Connect with us

رویداد های اخیر

رییس‌جمهور غنی در نشست قلب آسیا: افغانستان باثبات به نفع تمامی کشورهای منطقه است

منتشر شده

در

(Last Updated On: حمل ۱۰, ۱۴۰۰)

رییس جمهور غنی امروز (سه شنبه، ۱۰ حمل) در نهمین نشست وزیران خارجه قلب آسیا- پروسه استانبول گفته است که افغانستان باثبات به نفع تمامی کشورهای منطقه است.

آقای غنی که دراین کنفرانس سخنرانی می‌کرد گفت که: “افغانستان با ثبات به نفع تمام کشورهای منطقه است.”

رییس جمهور گفت که مردم افغانستان در چهار دهه گذشته از حق صلح محروم بودند.

او افزود:” صلح برای ما یک آرزو نیست بلکه یک ضرورت مهم است. حکومت افغانستان و متحدین ما به دنبال یک راه حل و دستیابی به صلح استیم.”

رییس جمهور می‌گوید که اجماع منطقه‌یی برای صلح افغانستان ارزش حیاتی دارد و ابراز امیدواری کرد که نشست قلب آسیا باعث ختم جنگ در افغانستان خواهد شد.

غنی افزود که:” انتقال قدرت به رییس جمهور دیگر باید مطابق قانون اساسی افغانستان صورت گیرد.”

در مورد طالبان آقای غنی گفت:” طالبان باید آتش بس اعلام کند و جامعه بین‌المللی باید از این آتش بس نظارت کند.”

او از طالبان خواست تا به عوض جنگ خواسته‌های مشروع شان را در میز مذاکرده دنبال کند.

غنی می‌گوید که افغانستان چهار راه کشورهای آسیایی خواهد بود و روابط کشور آسیایی در پیشرفت افغانستان موثر است.

او در این باره گفت:” روابط افغانستان و تاجیکستان بر اساس احترام و اعتماد دوجانبه استوار است.”

وی افزود:”ما امیدوار استیم که سرحدات ما به حیث نمونه همکاری متقابله به سرحدات باز و سرحدات همکاری مبدل شود.”

در همین حال امام علی رحمان، ریییس جمهور تاجیکستان، هنگام سخنرانی در نهمین نشست وزیران خارجه قلب آسیا-پروسه استانبول از کشورهای دیگر نیز خواست تا افغانستان را در راستای رسیدن به صلح همکاری نمایند.

امام علی رحمان با ابراز نگرانی از وضعیت جاری در افغانستان می‌گوید که کشورهای منطقه نباید افغانستان را  تنها بگذارد و جنگ کنونی افغانستان راه حل نظامی ندارد.

امام علی رحمان حمایت قاطع کشورش را از روند صلح افغانستان اعلام کرد و گفت که آماده است که تمام تجارب کشورش در راستای صلح با مردم افغانستان شریک سازد

وی افزود که :”تاجیکستان خواستار برقراری صلح در افغانستان است و همکاری با افغانستان در اولولیت سیاست خارجی تاجیکستان قرار دارد.”

امام علی رحمان می‌گوید که:” تاجیکستان برای حل بحران افغانستان قدم‌های موثری را خواهد  برداشت.”

رییس جمهور تاجیکستان همچنان گفت:” روند مصالحه ملی در تاجیکستان پنج سال را در بر گرفت، در زمان حکومت برهان الدین ربانی و احمد شاه مسعود هزاران شهروندان ما در افغانستان مستقر شدند و نخستین گفتکوهای میان تاجکان در کابل صورت گرفت.”

این در حالی است که پس از خروج قشون سرخ شوروی تاجیکستان درگیر جنگ‌های داخلی شد.

رویداد های اخیر

مجاهد: روابط کشورهای جهان با امارت اسلامی با گذشت هر روز در حال گسترش است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۶, ۱۴۰۳)

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی با اشاره به سفر‌های شمار زیادی از نمایندگان دیپلوماتیک و هیأت‌های خارجی به‌کشور و هم‌چنان سفر مقام‌های بلندپایه کشور به خارج می‌گوید، امارت اسلامی به‌سطح گسترده پذیرفته شده و مناسبات با امارت اسلامی تأمین بوده و رفت‌آمدها جریان دارد.

آقای مجاهد می‌افزاید، روابط کشورهای جهان با امارت اسلامی با گذشت هر روز در حال گسترش است و بر موثریت آن افزوده می‌شود.

با این‌حال سخنگوی امارت اسلامی تأکید می‌کند که برداشت بعضی‌ها مبنی بر این‌که افغانستان دیگر منزوی شده و اقتصادش درحال خراب شدن است و مناسبات آن با کشورها تأمین شده نمی‌تواند، همه نادرست ثابت شد.

به گفته‌ی آقای مجاهد اکنون معلوم شد که افغانستان هم از نگاه سیاسی و هم از منظر اقتصادی گام‌های صعودی بر می‌دارد و این تلاش‌ها بیشتر شده و تسریع خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملا برادر و معاون صدراعظم قزاقستان در مورد ایجاد شبکه راه‌آهن گفتگو کردند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۶, ۱۴۰۳)

معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا و سریک ژومانگارین، معاون صدراعظم قزاقستان در مورد ایجاد شبکه راه‌آهن از قزاقستان به پاکستان از طریق ترکمنستان و افغانستان گفتگو کردند.

معاونیت اقتصادی با نشر خبرنامه‌ای نوشته که ملا عبدالغنی برادر در این دیدار بر امضای برخی موافقت‌نامه‌ها به منظور حل مشکلات بانکی تاجران دو کشور، ایجاد شرکت‌های مشترک افغان – قزاق و ایجاد تسهیلات در صدور ویزه به تاجران افغان تاکید کرده است.

آقای ژومانگارین گفته است که قزاقستان در نظر دارد اتاق مشترک صنعت و تجارت و گروه مشترک تجارت و کار بین دو کشور ایجاد کند و آماده است در بخش‌های حکومت‌داری الکترونیکی، صنعت، تحصیلات عالی، معارف، صحت و بانک‌داری با افغانستان همکاری کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ایران و پاکستان درباره «گروه‌های تروریستی» در افغانستان ابراز نگرانی کردند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۵, ۱۴۰۳)

ایران و پاکستان در یک بیانیه‌ای مشترک بر تعهد خود برای توسعه افغانستان به ‌حیث یک کشور صلح‌آمیز، متحد، مستقل و عاری از تهدیدهای تروریزم و قاچاق موادمخدر تاکید کردند.

دو طرف با اشاره به این‌که وجود سازمان‌های تروریستی در افغانستان تهدید جدی برای امنیت منطقه و جهان است، بر تمایل خود برای تقویت همکاری‌ها در زمینه مبارزه با تروریزم و امنیت و ایجاد جبهه متحد علیه تروریزم تاکید نمودند.

آنان همچنان بر اهمیت هماهنگی تلاش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای تضمین امنیت و ثبات در منطقه گفتگو بحث کردند.

هر دو طرف ضمن احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی افغانستان اذعان داشتند که مشارکت بیشتر همه اقشار افغانستان در تصمیم گیری‌های اساسی، به تقویت صلح و ثبات در این کشور منجر خواهد شد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!