Connect with us

صحت

سازمان جهانی صحت: ۴۵ درصد مریضان عفونت تنفسی در افغانستان کودکان زیر پنج سال اند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

سازمان جهانی صحت در تازه‌ترین گزارش خود درباره وضعیت عمومی صحی در افغانستان گفته است که ۴۵.۱ درصد از مریضان مبتلا به عفونت‌های تنفسی را کودکان زیر پنج سال تشکیل می‌دهند.

در این گزارش که روز پنجشنبه (۱۰ حمل) منتشر شد آمده است که شیوع عفونت حاد تنفسی همچنان در سراسر افغانستان به دلیل سردی هوا ادامه دارد و درجه حرارت پایین آسیب‌پذیری مردم را تشدید می‌کند.

به گفته این سازمان در ماه فبروری، بیش از ۸۲۸ هزار عفونت حاد تنفسی گزارش شده است.

براساس گزارش، چهار میلیون و ۳۵۳ هزار مورد عفونت تنفسی در افغانستان از اکتوبر سال ۲۰۲۲ ثبت شده است که این رقم ۱۳.۳ درصد کل نفوس کشور را تشکیل می‌دهد.

مردم افغانستان در سال گذشته یکی از سردترین زمستان‌ها را در چند دهه اخیر سپری کردند.

سازمان جهانی صحت همچنین در گزارش خود تخمین زده است که ۱۷ درصد از بزرگسالان در افغانستان اختلالات روانی، مشکلات روحی چون افسردگی، اضطراب و اختلال استرس پس از سانحه را تجربه کرده‌اند.

به گفته این نهاد، چندین دهه جنگ و بی‌ثباتی، بسیاری از افغان‌ها را در برابر مشکلات روانی آسیب‌پذیر کرده است و این سبب گرایش به مواد مخدر می‌گردد.

صحت

سازمان ملل: کاهش کمک‌های خارجی باعث مرگ زنان بیشتر در دوران بارداری و ولادت می‌شود

گزارش سازمان‌های سازمان ملل از جمله سازمان جهانی صحت (WHO) در روز دوشنبه نشان می‌دهد که در سطح جهانی، بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳، مرگ و میر مادران ۴۰ درصد کاهش داشته است

Published

on

(Last Updated On: )

 سازمان ملل می‌گوید کاهش کمک‌ها می‌تواند باعث مرگ زنان بیشتر در دوران بارداری و ولادت شود.

خبرگزاری رویترز نوشته است که، سازمان ملل هشدار داده است که کاهش بودجه‌های کمک‌رسانی تهدیدی برای تضعیف سال‌ها پیشرفت در کاهش مرگ زنان در دوران بارداری و ولادت است و می‌تواند منجر به افزایش مرگ و میر زنان و نوزادان شود.

گزارش سازمان‌های سازمان ملل از جمله سازمان جهانی صحت (WHO) در روز دوشنبه نشان می‌دهد که در سطح جهانی، بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳، مرگ و میر مادران ۴۰ درصد کاهش داشته است که عمدتاً به دلیل دسترسی بهتر به خدمات صحی ضروری است.

با اینکه این گزارش مستقیماً به قطع کمک‌های خارجی امریکا اشاره نکرده اما تاکید دارد که روند کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان با روند کنونی می‌تواند برعکس شود.

به جز امریکا سایر کشورهای کمک کننده از جمله بریتانیا نیز برنامه‌هایی را برای کاهش بودجه کمک اعلام کرده اند. در این گزارش آمده است که حتی قبل از کاهش کمک‌ها به رهبری ایالات متحده، اوضاع در برخی کشورها رو به عقب بود و پیشرفت از سال ۲۰۱۶ در سطح جهانی کند شده است.

این کاهش خدمات حیاتی برای سلامت مادران، نوزادان و کودکان در بسیاری از کشورها را به تعویق می‌اندازد و از سوی دیگر تعداد کارکنان را کاهش می‌دهد، تأسیسات را تعطیل کرده و زنجیره تامین تجهیزات را مختل می‌کند.

گفتنی است ترمپ با آمدن دوباره به قصر سفید دستور تعطیلی اداره توسعه خارجی امریکا را صادر و هزاران نیروی آن را اخراج کرد.

