Connect with us

رویداد های اخیر

زلمی خلیل‌زاد اظهارات عباس استانکزی را امیدوارکننده خواند

زلمی خلیل‌زاد از این موضع‌گیری استقبال کرد و گفت که استانکزی یکی از مقام‌های مهم امارت اسلامی است که در مذاکرات دوحه نقش مهمی را ایفا کرد.

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

زلمی خلیل‌زاد، نماینده پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، اظهارات عباس استانکزی، معاون سیاسی وزارت خارجه، درباره نقض حقوق زنان توسط امارت اسلامی و مخالفت با بستن مکاتب و پوهنتون‌ها را «تحولی امیدوارکننده» خواند.

عباس استانکزی، معاون سیاسی وزارت خارجه‌ روز شنبه، ۲۹ جدی بار دیگر از ممنوعیت آموزش زنان و دختران انتقاد کرد. او محرومیت دختران از آموزش را «بی‌عدالتی» از جانب امارت اسلامی در حق بیست میلیون نفر از چهل میلیون جمعیت افغانستان خوانده است.

آقای استانکزی در  مراسم فراغت شاگردان یک مدرسه دینی در خوست گفته است راهی که امارت اسلامی می‌روند، مطابق «شریعت» نیست، بل‌که ناشی از «طبیعت» امارت اسلامی است.

او گفت: «تمام حقوق‌شان (زنان) تلف شده است، میراث نیست، حق انتخاب شوهر ندارند، به بد داده می‌شوند، اجازه‌ی آموزش نمی‌دهیم، اجازه‌ی رفتن به مسجد نمی‌دهیم، دروازه‌های پوهنتون‌ها بسته است، به مدارس [دینی] هم اجازه نمی‌دهیم، آیا ما مطابق شریعت حرکت می‌کنیم؟»

معاون سیاسی وزارت خارجه‌ گفت که تمام اختلاف جهان با امارت اسلامی بر سر مسأله‌ آموزش زنان و دختران است.

او از رهبر امارت اسلامی خواست که دروازه‌های «تعلیم» را برای همه، زن و مرد، بگشایند. او افزود که هیچ بهانه‌ای در این مورد نبوده، نیست و نخواهد بود.

عباس استانکزی پیش از این نیز از ممنوعیت آموزش دختران انتقاد کرده بود و خواستار بازگشایی مکاتب به‌روی دختران شده بود.

زلمی خلیل‌زاد از این موضع‌گیری استقبال کرد و گفت که استانکزی یکی از مقام‌های مهم امارت اسلامی است که در مذاکرات دوحه نقش مهمی را ایفا کرد.

او از دیگر علمای دینی افغان و رهبران امارت اسلامی که به‌صورت خصوصی مخالف ممنوعیت آموزش دختران استند، خواست که مخالفت خود را علنی کنند.

او همچنین تاکید کرد که مکاتب و پوهنتون‌ها باید تا آغاز سال نو خورشیدی بازگشایی شوند.

خلیل‌زاد از مواضع علمای مسلمان در کنفرانس بین‌المللی اسلام‌آباد نیز استقبال کرد. در این کنفرانس که به تاریخ ۱۱ و ۱۲ جنوری با عنوان «آموزش دختران در جوامع مسلمان: چالش‌ها و فرصت‌ها» برگزار شد، علمای جهان اسلام ممنوعیت تحصیل زنان را خلاف آموزه‌های اسلامی خواندند.

در این کنفرانس، شیخ محمد العیسی؛ رییس انجمن علمای مسلمان گفت: «اسلام از محروم‌کردن زنان از آموزش، چه به‌صورت کامل یا جزئی، برای سنی خاص، مرحله‌ای خاص یا رشته‌ای خاص، بیزار است.»

رویداد های اخیر

هیات‌های افغانستان و پاکستان در اسلام‌آباد دیدار و درباره تجارت گفتگو کردند

Published

on

(Last Updated On: )

نور الدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت با همتای پاکستانی خود دیدار و دو طرف در مورد تجارت، همکاری‌های ترانزیتی، چالش‌های موجود، راه حل های احتمالی و سایر موضوعات مهم و مورد علاقه دو کشور گفتگو کردند.

سفارت افغانستان در اسلام آباد گفته است که قرار است جلسات جداگانه‌ تخنیکی میان تیم‌های تخنیکی هر دو جانب برگزار شود تا درباره‌ چالش‌های موجود به‌گونه دقیق‌تر بحث صورت گرفته و راه‌حل‌های مناسب جهت ارتقاء تجارت دوجانبه جستجو گردد.

