Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان صحی جهان برای رسیدگی به نیازهای عاجل صحی از غزه تا افغانستان، خواستار ۱.۵ میلیارد دالر شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

سازمان صحی جهان اعلام کرده که در سال ۲۰۲۴ به ۱.۵ میلیارد دالر برای ارائه کمک به ده‌ها میلیون تن که در شرایط اضطراری صحی قرار دارند، از جمله در غزه و افغانستان نیاز دارد.

رئیس سازمان صحی جهان با نگرانی از وضعیت کنونی جهان، می‌گوید که در سال ۲۰۲۴، در حدود ۳۰۰ میلیون تن به کمک‌های بشردوستانه نیاز خواهند داشت و ۱۶۶ میلیون تن به کمک‌های صحی عاجل نیاز دارند.

تدروس آدهانوم گبریسوس می‌افزاید که درگیری و تغییرات اقلیمی تاثیرات عمیقی بر این بحران در سراسر جهان، گذاشته است. به گفته‌ی وی، مناطق در حال درگیری به ویژه غزه و اوکراین بیشتر در معرض خطر قرار دارند.

تدروس آدهانوم گبریسوس. رئیس سازمان صحی جهان بیان نموده است:«در سال جاری حدود ۱۶۶ میلیون تن در سراسر جهان به کمک‌های بشردوستانه صحی نیاز دارند. این دلخراش است، اما قابل جلوگیری است به این دلیل در سال ۲۰۲۴ ما باید همراه با مراکز صحی ما، با همدیگر قدم برداریم. قصد داریم در سال جاری به ۸۷ میلیون تن کمک‌های بشردوستانه نجات ‌دهنده ارائه کنیم. برای انجام این کار ما به ۱.۵ میلیارد دالر نیاز داریم.»

معاون سرمنشی ملل متحد در امور بشردوستانه و هماهنگ کننده کمک‌های عاجل این سازمان نیز از نتایج درگیری‌ها در جهان ابراز نگرانی کرده و می‌گوید که کمک‌های سازمان صحی جهان برای برای افزاد آسیب‌پذیر مهم است و خواستار حمایت نهادهای کمک‌رسان از درخواست کمک این سازمان شده است.

مارتین گریفیتس، هماهنگ کننده کمک‌های عاجل سازمان ملل متحد می‌گوید: «موضوع صحت در قلب بسیاری از بحران‌ها قرار دارد، نقش و حضور و کمک سازمان صحی جهان نیز بسیار مهم است. کمک  سازمان صحی جهان حیاتی است و من این درخواست کمک برای سال ۲۰۲۴ را تایید می‌کنم.»

بخش از نظام صحی افغانستان هم وابسته به کمک‌های سازمان صحی جهان است و این سازمان عملاً در کنار وزارت صحت عامه خدمات صحی را به مردم افغانستان ارایه می‌کند. از این رو وزارت صحت عامه می‌گوید که افانستان هنوز به کمک‌های جهانی نیاز دارد.

همزمان با این دفتر هماهنگی کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) می‌گوید که افغانستان هم‌چنان با میزان بلند گرسنگی و سوء تغذیه مواجه است. اوچا در شبکه ایکس، می‌افزاید که در سال ۲۰۲۴ حدود ۱۵.۸ میلیون تن در افغانستان نا امنی غذایی حاد را تجربه خواهند کرد. این اداره هم‌چنان با نشر گزارشی گفته است که از جنوری تا نومبر ۲۰۲۳، نهادهای کمک‌رسان در افغانستان از ۲۳.۸ میلیون تن حمایت‌های غذایی و معیشتی کرده اند.

رویداد های اخیر

سناتور امریکایی بار دیگر خواستار تصویب لایحه منع ارسال کمک‌ها به افغانستان شد

Published

on

(Last Updated On: )

تیم بورچت، عضو مجلس سنای امریکا تاکید کرده که باید لایحه جلوگیری از دسترسی هراس‌ افگنان به پول مالیات‌دهندگان امریکا هرچه زودتر از سوی هر دو مجلس آن کشور به تصویب برسد. اگر این لایحه تصویب و توشیح شود، مانع ارسال کمک‌های نقدی ایالات متحده به افغانستان نیز خواهد شد.

بورچت در حساب ایکس خود نوشته که این لایحه باید در اسرع وقت تصویب شود تا بتوان آن را برای توشیح به میز دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، ارسال کرد.

