Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان جهانی صحت برای کمک به افغانستان ۳۷۸ میلیون دالر درخواست کرد

منتشر شده

در

(Last Updated On: قوس ۹, ۱۴۰۰)

مقام‌های سازمان جهانی صحت برای عرضه خدمات صحی در افغانستان خواستار کمک ۳۷۸ میلیون دالری از سوی جامعه جهانی شده اند.

به گفته‌ی این مقام‌ها این سازمان تلاش میکند تا ۲۳۳۱ مرکز صحی را در افغانستان فعال نگهدارند.

داکتر جمشید، مسوول هماهنگی سازمان جهانی صحت در افغانستان، گفت:”  با دیگر کمک کنندگان مانند، بانک جهانی، اتحادیه اروپا و دیگر نهادهای کمک کننده تلاش میکنیم که در کنار ۲۳۳۱ مرکز صحی که وجود دارد، مراکز تداوی کرونا را نیز فعال نگه بداریم “.

این درحالی است که قبل از این سازمان جهانی صحت از فروپاشی سیستم صحی افغانستان هشدار داده و گفته بود که بسیاری از کارمندان صحی معاش بدست نیاورده اند.

داکتر جمشید افزود:” تاکنون کمک ۳۷۸ ملیون دالری قطعی شده که برای جلوگیری از بحران بشری به سکتور صحی صورت خواهد گرفت. ما تعهد میکنیم که این کار را بزودی انجام میدهیم تا با قناعت دادن مردم دونران بیشتر را جذب کنیم”.

در همین حال، رییس برنامه انکشافی سازمان ملل متحد در افغانستان در سفری به ولایت کندهار میگوید که آنان در بخش انکشاف افغانستان نقش تاثیر گذار خواهند داشت.

عبدالله الدرداری، رییس برنامه انکشافی سازمان ملل در افغانستان، گفت:” باید واضح بسازم که نهادهای سازمان ملل که نماینده‌گان شان اینجا حضور دارند، کمک‌های فوری نمی‌کنند که برای شماری آب یا گندم فراهم کنند. ما اینجا آمده ایم تا تاکید کنیم که مردم خودشان باید کار کنند تا در نتیجه آن حاصلات افزایش یابند، ما یک اداره انکشافی استیم ومیخواهیم که با شما در بخش کارهای انکشافی کمک کنیم.”

همزمان والی کندهار اطمینان میدهد که امارت اسلامی تدابیر امنیتی را برای نهادهای کمک کننده خارجی روی دست دارد و زمینه رساندن کمک‌ها را فراهم می سازد.

حاجي محمد يوسف وفا، والی کندهار گفت:” حالا وقت آن است که کمک‌های لازم به مردم صورت بگیرد، مردم با مشکلات زیاد روبرو استند، مردمان زیاد از اثر جنگ‌ها در اغنداب، ژیری، پنجوایی، دند و ارغستان از خانه‌های بیجا شده اند. به دلیل بمباران امریکایی‌ها برخانه‌های شان حالا هیچ سرپناه ندارند.”

 این درحالی است که بسیاری از نهادهای سازمان ملل از بروز یک فاجعه بشری در افغانستان هشدار داده و گفته اگر کمک‌های بشری بگونه فوری با این کشور صورت نگیرد، زنده‌گی هزاران تن با تهدید مرگ روبرو خواهد شد.

رویداد های اخیر

رئیس اجرایوی پروژه تاپی از پیشرفت‌های اخیر پروژه تاپی ابراز خرسندی کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۹, ۱۴۰۳)

وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که سرپرست این وزارت با رئیس اجرایوی پروژه تاپی و سفیر ترکمنستان در کابل، دیدار کرده است.

در این دیدار آقای مراد امانوف، از پیشرفت‌های اخیر پروژه تاپی ابراز خرسندی کرده و در مورد آغاز کار عملی این پروژه در آینده نزدیک صحبت کرده اند.

