Connect with us

رویداد های اخیر

روز جهانی آزادی مطبوعات؛ امارت اسلامی بر حمایت از رسانه‌ها تاکید کرد

منتشر شده

در

به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات، امارت اسلامی افغانستان روز چهارشنبه (۱۳ثور) می‌گوید که از رسانه‌ها حمایت می‌کند و این روز را برای رسانه‌ها باارزش میداند.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی افغانستان می‌گوید که امروز روز جهانی آزادی مطبوعات است، آنرا برای رسانه ها باارزش میدانیم

وی در رشته از تویت‌های نگاشته است که:«رسانه‌ها میتوانند در پرتو منافع ملی و اصول اسلامی در راستای تنویر اذهان عامه و وساطت میان مردم ونظام ممد واقع شوند.»

بلال کریمی در ادامه افزوده است که امارت اسلامی از «رسانه‌های متعهد حمایت می‌کند و آنها را به تعهد بیشتر و فعالیت بهتر در میدان رسانه‌ای فرامیخواند.»

درهمین حال، سازمان ملل دریک اعلامیه‌ای به مناسبت روز جهانی مطبوعات گفته است که در حالی که جهان روز جهانی مطبوعات را تجليل می‌کند رسانه‌ها در افغانستان با مشکالت مواجه هستند.

دراین اعلامیه، سازمان ملل متحد نگرانی جدی خود را نسبت به آینده رسانه‌های افغانستان ابراز کرده و گفته است که خبرنگاران مجبور به کار در فضای تهدید آمیز و ترس در میان افزایش محدودیت‌ها توسط مقامات حاکم هستند.

در اعلامیه آمده است که از آگست ۲۰۲۱، تعداد زیادی از متخصصین رسانه‌ای از افغانستان فرار نموده اند و این بخش تحت تاثیر بحران اقتصادی کشور قرار گرفته است. «تعداد زیادی از رسانه‌ها بسته شده اند و خبرنگاران زن به طور نامتناسبی تحت تأثیر محدودیت‌های اضافی قرار گرفته اند که توانایی شان را در انجام کارهای شان تقریباً از بین برده است.»

در اعلامیه همچنان آمده است که یوناما موارد متعددی از نقض حقوق بشر علیه خبرنگاران و کارکنان رسانه‌ها توسط مقامات حاکم را در ۱۸ ماه گذشته مستند کرده است.

اعلامیه افزوده است که :«دستگیری‌ها و بازداشت‌های خودسرانه، بدرفتاری و تهدید به عنوان ابزاری برای سرکوب آزادی بیان به کار گرفته شده است.»

افغانستان در سال ۲۰۲۲ در فهرست جهانی آزادی مطبوعات خبرنگاران بدون مرز (RSF) از ۱۸۰ کشور در رده ۱۵۶ قرار گرفت که نسبت به رده ۱۲۲ خود در سال ۲۰۲۰ نزول کرده است.

پاتریشیا مک فلیپس، رییس یونسکو در افغانستان می‌گوید:«افغانستان در حال عبور از یک مرحله حیاتی است ومردم افغانستان مستحق دسترسی به معلومات دقیق، تازه، قابل اطمینان و بی طرف هستند. ما از مقامات حاکم می خواهیم که از آزادی مطبوعات حمایت کنند و اجازه دهند که خبرنگاران بدون ترس از توقیف معلومات را گزارش دهند.»

مقام‌های وزارت اطلاعات و فرهنگ در مراسم بزرگداشت از این روز می‌گویند که امارت اسلامی متعهد به حمایت از رسانه‌ها است و تلاش می‌شود تا به مشکلات رسانه‌ها وخبرنگاران رسیدگی صورت بگیرد.

از سوی هم مسوولان اتحادیه ملی ژورنالیستان آزاد افغانستان می‌گویند در یک سال گذشته ۱۲۳مورد خشونت از سوی مسوولین امنیتی علیه خبرنگاران به ثبت رسیده و ۱۰رسانه به دلیل مشکلات اقتصادی مسدود شده است.

درهمین حال، کمیته مصوونیت خبرنگاران نیز از روز جهانی آزادی بیان بزرگداشت کرد. شرکت کنندگان در این برنامه از عدم دسترسی به اطلاعات انتقاد می‌کنند و می‌گویند که باید کمیته‌های مشترک مانند کمیته دسترسی به اطلاعات و همچنان کمیته رسیدگی به تخطی رسانه‌ای میان رسانه‌ها و حکومت فعال شود.

مسوولان وزارت اطلاعات ‌وفرهنگ می‌گویند کمیسیون تخطی رسانه‌ها به فعالیتش آغاز کرده و ‌این ‌وزارت در تلاش تقویت این کمیسیون است.

سوم می درتقویم‌ جهانی برابر می‌شود با روزجهانی آزادی مطبوعات که از سوی سازمان فرهنگی یونسکو سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۳به این نام مسمی شده است از این روز در افغانستان در حالی بزرگداشت می‌شود که بر بنیاد آمارها پس از تحولات سیاسی سال ۲۰۲۱ در حدود ۲۲۵ رسانه مسدود شده و از دوازده هزار کارمند رسانه، یک هزار آن افغانستان را ترک کرده و نیز هفت هزار تن کارخود را از دست داده است که از این میان ۲۸۰۰ تن آنان را زنان شکلیل میدهد و در حال حاضر تنها ۵۰۰ خانم در رسانه‌های افغانستان به کارمشغول اند.

