صحت
رییس سازمان جهانی صحت وضعیت صحی در افغانستان را وخیم توصیف کرد

تدروس ادهانوم قبریسوس، رییس سازمان صحی جهان امروز (پنج شنبه ۲۱دلو) اعلام کرده است که با قلندر عباد، سرپرست وزارت صحت عامه امارت اسلامی دیدار کرده و درباره بحران وخیم صحی و انسانی در افغانستان گفتوگو کرده است.
این دیدار در حالی صورت گرفته که وزارت صحت میگوید؛ در شبانه روز گذشته هشت صد تن در افغانستان به کرونا مصاب شده اند و ده تن از اثر این بیماری جان باخته اند.
این در حالیست که تنها پنج شفاخانه مختص تداوی کرونا در افغانستان با امکانات فعالیت میکند.
سازما صحی جهان در حالی از شکنندهگی سستیم صحت افغانستان ابراز نگرانی میکند که وزارت صحت افغانستان وسایل تشخیص نوع جهش یافته کرونا یا اومیکرون را ندارد.
آقای تدروس ادهانوم میگوید که:”من وزیر صحت را در ماه سپتامبر ۲۰۲۱ ملاقات کرده بودم، و از وضعیت صحی افغانستان که بحرانی میباشد گفته بودم و بنابر مشکلات و بحران بشردوستانه زندهگی بیشتر افغانها با خطر مواجع است.”
مسوولان وزارت صحت میگوید در شبانه روز گذشته از یک هزار و ۹۰۰ تست انجام شده ۸۰۰ موردمثبت کرونا ثبت شده است.
اینگونه در ۲۴ ساعت گذشته ۱۰ واقعه فوتی را به ثبت رسانده اند که چهار مورد آن در کابل بوده است.
داکتر جاوید هژیر، سخنگوی وزارت صحت عامه دراین باره گفت:” ما در تلاش بهبود وضع استیم. اگر بیشتر از این باشد باید اقدامات دیگر را روی دست گرفت و باید مردم هم آگاهیهای صحی را مد نظر بگیرند.”
از سوی هم شماری از کارمندان شفاخانه افغان جاپان میگویند تنها این شفاخانه در سطح کابل است که خدمات کنترول کووید -۱۹ را دارد ولی تجهیزات و امکانات طبی در اختیار شان اندک است و نمیتوانند به بیماران رسیدگی کنند.
داکتر حشمت فیضی، مسوول مراقبتهای ویژه افغان –جاپان دراین باره گفت:”ما نمیتوانیم به تمام مشکلات مریضان برسیم ما امکانات بسیار اند در اختیار داریم و نمیشود بدون کمکهای بیرونی به خدمات خود رسیدگی نمایم .”
مریضداران هم از امکانات کم این شفاخانه شاکی اند و میگویند مریض شان از هوای سرد دچارامراض دیگر میشوند.
محمد حکیم، باشنده کابل دراین باره گفت:”مردم غریب و بیجاره اند باید دولت همراه مردم کمک نماید و باید به همهگی یکسان خدمات فراهم شود.”
این درحالی است که از مجموع حدود ۳۰ شفاخانه مخصوص تداوی کرونا در کشور تنها پنج تا از این شفاخانهها در کشور فعال اند و از پنج مرکز تداوی در کابل تنها شفاخانه افغان-جاپان فعالیت میکند.
صحت
سازمان ملل: کاهش کمکهای خارجی باعث مرگ زنان بیشتر در دوران بارداری و ولادت میشود
گزارش سازمانهای سازمان ملل از جمله سازمان جهانی صحت (WHO) در روز دوشنبه نشان میدهد که در سطح جهانی، بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳، مرگ و میر مادران ۴۰ درصد کاهش داشته است

سازمان ملل میگوید کاهش کمکها میتواند باعث مرگ زنان بیشتر در دوران بارداری و ولادت شود.
خبرگزاری رویترز نوشته است که، سازمان ملل هشدار داده است که کاهش بودجههای کمکرسانی تهدیدی برای تضعیف سالها پیشرفت در کاهش مرگ زنان در دوران بارداری و ولادت است و میتواند منجر به افزایش مرگ و میر زنان و نوزادان شود.
گزارش سازمانهای سازمان ملل از جمله سازمان جهانی صحت (WHO) در روز دوشنبه نشان میدهد که در سطح جهانی، بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳، مرگ و میر مادران ۴۰ درصد کاهش داشته است که عمدتاً به دلیل دسترسی بهتر به خدمات صحی ضروری است.
با اینکه این گزارش مستقیماً به قطع کمکهای خارجی امریکا اشاره نکرده اما تاکید دارد که روند کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان با روند کنونی میتواند برعکس شود.
به جز امریکا سایر کشورهای کمک کننده از جمله بریتانیا نیز برنامههایی را برای کاهش بودجه کمک اعلام کرده اند. در این گزارش آمده است که حتی قبل از کاهش کمکها به رهبری ایالات متحده، اوضاع در برخی کشورها رو به عقب بود و پیشرفت از سال ۲۰۱۶ در سطح جهانی کند شده است.
این کاهش خدمات حیاتی برای سلامت مادران، نوزادان و کودکان در بسیاری از کشورها را به تعویق میاندازد و از سوی دیگر تعداد کارکنان را کاهش میدهد، تأسیسات را تعطیل کرده و زنجیره تامین تجهیزات را مختل میکند.
گفتنی است ترمپ با آمدن دوباره به قصر سفید دستور تعطیلی اداره توسعه خارجی امریکا را صادر و هزاران نیروی آن را اخراج کرد.
صحت
هشدار سازمانهای جهانی از پیامدهای قطع کمکها در بخش صحی افغانستان

سازمانهای جهانی از پیامدهای قطع کمکها در بخش صحی و کاهش بودجه نهادهای امداد رسان برای افغانستان هشدار میدهند.
نهادهای مربوط به سازمان ملل گفتهاند که دستور کامل قطع کمکهای دولت ایالات متحده و کاهش بودجه سال ۲۰۲۵، باعث تعلیق یا بستهشدن نزدیک به دو هزار مرکز صحی در افغانستان خواهد شد.
از سویی هم، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) هشدار داده است که اگر تنها ۲۵ درصد از بودجه تأمین شود، از میان ۹.۳ میلیون نفر که به خدمات صحی نیاز دارند، ۷ میلیون نفر از این خدمات محروم خواهند شد.
این گزارش خاطرنشان ساخته که بدون تأمین فوری و بودجه کافی، میزان مرگ ومیر کودکان ممکن است به طور چشمگیری افزایش یابد، زیرا سوءتغذیه همچنان یکی از علل اصلی مرگ و میر در کودکان زیر پنج سال است.
برنامه جهانی غذا نیز هشدار داده که افغانستان با بحران شدید سوءتغذیه در میان کودکان روبهرو است و پیشبینی میشود که در سال ۲۰۲۵، تعداد کودکان مبتلا به سوء تغذیه به ۳.۵ میلیون نفر برسد.
گزارشهای جدید برنامه جهانی غذا نشان میدهند که از هر۱۰ خانواده در افغانستان، ۸ خانواده قادر به تأمین یک رژیم غذایی کافی نیستند و از هر چهار خانواده، سه خانواده برای خرید مواد غذایی اولیه مجبور به قرض گرفتن پول میشوند.
نهادهای سازمان ملل بر لزوم توجه فوری جامعه جهانی به وضعیت انسانی در افغانستان و ارائه کمکهای بشردوستانه تأکید کردهاند.
این درحالی است که پیشتر وزارت اقتصاد گزارشهای برخی نهادهای بینالمللی در مورد گسترش فقر در افغانستان را اغراق آمیز و دور از واقعیت دانسته بود.
صحت
وزارت صحت: قطر یک شفاخانه ۴۰۰ بستر در کندهار میسازد

وزارت صحت عامه اعلام کرده که نورجلال جلالی، سرپرست این وزارت با مُردف القاشوطی، شارژدافیر سفارت قطر در کابل دیدار نموده و در مورد ساخت شفاخانه ۴۰۰ بستر از سوی آن کشور، تأمین تجهیزات برای شفاخانهها و ارتقای ظرفیت کارمندان صحی در ولایت کندهار گفتگو کرده است.
در خبرنامه وزارت صحت آمده است: «در این دیدار، تأمین تجهیزات برای شفاخانهها، ساخت شفاخانه ۴۰۰ بستر از سوی کشور قطر در ولایت کندهار و ارتقاء ظرفیت کارمندان صحی مورد بحث قرار گرفت. سرپرست وزارت صحت عامه ارتقای ظرفیت کارمندان صحی و تجهیز شفاخانهها به صورت معیاری را برای رسیدگی بهتر به مشکلات مریضان و ارائه خدمات صحی مهم دانسته و همکاری قطر را یک نیاز میداند.»
در این دیدار، آقای القاشوطی از همکاری قطر در بخشهای گوناگون صحی در افغانستان اطمینان داده است.
پیش از این در نومبر ۲۰۲۳، وزارت صحت عامه اعلام کرده بود که قطر قصد دارد یک شفاخانه ۴۰۰ بستر در کندهار بسازد.
در سپتمبر ۲۰۲۳، گزارشهایی نیز مبنی بر تعهد بنیاد خیریه قطر برای ساخت این شفاخانه منتشر شد.
با این حال، تاکنون قطر عملاً کار ساخت این شفاخانه را آغاز نکرده است.
پیش از این، سازمانهای جهانی بارها هشدار دادهاند که به نظام صحی افغانستان توجه شود زیرا این کشور بدون کمک سازمانهای جهانی نمیتواند به گونهای درست به مریضان رسیدگی و با برخی امراض ساری مانند فلج کودکان ویا توبرکلوز مبارزه کند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
وزارت اقتصاد از امریکا میخواهد که داراییهای منجد شده افغانستان را آزاد کند
-
اخبار ساحوی3 روز ago
اسرائیل حملات خود را در سوریه افزایش داده و میگوید ترکیه به دنبال «دولت تحت الحمایه» است
-
تجارت4 روز ago
توقف صادرات افغانستان به پاکستان از طریق تورخم بهدلیل نقص فنی دستگاه اسکن
-
رویداد های اخیر5 روز ago
عابد: پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل پس از تأمین بودجه آغاز میشود
-
جهان1 روز ago
تظاهرات ضد ترمپ در واشنگتن و دیگر شهرهای امریکا برگزار شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اجلاس سران اتحادیه اروپا و کشورهای آسیای میانه خواستار تشکیل حکومت همه شمول در افغانستان شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مقام ارشد خیبرپختونخوا: برای مهاجران افغان در پاکستان اقامت دایمی داده شود
-
رویداد های اخیر2 روز ago
گنداپور میگوید هیچ مهاجر افغان «به زور» از خیبر پختونخوا اخراج نخواهد شد