رویداد های اخیر
رویترز: عملیات حماس نتیجه ۲ سال برنامهریزی، اولویت فریب اسرائیلیها بود
خبرگزاری رویترز امروز به نقل از یک منبع آگاه در حماس فاش ساخت که این گروه فلسطینی از ۲ سال پیش آماده انجام عملیات طوفان الاقصی شده و در این راه از تصویر «عدم تمایل به جنگ» برای کاهش حساسیت اسرائیل استفاده کرده بود.
رویترز نوشت که حمله ۱۵ میزان که بدترین شکست نظامی اسرائیل از زمان جنگ سال ۱۹۷۳ با کشورهای عربی قلمداد میشود، نتیجه ۲ سال "زیرکی" حماس و پنهان نگه داشتن طرحهای نظامی و تظاهر به عدم تمایل به جنگ بود.
یک منبع نزدیک به حماس به رویترز گفت، در حالی که اسرائیل باور کرده بود که با ارائه مشوقهای اقتصادی به کارگران غزه میتواند حماس خسته از جنگ را مهار کند، جنگجویان این گروه اغلب به صورت علنی مشغول آموزش و انجام تمرینهای نظامی بودند.
این منبع آگاه گفت: حماس این تلقی را برای اسرائیل ایجاد کرده بود که آماده جنگ نیست.
این منبع گفت: «حماس طی ماههای اخیر از یک تاکتیک اطلاعاتی بی سابقه برای گمراه کردن اسرائیل استفاده کرد و در حالی که برای این عملیات گسترده آماده می شد، این تصور عمومی را ایجاد کرد که حاضر نیست وارد جنگ یا رویارویی با اسرائیل شود.
منبع نزدیک به حماس گفت که این گروه در جریان یکی از مهمترین بخشهای آمادگی برای عملیات طوفان الاقصی، شهر کوچک یک شهرک اسرائیلی را در غزه احداث، حمله نظامی و فرود چترباز را در آن تمرین و حتی فیلم هایی از این رزمایش ها را تهیه کرد.
این منبع گفت: «اسرائیل مطمئناً (این رزمایشها) را دید، اما آنها متقاعد شده بودند که حماس مایل به درگیری نیست.
در همین حال، حماس به دنبال این بود که اسرائیل را متقاعد کند که بیشتر به دنبال اطمینان یافتن از دسترسی کارگران غزه به مشاغل سرزمینهای اشغالی ۱۹۴۸ است و هیچ علاقه ای به آغاز جنگ جدید ندارد.
یکی از سخنگویان اردوی اسرائیل به رویترز گفت: «ما معتقد بودیم که اشتغال و درآمدزایی کارگران غزه، تا حدی ایجاد آرامش میکند. ما اشتباه می کردیم.»
حماس در ۲ سال اخیر و حتی هنگام راکت پرانی، از اغفال اسرائیل و پرهیز از اقدام نظامی دست برنداشت.
منبع نزدیک به حماس گفت که خویشتنداری این گروه حتی انتقاد علنی برخی از حامیان را برانگیخت و متهم شد که دغدغه اقتصادی داشته و دیگر به دنبال درگیری با اسرائیل نیست.
در کرانه باختری تحت کنترل محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان و گروه فتح، سکوت حماس مورد تمسخر قرار می گرفت. در یکی از بیانیههای فتح که در جون ۲۰۲۲ منتشر شد، رهبران حماس متهم شدند که مردم غزه را در فقر رها کرده و به پایتخت های عربی گریخته اند تا در "هوتلها و خانههای مجلل" زندگی کنند.
یک منبع امنیتی اسرائیلی در همین زمینه به رویترز گفت: در دورهای، اسرائیل معتقد بود که رهبر جنبش در غزه، یحیی السنوار، «به جای کشتن یهودیان» به اداره غزه مشغول است. وی افزود: «در همان زمان، اسرائیل در تلاش برای عادی سازی روابط با عربستان سعودی، دیگر به حماس توجه نداشت.»
منبع نزدیک به حماس با اشاره به افتخار اسرائیل به توانایی نفوذ و نظارت بر گروههای اسلامگرا، گفت، بخش مهمی از این طرح (عملیات اخیر) جلوگیری از افشای اطلاعات بود.
این منبع افزود که بسیاری از رهبران حماس از این برنامههای نظامی بی اطلاع بوده و یک هزار جنگجوی این عملیات نیز هیچ تصوری از هدف دقیق تمرینهای نظامی نداشتند.
