Connect with us

صحت

سازمان جهانی صحت: نیمی از جمعیت جهان در معرض خطر بیماری دنگی هستند

منتشر شده

در

سازمان جهانی صحت روز جمعه هشدار داد که موارد ابتلا به تب دنگی ممکن امسال به بالاترین حد خود برسد و یکی از دلایل آن افزایش حرارت جهان است که به پشه های ناقل این ویروس کمک می‌کند.

به گفته این سازمان، نرخ ابتلا به دنگی در سطح جهان در حال افزایش است و موارد گزارش شده از سال ۲۰۰۰، هشت برابر شده و در سال ۲۰۲۲ به ۴.۲ میلیون نفر رسیده است.

بر اساس گزارش وزارت صحت سودان در ماه مارچ، این بیماری در خرطوم، پایتخت این کشور برای اولین بار در تاریخ شناسایی شد، در حالی که اروپا افزایش موارد ابتلا را گزارش داده و پرو در اکثر مناطق وضعیت اضطراری اعلام کرده است.

در ماه جنوری، سازمانی جهانی صحت هشدار داد که دنگی سریع‌ترین بیماری گرمسیری در جهان و یک «تهدید همه گیر» است.

رامان ولیودان، متخصص کنترول بیماری‌های گرمسیری سازمان جهانی صحت هشدار داد که نیمی از جمعیت جهان در معرض خطر بیماری دینگی هستند.

او گفت: موارد گزارش شده به سازمان جهانی صحت در سال ۲۰۱۹ با ۵.۲ میلیون مورد در ۱۲۹ کشور به بالاترین حد خود رسید. امسال جهان در مسیر ابتلای بیش از چهار میلیون نفر قرار دارد که بیشتر به فصل باران های موسمی آسیا بستگی دارد.

او گفت که در حال حاضر نزدیک به ۳ میلیون مورد در قاره امریکا گزارش شده است و نگرانی در مورد گسترش به بولیویا، پاراگوای و پرو وجود دارد.

ارجنتاین که در سال‌های اخیر با یکی از بدترین شیوع بیماری دنگی مواجه شده است، پشه‌ها را با استفاده از تشعشعاتی که DNA آنها را قبل از رهاسازی در طبیعت تغییر می‌دهد، عقیم می‌کند.

ولیودان گفت: «منطقه امریکا قطعاً در وضعیت بدی قرار دارد و ما امیدواریم که منطقه آسیا بتواند آن را کنترول کند.»

سازمان جهانی صحت می‌گوید موارد گزارش شده از این بیماری که باعث تب و درد عضلات می‎شود، تنها یک بخش کمی از کل موارد ابتلا در سطح جهان را نشان می‌دهد، زیرا اکثر موارد بدون علامت هستند. این بیماری در کمتر از یک درصد افراد کشنده است.

گفته می‌شود که آب و هوای گرم به تکثیر سریع‌تر پشه‌ها کمک می‌کند و ویروس را قادر می‌سازد در بدن آنها تکثیر شود. ولیودان افزایش انتقالات کالاها و مردم، شهرنشینی و مشکلات مرتبط با صحت را از دیگر عوامل این افزایش ذکر کرد.

وی در پاسخ به این سوال که امواج گرمایی که نیمکره شمالی کره زمین را تحت تاثیر قرار می دهد چگونه بر گسترش این بیماری تاثیر می گذارد، گفت: هنوز زود است که بگوییم.

او گفت که حرارت بیش از ۴۵ درجه سانتی گرید «باید پشه را بیشتر از تولید مثل آن بکشد، اما پشه حشره بسیار باهوشی است و می‌تواند در ظروف ذخیره آب که درجه حرارت آنچنان بالا نمی رود تولید مثل کند.»

