Connect with us

رویداد های اخیر

رویترز: عملیات حماس نتیجه ۲ سال برنامه‌ریزی، اولویت فریب اسرائیلی‌ها بود

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

خبرگزاری رویترز امروز به نقل از یک منبع آگاه در حماس فاش ساخت که این گروه فلسطینی از ۲ سال پیش آماده انجام عملیات طوفان الاقصی شده و در این راه از تصویر «عدم تمایل به جنگ» برای کاهش حساسیت اسرائیل استفاده کرده بود.

رویترز نوشت که حمله ۱۵ میزان که بدترین شکست نظامی اسرائیل از زمان جنگ سال ۱۹۷۳ با کشورهای عربی قلمداد می‌شود، نتیجه ۲ سال “زیرکی” حماس و پنهان نگه داشتن طرح‌های نظامی و تظاهر به عدم تمایل به جنگ بود.

یک منبع نزدیک به حماس به رویترز گفت، در حالی که اسرائیل باور کرده بود که با ارائه مشوق‌های اقتصادی به کارگران غزه می‌تواند حماس خسته از جنگ را مهار کند، جنگجویان این گروه اغلب به صورت علنی مشغول آموزش و انجام تمرین‌های نظامی بودند.

این منبع آگاه گفت: حماس این تلقی را برای اسرائیل ایجاد کرده بود که آماده جنگ نیست.

این منبع گفت: «حماس طی ماه‌های اخیر از یک تاکتیک اطلاعاتی بی‌ سابقه برای گمراه کردن اسرائیل استفاده کرد و در حالی که برای این عملیات گسترده آماده می‌ شد، این تصور عمومی را ایجاد کرد که حاضر نیست وارد جنگ یا رویارویی با اسرائیل شود.

منبع نزدیک به حماس گفت که این گروه در جریان یکی از مهم‌ترین بخش‌های آمادگی برای عملیات طوفان الاقصی، شهر کوچک یک شهرک اسرائیلی را در غزه احداث، حمله نظامی و فرود چترباز را در آن تمرین و حتی فیلم ‌هایی از این رزمایش ها را تهیه کرد.

این منبع گفت: «اسرائیل مطمئناً (این رزمایش‌ها) را دید، اما آنها متقاعد شده بودند که حماس مایل به درگیری نیست.

در همین حال، حماس به دنبال این بود که اسرائیل را متقاعد کند که بیشتر به دنبال اطمینان یافتن از دسترسی کارگران غزه به مشاغل سرزمین‌های اشغالی ۱۹۴۸ است و هیچ علاقه ای به آغاز جنگ جدید ندارد.

یکی از سخنگویان اردوی اسرائیل به رویترز گفت: «ما معتقد بودیم که اشتغال و درآمدزایی کارگران غزه، تا حدی ایجاد آرامش می‌کند. ما اشتباه می کردیم.»

حماس در ۲ سال اخیر و حتی هنگام راکت پرانی، از اغفال اسرائیل و پرهیز از اقدام نظامی دست برنداشت.

منبع نزدیک به حماس گفت که خویشتنداری این گروه حتی انتقاد علنی برخی از حامیان را برانگیخت و متهم شد که دغدغه اقتصادی داشته و دیگر به دنبال درگیری با اسرائیل نیست.

در کرانه باختری تحت کنترل محمود عباس، رئیس‌ تشکیلات خودگردان و گروه فتح، سکوت حماس مورد تمسخر قرار می‌ گرفت. در یکی از بیانیه‌های فتح که در جون ۲۰۲۲ منتشر شد، رهبران حماس متهم شدند که مردم غزه را در فقر رها کرده و به پایتخت ‌های عربی گریخته اند تا در “هوتل‌ها و خانه‌های مجلل” زندگی کنند.

یک منبع امنیتی اسرائیلی در همین زمینه به رویترز گفت: در دوره‌ای، اسرائیل معتقد بود که رهبر جنبش در غزه، یحیی السنوار، «به جای کشتن یهودیان» به اداره غزه مشغول است. وی افزود: «در همان زمان، اسرائیل در تلاش برای عادی سازی روابط با عربستان سعودی، دیگر به حماس توجه نداشت.»