یک منبع امنیتی اسرائیل گفت که تعداد نیروهای این رژیم در جنوب و نزدیک نوار غزه کاهش یافته بود زیرا برخی از آنها در کرانه باختری مستقر شده بودند تا در پی افزایش خشونت ها میان شهرک نشینان و شبه نظامیان فلسطینی، از آنها محافظت کنند.
این منبع افزود: «آنها (حماس) از این وضعیت بهره برداری کردند.»
در همین حال یک مقام اطلاعاتی مصری به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که قاهره، که اغلب به عنوان میانجی بین اسرائیل و حماس عمل میکند، به دفعات اسرائیلیها را در جریان "یک اتفاق بزرگ" قرار داده بود.
وی گفت که مقامهای اسرائیلی بر کرانه باختری متمرکز شده و تهدید غزه را کم اهمیت جلوه میدادند. دولت نتانیاهو متشکل از حامیان شهرک نشینان یهودی کرانه باختری است که در مواجهه با موج فزاینده خشونت ۱۸ ماه گذشته، خواهان سرکوب امنیتی شده اند.
این مقام گفت: «ما به آنها هشدار داده بودیم که اوضاع رو به انفجار است و این انفجار به زودی و به شدت رخ خواهد داد. با این وجود آنها چنین هشدارهایی را دست کم گرفتند.
رویداد های اخیر
مجاهد به مناسبت روز جهانی تلویزیون: با رسانهها همکار هستیم
سخنگوی امارت اسلامی میگوید که حکومت متعهد به حمایت از رسانهها است و میتوانند در چارچوب شریعت اسلامی و ارزشهای ملی فعالیت کنند.
ذبیحالله مجاهد به مناسبت روز جهانی تلویزیون که برابر به بیستویکم نومبر است، گفت: «امارت اسلامی افغانستان در عموم از رسانهها حمایت کرده و میکند. تا حدی که ما امکانات در دسترس داریم و همچنان آنگونه که چارچوب قوانین شرعی و منافع ملی ایجاب میکند، رسانهها میتوانند فعالیت کنند.»
آقای مجاهد افزود: «تاحدی که ما توان داریم، با رسانهها همکار هستیم و رسانههای افغانستان فعلاً نشرات دارند و به خوبی نشرات شان را به پیش میبرند.»
گفتنی است که مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۶میلادی، بیستویکم نومبر را به عنوان روزجهانی تلویزیون نامگذاری کرد.
همچنان از فعالیت تلویزیون در افغانستان حدود ۵۰ سال میگذرد.
حجتالله مجددی، رییس اتحادیه ژورنالستان آزاد افغانستان به مناسبت این روز گفته است: «بعد از تحول از جمله ۱۸۴ تلویزیون ملی و محلی کشور ۵۷ تلویزیون به دلیل مشکلات اقتصادی مسدود شدند.»
این در حالی است که خبرنگاران در افغانستان هرازگاهی از عدم دسترسی به اطلاعات شکایت دارند و میگویند که این چالشها باید برداشته شود.
در حال حاضر حدود ۳۷۰ رسانه چاپی، صوتی و تصویری در کشور فعال اند.
رویداد های اخیر
ملابرادر: بحران کمبود آب بر روابط بین کشورها تاثیر منفی گذاشته است
ملابرادر گفت: «اکنون مسوولیت امارت اسلامی افغانستان است تا مسوولیت ملی خودرا با درنظرداشت اصل توسعه پایدار برای مدیریت بهتر آب کشور با استفاده از هر راه و امکانات ممکن به درستی انجام دهد. ان شاءالله اراده ما در این زمینه قوی است.»
معاون اقتصادی رئیس الوزرا گفته است که بحران کاهش دوامدار آب نتنها کشورها را با مشکل کمبود این منبع حیاتی روبهرو ساخته است، بلکه بر روابط سیاسی و اقتصادی بین کشورها تاثیر منفی گذاشته است.
ملا عبدالغنی برادر در جلسه پایانی یک سیمینار علمی - تخنیکی که امروز (پنجشنبه) از سوی وزارت آب و انرژی برگزار شده بود، گفت که اگرچه آب یک منبع طبیعی تجدیدپذیر است، اما کمبود آب به دلیل تغییرات اقلیمی، افزایش سطح آلودگی آب، نیازهای فزاینده بشری و مصرف بیرویه آن، به شکل جدی احساس میشود.
