رویداد های اخیر
سازمان صحی جهان برای رسیدگی به نیازهای عاجل صحی از غزه تا افغانستان، خواستار ۱.۵ میلیارد دالر شد

سازمان صحی جهان اعلام کرده که در سال ۲۰۲۴ به ۱.۵ میلیارد دالر برای ارائه کمک به دهها میلیون تن که در شرایط اضطراری صحی قرار دارند، از جمله در غزه و افغانستان نیاز دارد.
رئیس سازمان صحی جهان با نگرانی از وضعیت کنونی جهان، میگوید که در سال ۲۰۲۴، در حدود ۳۰۰ میلیون تن به کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت و ۱۶۶ میلیون تن به کمکهای صحی عاجل نیاز دارند.
تدروس آدهانوم گبریسوس میافزاید که درگیری و تغییرات اقلیمی تاثیرات عمیقی بر این بحران در سراسر جهان، گذاشته است. به گفتهی وی، مناطق در حال درگیری به ویژه غزه و اوکراین بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
تدروس آدهانوم گبریسوس. رئیس سازمان صحی جهان بیان نموده است:«در سال جاری حدود ۱۶۶ میلیون تن در سراسر جهان به کمکهای بشردوستانه صحی نیاز دارند. این دلخراش است، اما قابل جلوگیری است به این دلیل در سال ۲۰۲۴ ما باید همراه با مراکز صحی ما، با همدیگر قدم برداریم. قصد داریم در سال جاری به ۸۷ میلیون تن کمکهای بشردوستانه نجات دهنده ارائه کنیم. برای انجام این کار ما به ۱.۵ میلیارد دالر نیاز داریم.»
معاون سرمنشی ملل متحد در امور بشردوستانه و هماهنگ کننده کمکهای عاجل این سازمان نیز از نتایج درگیریها در جهان ابراز نگرانی کرده و میگوید که کمکهای سازمان صحی جهان برای برای افزاد آسیبپذیر مهم است و خواستار حمایت نهادهای کمکرسان از درخواست کمک این سازمان شده است.
مارتین گریفیتس، هماهنگ کننده کمکهای عاجل سازمان ملل متحد میگوید: «موضوع صحت در قلب بسیاری از بحرانها قرار دارد، نقش و حضور و کمک سازمان صحی جهان نیز بسیار مهم است. کمک سازمان صحی جهان حیاتی است و من این درخواست کمک برای سال ۲۰۲۴ را تایید میکنم.»
بخش از نظام صحی افغانستان هم وابسته به کمکهای سازمان صحی جهان است و این سازمان عملاً در کنار وزارت صحت عامه خدمات صحی را به مردم افغانستان ارایه میکند. از این رو وزارت صحت عامه میگوید که افانستان هنوز به کمکهای جهانی نیاز دارد.
همزمان با این دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) میگوید که افغانستان همچنان با میزان بلند گرسنگی و سوء تغذیه مواجه است. اوچا در شبکه ایکس، میافزاید که در سال ۲۰۲۴ حدود ۱۵.۸ میلیون تن در افغانستان نا امنی غذایی حاد را تجربه خواهند کرد. این اداره همچنان با نشر گزارشی گفته است که از جنوری تا نومبر ۲۰۲۳، نهادهای کمکرسان در افغانستان از ۲۳.۸ میلیون تن حمایتهای غذایی و معیشتی کرده اند.
رویداد های اخیر
پایان ماموریت توماس نیکلسون در امور افغانستان
براساس اعلام او، تا تعیین نماینده جدید، “درن دریا”، رییس بخش افغانستان و پاکستان در سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا (EEAS)، بهطور موقت این مسئولیت را برعهده خواهد داشت.

