Connect with us

رویداد های اخیر

روسیه خواستار آرامش میان افغانستان و تاجیکستان شد

منتشر شده

در

روسیه از تاجیکستان و افغانستان خواسته است تا هرگونه مناقشه شان را با روش قابل قبول برای دو طرف حل و فصل کنند.

تاس، خبرگزاری دولتی روسیه از قول الکسی زیاتسیف، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گزارش داده است که مسکو "تنش فزاینده" در روابط تاجیکستان-افغانستان و اعزام قوا از سوی هر دو کشور در امتداد خط مرزی را با نگرانی نظارت می‌کند.

این مقام روسی گفته است که بر اساس اطلاعات منابع امارت اسلامی افغانستان، هزاران نیروی ویژه آن گروه به ولایت تخار که هم مرز با تاجیکستان است، مستقر شده اند.

با اینحال، خبرگزاری رویترز گزارش داده است که وزارت خارجه تاجیکستان و مقام‌های امارت اسلامی تا کنون در مورد مناقشات دو کشور و نیز تحرکات نظامی مرزی اظهار نظر نکرده اند.

امام علی رحمان، رییس جمهور تاجیکستان گفته است که بحران سیاسی، بشری و دولت‌داری در افغانستان، تهدیدی جدی برای ثبات و امنیت منطقه است.

این درحالی است که آقای رحمان هفته گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت که کشورش حدود ۱۴۰۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد و به گفته وی دولت و مردم تاجیکستان "نمی‌توانند نسبت به بحران آن کشور [افغانستان] بی تفاوت بمانند".

رییس جمهور تاجیکستان پیش از این گفته بود که کابینه امارت اسلامی را به رسمیت نمی‌شناسد و امارت اسلامی را به نقض حقوق بشر در جریان حمله بر ولایت پنجشیر متهم کرده بود.

او در مجمع عمومی ملل متحد گفت که برای حل مناسب مشکلات سیاسی و امنیتی افغانستان باید حکومت فراگیر برآمده از انتخابات و اراده مردم در آن کشور شکل گیرد که نمایندگان همه گروه‌های سیاسی و اقلیت‌های ملی و قومی در آن سهیم باشند.

مقام‌های امارت اسلامی نیز در این اواخر اظهارات تندی در واکنش به اظهارات مقام‌های تاجیکستانی داشته و بر ضد هرگونه دخالت آن کشور در امور داخلی افغانستان هشدار داده اند.

آقای رحمان در ملل متحد گفت که نمی‌خواهد در امور داخلی افغانستان مداخله کند، اما گفت که برای حل مسایل سیاسی و امنیتی این کشور، باید انتخابات برگزار شود.

تاجیک‌ها که یکی از بزرگترین گروه‌های قومی در افغانستان است، در کابینه سرپرست امارت اسلامی مشارکت بسیار اندک دارند.

کابینه سرپرست امارت اسلامی به خاطر تک قومی بودن و عدم حضور زنان در آن به شدت مورد انتقاد جامعۀ جهانی قرار گرفته است.

تاجیکستان که میزبان یک پایگاه نظامی روسیه است، به تازگی تمرینات نظامی را در دو ولایت مرزی آن کشور با افغانستان انجام داد.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!