در همین‌حال شهاب‌الدین دلاور گفته است که  کارهای مقدماتی پروژه‌ی تاپی به سرعت جریان دارد و کار عملی آن در آینده نزدیک آغاز خواهد شد.

در پایان این دیدار سفیر ترکمنستان با ارائه معلومات در مورد سفر اخیر هیأت افغانستان به آن‌کشور گفته است در آینده نزدیک هیأتی از ترکمنستان به ولایت هرات سفر خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تحول: بررسی ماموریت نظامیان بریتانیا در افغانستان

Published

on

(Last Updated On: حمل ۸, ۱۴۰۳)

Continue Reading

رویداد های اخیر

افشاگر قضیه جنایات جنگی نیروهای بریتانیایی در افغانستان ممکن زندانی شود

Published

on

(Last Updated On: حمل ۸, ۱۴۰۳)

جانی مرسر، وزیر امور نظامیان سابق بریتانیا که پیش‌تر وقوع جنایات جنگی از سوی سربازان آن کشور در افغانستان را تایید کرده بود با مهلت ده روزه برای اثبات این ادعا مواجه شده و اگر اسامی و اطلاعات لازم را در زمان تعیین‌شده با هيئت تحقیق در میان نگذارد با مجازات حبس مواجه خواهد شد.

روزنامه گاردین گزارش داده که لرد جاستیس هادون کیو، رئیس تحقیقات بخش افغانستان-بریتانیا هشدار داده است که اگر جانی‌مرسر اسامی این منابع را فاش نکند، ممکن است زندانی شود.

در بخشی از این گزارش آمده است: «مرسر ماه گذشته در تحقیقات عمومی بر دست‌داشتن سربازان بریتانیایی در ده‌ها قتل غیرقانونی غیرنظامیان افغان بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ اعتراف کرد. به جانی‌مرسر ۱۰ روز مهلت داده شده تا منبع اتهامات سربازان بریتانیایی را که در جنایات جنگی در افغانستان دست داشته‌اند افشا کند، در غیر آن ممکن است با محکومیت زندان مواجه شود.»

بربنیاد این گزارش، وزیر امور نظامیان سابق بریتانیایی در ماه گذشته در تحقیقات عمومی در مورد اتهام‌ها مبنی‌بر دست‌داشتن سربازان بریتانیایی در ده‌ها قتل غیرقانونی غیرنظامیان در افغانستان بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ تایید کرد که تعدادی از سربازان آن کشور مرتکب جنایات جنگی در افغانستان شده‌اند.

آقای مرسر به‌گونه‌ پیهم از افشای اسامی سربازانی که این اتهامات را وارد کردند، امتناع کرده است. او اکنون تا ۵ اپریل فرصت دارد که اسامی شاهدان جنایات جنگی در افغانستان را به بخش تحقیقات اردوی بریتانیا تحویل دهد.

در همین حال، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید، کشورهایی‌ که در طول ۲۰ سال در افغانستان نیرو داشتند، همه طبق برنامه مرتکب جنایات جنگی شده‌اند.

ذبیح‌الله مجاهد هرچند از رسیدگی به موضوع جنایات جنگی در کشور ابراز ناامیدی می‌کند اما در صورت انجام بررسی، این را اقدام بزرگ دانسته و گفته است که جنایاتی که انجام شده باید به‌گونه شفاف بررسی شود.

آقای مجاهد افزوده است: «جنایاتی که انجام شده باید به‌گونه شفاف بررسی شود چون این کار چندتا سرباز نبوده بلکه یک پلان بوده که طرح می‌شده و جنایات را در افغانستان مرتکب می‌شدند.»

نیروهای خاص بریتانیا متهم شده‌اند که در جریان سال‌های ماموریت‌شان در افغانستان چندین غیرنظامی را به قتل رسانده‌اند. پس از واردشدن این اتهامات، وزیر دفاع بریتانیا دستور داد که بخش تحقیقات درباره جنایات جنگی نیروهای خاص آن کشور در افغانستان ایجاد شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!