رویداد های اخیر
سازمان عفو بینالملل: جامعه بینالمللی باید فورأ محدودیتهای مالی موجود درافغانستان را کاهش دهد
سازمان عفو بینالملل اعلام کرده است که افغانستان در پرتگاه قرار دارد و بدون برنامهی فوری حمایتهای هدفمند بینالمللی و بدون اجازهی استفاده از ذخایر دولت افغانستان برای حمایت از جمعیت این کشور، صحنه برای یک فاجعهی انسانی در ماههای آینده آماده میشود.
در گزارش این سازمان که روزگذشته (سهشنبه، ۲ قوس) منتشر شده، آمده است که جامعه بینالمللی باید فورا محدودیتهای مالی موجود در افغانستان را که مانع ارایه خدمات صحی، غذا و سایر خدمات ضروری میشود، کاهش دهد.
از جامعه بینالمللی همچنین خواسته شده است که برای جلوگیری از بحران فزایندهای که جان دهها میلیون نفر را تهدید میکند، کمکهای بشردوستانه را تسریع بخشد.
در گزارش آمده است:"ترکیبی از تعلیق کمکهای خارجی، مسدودکردن داراییهای دولت افغانستان و تحریمهای بینالمللی بر طالبان (امارت اسلامی)، کشوری را که از سطح بالای فقر رنج میبرد، وارد یک بحران اقتصادی تمامعیار کرده است."
عفو بینالملل به گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانهی سازمان ملل استناد کرده و گفته است که ۲۲.۸ میلیون نفر در افغانستان با ناامنی غذایی حاد و گرسنگی مواجه اند.
یمینی میشرا، مدیر منطقهی جنوب آسیای سازمان عفو بینالملل در این گزارش گفته است:"ما کشورهایی را دیدهایم که در ماههای اخیر به افغانستان کمک کردهاند،اما این حمایت هنوز به کسانی که بیشتر به آن نیاز دارند، نرسیده است."
او در عین حال گفته است که سطح کنونی کمکهای بشردوستانه برای مقابله با بحران در افغانستان کافی نیست و میلیونها افغان در فقر فرو رفته و با خطر گرسنگی مواجه اند.
طبق گزارش عفو بینالملل، سطح فقر در افغانستان در حال حاضر ۷۲ درصد است و این میزان تا اواسط سال ۲۰۲۲ میلادی قرار است به ۹۷ درصد برسد.
این سازمان در ادامه گفته است:"ناامنی غذایی حتا قبل از تسلط طالبان (امارت اسلامی)، افغانستان را تهدید میکرد، زیرا افغانستان تحت تأثیر چهار سال خشکسالی شدید، رکود اقتصادی و آوارگی گستردهی داخلی قرار گرفت. بیش از چهارمیلیون بیجاشدهی داخلی در سراسر افغانستان وجود دارد – بیش از ۵۷۰ هزار نفر از آنها از ماه جنوری آواره شده اند – در شرایط ناامیدکنندهای زندگی میکنند."
با این حال، سازمان عفو بینالملل گفته است با وجود اینکه جامعه جهانی وعدهی کمکهای بشردوستانه زیادی داده است، تجهیزات و پول نقد وعده داده شده برای مقابله با ابعاد بحرانی که افغانستان با آن مواجه است کافی نخواهد بود.
این سازمان در ادامه پیشنهاد کرده است که تمام کمکها باید به دقت برنامهریزی و به موقع ارایه شود؛ زیرا دسترسی به بسیاری از مناطق افغانستان در طول زمستان تقریبا غیرممکن است.
یمینی میشرا، مدیر منطقهی جنوب آسیای عفو بینالملل گفته است که کمکهای بشردوستانه و استفاده از بودجهی عمومی برای خدمات ضروری نباید سیاسی شود.
بهگفتهی او، کشورهای کمککننده باید در مشورت با سازمانهای غیردولتی و دیگر نهادهای بشردوستانه در محل یک برنامهی اقدام جامع را ایجاد کنند.
