صحت
رییس سازمان جهانی صحت وضعیت صحی در افغانستان را وخیم توصیف کرد
تدروس ادهانوم قبریسوس، رییس سازمان صحی جهان امروز (پنج شنبه ۲۱دلو) اعلام کرده است که با قلندر عباد، سرپرست وزارت صحت عامه امارت اسلامی دیدار کرده و درباره بحران وخیم صحی و انسانی در افغانستان گفتوگو کرده است.
این دیدار در حالی صورت گرفته که وزارت صحت میگوید؛ در شبانه روز گذشته هشت صد تن در افغانستان به کرونا مصاب شده اند و ده تن از اثر این بیماری جان باخته اند.
این در حالیست که تنها پنج شفاخانه مختص تداوی کرونا در افغانستان با امکانات فعالیت میکند.
سازما صحی جهان در حالی از شکنندهگی سستیم صحت افغانستان ابراز نگرانی میکند که وزارت صحت افغانستان وسایل تشخیص نوع جهش یافته کرونا یا اومیکرون را ندارد.
آقای تدروس ادهانوم میگوید که:"من وزیر صحت را در ماه سپتامبر ۲۰۲۱ ملاقات کرده بودم، و از وضعیت صحی افغانستان که بحرانی میباشد گفته بودم و بنابر مشکلات و بحران بشردوستانه زندهگی بیشتر افغانها با خطر مواجع است."
مسوولان وزارت صحت میگوید در شبانه روز گذشته از یک هزار و ۹۰۰ تست انجام شده ۸۰۰ موردمثبت کرونا ثبت شده است.
اینگونه در ۲۴ ساعت گذشته ۱۰ واقعه فوتی را به ثبت رسانده اند که چهار مورد آن در کابل بوده است.
داکتر جاوید هژیر، سخنگوی وزارت صحت عامه دراین باره گفت:" ما در تلاش بهبود وضع استیم. اگر بیشتر از این باشد باید اقدامات دیگر را روی دست گرفت و باید مردم هم آگاهیهای صحی را مد نظر بگیرند."
از سوی هم شماری از کارمندان شفاخانه افغان جاپان میگویند تنها این شفاخانه در سطح کابل است که خدمات کنترول کووید -۱۹ را دارد ولی تجهیزات و امکانات طبی در اختیار شان اندک است و نمیتوانند به بیماران رسیدگی کنند.
داکتر حشمت فیضی، مسوول مراقبتهای ویژه افغان –جاپان دراین باره گفت:"ما نمیتوانیم به تمام مشکلات مریضان برسیم ما امکانات بسیار اند در اختیار داریم و نمیشود بدون کمکهای بیرونی به خدمات خود رسیدگی نمایم ."
مریضداران هم از امکانات کم این شفاخانه شاکی اند و میگویند مریض شان از هوای سرد دچارامراض دیگر میشوند.
محمد حکیم، باشنده کابل دراین باره گفت:"مردم غریب و بیجاره اند باید دولت همراه مردم کمک نماید و باید به همهگی یکسان خدمات فراهم شود."
این درحالی است که از مجموع حدود ۳۰ شفاخانه مخصوص تداوی کرونا در کشور تنها پنج تا از این شفاخانهها در کشور فعال اند و از پنج مرکز تداوی در کابل تنها شفاخانه افغان-جاپان فعالیت میکند.
صحت
داکتران بدون مرز: حذف زنان از انستیتوتهای طبی در افغانستان، آینده مراقبتهای صحی در این کشور را تهدید میکند
سازمان داکتران بدون مرز هشدار داده است که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوتهای طبی در افغانستان عواقب گستردهای برای سلامت زنان در کشور خواهد داشت.
این سازمان در بیانیهای روز جمعه گفت که تعداد کارکنان مراقبتهای صحی زن در افغانستان از قبل ناکافی است و اقدام جدید، دسترسی به مراقبتهای صحی با کیفیت را بیشتر محدود مینماید و خطرات جدی برای ارائه خدمات در آینده ایجاد میکند.