Continue Reading

صحت

هشدار سازمان‌های جهانی از پیامدهای قطع کمک‌ها در بخش صحی افغانستان

Published

on

(Last Updated On: )

سازمان‌های جهانی از پیامدهای قطع کمک‌ها در بخش صحی و کاهش بودجه نهادهای امداد رسان برای افغانستان هشدار می‌دهند.

نهادهای مربوط به سازمان ملل گفته‌اند که دستور کامل قطع کمک‌های دولت ایالات متحده و کاهش بودجه سال ۲۰۲۵، باعث تعلیق یا بسته‌شدن نزدیک به دو هزار مرکز صحی در افغانستان خواهد شد.

از سویی هم، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) هشدار داده است که اگر تنها ۲۵ درصد از بودجه تأمین شود، از میان ۹.۳ میلیون نفر که به خدمات صحی نیاز دارند، ۷ میلیون نفر از این خدمات محروم خواهند شد.

این گزارش خاطرنشان ساخته که بدون تأمین فوری و بودجه کافی، میزان مرگ ومیر کودکان ممکن است به طور چشمگیری افزایش یابد، زیرا سوءتغذیه همچنان یکی از علل اصلی مرگ‌ و میر در کودکان زیر پنج سال است.

برنامه جهانی غذا نیز هشدار داده که افغانستان با بحران شدید سوء‌تغذیه در میان کودکان روبه‌رو است و پیش‌بینی می‌شود که در سال ۲۰۲۵، تعداد کودکان مبتلا به سوء تغذیه به ۳.۵ میلیون نفر برسد.

گزارش‌های جدید برنامه جهانی غذا نشان می‌دهند که از هر۱۰ خانواده در افغانستان، ۸ خانواده قادر به تأمین یک رژیم غذایی کافی نیستند و از هر چهار خانواده، سه خانواده برای خرید مواد غذایی اولیه مجبور به قرض گرفتن پول می‌شوند.

نهادهای سازمان ملل بر لزوم توجه فوری جامعه جهانی به وضعیت انسانی در افغانستان و ارائه کمک‌های بشردوستانه تأکید کرده‌اند.

این درحالی است که پیشتر وزارت اقتصاد گزارش‌های برخی نهادهای بین‌المللی در مورد گسترش فقر در افغانستان را اغراق آمیز و دور از واقعیت دانسته بود.

Continue Reading

صحت

وزارت صحت: قطر یک شفاخانه ۴۰۰ بستر در کندهار می‌سازد

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت صحت عامه اعلام کرده که نورجلال جلالی، سرپرست این وزارت با مُردف القاشوطی، شارژدافیر سفارت قطر در کابل دیدار نموده و در مورد ساخت شفاخانه ۴۰۰ بستر از سوی آن کشور، تأمین تجهیزات برای شفاخانه‌ها و ارتقای ظرفیت کارمندان صحی در ولایت کندهار گفتگو کرده است.

در خبرنامه وزارت صحت آمده است: «در این دیدار، تأمین تجهیزات برای شفاخانه‌‌ها، ساخت شفاخانه ۴۰۰ بستر از سوی کشور قطر در ولایت کندهار و ارتقاء ظرفیت کارمندان صحی مورد بحث قرار گرفت. سرپرست وزارت صحت عامه ارتقای ظرفیت کارمندان صحی و تجهیز شفاخانه‌ها به‌ صورت معیاری را برای رسیدگی بهتر به مشکلات مریضان و ارائه خدمات صحی مهم دانسته و همکاری قطر را یک نیاز می‌داند.»

در این دیدار، آقای القاشوطی از همکاری قطر در بخش‌‌های گوناگون صحی در افغانستان اطمینان داده است.

پیش از این در نومبر ۲۰۲۳، وزارت صحت عامه اعلام کرده بود که قطر قصد دارد یک شفاخانه ۴۰۰ بستر در کندهار بسازد.

در سپتمبر ۲۰۲۳، گزارش‌هایی نیز مبنی بر تعهد بنیاد خیریه قطر برای ساخت این شفاخانه منتشر شد.

با این حال، تاکنون قطر عملاً کار ساخت این شفاخانه را آغاز نکرده است.

پیش از این، سازمان‌های جهانی بارها هشدار داده‌اند که به نظام صحی افغانستان توجه شود زیرا این کشور بدون کمک سازمان‌های جهانی نمی‌تواند به گونه‌ای درست به مریضان رسیدگی و با برخی امراض ساری مانند فلج کودکان ویا توبرکلوز مبارزه کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!