Connect with us

رویداد های اخیر

روسیه: برای به رسمیت شناختن یک نیروی سیاسی در افغانستان گفتگو شود

منتشر شده

در

(Last Updated On: سنبله ۱۲, ۱۴۰۰)

ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، امروز ( جمعه، ۱۲ سنبله) خواهان تلاشهای مشترک برای تصمیم گیری در باره قانونی شدن یک نیروی سیاسی در افغانستان شد.

پوتین به این باور است که حضور گروه‌های افراطی به شمول داعش می‌تواند تهدید به متحدان روسیه باشد.

ولادمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه، در این باره گفت:” امروز شمار زیادی از نمایندگان نهادهای دیگر به شمول گروه رادیکالی داعش وغیره در قلمرو افغانستان حضور دارند. شماری هم از زندان‌ها رها شده اند. در مورد این به نظر من روسیه علاقه ای به تجزیه افغانستان ندارد. اگر این اتفاق بیافتد کسی وجود نخواهد داشت که با او مذاکره شود.”

معلوم می‌شود که مسکو در تلاش است تا طالبان هرچه زودتر وارد دنیای دیپلوماسی و متمدن شوند تا روابط مستقیم کشورهای دیگر با طالبان آغاز شود.

پوتین در این باره گفت:” ما باید هرچه زودتر در مورد پیوستن طالبان به خانواده ملل متمدن فکر کنیم. اینطور تماس، برقراری ارتباط، تاثیرگذاری و پرسش را آسان تر خواهد کرد اما روابط متمدن مستلزم رعایت قوانین متمدن است.”

اروپا طالبان را از نظر نه انداخته و می‌خواهد با طالبان همکاری مشروط داشته باشد.

جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در این باره گفت:” همکاری ما با دولت آینده افغانستان وابسته  به رفتار و تعهد افغانستان است، ما مبنی بر عدم رشد هراس افگنی، انتقال آنها به کشورهای دیگر قضاوت خواهیم کرد. دوم ، احترام به حقوق بشر ، به ویژه حقوق زنان، حاکمیت قانون و آزادی رسانه‌ها است ما با این شرایط همکاری خواهیم کرد.”

اما چین می خواهد وضعیت افغانستان بهبود یابد، وزارت خارجه چین می‌گوید که کشور مسوول باید پاسخ اتفاقات ۲۰ سال گذشته افغانستان را به جهان بدهد.

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین، در این مورد گفت:” ما معتقدیم که اولویت اصلی در حال حاضر برگشتاندن وضعیت بهتر در افغانستان است ، به طوری که هیچ جنگ داخلی جدید و فاجعه انسانی در افغانستان رخ ندهد و تا حد امکان از تلفات غیر ضروری و موج پناهندگی جلوگیری شود. در همین حال ، ما همچنان می خواهیم اشاره کنیم که کشورهای مربوطه باید در قبال اقدامات خود در ۲۰ سال گذشته پاسخگو باشند. آنها نباید پس از ایجاد یک فاجعه بزرگ در افغانستان کنار بروند.”

این در حالیست که روابط بین الملل با افغانستان در حالت تعلیق به سر می برد، با آن هم نمایندگان از کشورهای امارات  متحده عرب و قطر به افغانستان آمده اند و چندین کشور هم گفته اند تلاش می‌کنند تا سفارت های شان را در افغانستان پس از تغیر نظام دوباره فعال سازند.

رویداد های اخیر

مجاهد: روابط کشورهای جهان با امارت اسلامی با گذشت هر روز در حال گسترش است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۶, ۱۴۰۳)

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی با اشاره به سفر‌های شمار زیادی از نمایندگان دیپلوماتیک و هیأت‌های خارجی به‌کشور و هم‌چنان سفر مقام‌های بلندپایه کشور به خارج می‌گوید، امارت اسلامی به‌سطح گسترده پذیرفته شده و مناسبات با امارت اسلامی تأمین بوده و رفت‌آمدها جریان دارد.

آقای مجاهد می‌افزاید، روابط کشورهای جهان با امارت اسلامی با گذشت هر روز در حال گسترش است و بر موثریت آن افزوده می‌شود.

با این‌حال سخنگوی امارت اسلامی تأکید می‌کند که برداشت بعضی‌ها مبنی بر این‌که افغانستان دیگر منزوی شده و اقتصادش درحال خراب شدن است و مناسبات آن با کشورها تأمین شده نمی‌تواند، همه نادرست ثابت شد.

به گفته‌ی آقای مجاهد اکنون معلوم شد که افغانستان هم از نگاه سیاسی و هم از منظر اقتصادی گام‌های صعودی بر می‌دارد و این تلاش‌ها بیشتر شده و تسریع خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملا برادر و معاون صدراعظم قزاقستان در مورد ایجاد شبکه راه‌آهن گفتگو کردند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۶, ۱۴۰۳)

معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا و سریک ژومانگارین، معاون صدراعظم قزاقستان در مورد ایجاد شبکه راه‌آهن از قزاقستان به پاکستان از طریق ترکمنستان و افغانستان گفتگو کردند.

معاونیت اقتصادی با نشر خبرنامه‌ای نوشته که ملا عبدالغنی برادر در این دیدار بر امضای برخی موافقت‌نامه‌ها به منظور حل مشکلات بانکی تاجران دو کشور، ایجاد شرکت‌های مشترک افغان – قزاق و ایجاد تسهیلات در صدور ویزه به تاجران افغان تاکید کرده است.

آقای ژومانگارین گفته است که قزاقستان در نظر دارد اتاق مشترک صنعت و تجارت و گروه مشترک تجارت و کار بین دو کشور ایجاد کند و آماده است در بخش‌های حکومت‌داری الکترونیکی، صنعت، تحصیلات عالی، معارف، صحت و بانک‌داری با افغانستان همکاری کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ایران و پاکستان درباره «گروه‌های تروریستی» در افغانستان ابراز نگرانی کردند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۵, ۱۴۰۳)

ایران و پاکستان در یک بیانیه‌ای مشترک بر تعهد خود برای توسعه افغانستان به ‌حیث یک کشور صلح‌آمیز، متحد، مستقل و عاری از تهدیدهای تروریزم و قاچاق موادمخدر تاکید کردند.

دو طرف با اشاره به این‌که وجود سازمان‌های تروریستی در افغانستان تهدید جدی برای امنیت منطقه و جهان است، بر تمایل خود برای تقویت همکاری‌ها در زمینه مبارزه با تروریزم و امنیت و ایجاد جبهه متحد علیه تروریزم تاکید نمودند.

آنان همچنان بر اهمیت هماهنگی تلاش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای تضمین امنیت و ثبات در منطقه گفتگو بحث کردند.

هر دو طرف ضمن احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی افغانستان اذعان داشتند که مشارکت بیشتر همه اقشار افغانستان در تصمیم گیری‌های اساسی، به تقویت صلح و ثبات در این کشور منجر خواهد شد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!