او پیشتر از دونالد ترمپ نیز خواسته بود که از ارسال ۴۰ میلیون دالر در هفته به افغانستان دست بردارد.

وی گفته است: «این لایحه باید هر چه سریع‌تر در هر دو مجلس کانگرس امریکا تصویب شود تا برای توشیح به میز دونالد ترامپ ارسال شود.»

در همین حال، امارت اسلامی به این باور است که تاثیر کمک‌های امریکا به پیشرفت و توسعه اقتصادی افغانستان ناچیز است و این کشور با پروژه‌های بزرگ زیربنایی می‌تواند به اهداف اقتصادی دست یابد.

مقام‌های امارت اسلامی همچنان بارها از امریکا خواسته اند که پول‌های منجمد شده بانک مرکزی افغانستان را آزاد کند.

عبدالرحمن حبیب، سخنگوی وزارت اقتصاد گفت: «راه حل اساسی بهبود وضعیت اقتصادی، تمرکز به اجرا و تطبیق برنامه‌های اقتصادی جامع و درازمدت با درنظرداشت ظرفیت‌های موجود اقتصادی می‌باشد که در اولویت کاری ما قرار دارد.»

با این حال، شماری از آگاهان اقتصادی به این باوراند که کمک‌های جهانی در این برهه زمانی برای افغانستان نجات‌بخش بوده و نیاز است که امارت اسلامی روابط بهتری با کشورها در این زمینه ایجاد کند.

گفتنی است که «قانون عدم پرداخت پول مالیه‌دهندگان برای هراس‌افگنان» پیش از این در چارچوب یک لایحه به کانگرس امریکا ارائه شده بود. هرچند مجلس نمایندگان امریکا این قانون را تصویب کرد اما به تایید مجلس سنا نرسید.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملا برادر با معاون صدر اعظم ازبیکستان در تاشکند دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: )

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا با جمشید خواجه اف، معاون صدر اعظم ازبیکستان در تاشکند دیدار کرده است.

بر بنیاد خبرنامه دفتر معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا، در این دیدار که امروز (شنبه) صورت گرفت، دو طرف در مورد گسترش روابط تجارتی و ترانزیتی و همچنین سرمایه گذاری تاجران ازبیکستان در افغانستان گفتگو کردند.

معاون صدر اعظم ازبیکستان اعلام کرد که تاشکند برای ایجاد یک زون تجارتی مشترک در مرز دو کشور آماده است. قرار است در این زون، فابریکه های پروسس جلغوزه و پنبه، مراکز بسته بندی و لوجستیک و تعدادی فابریکه های تولید مواد غذایی ساخته شود.

خواجه اف گفت که سرمایه گذاران ازبیکستان آماده همکاری با امارت اسلامی در زمینه اکتشاف و استخراج نفت و گاز در افغانستان، سرمایه گذاری در صنعت و ساخت فابریکه سمنت در ولایت سمنگان هستند.

وی افزود که در زمینه اکتشاف گاز طوطی میدان ولایت فاریاب پیشرفت خوبی حاصل شده است و به زودی کار استخراج آن آغاز خواهد شد.

از سوی دیگر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا از پیشنهادات جانب ازبیکستان استقبال کرد و از همکاری امارات اسلامی در عرصه های مذکور اطمینان داد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خالد حنفی: در تطبیق شریعت، بر علمای خود اعتماد می‌کنیم

Published

on

(Last Updated On: )

سرپرست وزارت امر بالمعروف، نهی عن المنکر و سمع شکایات گفته است که امارت اسلامی در تطبیق شریعت، بر علمای خود اعتماد می‌کند.

محمد خالد حنفی در نشستی با حضور بزرگان قومی و علما تاکید کرد که اختلاف نظر در هر قرن وجود داشته است، اما امارت اسلامی مسوولیت دارد تا وحدت خود را حفظ کند.

او گفت: «ملت غیور ما نظر به فتوای علما و شیوخ ما ۲۰ سال جهاد کردند. امروز برای تطبیق نظام اسلامی، چرا ما باید به ماوراء اعتنا و اعتماد کنیم؟ هرگز نمی‌کنیم. بر شیوخ خود اعتماد می‌کنیم. شما علما هستید و حکومت نیز از شماست.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!