معاون اقتصادی رئیس الوزرا ابراز تاسف کرد که با آنکه افغانستان دارای منابع طبیعی و ذخایر وسیع آب است، اما در این بخش مدیریت مسلکی صورت نگرفته است.
ملابرادر گفت: «اکنون مسوولیت امارت اسلامی افغانستان است تا مسوولیت ملی خودرا با درنظرداشت اصل توسعه پایدار برای مدیریت بهتر آب کشور با استفاده از هر راه و امکانات ممکن به درستی انجام دهد. ان شاءالله اراده ما در این زمینه قوی است.»
رویداد های اخیر
پاکستان شایعاتی تعیین نماینده ویژه جدید برای افغانستان را رد کرد
در ماه اگست سال روان، پاکستان آصف درانی، فرستاده ویژه خود در افغانستان را برکنار کرد و هنوز جایگزینی برای او تعیین نکرده است.
ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان شایعات مبنی بر اینکه اسلامآباد در حال بررسی تعیین نماینده ویژه جدید برای افغانستان است را رد کرد.
بلوچ روز پنجشنبه در نشست خبری گفت که این گزارشها که گویا اسلامآباد در حال بررسی تعیین نماینده ویژه جدید برای افغانستان است صحت ندارد اما فرستادههای ویژه روسیه و چین برای افغانستان اخیرا به پاکستان سفر کرده و با مقامات این کشور دیدار کرده اند.
در ماه اگست سال روان، پاکستان آصف درانی، فرستاده ویژه خود در افغانستان را برکنار کرد و هنوز جایگزینی برای او تعیین نکرده است.
سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، یکبار دیگر موضوع گروههای شبه نظامی در افغانستان را نیز مطرح کرد.
وی همچنین آخرین اطلاعات را در مورد پناهجویان افغان اعلام کرد و گفت که تا کنون در سال جاری پاکستان تقریباً ۸۰۰هزار مهاجر غیرقانونی افغان را اخراج کرده است.
خانم بلوچ گفت که این روند همچنان ادامه دارد تا "بازگشت موفق و آرام" اتباع غیرقانونی افغان تضمین شود.
بلوچ گفت: «از نوامبر ۲۰۲۳ تا اکتوبر ۲۰۲۴، تا کنون ۷۵۷۰۰۸ افغان بدون مدرک به افغانستان بازگردانیده شده اند.»
بر اساس آمار سازمان ملل متحد، حدود ۱.۳ میلیون افغان در پاکستان پناهنده ثبت شده هستند، در حالی که ۸۸۰۰۰۰ نفر دیگر دارای وضعیت قانونی اقامت هستند.
پاکستان از اواخر سال گذشته فشار روی تمام خارجیهای مقیم غیرقانونی در این کشور را آغاز کرد.
به گفته اسلام آباد، افزایش حملات شبه نظامیان آنها را به این تصمیم واداشته است.
با این حال، اسلام آباد همچنان افغانستان را به ایجاد پناهگاههای امن برای گروههای شبه نظامی که پاکستان را هدف قرار می دهند، از جمله تحریک طالبان پاکستان (TTP) متهم میکند.
از سوی دیگر این ادعا بارها از سوی امارت اسلامی رد شده است و گفته است که به هیچ گروهی اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشور دیگر را نخواهند داد.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
ترمپ برای افسران دخیل در خروج از افغانستان محکمه نظامی برگزار میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
صدراعظم کانادا: بازداشت یک نیروی خاص این کشور در افغانستان را جدی میگیریم
-
ورزش4 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات لیگ کریکت ده آوره ابوظبی را نشر میکند
-
تجارت5 روز ago
ملا برادر یک فابریکه کمپل سازی را در کابل افتتاح کرد
-
جهان3 روز ago
موافقت حزبالله لبنان با طرح امریکا برای آتش بس با اسرائیل
-
اخبار ساحوی5 روز ago
وزیر خارجه ایران دیدار ایلان ماسک با نماینده این کشور را تکذیب کرد
-
جهان4 روز ago
بایدن به اوکراین اجازه استفاده از سلاحهای امریکایی برای حمله به داخل روسیه را داد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عربستان امسال بیش از ۱۰۰ تن به شمول سه شهروند افغانستان را اعدام کرده است