او خطاب به امارت اسلامی نیز گفته است که این گروه باید برای دسترسی نامحدود سازمان ملل و گروههای بشردوستانه، همکاری کند.
یمینی میشرا افزوده است:"اولویت اصلی جامعه جهانی باید جلوگیری از مرگ و رنج مردم در افغانستان و حفظ حقوق بشری آنها باشد. همه دولتها و سازمانهای بینالمللی باید سیاستهای موجود، از جمله مسدودکردن کمکها، داراییها و معاملات پولی را به نفع راهحلی مورد بازنگری قرار دهند که امکان استفاده از وجوه بانک مرکزی را برای پوشش الزامات اساسی، از جمله پرداخت حقوق کارگران فراهم کند."
سازمان ملل همچنین تخمین میزند که بیش از ۲۰۰ میلیون دالر کمک بشردوستانه در ماه برای جلوگیری از فاجعه مورد نیاز است.
این درحالی است که چند روز پیش نیز سازمان ملل متحد با قید فوریت هشدار داد که چنانچه برای سرپا نگه داشتن بانکهای افغانستان اقدامی صورت نگیرد، با توجه به ناتوانی مردم از بازپرداخت وامها، کاهش سپرده گذاری و همچنین کندی چرخش نقدینگی، نظام مالی این کشور در کمتر از چند ماه فرو خواهد پاشید.
همچنین سهیل شاهین سخنگوی دفتر امارت اسلامی در قطر در گفتگو با خبرگزاری آناتولی اعلام کرد که غرب عمداً به بحران اقتصادی در افغانستان دامن میزند.
پیشتر نیز امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه امارت اسلامی در نامهای به اعضای کنگره امریکا، مصادره ثروت و پول افغانستان را دور از منطق خوانده و گفته بود که مسدود کردن پولهای افغانستان نه مشکل را حل میکند و نه خواست مردم امریکا است.
رویداد های اخیر
اتحادیه اروپا در حفاظت از میراثهای فرهنگی با افغانستان همکاری میکند
در این دیدار هر دو جانب در زمینه حفاظت از میراث های فرهنگی، ارزش آن و آگاهی دهی عامه راجع به میراث های فرهنگی بحث و تبادل نظر نمودند.
دفتر مطبوعاتی وزارت اطلاعات و فرهنگ با نشر خبرنامه ای گفته که خیرالله خیرخواه، سرپرست این وزارت با خانم بوسکوویچ پوهار ویرانیکا، شارژدافیر اتحادیۀ اروپا و هیئت همراه شان در دفتر کاری خود دیدار کردند.
در این دیدار هر دو جانب در زمینه حفاظت از میراث های فرهنگی، ارزش آن و آگاهی دهی عامه راجع به میراث های فرهنگی بحث و تبادل نظر نمودند.
سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ، ضمن قدردانی از همکاری اتحادیه اروپا در بخش حفاظت از میراث های فرهنگی، بر توسعه بیشتر روابط تاکید نموده افزودند: «حفاظت از میراثهای فرهنگی تنها وظیفه افغانها نیست، بلکه وظیفه جهانیان نیز میباشد که در این زمینه با افغانستان همکاری کامل داشته باشند.»
در اخیر شارژدافیر اتحادیۀ اروپا از همکاری همه جانبه آن اتحادیه در حفاظت از میراث های فرهنگی افغانستان اطمینان داد.
رویداد های اخیر
دیدار امیرخان متقی با وزیر امور خارجه امارات متحده عربی
امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه سه شنبه در رأس یک هیأت عازم امارات متحده عربی شد. هدف از این سفر، گفتگو در مورد روابط دوجانبه، گسترش همکاریهای اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقهٔ دوطرف گفته شده است.
امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه کشور در جریان سفر به امارات متحده عربی با شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان، وزیر امور خارجه این کشور دیدار کرد. عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه میگوید، در این دیدار دو طرف پیرامون روابط دوجانبه، توسعه همکاریهای اقتصادی بهخصوص راههای بازاریابی کالاهای افغانی در امارات متحده عربی و مسایل منطقهای گفتگو کردهاند. به گفته وی، وزیر امور خارجه از طرف اماراتی خواسته است تا صدور ویزه برای افغانها را تسهیل کند.
امیرخان متقی همچنان با معاون وزارت خارجه هند نیز دیدار کرده است. در این دیدار دو طرف در مورد تقویت همکاریهای سیاسی و اقتصادی گفتگو کرده اند. معاون وزیرخارجه هند گفته که کشورش علاقمند است تا روابط با افغانستان در بخشهای سیاسی و اقتصادی را گسترش و تجارت از راه چابهار را افزایش دهد.
دوطرف روی ایجاد تسهیلات در بخش ویزه و تجارت توافق کرده اند.
وزیر امور خارجه کشور همچنان به جانب هندی اطمینان داده که از افغانستان به هیچ جانب خطری متوجه نیست و کابل بر اساس سیاست خارجی متوازن و اقتصادمحور خود میخواهند با هند به عنوان کشوری مهم و اقتصادی منطقه روابط سیاسی و اقتصادی خود را تقویت کند.
امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه سه شنبه در رأس یک هیأت عازم امارات متحده عربی شد. هدف از این سفر، گفتگو در مورد روابط دوجانبه، گسترش همکاریهای اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقهٔ دوطرف گفته شده است.
رویداد های اخیر
کابلوف: روسیه با امارت اسلامی، گروه کاری تشکیل میدهد
ضمیرکابلوف گفت که این گروه کاری، برای گسترش روابط تجاری- اقتصادی، در بهار پیشرو، تشکیل خواهد شد.
نمایندهی خاص روسیه در امورافغانستان می گوید که مسکو درپی ایجاد گروه کاری دوجانبه با امارت اسلامی افغانستان است.
ضمیرکابلوف گفت که این گروه کاری، برای گسترش روابط تجاری- اقتصادی، در بهار پیشرو، تشکیل خواهد شد.
به این ترتیب، امارت اسلامی، جاگزین کمیسیون بین دولتی همکاریهای اقتصادی روسیه میشود؛ روابطی که مسکو با برخی کشورهای جهان دارد.
به گزارش خبرگزاری تاس، ضمیر کابلوف نمایندهی ویژهی روسیه در امور افغانستان، گفته است که این اقدام، روابط تجاری، اقتصادی، امنیتی و سیاسی میان مسکو و کابل را گسترش می دهد.
روسیه در حال حاضر، روابط نزدیک دیپلوماتیک با امارت اسلامی افغانستان دارد. این کشور اخیرا گامهایی را برای خارج کردن امارت اسلامی از لیست ممنوعه مسکو، برداشته است.
ولادیمیرپوتین، رییس جمهور روسیه، اخیراً امارت اسلامی را شریک ستراتیژیک مسکو در امر مبارزه با تروریزم خواند.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
صدراعظم کانادا احتمالا استعفا دهد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
مقامهای حکومت جدید سوریه در سفر به قطر بار دیگر خواهان لغو تحریمهای امریکا شدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ایران: از همه ابزارها برای احیای حقابه خود از افغانستان استفاده میکنیم
-
رویداد های اخیر1 روز ago
ترمپ: روسیه به دلیل خروج امریکا از افغانستان به اوکراین حمله کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عضو مجلس نمایندگان ایران: ساخت بندهای آب در افغانستان جای سوال دارد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
هند حملات هوایی پاکستان بر افغانستان را محکوم کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مشاور صدراعظم پاکستان: حق عملیات در افغانستان را داریم
-
اخبار ساحوی2 روز ago
مکرون: برنامه هستهای ایران به نقطه بیبازگشت نزدیک میشود