منبع نزدیک به حماس با اشاره به افتخار اسرائیل به توانایی نفوذ و نظارت بر گروه‌های اسلام‌گرا، گفت، بخش مهمی از این طرح (عملیات اخیر) جلوگیری از افشای اطلاعات بود.

این منبع افزود که بسیاری از رهبران حماس از این برنامه‌های نظامی بی اطلاع بوده و یک هزار جنگجوی این عملیات نیز هیچ تصوری از هدف دقیق تمرین‌های نظامی نداشتند.

یک منبع امنیتی اسرائیل گفت که تعداد نیروهای این رژیم در جنوب و نزدیک نوار غزه کاهش یافته بود زیرا برخی از آنها در کرانه باختری مستقر شده بودند تا در پی افزایش خشونت ها میان شهرک نشینان و شبه نظامیان فلسطینی، از آنها محافظت کنند.

این منبع افزود: «آنها (حماس) از این وضعیت بهره برداری کردند.»

در همین حال یک مقام اطلاعاتی مصری به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که قاهره، که اغلب به عنوان میانجی بین اسرائیل و حماس عمل می‌کند، به دفعات اسرائیلی‌ها را در جریان “یک اتفاق بزرگ” قرار داده بود.

وی گفت که مقام‌های اسرائیلی بر کرانه باختری متمرکز شده و تهدید غزه را کم اهمیت جلوه می‌دادند. دولت نتانیاهو متشکل از حامیان شهرک نشینان یهودی کرانه باختری است که در مواجهه با موج فزاینده خشونت ۱۸ ماه گذشته، خواهان سرکوب امنیتی شده اند.

این مقام گفت: «ما به آنها هشدار داده بودیم که اوضاع رو به انفجار است و این انفجار به زودی و به شدت رخ خواهد داد. با این وجود آنها چنین هشدارهایی را دست کم گرفتند.

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: امارت اسلامی با موجی از تبلیغات منفی روبه‌ور است

رهبر امارت اسلامی بیان داشت که، برای پیروزی جهاد بیست سال خون داده اند و حفاظت از این نظام قربانی بیشتر می‌خواهد.

Published

on

(Last Updated On: )

نماز عید به امامت رهبر امارت اسلامی با حضور هزاران تن در کندهار ادا شد. رهبر امارت اسلامی در سخنرانی‌اش بر دوری از هرنوع اختلاف و دشمنی تأکید ورزیده است و می‌گوید که بقای نظام در حدت و اتحاد است.

شیخ هبت‌الله اخندزاده می‌‌افزاید که امارت اسلامی با موجی از تبلیغات منفی روبه ور است و دشمنان با راه اندازی این تبلیغات می‌خواهند که در کشور باردیگر جنگ و درگیری آغاز شود.

وی می‌گوید که اختلاف سبب ناکامی مسلمان‌ها و شکست‌ نظام ها می‌شود.

رهبر امارت اسلامی بیان داشت که، برای پیروزی جهاد بیست سال خون داده اند و حفاظت از این نظام قربانی بیشتر می‌خواهد.

رهبر امارت اسلامی مردم، نیروهای امارت اسلامی و مسؤولان را به اطاعات از فرامین رهبری فرا می‌خواند و می‌گوید که نبود رهبر در گذشته سبب جنگ‌های داخلی شد و نباید این تجربه باردیگر تکرار شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مهلت اخراج مهاجرین افغان از پاکستان تمدید نمی‌شود

بر اساس اطلاعات ارائه شده، از مجموع ۲.۱ میلیون مهاجر افغان در پاکستان، ۱.۳ میلیون نفر کارت‌های ثبت‌نام دریافت کرده‌اند و بیش از ۵۲ درصد از این افراد در ایالت خیبرپختونخوا زندگی می‌کنند.

Published

on

(Last Updated On: )

 رسانه‌های پاکستانی اعلام کردند مقامات وزارت داخله این کشور در نشست تازه‌ای تأکید کردند که مهلت اخراج مهاجرین افغان در پاکستان تمدید نخواهد شد. این در حالی است که مشاور صدراعظم این کشور پیش‌تر اعلام کرده بود که امکان تغییر در این مهلت وجود دارد.

