رویداد های اخیر
روز جهانی آزادی مطبوعات؛ امارت اسلامی بر حمایت از رسانهها تاکید کرد
به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات، امارت اسلامی افغانستان روز چهارشنبه (۱۳ثور) میگوید که از رسانهها حمایت میکند و این روز را برای رسانهها باارزش میداند.
بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی افغانستان میگوید که امروز روز جهانی آزادی مطبوعات است، آنرا برای رسانه ها باارزش میدانیم
وی در رشته از تویتهای نگاشته است که:«رسانهها میتوانند در پرتو منافع ملی و اصول اسلامی در راستای تنویر اذهان عامه و وساطت میان مردم ونظام ممد واقع شوند.»
بلال کریمی در ادامه افزوده است که امارت اسلامی از «رسانههای متعهد حمایت میکند و آنها را به تعهد بیشتر و فعالیت بهتر در میدان رسانهای فرامیخواند.»
درهمین حال، سازمان ملل دریک اعلامیهای به مناسبت روز جهانی مطبوعات گفته است که در حالی که جهان روز جهانی مطبوعات را تجليل میکند رسانهها در افغانستان با مشکالت مواجه هستند.
دراین اعلامیه، سازمان ملل متحد نگرانی جدی خود را نسبت به آینده رسانههای افغانستان ابراز کرده و گفته است که خبرنگاران مجبور به کار در فضای تهدید آمیز و ترس در میان افزایش محدودیتها توسط مقامات حاکم هستند.
در اعلامیه آمده است که از آگست ۲۰۲۱، تعداد زیادی از متخصصین رسانهای از افغانستان فرار نموده اند و این بخش تحت تاثیر بحران اقتصادی کشور قرار گرفته است. «تعداد زیادی از رسانهها بسته شده اند و خبرنگاران زن به طور نامتناسبی تحت تأثیر محدودیتهای اضافی قرار گرفته اند که توانایی شان را در انجام کارهای شان تقریباً از بین برده است.»
در اعلامیه همچنان آمده است که یوناما موارد متعددی از نقض حقوق بشر علیه خبرنگاران و کارکنان رسانهها توسط مقامات حاکم را در ۱۸ ماه گذشته مستند کرده است.
اعلامیه افزوده است که :«دستگیریها و بازداشتهای خودسرانه، بدرفتاری و تهدید به عنوان ابزاری برای سرکوب آزادی بیان به کار گرفته شده است.»
افغانستان در سال ۲۰۲۲ در فهرست جهانی آزادی مطبوعات خبرنگاران بدون مرز (RSF) از ۱۸۰ کشور در رده ۱۵۶ قرار گرفت که نسبت به رده ۱۲۲ خود در سال ۲۰۲۰ نزول کرده است.
پاتریشیا مک فلیپس، رییس یونسکو در افغانستان میگوید:«افغانستان در حال عبور از یک مرحله حیاتی است ومردم افغانستان مستحق دسترسی به معلومات دقیق، تازه، قابل اطمینان و بی طرف هستند. ما از مقامات حاکم می خواهیم که از آزادی مطبوعات حمایت کنند و اجازه دهند که خبرنگاران بدون ترس از توقیف معلومات را گزارش دهند.»
مقامهای وزارت اطلاعات و فرهنگ در مراسم بزرگداشت از این روز میگویند که امارت اسلامی متعهد به حمایت از رسانهها است و تلاش میشود تا به مشکلات رسانهها وخبرنگاران رسیدگی صورت بگیرد.
از سوی هم مسوولان اتحادیه ملی ژورنالیستان آزاد افغانستان میگویند در یک سال گذشته ۱۲۳مورد خشونت از سوی مسوولین امنیتی علیه خبرنگاران به ثبت رسیده و ۱۰رسانه به دلیل مشکلات اقتصادی مسدود شده است.
درهمین حال، کمیته مصوونیت خبرنگاران نیز از روز جهانی آزادی بیان بزرگداشت کرد. شرکت کنندگان در این برنامه از عدم دسترسی به اطلاعات انتقاد میکنند و میگویند که باید کمیتههای مشترک مانند کمیته دسترسی به اطلاعات و همچنان کمیته رسیدگی به تخطی رسانهای میان رسانهها و حکومت فعال شود.
مسوولان وزارت اطلاعات وفرهنگ میگویند کمیسیون تخطی رسانهها به فعالیتش آغاز کرده و این وزارت در تلاش تقویت این کمیسیون است.
سوم می درتقویم جهانی برابر میشود با روزجهانی آزادی مطبوعات که از سوی سازمان فرهنگی یونسکو سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۳به این نام مسمی شده است از این روز در افغانستان در حالی بزرگداشت میشود که بر بنیاد آمارها پس از تحولات سیاسی سال ۲۰۲۱ در حدود ۲۲۵ رسانه مسدود شده و از دوازده هزار کارمند رسانه، یک هزار آن افغانستان را ترک کرده و نیز هفت هزار تن کارخود را از دست داده است که از این میان ۲۸۰۰ تن آنان را زنان شکلیل میدهد و در حال حاضر تنها ۵۰۰ خانم در رسانههای افغانستان به کارمشغول اند.
رویداد های اخیر
ترمپ برای افسران دخیل در خروج از افغانستان محکمه نظامی برگزار میکند
منابع آگاه به این موضوع گفته اند که تیم ترمپ این تحقیقات را «بسیار جدی» میگیرد و به دنبال موارد خیانت مقامات مسؤول دولت بایدن است.