صحت

ستایش وزیر صحت‌عامه از حمایت دیرینه هند؛ ویزه‌های صحی «کانال حیاتی بشردوستانه» برای افغان‌ها

در بخش طب سنتی، وزیر صحت‌عامه از توافق‌ها برای همکاری در زمینه آیورودا و یونانی خبر داده و گفته است که ایجاد انستیتوت و مرکز تحقیق طب سنتی در افغانستان و انتقال نصاب درسی هند، می‌تواند به ادغام مصون این طبابت با سیستم صحی مدرن کمک کند.

Published

on

وزیر صحت‌عامه افغانستان، نورجلال جلالی، در جریان سفر رسمی‌اش به هند، از حمایت‌های دیرینه دهلی‌نو در بخش صحت افغانستان قدردانی کرده و ویزه‌های صحی هند را «یک کانال حیاتی بشردوستانه» برای بیماران افغان خوانده است.

آقای جلالی در گفت‌وگوی اختصاصی با یک شبکه هندی گفته است که افغان‌ها از سال‌ها به این‌سو برای تداوی به هند سفر می‌کنند و هزاران بیمار در سال‌های اخیر از این روند بهره‌مند شده‌اند. به گفته او، تسهیل ویزه‌های صحی نقش مهمی در دسترسی بیماران افغان به خدمات پیشرفته درمانی داشته است.

وزیر صحت‌عامه همچنان از کمک‌های هند در بخش زیربناهای صحی افغانستان استقبال کرده و شفاخانه اطفال اندرا گاندی در کابل را «یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین شفاخانه‌های کودکان در افغانستان» توصیف کرده است. هند پیش از این، یک مرکز تلاسیمی، یک مرکز تشخیصیه مدرن و سیستم گرمایشی جدید را در این شفاخانه ایجاد کرده و تعهد سپرده است که ماشین سی‌تی‌اسکن و حمایت‌های بیشتر زیربنایی نیز فراهم خواهد شد.

بر بنیاد معلومات ارائه‌شده، هند همچنان ساخت یک شفاخانه ۳۰ بستر در ولسوالی بگرامی کابل را در برنامه دارد که شامل مرکز تداوی سرطان، مرکز تروما و پنج کلینیک صحت مادر و کودک خواهد بود. علاوه بر این، حدود ۷۵ پای مصنوعی (جایپور فوت) برای شهروندان افغان نصب شده و در جریان سفر وزیر امور خارجه افغانستان، ۲۰ امبولانس نیز از سوی هند به افغانستان اهدا شده است.

نورجلال جلالی در دیدار با وزیر صحت و رفاه خانواده هند، بر گسترش همکاری‌ها در بخش تجهیزات طبی، تنظیمات دارویی، آموزش کادرهای صحی و تأمین دواهای مورد نیاز، به‌ویژه داروهای سرطان، تأکید کرده و گفته است که دهلی‌نو تعهد سپرده این داروها را به‌گونه فوری در اختیار افغانستان قرار دهد.

او همچنان ظرفیت‌سازی، آموزش داکتران افغان در هند و اعزام تیم‌های طبی هندی به افغانستان را از اولویت‌های مهم وزارت صحت‌عامه خوانده و گفته است که پس از دهه‌ها جنگ و بی‌ثباتی، تقویت منابع بشری صحی برای افغانستان حیاتی است.

در بخش طب سنتی، وزیر صحت‌عامه از توافق‌ها برای همکاری در زمینه آیورودا و یونانی خبر داده و گفته است که ایجاد انستیتوت و مرکز تحقیق طب سنتی در افغانستان و انتقال نصاب درسی هند، می‌تواند به ادغام مصون این طبابت با سیستم صحی مدرن کمک کند.

جلالی همچنان به تلاش‌های افغانستان برای متنوع‌سازی مسیرهای واردات دوا اشاره کرده و گفته است که با همکاری هند و سایر کشورها، وابستگی به یک مسیر مشخص کاهش یافته و عرضه داروهای اساسی به بازار افغانستان تضمین شده است. او مبارزه با دواهای تقلبی و بی‌کیفیت را «یک نگرانی جدی» خوانده و از ایجاد ساختارهای جدید نظارتی در وزارت صحت‌عامه خبر داده است.

