Connect with us

رویداد های اخیر

روان شناسان: بازی پابجی باعث اختلال های روانی می‌شود

منتشر شده

در

شماری از روان شناسان کشور میگویند که بازی پاپجی به دلیل داشتن هیجان بیش از حد باعث اختلال های روانی می شود.

به گفته آنان این بازی همچنان می توانند ذهن انسان را پرخاشگر بسازد و در دراز مدت حتی می تواند سبب مرگ شود.

این بازی هرچند سرگرمی داغ این روز ها برای جوانان و نواجوانان گفته می شود و حدود یک میلیون کاربر فعال در افغانستان دارد. اما خانواده ها از استفاده این بازی شکایت دارند؛ از این رو اداره «اترا» تصمیم به مسدود کردن این بازی گرفته است.

سعید شینواری سخنگوی اداره اترا میگوید: "ما تصمیم گرفتیم تا این بازی مسدود شود این خواست خانواده ها بوده است ولی به شرکت های مخابراتی گفته ایم که این بازی را در سایت های انترنتی محدود سازند."

در همین حال شماری از روان شناسان میگویند که هیجان بیش از حد در این بازی پر اضطراب، باعث شده در ده ها بازیگر از این سرگرمی اختلال روانی پیدا شود.

ام المبنین سادات روانشناس میگوید: " این بازی به گونه کلی خطرناک است و سبب اختلالات روانی و شکاف های مغزی می شود."

اما روان پزشکان به این باور نیستند، آنان می‌گویند استفاده از بازی های سرگرم کننده یک نوع ارایه آزادی به جوانان است؛ اما مهم این است که روند استفاده از آن مدیریت شود.

بشیر احمد سرور مسوول بخش صحت روانی وزارت صحت عامه میگوید: "این بازی ها همانند تکنالوژی است و مفیدیت های خودش را دارد. برای پیش گیری از ضرر هایش باید روند بازی مدیریت شود."

اما نهاد نی حمایت کننده رسانه های آزاد از تصمیم اداره اترا مبنی بر مسدود کردن بازی پابجی استقبال می کند اما از این اداره ضمانت برای مصوونیت دیگر سایت های انترنتی می خواهد.

مجیب خلوتگر رییس اجرایی دیدبان حمایت کننده رسانه های آزاد افغانستان میگوید: "این اداره می تواند همانند پابجی دیگر سایت ها را هم مسدود کند از این رو باید تضمین کنند که دیگر سایت ها مسدود نگردد."

سازمان صحی جهان در دروان قرنطینه استفاده از پابجی را یک راه حل برای بیرون آوردن جوانان از انزواع در این دوران گفته بود، پابجی از دوران شیوع ویروس کرونا در جهان تا کنون نزدیک به  ۳۰۰ میلیون بازیگر در کل جهان پیدا کرده است.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!