رویداد های اخیر

وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند

امارت اسلامی اما گفته‌های انتونی بلینکن را رد می‌کند و می‌گوید که افغانستان در حال حاضر در انزوای جهانی نیست و با کشورهای که باید رابطه داشته باشند رابطه دارند. ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌افزاید که حکومت سرپرست به تمامی تعهداتش که در دوحه کرده بود عمل کرده  است.

Published

on

وزیر خارجه امریکا می‌گوید که امارت اسلامی به تعهداتی که کرده بود پابند نمانده است. انتونی بلینکن می‌افزاید که حاکمان کنونی در ابتدای تسلط بر افغانستان از خود چهره معتدل‌تر به نمایش گذاشتند، اما سپس از سیاست تغییر کرد.

وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند و خود را منزوی نسازند. امارت اسلامی اما می‌گوید که در انزوای جهانی قرار ندارد و با کشورهای که باید رابطه داشته اند عملا رابطه دارند.

وزیر خارجه امریکا در شورای روابط خارجی در نیویارک می‌گوید که  امارت اسلامی افغانستان به آنچه در هنگام تسلط بر افغانستان می گفتند و به نمایش می گذاشتند، عمل نکردند. انتونی بلینکن افزوده که دلیل انزوای افغانستان نیز فاصله گرفتن امارت اسلامی از تعهداتی است که قبلا کرده بود.

انتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا گفته است که: «طالبان (امارت اسلامی) در زمان بازگشت به قدرت در افغانستان، یک چهره‌ی معتدل‌تری به نمایش گذاشت یا حد اقل تلاش می‌کرد وانمود کنند، ولی بعدا چهره واقعی آنها آشکار شد. که نتیجه‌ی آن را شما می‌بینید در سطح جهان بسیار منزوی شده اند.»

امارت اسلامی اما گفته‌های انتونی بلینکن را رد می‌کند و می‌گوید که افغانستان در حال حاضر در انزوای جهانی نیست و با کشورهای که باید رابطه داشته باشند رابطه دارند. ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌افزاید که حکومت سرپرست به تمامی تعهداتش که در دوحه کرده بود عمل کرده  است.

در همین حال، شماری از کارشناسان باور دارند که امریکا هنوز برای رسیدن به اهداف سیاسی اش، از فشارهای سیاسی و اقتصادی در برابر امارت اسلامی استفاده می‌کند.

این در حالی است که وزیر خارجه امریکا با توصیه به حاکمان جدید سوریه گفته که آنان یک حکومت فراگیر بسازند و انزوای افغانستان درس بگیرند.

هرچند هم امارت اسلامی و هم هیأت تحریر شام از سوی امریکا زیر تحریم‌های امریکا قرار دارند، اما واشنگتن می‌گوید که به خاطر تأمین منافع اش با حاکمان سوریه و افغانستان تعامل دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در دو حادثه ترافکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند

امارت اسلامی به ارگان‌های مربوطه هدایت داده است که هرچه زودتر این دو حادثه را بررسی نموده، علت دقیق آن را مشخص کنند و به‌صورت جدی از تکرار چنین فجایع جلوگیری نمایند.

Published

on

امارت اسلامی افغانستان در یک اعلامیه با قربانیان و خانواده‌های آسیب دیده دو رویداد ترافیکی در مسیر کابل-کندهار که در آن ۵۲ تن جان باختند و ۶۵ تن دیگر زخم برداشته اند، غم شریکی نموده است.

در اعلامیه آمده است که: «با تأسف فراوان اطلاع یافتیم که در شاهراه کابل – کندهار دو حادثه مرگبار ترافیکی رخ داده که در نتیجه آن ۵۲ تن از هموطنان ما شهید و ۶۵ تن دیگر زخمی شده‌اند.»

امارت اسلامی به ارگان‌های مربوطه هدایت داده است که هرچه زودتر این دو حادثه را بررسی نموده، علت دقیق آن را مشخص کنند و به‌صورت جدی از تکرار چنین فجایع جلوگیری نمایند.

دو رویداد ترافیکی در شاهراه کابل- کندهار ۱۲۰ کشته و زخمی برجای گذاشت

ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت غزنی در اعلامیه‌‌ای گفته است که در پی دو رویداد جداگانه ترافیکی در شاهراه کابل-کندهار در مرکز غزنی ۴۷ تن جان باخته و ۷۳ نفر دیگر زخمی شدند.

در این اعلامیه آمده است که زخمی‌های این رویداد به شفاخانه منتقل شده اما وضعیت تعدادی از آنان وخیم است.

این رویداد ساعت ۱۱:۰۰ شب گذشته (چهارشنبه شب ۲۸قوس)) در اثر برخورد دو بس مسافربری ۵۸۰ با تانکر تیل و موتر باربری رخ داده است.

یکی از این حادثه در منطقه شهباز مرکز ولایت غزنی و دیگری در ساحه نانَی بازار ولسوالی اندر این ولایت اتفاق افتاده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!