بر اساس گزارش‌ها، از آغاز روند اخراج مهاجرین افغان، تا کنون ۸۷۸ هزار و ۹۷۲ نفر به افغانستان بازگشته‌اند.

بر اساس اطلاعات ارائه شده، از مجموع ۲.۱ میلیون مهاجر افغان در پاکستان، ۱.۳ میلیون نفر کارت‌های ثبت‌نام دریافت کرده‌اند و بیش از ۵۲ درصد از این افراد در ایالت خیبرپختونخوا زندگی می‌کنند.

نهادهای حقوق بشری و سازمان‌های بین‌المللی از جمله کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، نسبت به پیامدهای انسانی اخراج این مهاجرین ابراز نگرانی کرده و خواستار توقف این روند شده‌اند.

با نزدیک شدن به پایان مهلت تعیین‌شده، وضعیت مهاجرین افغان در پاکستان به یکی از مسائل چالش‌برانگیز تبدیل شده است.

شفقت علی خان، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان نیز پیش‌تر در یک نشست خبری با تأکید بر برنامه اسلام‌آباد برای اخراج مهاجرین افغان گفته بود: «هیچ تغییری در ضرب‌الاجل ۳۱ مارچ (۱۱ حمل) برای اخراج دارندگان کارت مهاجرت «ای‌سی‌سی» وجود ندارد.

پاکستان در حالی بر قطعیت تاریخ مهلت تعیین شده برای خروج داوطلبانه افغان‌ها تأکید می‌کند که امارت اسلامی از طریق راه‌های دیپلوماتیک از حکومت پاکستان درخواست کرده که مهاجران را اخراج نکرده و به آنها مهلت بیشتری بدهد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ذبیح‌الله مجاهد: نماز عید به امامت رهبر امارت اسلامی در کندهار برگزار شد

از سوی دیگر محمد یوسف وفا، والی بلخ امروز در جریان نماز عید گفت که به هیچ کس اجازه نمی‌دهند تا نظام را تخریب نماید.

Published

on

(Last Updated On: )

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی افغانستان روز یک‌شنبه (۱۰حمل) در صفحه‌ای ایکس نگاشته است که نماز عید سعید فطر در مسجد عیدگاه کندهار به امامت ملاهبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی و شرکت هزاران تن برگزار شد.

درهمین حال، مقام‌های بلند پایه‌ای دیگر امارت اسلامی افغانستان نماز عید سعید فطر را در ارگ برگزار نمودند.

در نماز عید فطر در ارگ، معاونان ملاحسن آخند، رئیس‌الوزرا و شماری دیگر از مقام‌ها حضور داشتند.

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیس‌الوزرا در جریان نماز عید گفت که امارت اسلامی آماده تعامل با جهان بر بنیاد احترام متقابل است.

وی همچنان بر اتحاد و وحدت تاکید نمود.

ملا برادر بیان داشت که تنها از طریق همبستگی داخلی می‌توان کشور را آباد کرد و هیچ‌بیگانه‌ای قادر به ساختن و آبادانی افغانستان نخواهد بود.

در مورد امنیت گفت که، در طی سه سال برای جهان ثابت کرده‌اند که افغانستان زیر اداره آنان به گونه کامل امن است.

آقای برادر تاکید کرده که آنان با «سیاست اقتصاد محور» آماده بهبودی روابط با تمام جهان است.

درعین حال، عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس‌الوزرا هم در سخنرانی خود از مخالفان خواست که به افغانستان بازگردند.

حنفی همچنین گفت که امارت اسلامی خواهان روابط اقتصاد محور و احترام متقابل با همه کشورهای منطقه و فرامنطقه است.

از سوی دیگر محمد یوسف وفا، والی بلخ امروز در جریان نماز عید گفت که به هیچ کس اجازه نمی‌دهند تا نظام را تخریب نماید.

وی افزود که: «این نظام به قربانی آمده است و مسوولیت همه‌ی ما است تا از نظام دفاع کنیم.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!