Connect with us

جهان

رییس جمهور اوکراین: برای صلح اوکراین حاضر به استعفا هستم

به گفته ترمپ، ایالات متحده در آستانه توافقی با اوکراین برای تقسیم درآمد حاصل از منابع معدنی این کشور به‌عنوان بخشی از تلاش‌ها برای پایان دادن به مناقشه اوکراین است.

منتشر شده

در

چند روز پس از آنکه دونالد ترمپ، رییس‌جمهور مریکا، ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی خود را «دیکتاتور بدون انتخابات» خواند، زلنسکی گفت اگر تحقق صلح در اوکراین مستلزم کناره‌گیری‌ او باشد، آماده است چنین اقدامی را انجام دهد.

زلنسکی یک‌شنبه پنجم حوت در جریان یک نشست خبری در کی‌یف، در پاسخ به این پرسش که آیا آمادگی ترک مقام خود را دارد، گفت: «اگر برای صلح در اوکراین واقعا نیاز دارید مقامم را ترک کنم، من آماده هستم.»

او به کنایه افزود حاضر است در عوض پیوستن اوکراین به ناتو، قدرت را واگذار کند.

ترامپ پیش‌تر با دیکتاتور خواندن زلنسکی اعلام کرده بود او در نظرسنجی‌ها محبوبتی ندارد.

دوره پنج‌ ساله ریاست‌جمهوری زلنسکی ماه می به پایان رسید، اما به دلیل تداوم تهاجم روسیه، برقراری حکومت نظامی و همچنین تبعید میلیون‌ها اوکراینی از کشورشان، برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری اوکراین به تعویق افتاده است.

حتی مخالفان سیاسی زلنسکی نیز با برگزاری انتخابات هم‌زمان با ادامه جنگ اوکراین مخالفت کرده‌اند.

زلنسکی در نشست خبری خود تاکید کرد برنامه‌ای برای ماندن در قدرت به‌مدت چندین دهه‌ ندارد، اما اجازه نخواهد داد که ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه، کنترول اوکراین را به دست گیرد.

روابط رهبران امریکا و اوکراین در روزهای اخیر به‌شدت متشنج شده است.

پیش از این ترمپ در همایش بزرگ محافظه‌کاران امریکا (سیپک) گفت: «من با پوتین صحبت کردم و این جنگ به پایان خواهد رسید.»

او در عین حال تاکید کرد: «دوست ندارم درباره پرونده جنگ روسیه و اوکراین صحبت کنم، چون در میانه مذاکرات هستیم.»

زلنسکی در پاسخ به این اظهارات اعلام کرد خواهان آن است که ترمپ را به‌عنوان شریک اوکراین و چیزی بیش از یک میانجی میان کی‌یف و مسکو ببیند.

درهمین حال، استیو ویتکاف، فرستاده خاص ترمپ، در مصاحبه با سی‌ان‌ان اعلام کرد انتظار می‌رود توافقنامه درباره دسترسی امریکا به ذخایر معدنی مهم اوکراین این هفته به امضای دو طرف برسد.

ویتکاف با اشاره به رد پیشنهاد اولیه امریکا از سوی رییس‌جمهور اوکراین درباره معادن این کشور گفت زلنسکی یک هفته پیش «در دادن تعهد نسبت به آن مشکوک بود»، اما تردید او اکنون برطرف شده است.

ویتکاف ادامه داد: «زلنسکی متوجه شد که ما کارهای زیادی [برای اوکراین] انجام داده‌ایم و فکر می‌کنم این هفته امضای این [توافقنامه] را خواهید دید.»

ترمپ اعلام کرد امریکا در تلاش است تا کمک‌های مالی به اوکراین در دوران ریاست‌جمهوری جو بایدن را پس بگیرد.

به گفته ترمپ، ایالات متحده در آستانه توافقی با اوکراین برای تقسیم درآمد حاصل از منابع معدنی این کشور به‌عنوان بخشی از تلاش‌ها برای پایان دادن به مناقشه اوکراین است.

او افزود: «امریکا ۳۵۰ میلیارد دالر کمک کرده است، چرا که ما یک رییس‌جمهور و یک دولت احمق و نالایق داشتیم. اروپا کمک‌هایش به اوکراین را به‌صورت وام ارائه داد، بنابراین پولشان را پس می‌گیرند. اما ما این پول را بدون هیچ چشم‌داشتی پرداخت کردیم.»

رییس‌جمهور امریکا تاکید کرد: «می‌خواهم که در ازای تمام این پولی که پرداخت کردیم، چیزی دریافت کنیم. من تلاش خواهم کرد که جنگ را به پایان برسانم و جلوی این کشتار را بگیرم. به همین دلیل، ما درخواست منابع معدنی کمیاب و نفت یا هر چیزی که بتوانیم دریافت کنیم را مطرح کرده‌ایم.»