در پایان، وزیر صحت‌عامه بر تقویت خدمات صحی برای زنان و کودکان تأکید کرده و گفته است که زنان بخش جدایی‌ناپذیر جامعه افغانستان‌اند و دسترسی آنان به خدمات صحی، در چارچوب فرهنگ افغانی و اصول اسلامی، گسترش خواهد یافت.

او روابط افغانستان و هند را «ریشه‌دار، مردم‌محور و مبتنی بر ارزش‌های بشردوستانه» خوانده و ابراز امیدواری کرده است که این همکاری‌ها در بخش صحت، داروسازی و زیربناهای درمانی بیش از پیش گسترش یابد.

Continue Reading

صحت

هیأت وزارت صحت‌عامه از بنیاد «جامعه همدرد» دهلی‌نو دیدار کرد

در این دیدار مسوولان و استادان بنیاد جامعه همدرد از هیأت تخنیکی افغانستان استقبال نموده و معلومات همه‌جانبه‌ای در مورد فعالیت‌های علمی، تحقیقی و خدمات طبی این نهاد ارائه کرده‌اند.

Published

on

وزارت صحت‌عامه افغانستان اعلام کرده است که یک تیم تخنیکی این وزارت در جریان سفر رسمی به هند، از بنیاد علمی و تحصیلی «جامعه همدرد» در شهر دهلی‌نو دیدار کرده است.

 به گفته وزارت صحت‌عامه، در این دیدار مسوولان و استادان بنیاد جامعه همدرد از هیأت تخنیکی افغانستان استقبال نموده و معلومات همه‌جانبه‌ای در مورد فعالیت‌های علمی، تحقیقی و خدمات طبی این نهاد ارائه کرده‌اند. دو طرف همچنان روی گسترش همکاری‌های مشترک، به‌ویژه در بخش طب سنتی، بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

 وزارت صحت‌عامه افزوده است که رهبری بنیاد جامعه همدرد آمادگی خود را برای انجام تحقیقات مشترک در بخش طب سنتی، ارزیابی معیاری محصولات درمانی از طریق لابراتوارهای همدرد، تبادل تجارب علمی و شریک‌سازی معلومات اعلام کرده است. بر اساس این اعلامیه، این بنیاد همچنان تعهد سپرده است تا برای داکتران و کارمندان صحی افغانستان زمینه بورسیه‌ها و برنامه‌های آموزشی مسلکی را فراهم سازد.

 به گفته وزارت صحت‌عامه، هر دو جانب این‌گونه همکاری‌های علمی و تحصیلی را گامی مهم در راستای تقویت نظام صحت‌عامه، معیاری‌سازی طب سنتی و توسعه نهادهای علمی و تحقیقی دانسته و بر تداوم و گسترش مؤثر این روابط در آینده تأکید کرده‌اند.

Continue Reading

صحت

وزیر صحت افغانستان در هند: دشمن من مرض است و برای مبارزه با آن از هر کشوری کمک می‌گیرم

Published

on

نورجلال جلالی، وزیر صحت عامه افغانستان، در جریان سفرش به هند اعلام کرد که دشمن اصلی او مرض است و برای ریشه‌کن‌ساختن آن، آماده است از هر کشوری کمک و همکاری دریافت کند.

جلالی به خبرنگاران گفت که هدف این سفر، گشودن فصل تازه‌ای از همکاری‌ها در بخش صحت میان افغانستان و هند است.

او افزود که بخش عمده‌ای از نیاز افغانستان به ادویه پیش از این از پاکستان تأمین می‌شد، اما با سردی روابط با اسلام‌آباد، امارت اسلامی به دنبال گزینه‌های بدیل است و هند می‌تواند یکی از این گزینه‌ها باشد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!