در حالیک ژورنالیستان به گونه منظم در رابطه به کارش تهدید و آزار و اذیت میشوند.”

این نهاد افزود:” روبرو شدن با این وضعیت وخیم است…  چندین ژورنالیست کشور را ترک کرده اند.” کمیته مشترک مصونیت از خبرنگان افغان که در سال ۲۰۱۶ برای حل مشکلات  امنیتی خبرنگاران تاسیس شده تلاش‌ها کمتری انجام داده تا این خشونت‌ها را مهار کنند. این نا امنی نه تنها زنده‌گی بلکه آینده رسانه آزاد و مستقل را نیز تهدید میکند.”

سمیرا حمیدی، یک عضو سازمان عفو بین الملل در آسیای جنوبی در این باره گفت:” ژورنالیستان افغان برای اجرای وظایف شان زنده‌گی خود را هر روز در خطر می اندازند.”

حمیدی افزود که تدابیر امنیتی برای مصونیت خبرنگاران  در افغانستان کافی نیست.

او در این باره گفت:” نبود مصونیت و تهدیدهای امنیتی نه تنها زنده‌گی بلکه آینده رسانه آزاد و مستقل را نیز تهدید میکند. کمیته مشترک حفاظت از خبرنگاران باید  گام‌های موثر بردارد تا ثابت بسازد که حمله بر خبرنگاران بدون مجازات نخواهند ماند.”

وی میگوید:” این کمیته مشترک باید تحقیق شفاف و موثر در باره قتل خبرنگاران انجام دهد تا اطمینان حاصل شود که عاملان قتل‌های خبرنگاران به محاکم کشانیده میشود.”

این در حالی است که سازمان گزارشگران بدون مرز روز گذشته به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات گفته که وضعیت مطبوعات در افغانستان فاجعه بار است.

این سازمان افزوده که ۲۰ ژورنالیست و کارمند رسانه‌‌ی در شش ماه گذشته در ترورهای هدفمند قربانی شده و هشت تن دیگر بمشول چهار زن زخم برداشته اند.

این سازمان افزوده که در این مدت ۳۰ تن دیگر اخطار مرگ دریافت کرده اند.

رویداد های اخیر

ایران چهار شهروند افغان را اعدام کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱, ۱۴۰۳)

سازمان حقوق بشری «حال‌وش» خبر داده است که صبح روز پنجشنبه چهار شهروند افغان در زندان وکیل‌آباد مشهد ایران اعدام شدند.

حال‌وش گزارش داده است که این افراد در سال ۱۳۹۸ به‌دلیل اتهامات مرتبط به مواد مخدر بازداشت و سپس از سوی محکمه به اعدام محکوم شده بودند.

این سازمان نام‌های اعدام‌شدگان را زمان طاهری، سلام طاهری، غلام‌قادر سامانی و ابراهیم نورزهی اعلام کرده است.

زمان طاهری و سلام طاهری باهم برادر بوده اند.

مقام‌های رسمی ایران تاکنون در این باره چیزی نگفته‌ اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فروریختن سقف یک خانه در هلمند جان دو نفر را گرفت

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱, ۱۴۰۳)

در نتیجه فروریختن سقف یک خانه در ولسوالی گرشک ولایت هلمند، دو نفر جان باخته و یک نفر دیگر زخمی شده است.

عبدالباری راشد، رئیس اطلاعات و فرهنگ هلمند به آریانا نیوز می‌گوید که این حادثه به دلیل بارش باران شب گذشته (جمعه) در قریه تاجکان ولسوالی گرشک رخ داده است.

به گفته وی، جان باختگان مشمول یک زن و یک کودک می‌شود.

این در حالیست که در نتیجه سیلاب‌ها طی یک هفته اخیر در ولایت هلمند، ۱۰ نفر جان باخته و شش تن دیگر زخمی شده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت انکشاف دهات: از بانک جهانی می‌خواهیم کار ۷ هزار پروژه نیمه‌کاره را تکمیل کند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

وزارت احیا و انکشاف دهات می‌گوید که هفت هزار پروژه نیمه‌‌کاره‌ی بانک جهانی در کشور در معرض تخریب‌شدن قرار دارد. مسوولان این وزارت از بانک جهانی می‌خواهند که کار این پروژه‌ها را دوباره آغاز کند.

به گفته‌ آنان، در مورد این پروژه‌ها با بانک جهانی گفتگو شده اما تا هنوز نتیجه‌ای در پی نداشته است.

نورالهادی عادل، سخنگوی وزارت احیا وانکشاف دهات گفته است: «هفت هزار پروژه نیمه‌کاره در حال تخریب است و اگر کار این‌ها شروع نشود، این پروژه‌ها تخریب می‌شود. ما از بانک جهانی می‌خواهیم که هرچه زودتر کار این پروژه‌ها را دوباره آغاز کند.»

در همین حال، اعضای سکتور خصوصی نیز از نهادهای جهانی می‌خواهند که کارهای‌شان‌ را در افغانستان ازسر گیرند.

به گفته مسوولان این سکتور، با آغاز کار این پروژه‌ها برای هزاران تن در کشور زمینه‌ کار فراهم خواهد شد.

میرویس حاجی‌زاده، عضو سکتور خصوصی در این مورد گفته است: «این پروژه‌ها سبب ایجاد اشتغال‌زایی برای مردم ما می‌شود و همچنان وطن رشد بیشتر می‌کند.»

با این حال، آگاهان اقتصادی گفته‌اند هرگاه کار این پروژه‌ها به زودی آغاز نشود، از بین خواهند رفت و سرمایه‌گذاری‌هایی که روی آن‌ها صورت گرفته است، به هدر خواهد رفت.

هرچند بانک جهانی اخیراً گفته است که کار برخی از پروژه‌هایش را در افغانستان ازسر خواهد گرفت اما هنوز از آغاز کار خبری نیست. همزمان با این، مانند بانک جهانی ده‌ها نهاد خارجی دیگر نیز پروژه‌های شان را نیمه تمام گذاشته‌اند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!