از سوی دیگر زلنسکی در جریان نشست خبری خود اعلام کرد بر اساس پیش‌نویس توافق‌نامه مواد معدنی که از سوی ایالات متحده تنظیم شده، اوکراین باید به ازای هر دالر کمک ارسالی از سوی امریکا، دو دالر بازگرداند.

او گفت مذاکرات کی‌یف و واشینگتن درباره توافق مواد معدنی به‌خوبی پیش می‌رود و «همه چیز در این راستا خوب است».

زلنسکی اظهارات اخیر درباره میزان کمک‌های واشینگتن به کی‌یف و همچنین کاهش محبوبیتش را نادرست خواند و آن‌ها را گام‌های خطرناکی برای تضعیف اوکراین دانست.

او در عین حال تاکید کرد در روابط خود با امریکا، رویکردی عملی و بدون احساسات دارد.

به گفته زلنسکی، کمک‌های تسلیحاتی ایالات متحده به اوکراین به ارزش حدود ۱۵ میلیارد دالر هنوز تامین نشده‌اند.

این اظهارات در آستانه سومین سالگرد آغاز تهاجم روسیه به اوکراین مطرح شده است.

جهان

گفت‌وگوهای تازه امریکا و روسیه در فلوریدا برای پایان جنگ اوکراین

یک منبع روسی به رویترز گفته است که هرگونه دیدار مستقیم میان هیأت روسی و مذاکره‌کنندگان اوکراینی در این مرحله منتفی دانسته شده است.

Published

on

مقام‌های ایالات متحده و روسیه روز شنبه در ایالت فلوریدا دیدار کردند تا دور تازه‌ای از گفت‌وگوها را با هدف پایان‌دادن به جنگ روسیه و اوکراین آغاز کنند؛ تلاشی که دولت دونالد ترمپ می‌کوشد از طریق آن دو طرف را به یک توافق سیاسی سوق دهد.

به گزارش رویترز، این دیدار در شهر میامی پس از گفت‌وگوهای روز جمعه میان مقام‌های امریکا، اوکراین و کشورهای اروپایی انجام شد؛ مذاکراتی که بخشی از طرح صلح بوده و امیدهایی را برای حل‌وفصل جنگی ایجاد کرده است که با تهاجم گسترده روسیه در ماه فبروری ۲۰۲۲ آغاز شد.

کریل دیمیتریف، نماینده ویژه ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، پس از دیدار با استیو ویتکاف، نماینده ویژه امریکا، و جرد کوشنر، داماد دونالد ترمپ، به خبرنگاران گفت که گفت‌وگوها «سازنده» بوده و روز یک‌شنبه نیز ادامه خواهد یافت. یک مقام قصر سفید نیز تأیید کرده است که گفت‌وگوهای روز شنبه برای همان روز پایان یافته است.

دیمیتریف گفت: «بحث‌ها به‌گونه سازنده جریان دارد. این گفت‌وگوها از پیش آغاز شده و امروز ادامه یافته و فردا نیز ادامه خواهد داشت.»

هم‌زمان، مارکو روبیو، وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی امریکا، گفته است که احتمال دارد او نیز به این مذاکرات بپیوندد.

به گفته مقام‌های امریکایی، اوکراینی و اروپایی، در جریان گفت‌وگوهای این هفته پیشرفت‌هایی در زمینه تضمین‌های امنیتی برای کی‌یف حاصل شده است؛ با این حال، هنوز روشن نیست که این شرایط از سوی مسکو پذیرفته خواهد شد یا نه.

یک منبع روسی به رویترز گفته است که هرگونه دیدار مستقیم میان هیأت روسی و مذاکره‌کنندگان اوکراینی در این مرحله منتفی دانسته شده است.

در همین حال، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، روز شنبه در کی‌یف اعلام کرد که کشورش از پیشنهاد امریکا برای برگزاری گفت‌وگوهای سه‌جانبه میان امریکا، روسیه و اوکراین حمایت می‌کند؛ به شرطی که این روند به تبادله بیشتر زندانیان و زمینه‌سازی برای دیدار رهبران کشورها منجر شود.

زلنسکی گفت: «امریکا اکنون پیشنهاد نشست سه‌جانبه میان مشاوران امنیت ملی امریکا، اوکراین و روسیه را مطرح کرده است.»

با این حال، گزارش‌های استخباراتی امریکا هشدار می‌دهند که ولادیمیر پوتین همچنان قصد تصرف کامل اوکراین را دارد؛ موضوعی که با ادعاهای برخی مقام‌های امریکایی مبنی بر آمادگی مسکو برای صلح در تضاد است.

پوتین در کنفرانس خبری سالانه خود در مسکو نیز هیچ‌گونه انعطافی نشان نداد و تأکید کرد که شروط روسیه برای پایان جنگ از ماه جون ۲۰۲۴ تغییر نکرده است؛ شروطی که شامل کنارگذاشتن تلاش اوکراین برای عضویت در ناتو و عقب‌نشینی کامل از چهار منطقه‌ای می‌شود که روسیه آن‌ها را قلمرو خود می‌داند.

