Connect with us

رویداد های اخیر

رهنورد زریاب نویسنده مشهور کشور در کابل درگذشت

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

محمداعظم رهنورد زریاب ، ژورنالیست و نویسنده مشهور زبان فارسی دری، صبح امروز ( جمعه، ۲۱قوس) در شفاخانه‌ سردار محمد داوودخان در کابل درگذشت.

پزشکان در این شفاخانه میگویند که زریاب از مدتی به این سو بیمار و بستری بود.

زریاب آموزش‌های دوره مکتب را در لیسه حبیبیه به پایان رساند و از دانشگاه کابل مدرک لیسانس در خبرنگاری به دست آورد و همچنان از دانشگاه ویلز جنوبی بریتانیا ماستری گرفته بود.

از زریاب آثار زیادی به میراث مانده است که مشهورترین آن گلنار و آیینه، شهر طلسم شده، مردی که سایه‌اش ترکش کرد، پایان کار سه رویین‌تن،… و شیخ گفت، چار گرد قلا گشتم، شورشی که آدمی زاده‌گکان و جان‌ورکان برپا کردند، قلندرنامه، کاکه شش پر و دختر شاه پریان، درویش پنجم و سکه‌یی که سلیمان یافت.

زریاب در سال‌های اخیر عمر خود در تلویزیون خصوصی طلوع‌نیوز به عنوان ویراستار کار می‌کرد.

او پس از سقوط حاکمیت طالبان از فرانسه به کشور بازگشت و در سمت‌های دولتی نیز کار کرده بود.

فرهنگیان و سیاسیون کشور به بمشول عبدالله عبدالله و حنیف اتمر مرگ او را یک ضایعه بزرگ خوانده‌اند.

عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی، زریاب را از داستان‌نویسان شناخته‌شده زبان فارسی در منطقه و جهان توصیف کرده است.

رویداد های اخیر

پایان ماموریت توماس نیکلسون در امور افغانستان

براساس اعلام او، تا تعیین نماینده جدید، “درن دریا”، رییس بخش افغانستان و پاکستان در سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا (EEAS)، به‌طور موقت این مسئولیت را برعهده خواهد داشت.

Published

on

(Last Updated On: )

توماس نیکلسون، نماینده خاص اتحادیه اروپا در امور افغانستان، از پایان مأموریت خود در این سمت خبر داد.

او روز یک‌شنبه، ۲۴ حمل، با انتشار پیامی در شبکه‌ای ایکس، از فرصت خدمت در این “برهه حساس تاریخی” ابراز سپاس‌گزاری کرد و از افغان‌ها، همکاران و شرکایش بابت همراهی و نقدهای سازنده قدردانی نمود.

نیکلسون تأکید کرده است که پایان مأموریتش تغییری در سیاست‌ها و رویکرد اتحادیه اروپا در قبال افغانستان ایجاد نخواهد کرد.

به گفته او، اتحادیه اروپا همچنان به تعهدات خود نسبت به مردم افغانستان پایبند بوده و در چارچوب مصوبات شورای این اتحادیه، با افغانستان و شرکای بین‌المللی همکاری خواهد کرد.

براساس اعلام او، تا تعیین نماینده جدید، “درن دریا”، رییس بخش افغانستان و پاکستان در سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا (EEAS)، به‌طور موقت این مسئولیت را برعهده خواهد داشت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شهباز شریف: افغانستان گروه‌های تروریستی را مهار کند

Published

on

(Last Updated On: )

صدر اعظم پاکستان می‌گوید که از خاک افغانستان در حملات علیه پاکستان استفاده می‌شود و امارت اسلامی باید طبق توافقنامه دوحه، گروه‌های تروریستی را مهار کند.

به گزارش جیو نیوز، شهباز شریف به خبرنگاران در لندن گفت که تحریک طالبان پاکستان و سایر گروه‌های شبه نظامی از خاک افغانستان فعالیت می‌کنند.

او گفت: «افغانستان کشور برادر ما است و دو کشور ذاتاً همسایه هستند. ما باید به عنوان همسایه های خوب زندگی کنیم. این به ما بستگی دارد که چگونه صمیمانه و دوستانه زندگی کنیم. ما چندین بار از حکومت سرپرست افغانستان خواسته ایم که طبق توافقنامه دوحه، از خاک افغانستان علیه پاکستان و منافع آن استفاده نشود.»

شهباز شریف افزود: «متأسفانه گروه‌های تروریستی مانند تحریک طالبان پاکستان و سایر گروه‌های تروریستی از افغانستان فعالیت می‌کنند. آنها مردم بی‌گناه را در داخل پاکستان کشته‌اند. این قربانی پاکستانی‌ها هدر نخواهد رفت. توصیه من به افغانستان این است که این گروه‌های تروریستی را مهار کند.»

مقام‌های پاکستانی بارها ادعا کرده اند که از خاک افغانستان در حملات علیه پاکستان استفاده می‌شود.

امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده و گفته است که افغانستان مسوول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام ارشد پنجاپ پاکستان از ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان ابراز تاسف کرد

Published

on

(Last Updated On: )

مریم نواز، وزیر ارشد ایالت پنجاب پاکستان از محدودیت‌های آموزشی بر دختران در افغانستان ابراز تاسف کرده و خواستار رسیدگی جامعه جهانی به این مسئله شده است.

او روز شنبه در نشست دیپلوماسی انتالیا در ترکیه تاکید کرد که هیچ جامعه‌ای بدون سرمایه گذاری برای رفاه زنان و دختران پیشرفت نمی‌کند.

مریم گفت: «کودکان بیگناه در فلسطین زیر آوار اند. دختران در افغانستان از دسترسی به مکاتب محروم هستند. کودکان کشمیر قربانی ظلم و ستم هستند. در سودان، مردم چندین کیلومتر فاصله را برای به‌دست آوردن غذا می‌پیمایند. اینها مسائل جداگانه نیستند، بلکه پاسخ انسانی جمعی را می طلبند.»

با رویکار آمدن دوباره امارت اسلامی، دختران بالاتر از صنف ششم از ادامه آموزش در مکاتب و پوهنتون‌ها محروم شده‌اند. این ممنوعیت با واکنش‌های گسترده جهانی روبه‌رو شده‌است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!