اخبار ساحوی
رییس جمهور کرزی خواستار معرفی دو نماینده سیمین بارکزی گرديد
رییس جمهور کرزی خواستار معرفی دو نماینده سیمین بارکزی عضو حذف شده ولسى جرگه برای بررسی دوسيه ى وی شده است.
همزمان با این ایئلاف تغیر و امید با انکه اعتصاب خانم بارکزی را ستایش می کند تاکید دارد که اگر نهاد های مسوول انتخابات و حکومت وظایف خود را به گونه درست انجام می دادند هیچگاه چنین مشکلی بروز نمی کرد.
اما شورای سراسرى علمای افغانستان در فتوای تازه هرنوع اعتصاب غذایی را حرام خوانده و گفته است هر کی به این کار مبادرت ورزد، خلاف دین اسلام عمل می کند.
جمایل فرید گزارشگرراديو- تلويزيون آريانا گزارش میدهد:
ولسى جرگه، جلسه عمومی روز چهارشنبه(۲۰ ميزان) را دور از اجندا و با بحث های گوناگون آغاز کرد.
شماری از نماینده گان در نخستین ساعات کاری نشست عمومی، خواستار دریافت راه حل برای پایان اعتصاب غذایی سیمین بارکزی شدند، اما در جریان نشست عمومی رییس جمهور کرزی در تماس تیلفونی با عبدالروف ابراهیمی رییس این مجلس خواستار معرفی دو نماینده از سوی خانم بارکزی برای بررسی دوسیه اش شد.
بحث های پراگنده در مجلس باعث شد که شماری از نماینده های زن در مجلس برای ارج گذاری به اعتصاب خانم بارکزی، مجلس را برای چند دقیقه ترک کردند.
با این حال، اسد الله سعادتی سخنگوی ایتلاف حمایت از قانون ميگويد:
با انتقاد از کارکردهای کمیسییون مستقل انتخابات در این مورد، خواستار به محاکمه کشاندن فضل احمد معنوی رییس کمیسیون مستقل انتخابات شدند.
شکریه بارکزی عضو ولسى جرگه ميگويد: اعضای ایتلاف حمایت از قانون خواست های سیمین بارکزی را به گونه دیگر تعریف میکند.
فاطمه نظری عضو ولسى جرگه می گوید: موضوع سیمین بارکزی نباید جنبه سیاسی را به خود گیرد.
سرانجام عبدالروف ابراهیمی ريیس ولسى جرگه با اکثریت ارا تصمیم گرفت که جهت دیدار از خانم بارکزی به خیمه وی بروند.
اعتصاب غذایي خانم بارکزی سبب شده است که شش تن دیگر نیز در کنار وی دست به اعتصاب غذایی بزنند.
با این همه ائتلاف تغیر و امید دراعلامیه با پیشتیبانی از این اعتصاب خانم بارکزی گفته است اگر نهاد های انتخاباتی و حکومت به گونه درست کار می کردند، چنین مشکلی ایجاد نمی شد.
از سوی دیگر شورای سراسری علمای افغانستان هر نوع اعتصاب غذایی را حرام دانسته و گفته است هر کی به این کار مبادرت ورزد، خلاف دین اسلام عمل می کند.
با آنکه کمتر از یک سال از آغاز کار ولسى جرگه می گذرد اما تاکنون این مجلس بدلیل درگیربودن درتنش های درون پارلمانی قادر نشده به وظایف اساسی اش که همانا نظارت از عملکرد حکومت، قانون گذاری و رسیده گی به مشکلات مردم ونماینده گی ازآنان است، بپردازد.
اخبار ساحوی
مقامهای حکومت جدید سوریه در سفر به قطر بار دیگر خواهان لغو تحریمهای امریکا شدند
وزیر امور خارجه سوریه در جریان سفر خود به دوحه، همچنین تاکید کرد قطر شریک سوریه در دوران جدید این کشور خواهد بود.