در مقابل، کی‌یف اعلام کرده است که حاضر نیست مناطقی را واگذار کند که نیروهای روسیه طی نزدیک به چهار سال جنگ موفق به تصرف آن نشده‌اند.

رستم عمروف، مذاکره‌کننده ارشد اوکراین، نیز گفته است که هیأت‌های امریکا و اروپا در دیدار روز جمعه توافق کرده‌اند همکاری‌های مشترک خود را ادامه دهند. او در تلگرام نوشت که در مورد نتایج این گفت‌وگوها رئیس‌جمهور زلنسکی را در جریان گذاشته است.

قصر سفید تاکنون در این مورد چیزی نه گفته است.

مارکو روبیو اما گفته است که هرچند پیشرفت‌هایی در گفت‌وگوها به دست آمده، اما هنوز راه درازی تا پایان جنگ باقی مانده است.

Continue Reading

جهان

حمله انتقام‌جویانه امریکا بر مراکز داعش در سوریه

Published

on

مقام‌های امریکایی می‌گویند ایالات متحده در واکنش به حمله داعش بر نیروهایش، حملات گسترده انتقام‌جویانه را بر ده‌ها مرکز داعش در سوریه انجام داده است.

بر اساس اعلام اردوی امریکا، بیش از ۷۰ مرکز داعش در بخش‌های مرکزی سوریه هدف قرار گرفته و در این عملیات از جت‌های جنگی، هلیکوپترهای اپاچی، سیستم راکتی «هیمارس» امریکا و همچنان جت‌های اردنی استفاده شده است.

وزیر دفاع امریکا گفت این حملات که «عملیات چشم عقاب» نام‌گذاری شده، مراکز جنگجویان داعش، زیربنا‌ها و انبارهای تسلیحاتی این گروه را هدف قرار داده است. رئیس‌جمهور امریکا نیز تأکید کرد که این اقدام یک پاسخ جدی به حمله مرگبار اخیر بوده است.

هفته گذشته در شهر پالمیرا، دو سرباز امریکایی و یک مترجم غیرنظامی در حمله‌ای که به داعش نسبت داده می‌شود، کشته و سه سرباز دیگر زخمی شدند.

دولت سوریه ضمن حمایت از این عملیات، بار دیگر تعهد خود را برای مبارزه با داعش و جلوگیری از ایجاد پناهگاه امن برای این گروه در خاک سوریه اعلام کرده است. حدود یک‌هزار نیروی امریکایی هنوز در سوریه حضور دارند.

Continue Reading

جهان

امریکا در صورت رد توافق صلح از سوی روسیه، آماده وضع تحریم‌های تازه است

در واکنش به گزارش بلومبرگ، کرملین اعلام کرد که هنوز این گزارش را ندیده است اما هرگونه تحریم می‌تواند تلاش‌ها برای بهبود روابط امریکا و روسیه را مختل کند.

Published

on

رویترز به نقل از خبرگزاری بلومبرگ گزارش داده است که ایالات متحده امریکا در حال آماده‌سازی دور تازه‌ای از تحریم‌ها علیه بخش انرژی روسیه است تا در صورت رد توافق صلح با اوکراین از سوی مسکو، فشارها بر این کشور افزایش یابد.

یک مقام قصر سفید به رویترز گفت که رئیس‌جمهور امریکا، دونالد ترمپ، تاکنون هیچ تصمیم جدیدی در مورد تحریم‌های روسیه اتخاذ نکرده است و نقش نهادهای دولتی، آماده‌سازی گزینه‌ها برای اجرای تصمیمات رئیس‌جمهور است.

بلومبرگ پیش‌تر گزارش داده بود که امریکا گزینه‌هایی از جمله هدف قرار دادن شناورهای موجود در ناوگان سایه‌ای نفت روسیه و تاجران مرتبط با این معاملات را در نظر دارد. بر اساس گزارش، این اقدامات می‌توانند به زودی اعلام شوند و وزیر خزانه‌داری امریکا، اسکات بسنت، این موضوع را با گروهی از سفرای اروپایی در این هفته مورد بحث قرار داده است.

سخنگوی وزارت خزانه‌داری امریکا تأکید کرده است که هیچ تصمیمی درباره تحریم‌های آینده علیه روسیه اتخاذ نشده و همه گزینه‌ها برای حمایت از تلاش‌های رئیس‌جمهور ترمپ در توقف کشتار و رسیدن به صلح پایدار، روی میز است. همچنین سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفته است که پیش‌نمایش تحریم‌ها ارائه نمی‌شود.

در واکنش به گزارش بلومبرگ، کرملین اعلام کرد که هنوز این گزارش را ندیده است اما هرگونه تحریم می‌تواند تلاش‌ها برای بهبود روابط امریکا و روسیه را مختل کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!