Connect with us

رویداد های اخیر

روسیه: برای به رسمیت شناختن یک نیروی سیاسی در افغانستان گفتگو شود

منتشر شده

در

ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، امروز ( جمعه، ۱۲ سنبله) خواهان تلاشهای مشترک برای تصمیم گیری در باره قانونی شدن یک نیروی سیاسی در افغانستان شد.

پوتین به این باور است که حضور گروه‌های افراطی به شمول داعش می‌تواند تهدید به متحدان روسیه باشد.

ولادمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه، در این باره گفت:" امروز شمار زیادی از نمایندگان نهادهای دیگر به شمول گروه رادیکالی داعش وغیره در قلمرو افغانستان حضور دارند. شماری هم از زندان‌ها رها شده اند. در مورد این به نظر من روسیه علاقه ای به تجزیه افغانستان ندارد. اگر این اتفاق بیافتد کسی وجود نخواهد داشت که با او مذاکره شود."

معلوم می‌شود که مسکو در تلاش است تا طالبان هرچه زودتر وارد دنیای دیپلوماسی و متمدن شوند تا روابط مستقیم کشورهای دیگر با طالبان آغاز شود.

پوتین در این باره گفت:" ما باید هرچه زودتر در مورد پیوستن طالبان به خانواده ملل متمدن فکر کنیم. اینطور تماس، برقراری ارتباط، تاثیرگذاری و پرسش را آسان تر خواهد کرد اما روابط متمدن مستلزم رعایت قوانین متمدن است."

اروپا طالبان را از نظر نه انداخته و می‌خواهد با طالبان همکاری مشروط داشته باشد.

جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در این باره گفت:" همکاری ما با دولت آینده افغانستان وابسته  به رفتار و تعهد افغانستان است، ما مبنی بر عدم رشد هراس افگنی، انتقال آنها به کشورهای دیگر قضاوت خواهیم کرد. دوم ، احترام به حقوق بشر ، به ویژه حقوق زنان، حاکمیت قانون و آزادی رسانه‌ها است ما با این شرایط همکاری خواهیم کرد."

اما چین می خواهد وضعیت افغانستان بهبود یابد، وزارت خارجه چین می‌گوید که کشور مسوول باید پاسخ اتفاقات ۲۰ سال گذشته افغانستان را به جهان بدهد.

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین، در این مورد گفت:" ما معتقدیم که اولویت اصلی در حال حاضر برگشتاندن وضعیت بهتر در افغانستان است ، به طوری که هیچ جنگ داخلی جدید و فاجعه انسانی در افغانستان رخ ندهد و تا حد امکان از تلفات غیر ضروری و موج پناهندگی جلوگیری شود. در همین حال ، ما همچنان می خواهیم اشاره کنیم که کشورهای مربوطه باید در قبال اقدامات خود در ۲۰ سال گذشته پاسخگو باشند. آنها نباید پس از ایجاد یک فاجعه بزرگ در افغانستان کنار بروند."

این در حالیست که روابط بین الملل با افغانستان در حالت تعلیق به سر می برد، با آن هم نمایندگان از کشورهای امارات  متحده عرب و قطر به افغانستان آمده اند و چندین کشور هم گفته اند تلاش می‌کنند تا سفارت های شان را در افغانستان پس از تغیر نظام دوباره فعال سازند.

رویداد های اخیر

در دو حادثه ترافکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند

امارت اسلامی به ارگان‌های مربوطه هدایت داده است که هرچه زودتر این دو حادثه را بررسی نموده، علت دقیق آن را مشخص کنند و به‌صورت جدی از تکرار چنین فجایع جلوگیری نمایند.

Published

on

امارت اسلامی افغانستان در یک اعلامیه با قربانیان و خانواده‌های آسیب دیده دو رویداد ترافیکی در مسیر کابل-کندهار که در آن ۵۲ تن جان باختند و ۶۵ تن دیگر زخم برداشته اند، غم شریکی نموده است.

در اعلامیه آمده است که: «با تأسف فراوان اطلاع یافتیم که در شاهراه کابل – کندهار دو حادثه مرگبار ترافیکی رخ داده که در نتیجه آن ۵۲ تن از هموطنان ما شهید و ۶۵ تن دیگر زخمی شده‌اند.»

امارت اسلامی به ارگان‌های مربوطه هدایت داده است که هرچه زودتر این دو حادثه را بررسی نموده، علت دقیق آن را مشخص کنند و به‌صورت جدی از تکرار چنین فجایع جلوگیری نمایند.

دو رویداد ترافیکی در شاهراه کابل- کندهار ۱۲۰ کشته و زخمی برجای گذاشت

ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت غزنی در اعلامیه‌‌ای گفته است که در پی دو رویداد جداگانه ترافیکی در شاهراه کابل-کندهار در مرکز غزنی ۴۷ تن جان باخته و ۷۳ نفر دیگر زخمی شدند.

در این اعلامیه آمده است که زخمی‌های این رویداد به شفاخانه منتقل شده اما وضعیت تعدادی از آنان وخیم است.

این رویداد ساعت ۱۱:۰۰ شب گذشته (چهارشنبه شب ۲۸قوس)) در اثر برخورد دو بس مسافربری ۵۸۰ با تانکر تیل و موتر باربری رخ داده است.

یکی از این حادثه در منطقه شهباز مرکز ولایت غزنی و دیگری در ساحه نانَی بازار ولسوالی اندر این ولایت اتفاق افتاده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!