توماس نیکلسون، نماینده خاص اتحادیه اروپا در امور افغانستان، از پایان مأموریت خود در این سمت خبر داد.
او روز یکشنبه، ۲۴ حمل، با انتشار پیامی در شبکهای ایکس، از فرصت خدمت در این “برهه حساس تاریخی” ابراز سپاسگزاری کرد و از افغانها، همکاران و شرکایش بابت همراهی و نقدهای سازنده قدردانی نمود.
نیکلسون تأکید کرده است که پایان مأموریتش تغییری در سیاستها و رویکرد اتحادیه اروپا در قبال افغانستان ایجاد نخواهد کرد.
به گفته او، اتحادیه اروپا همچنان به تعهدات خود نسبت به مردم افغانستان پایبند بوده و در چارچوب مصوبات شورای این اتحادیه، با افغانستان و شرکای بینالمللی همکاری خواهد کرد.
براساس اعلام او، تا تعیین نماینده جدید، “درن دریا”، رییس بخش افغانستان و پاکستان در سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا (EEAS)، بهطور موقت این مسئولیت را برعهده خواهد داشت.
رویداد های اخیر
شهباز شریف: افغانستان گروههای تروریستی را مهار کند

صدر اعظم پاکستان میگوید که از خاک افغانستان در حملات علیه پاکستان استفاده میشود و امارت اسلامی باید طبق توافقنامه دوحه، گروههای تروریستی را مهار کند.
به گزارش جیو نیوز، شهباز شریف به خبرنگاران در لندن گفت که تحریک طالبان پاکستان و سایر گروههای شبه نظامی از خاک افغانستان فعالیت میکنند.
او گفت: «افغانستان کشور برادر ما است و دو کشور ذاتاً همسایه هستند. ما باید به عنوان همسایه های خوب زندگی کنیم. این به ما بستگی دارد که چگونه صمیمانه و دوستانه زندگی کنیم. ما چندین بار از حکومت سرپرست افغانستان خواسته ایم که طبق توافقنامه دوحه، از خاک افغانستان علیه پاکستان و منافع آن استفاده نشود.»
شهباز شریف افزود: «متأسفانه گروههای تروریستی مانند تحریک طالبان پاکستان و سایر گروههای تروریستی از افغانستان فعالیت میکنند. آنها مردم بیگناه را در داخل پاکستان کشتهاند. این قربانی پاکستانیها هدر نخواهد رفت. توصیه من به افغانستان این است که این گروههای تروریستی را مهار کند.»
مقامهای پاکستانی بارها ادعا کرده اند که از خاک افغانستان در حملات علیه پاکستان استفاده میشود.
امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده و گفته است که افغانستان مسوول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.
رویداد های اخیر
مقام ارشد پنجاپ پاکستان از ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان ابراز تاسف کرد

مریم نواز، وزیر ارشد ایالت پنجاب پاکستان از محدودیتهای آموزشی بر دختران در افغانستان ابراز تاسف کرده و خواستار رسیدگی جامعه جهانی به این مسئله شده است.
او روز شنبه در نشست دیپلوماسی انتالیا در ترکیه تاکید کرد که هیچ جامعهای بدون سرمایه گذاری برای رفاه زنان و دختران پیشرفت نمیکند.
مریم گفت: «کودکان بیگناه در فلسطین زیر آوار اند. دختران در افغانستان از دسترسی به مکاتب محروم هستند. کودکان کشمیر قربانی ظلم و ستم هستند. در سودان، مردم چندین کیلومتر فاصله را برای بهدست آوردن غذا میپیمایند. اینها مسائل جداگانه نیستند، بلکه پاسخ انسانی جمعی را می طلبند.»
با رویکار آمدن دوباره امارت اسلامی، دختران بالاتر از صنف ششم از ادامه آموزش در مکاتب و پوهنتونها محروم شدهاند. این ممنوعیت با واکنشهای گسترده جهانی روبهرو شدهاست.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
تأکید معاون رییسجمهور ایران بر تقویت روابط آنکشور با افغانستان
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ برنامه «حفاظت موقت» در برابر اخراج را برای هزاران افغان لغو کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
افغان بیسیم به عودتکنندگان از پاکستان سیمکارت رایگان توزیع میکند
-
تجارت3 روز ago
قیمت طلا برای اولین بار از ۳۲۰۰ دالر فی اونس فراتر رفت
-
اخبار ساحوی4 روز ago
نگاه ایرانیان مضطرب به مذاکرات جمهوری اسلامی با امریکا
-
رویداد های اخیر4 روز ago
کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا لایحه منع دسترسی امارت اسلامی به کمکها را تصویب کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
امریکا میگوید حضور نظامی در بگرام ندارد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پاکستان هشدار داد که افغانهای منتظر انتقال به کشورهای غربی را نیز اخراج میکند