انبیسی نیوز به نقل از منابع گزارش داده است که دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب امریکا برای افسران دخیل در روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، محکمه نظامی برگزار میکند.
بر اساس این گزارش، تیم انتقال قدرت ترمپ در حال تهیه فهرستی از افسران نظامی پیشین و بر حال امریکا است که مستقیم در خروج از افغانستان نقش داشتهاند و ممکن در محکمه نظامی برای پاسخدهی حاضر شوند.
به گزارش شبکه خبری امریکایی انبیسی نیوز، اعضای تیم انتقال دولت ترمپ در حال بررسی آغاز تحقیقات در مورد خروج نظامی ایالات متحده از افغانستان در سال ۲۰۲۱ هستند.
گفته میشود که آنها قصد دارند فهرستی از مقامات نظامی دخیل در این عملیات را تهیه کنند. همچنان آنها در حال بررسی این موضوع هستند که آیا میتوان آنها را به محکمه نظامی معرفی کرد یا خیر.
در گزارش انبیسی نیوز آمده است که: «مقاماتی که روی انتقال دولت کار میکنند در حال بررسی ایجاد کمیسیونی برای بررسی پروسه خروج ۲۰۲۱ از افغانستان هستند، از جمله جمع آوری اطلاعات در مورد اینکه چه کسی مستقیما در تصمیم گیری برای اردو دخیل بوده است، خروج چگونه انجام شده است و اینکه ممکن است رهبران نظامی با اتهامهایی به مقیاس خیانت به امریکا متهم شوند.»
منابع آگاه به این موضوع گفته اند که تیم ترمپ این تحقیقات را «بسیار جدی» میگیرد و به دنبال موارد خیانت مقامات مسؤول دولت بایدن است.
پیش از این، مارک میلی، لوی درستیز پیشین امریکا با اشاره به کاستیهای خروج امریکا از افغانستان، به شکست واشنگتن در افغانستان اعتراف کرده بود.
دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب امریکا، بارها خروج آشفته نظامیان امریکایی از افغانستان را که طی آن ۱۳ عسکر امریکایی و دهها افغان در حملهی میدان هوایی کابل کشته شدند، محکوم کرده و آن را «خجالت آورترین روز» در تاریخ ایالات متحده خوانده است.
رویداد های اخیر
صدراعظم کانادا: بازداشت یک نیروی خاص این کشور در افغانستان را جدی میگیریم
لاوری در جریان تحولات در آگست سال ۲۰۲۱، حدود ۱۰۰ نفر را در بیرون شدن از افغانستان کمک کرده بود.
جاستین ترودو، صدراعظم کانادا میگوید که موضوع بازداشت یک عضو سابق نیروی خاص این کشور در افغانستان را بسیار جدی میگیرد.
ترودو این سخن را در پاسخ به سوالی در پایان نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پسفیک در لیما پایتخت پرو روز شنبه (۲۶ عقرب) گفت.
شبکۀ تلویزیونی کانادایی CTV، به نقل از چند منبع گزارش داده است که دیوید لاوری سرباز بازنشستۀ کانادا اندکی پس از ورود به کابل روز دوشنبه هفتۀ گذشته ۲۱ عقرب بازداشت شد.
بر اساس گزارش، هنوز معلوم نیست که این شهروند کانادا در کجا نگهداری میشود.
لاوری در جریان تحولات در آگست سال ۲۰۲۱، حدود ۱۰۰ نفر را در بیرون شدن از افغانستان کمک کرده بود.
او در گذشته یک شرکت خصوصی امنیتی در افغانستان داشت.
امارت اسلامی در این باره هنوز چیزی نگفته اند.
رویداد های اخیر
کمیسیون تدارکات قرارداد ۲۷ پروژه مختلف را منظور کرد
کمیسیون تدارکات ملی معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا از منظوری قرارداد ۲۷ پروژه به ارزش حدود ۵ میلیارد افغانی خبر داده و گفته است که ۸ پروژه دیگر تعدیل شده است.
معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا امروز (شنبه) گفته است که در پروژههای منظور و تعدیلشده، بازسازی بند سلطان ولایت غزنی، بلاکهای نمبر دو تهیه مسکن شهر کابل، ساختمانهای محاکم استیناف ولایت لوگر و کندهار، شماری از سرکهای داخلی شهر کابل، وسایل برقی مورد نیاز در ولایات مختلف و شماری از پروژههای دیگر مشمول است که از سوی امارت اسلامی تمویل میشود.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
خلیلزاد: رو گردانیدن از افغانستان اشتباه است، توافق دوحه میتواند مبنای تعامل با امارت اسلامی باشد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
برنامه «قرعهکشی خوشبخت» افغان بیسیم؛ یک مشترک از کندهار برنده یک میلیون افغانی شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت مخابرات هزینه انترنت و تماسهای تیلفونی را کاهش میدهد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ترمپ افراد کم تجربه را برای پستهای مهم انتخاب کرده است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عبدالغنی برادر: امارت اسلامی کاهش فقر و ایجاد فرصتهای شغلی را اولویت خود میداند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
هزار زندانی افغان از ایران به افغانستان بازگردانده میشوند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مجاهد: امارت اسلامی متعهد به آزادی و فعالیت رسانهها در چارچوب اصول اسلامی است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تیم ترمپ در حال تهیه فهرستی از افسران پنتاگون بهمنظور برکناری آنها است