مقامهای بلندپایه حکومت جدید سوریه در سفر به قطر، تحریمهای امریکا را مانعی در مسیر بازسازی این کشور جنگزده دانستند و بار دیگر از واشینگتن خواستند این تحریمها را لغو کند.
اسعد حسن شیبانی، وزیر امور خارجه سوریه، یکشنبه ۱۶ جدی با سفر به دوحه، با محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، صدراعظم و وزیر امور خارجه قطر، دیدار و گفتگو کرد.
شیبانی پس از این دیدار به خبرنگاران گفت: «تحریمها [از سوی امریکا] مانعی بر سر راه بهبود و توسعه سریع مردم سوریه هستند که در انتظار خدمات و مشارکت سایر کشورها به سر میبرند.»
او افزود: «ما بار دیگر از ایالات متحده میخواهیم این تحریمها را لغو کند، تحریمهایی که اکنون علیه مردم سوریه اعمال شدهاند، نه آنچه که پیش از این بودند: تحریمهایی علیه رژیم اسد.»
جنگ داخلی سوریه که با تظاهرات مسالمتآمیز مردم این کشور علیه حکومت بشار اسد در سال ۲۰۱۱ آغاز شد، بیش از ۵۰۰ هزار کشته و شش میلیون آواره بر جای گذاشت.
در نهایت، مخالفان مسلح در یک عملیات غافلگیرکننده ۱۱ روزه که از ادلب و حلب آغاز شد، توانستند ۱۸ قوس به دمشق برسند و به پنج دهه حکومت خاندان اسد بر سوریه پایان دهند.
۳۰ قوس، دیپلماتهای ارشد امریکایی با سفر به سوریه با احمد الشرع، معروف به محمد جولانی، فرمانده تحریر الشام، دیدار کردند.
امریکا پیشتر اعلام کرده بود در ازای ارائه هرگونه اطلاعاتی که بتواند به دستگیری الشرع بینجامد، تا ۱۰ میلیون دالر پاداش میدهد. با این حال، باربارا لیف، دستیار وزیر امور خارجه ایالات متحده، در سفر به دمشق از لغو این جایزه خبر داد.
وزیر امور خارجه سوریه در جریان سفر خود به دوحه، همچنین تاکید کرد قطر شریک سوریه در دوران جدید این کشور خواهد بود.
این دومین سفر رسمی شیبانی پس از انتخاب به سمت وزیر خارجه سوریه به شمار میرود. او پیشتر در ۱۲ جدی، برای دیدار با مقامهای عربستان سعودی، راهی این کشور شده بود.
مرهف ابو قصره، وزیر دفاع و اناس خطاب، رییس سازمان اطلاعات سوریه نیز شیبانی را در سفر به قطر همراهی میکردند.
قطر پس از سرکوب گسترده معترضان به دست بشار اسد و آغاز جنگ داخلی سوریه، روابط خود را با دمشق قطع کرد و به حمایت از مخالفان پرداخت.
در نهایت پس از ۱۳ سال، قطر ۲۰ قوس سفارت خود در دمشق را بازگشایی کرد.
محمد الخلیفی، وزیر مشاور در امور خارجه قطر، ۱۶ جدی با اشاره به سفر هیات بلندپایه سوری به این کشور گفت شیبانی در این سفر، یک نقشه راه مشخص برای آینده نزدیک در سوریه ارائه داد و گامهایی را که قرار است از سوی حکومت جدید این کشور برداشته شوند، تشریح کرد.
الخلیفی تاکید کرد: «ما در حال همکاری برای جلوگیری از هرگونه دخالت خارجی در امور سوریه هستیم.»
پیشتر در چهارم جدی، وزیر خارجه سوریه به جمهوری اسلامی هشدار داده بود به اراده مردم و حاکمیت سوریه احترام بگذارد و از گسترش هرج و مرج در این کشور خودداری کند.
اخبار ساحوی
در یک انفجاری در بلوچستان پاکستان چهار تن جان باختند
بر اساس گزارشها، یک افسر بلند پایهای پولیس و اعضای خانواده اش در این حمله زخمی شدند و به شفاخانهای در نزدیکی منتقل شدند.
رسانههای پاکستانی روز شنبه (۱۵،جدی) گزارش داده اند که در پی وقوع انفجاری مرگبار در منطقه دانگ تربت، چهار نفر جان باختند و ۳۲ نفر زخمی شدند.
به گزارش اکسپرس نیوز، وضعیت پنج نفر از زخمیان وخیم است.
گروه جداییطلب آزادیبخش بلوچ مسئولیت این رویداد را برعهده گرفته است.
بر اساس گزارشها، یک افسر بلند پایهای پولیس و اعضای خانواده اش در این حمله زخمی شدند و به شفاخانهای در نزدیکی منتقل شدند.
پولیس پاکستان گفته است که تلاشها برای تعیین ماهیت این حمله ادامه دارد.
اخبار ساحوی
وزیر خارجه سوریه: تمام اقشار جامعه را شامل حکومت جدید میکنیم
وزیر امور خارجه سوریه به مقامات عربستان سعودی گفته است که رهبری جدید در دمشق میخواهد حکومتی تشکیل دهد که تمام بخشهای جامعه سوریه در آن حضور داشته باشند.
اسعد حسن الشیبانی، وزیر امور خارجه سوریه، در اولین سفر خارجی خود به عربستان سعودی سفر کرده است.
او و وزیر دفاع سوریه روز پنجشنبه با شاهزاده خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان سعودی در ریاض دیدار کردند.
الشیبانی گفت: «ما با این سفر، دیدگاه ملی خود را برای ایجاد حکومتی مبتنی بر مشارکت و موثریت که همه بخشهای سوریه را شامل میشود، بیان کردیم، همچنان تلاش برای اجرای طرح توسعه اقتصادی را که راه را برای سرمایهگذاری باز میکند، مشارکتهای استراتژیک را ایجاد مینماید و شرایط زندگی و خدمات را بهبود میبخشد.»
از زمان سرنگونی اسد در هشتم دسمبر، مخالفان وی تحت رهبری هیات تحریر الشام به دنبال این بوده اند که به کشورهای عربی و جامعه بین المللی اطمینان دهند که به نمایندگی از همه مردم سوریه حکومت خواهند کرد.
هیات تحریر الشام تا سال ۲۰۱۶ شاخه القاعده در سوریه بود.
عربستان سعودی از مخالفان اسد در آغاز جنگ داخلی سوریه حمایت میکرد.
اخیراً، ریاض مسیر عادی سازی روابط با حکومت اسد را در پیش گرفته بود و راه را برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب در سال ۲۰۲۳ هموار کرد تا از نفوذ ایران در این کشور بکاهد و از جریان مواد مخدر جلوگیری کند.
یک منبع نزدیک به دولت سعودی به رویترز گفته است که این کشور به حفظ صلح در سوریه متعهد است و تقویت ثبات مهم ترین اولویت میباشد.
-
جهان5 روز ago
یک سرباز سابق امریکایی در افغانستان در حمله با موتر بر جشن سال نو ۱۵ نفر را کشت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
یک فابریکه تولید و تصفیه نمک در تخار ساخته میشود
-
رویداد های اخیر4 روز ago
اسلام آباد: به تمامیت ارضی افغانستان احترام داریم
-
رویداد های اخیر5 روز ago
گنداپور: خصومت با افغانها به پشتونهای پاکستان نیز گسترش یافته است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مشاور امنیت ملی امریکا به دلیل خروج آشفته از افغانستان استعفا کرد، اما پذیرفته نشد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
کاهش سطح آب در کندهار ۵۰ درصد فارمهای ماهی در این ولایت را صدمه زده است
-
رویداد های اخیر5 روز ago
وزارت زراعت: در بخش تولید مرغ در کشور یک میلیارد دالر سرمایهگذاری شده است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
تهران: افغانستان موانع جریان آب به ایران را رفع نماید