میکائیل لی پیه، نماینده سازمان داکتران بدون مرز در افغانستان گفت: «هیچ سیستم مراقبت صحی بدون کارکنان زن تحصیل کرده وجود ندارد. بیش از ۵۰ درصد کدر طبی ما زن هستند. تصمیم ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوتهای طبی، آنان را هم از تحصیل و هم از ارائه بیطرفانه مراقبتهای صحی محروم میکند.»
این سازمان تاکید کرد که نیازهای طبی در افغانستان بسیار زیاد است و کدر طبی زن باید برای رسیدگی به این نیازها آموزش ببینند.
لی پیه گفت: «اگر هیچ دختری نتواند در مکاتب متوسطه درس بخواند و هیچ زنی نتواند در پوهنتونها یا انستیتوتهای طبی تحصیل کند، کارکنان صحی زن در آینده از کجا خواهند آمد و چه کسانی در زمانی که زنان افغان در آسیبپذیرترین شرایط خود هستند، به خدمت آنان خواهند پرداخت؟ برای اینکه خدمات ضروری برای همه جنسیتها در دسترس باشد، باید توسط همه جنسیت ها ارائه شود.»
اخیراً گزارشهایی منتشر شده است که رهبر امارت اسلامی دستور بسته شدن انستیتوتهای طبی به روی زنان را صادر کرده است. امارت اسلامی هنوز به طور رسمی در این مورد اظهار نظر نکرده است.
صحت
نورجلال جلالی: طب سنتی باید در افغانستان معیاری شود
نورجلال جلالی، سرپرست وزارت صحت عامه در سفر به چین در کنفرانس بینالمللی طب سنتی، همکاری سازمان صحی جهان و سازمان همکاری شانگهای را در عرصه طب سنتی منطقه ضروری دانسته و گفته است که در افغانستان طب سنتی باید معیاری و شامل یک بخش طبابت عصری شود.
این وزارت امروز (چهارشنبه) نوشته که آقای جلالی گفته است که به علاقهمندان طب سنتی یک نصاب درسی معیاری آماده شود.
او همچنان بر همکاریهای دو جانبه میان چین و افغانستان در زمینه طب سنتی تاکید کرده تا زمینه ایجاد ظرفیت، شریک نمودن تجربهها و فراهمشدن زمینه تحقیقات در این مورد به وجود بیاید.
گفتنی است که در حال حاضر آمریت طب سنتی در تشکیل وزارت صحت عامه ایجاد شده که روی بهبود و اصلاح کار طبیبان، پالیسیها و رهنمودها در این اداره کار میکند.
صحت
متقی خواستار تقویت و تجهیز سیستم صحی افغانستان شد
همچنان مسوول منطقهای سازمان جهانی صحت وعده کرده که این سازمان تلاش میکند که سیستم صحی افغانستان را تقویت و تجهیز کند.
امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه امارت اسلامی در دیدار با حنان بلخی، مسوول منطقهای سازمان جهانی صحت و هیأت همراهش خواستار تقویت و تجهیز سیستم صحی افغانستان از سوی این سازمان شد.
حافظ ضیاءاحمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه با نشر اعلامیهای گفته است که آقای متقی روز (دوشنبه، ۲۸عقرب) با مسوول بخش منطقهای سازمان جهانی صحت و هیأت همراهش در کابل دیدار کرده است.
بر اساس اعلامیه، سرپرست وزارت خارجه در این دیدار خواستار تقویت و تمویل سیستم صحی داخلی افغانستان در بخش دارو شده تا از این طریق مراکز صحی کشور به خودکفایی برسند.
متقی همچنین از مسوول سازمان جهانی صحت خواسته که با حکومت در راستای مبارزه با پولیو و سایر بیماریهای ساری مبارزه مشترک کند و آزمایشگاه تشخیص پولیو و سایر بیماریهای ساری را در افغانستان فعال کند.
همچنان مسوول منطقهای سازمان جهانی صحت وعده کرده که این سازمان تلاش میکند که سیستم صحی افغانستان را تقویت و تجهیز کند.
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
ورزش3 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مقامهای چین و تاجیکستان درباره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد