رویداد های اخیر
روان شناسان: بازی پابجی باعث اختلال های روانی میشود

شماری از روان شناسان کشور میگویند که بازی پاپجی به دلیل داشتن هیجان بیش از حد باعث اختلال های روانی می شود.
به گفته آنان این بازی همچنان می توانند ذهن انسان را پرخاشگر بسازد و در دراز مدت حتی می تواند سبب مرگ شود.
این بازی هرچند سرگرمی داغ این روز ها برای جوانان و نواجوانان گفته می شود و حدود یک میلیون کاربر فعال در افغانستان دارد. اما خانواده ها از استفاده این بازی شکایت دارند؛ از این رو اداره «اترا» تصمیم به مسدود کردن این بازی گرفته است.
سعید شینواری سخنگوی اداره اترا میگوید: “ما تصمیم گرفتیم تا این بازی مسدود شود این خواست خانواده ها بوده است ولی به شرکت های مخابراتی گفته ایم که این بازی را در سایت های انترنتی محدود سازند.”
در همین حال شماری از روان شناسان میگویند که هیجان بیش از حد در این بازی پر اضطراب، باعث شده در ده ها بازیگر از این سرگرمی اختلال روانی پیدا شود.
ام المبنین سادات روانشناس میگوید: ” این بازی به گونه کلی خطرناک است و سبب اختلالات روانی و شکاف های مغزی می شود.”
اما روان پزشکان به این باور نیستند، آنان میگویند استفاده از بازی های سرگرم کننده یک نوع ارایه آزادی به جوانان است؛ اما مهم این است که روند استفاده از آن مدیریت شود.
بشیر احمد سرور مسوول بخش صحت روانی وزارت صحت عامه میگوید: “این بازی ها همانند تکنالوژی است و مفیدیت های خودش را دارد. برای پیش گیری از ضرر هایش باید روند بازی مدیریت شود.”
اما نهاد نی حمایت کننده رسانه های آزاد از تصمیم اداره اترا مبنی بر مسدود کردن بازی پابجی استقبال می کند اما از این اداره ضمانت برای مصوونیت دیگر سایت های انترنتی می خواهد.
مجیب خلوتگر رییس اجرایی دیدبان حمایت کننده رسانه های آزاد افغانستان میگوید: “این اداره می تواند همانند پابجی دیگر سایت ها را هم مسدود کند از این رو باید تضمین کنند که دیگر سایت ها مسدود نگردد.”
سازمان صحی جهان در دروان قرنطینه استفاده از پابجی را یک راه حل برای بیرون آوردن جوانان از انزواع در این دوران گفته بود، پابجی از دوران شیوع ویروس کرونا در جهان تا کنون نزدیک به ۳۰۰ میلیون بازیگر در کل جهان پیدا کرده است.