وزارت صنعت و تجارت نیز گفته است که در این نشست با تأکید به برادری و دوستی میان افغانستان و پاکستان و منافع متقابل و روابط تاریخی و طولانی‌مدت تجارتی میان دوکشور؛ روی تمدید توافق‌نامه اپتا، تسهیلات ترانزیتی و جلوگیری از قاچاق کالاها، صادرات زغال‌سنگ افغانستان به پاکستان، فعالیت ۲۴ ساعته بندر تورخم، دوطرفه شدن تجارت از بندر غلام‌خان، عبور و مرور موترهای باربری از خاک دو کشور، بانک گرنتی و ترتیب یک میکانیزم جامع جهت تنظیم بنادر بحث و گفتگو گردید.
Continue Reading

رویداد های اخیر

مولانا فضل الرحمان: اسلام آباد از چیز دیگری ناراضی است اما از مهاجرین افغان انتقام می‌گیرد

Published

on

(Last Updated On: )

مولانا فضل الرحمان، رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان، اخراج اجباری مهاجرین افغان را نقض حقوق بشر دانسته و از جامعه جهانی و سازمان های حقوق بشری خواسته است تا به این موضوع توجه کنند.

به گزارش روزنامه دان، مولانا فضل الرحمان در یک کنفرانس خبری در پشاور گفت: «مقامات پاکستانی حقوق بشر مهاجرین افغان را با انداختن آنها مثل بار به موتر، زیر پا می‌گذارند. اسلام آباد از چیز دیگری ناراضی است اما از مهاجرین افغان انتقام می‌گیرد. این یک نوع تصمیم احساساتی است.»

او گفت که متخصصان افغان مانند داکتران و انجنیران نباید اخراج شوند و تاکید کرد که اخراج سرمایه‌گذاران و تاجرانی که در پاکستان تجارت می‌کنند، پیامدهای اقتصادی خواهد داشت.

این چهره سیاسی پاکستان تصمیم اخراج مهاجران را «ناسنجیده» توصیف کرد و هشدار داد که به منافع پاکستان ضربه می‌زند.

مولانا فضل الرحمن گفت دانش آموزانی که در پاکستان ثبت نام کرده اند نیز نباید اخراج شوند، چون آموزش یکی از حقوق اساسی بشر است.

او خواهان گفتگو میان افغانستان و پاکستان و ایجاد میکانیزمی برای بازگرداندان افغان‌ها شد.

قابل یادآوریست که حکومت پاکستان اخراج مهاجران افغان را شدت بخشیده و روزانه هزاران تن به کشور عودت می‌کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

انتقاد عبدالکبیر از اخراج اجباری مهاجرین افغان در دیدار با شارژدافیر ناروی

مولوی عبدالکبیر، اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان را مغایر با تمام اصول بین‌المللی عنوان کرده و از جامعه جهانی خواسته تا برای رسیدگی به مشکلات این مهاجران همکاری کند.

Published

on

(Last Updated On: )

مولوی عبدالکبیر، وزیر امور مهاجرین و عودت‌کنندگان در دیدار با پیر البرت الساس، شارژدافیر ناروی برای افغانستان گفته که امارت اسلامی برای حل مشکلات به گفت‌گو اولویت می‌دهد.

او در این دیدار، روابط دوجانبه میان افغانستان و کشورهای اروپایی را به سود همه طرف‌ها دانسته و خواستار گسترش این روابط شده است.

مولوی عبدالکبیر، اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان را مغایر با تمام اصول بین‌المللی عنوان کرده و از جامعه جهانی خواسته تا برای رسیدگی به مشکلات این مهاجران همکاری کند.

از سوی هم شارژدافیر ناروی در این دیدار از روند اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان انتقاد کرده و گفته که کشوراش به حمایت از مهاجرین افغان از طریق نهادهای بین‌المللی ادامه خواهد داد.

او روابط مستقیم میان امارت اسلامی و ناروی را مهم دانسته و بر ضرورت حل مسائل از طریق گفت‌گو تأکید کرده است.

گفتنی‌است که در سه سال گذشته، مقامات امارت اسلامی برای حل مسائل از طریق گفت‌گوها تاکید کرده اند و از کشورهای جهان خواسته‌اند که نگرانی‌های خود را از این طریق مطرح کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!