رویداد های اخیر
رهبران پاکستان و تاجکستان خواستار ایجاد حکومت همهشمول در افغانستان شدند

سران پاکستان و تاجیکستان در جریان گفتگوی شان در اسلامآباد در مورد مسایل منطقهای و بینالمللی گفتگو کرده و ایجاد یک حکومت همهشمول را در افغانستان مهم خوانده اند.
رییس جمهور تاجکستان میگوید ایجاد حکومت فراگیرکه درآن نمایندهگان همهای اقوام و گروههای سیاسی افغانستان سهیم باشند برای او اهمیت دارد.
امام علی رحمان که عصر روز چهارشنبه در یک سفر دو روزه به پاکستان رفته درنشست خبری با شهبازشریف صدراعظم پاکستان گفت که کشورش از موضع گیری جامعه جهانی دراین خصوص جانبداری میکند.
صدراعظم پاکستان نیز رشد وتوسعهای اقتصادی و اتصال منطقهای را وابسته به صلح وثبات درافغانستان دانسته و بر آغاز عملی کار پروژه کاسا یکهزار تاکید کرد.
درهمین حال، رهبران تاجکستان و پاکستان تروریزم را تهدید مشترک برای امنیت کشورهای شان دانسته و برهمکاری مشترک در برابر این تهدید توافق کردند و تاکید کرده است که دراین راستا با شهباز شریف صحبت کرده است.
آقای رحمان بار دیگرموضع گیری کشورش را درقبال افغانستان روشن کرده میگوید که دوشنبه خواهان ایجاد حکومت همهشمول که نمایندهگان گروههای سیاسی و همه اقوام را در ساختار خود داشته باشد حمایت میکند.
اتصال وتوسعه اقتصادی منطقه نیز محوربحث رهبران دوکشور بوده است، اما تاکید شد که ثبات و رفاه پایدار درافغانستان باعث تقویت همکاریها واتصال میان کشورهای آسیای مرکزی و جنوب آسیا خواهد شد.
شهبازشریف، صدراعظم پاکستان میگوید که:«تاجکستان به مثابه در ورودی به آسیای مرکزی است. با شما از نزدیک کار میکنیم تا کارعملی کاسا یک هزار هرچه زودتر آغاز شود؛ میخواهیم روابط ریلی و جادهای با کشورهای آسیای مرکزی داشته باشیم، اما اتصال کشورهای ما به رفاه وامنیت در افغانستان بستگی دارد. ما به گونه جامع باهم در همه این موارد صحبت کردیم.»
از سوی دیگر، وزیرخارجه پاکستان هم در گفتگوبا شبکه”پیبیاس” امریکا از جامعه جهانی خواسته است افغانستان را تنها نگذارند و با این کشور وارد تعامل شوند.
او از امارت اسلامی نیز میخواهد به تعهدات خود با جامعه جهانی، پاکستان و مردم افغانستان عمل کند.
بلاول بوتو زرداری، وزیرخارجه پاکستان گفته است :«ازجهان میخواهم افغانستان را تنها نگذارند و با این کشور تعامل داشته باشند، زیرا معتقدم نباید اشتباهات گذشته را تکرارکنیم. فراموش کردن افغانستان مشکلات را بیشتر خواهد کرد، بنابراین من اسرار دارم که نه تنها پاکستان، بلکه جامعه بینالمللی باید با افغانستان تعامل داشته باشند. اما حکومت سرپرست هم باید، حق تحصیل و کار را برای زنان فراهم سازد. این تعهدی است که آنها با جامعه بینالمللی، با مردم خود و به ما داده اند.»
در پایان گفتگوی سران تاجکستان و پاکستان دوطرف اعلامیهای مشترک نیز صادر کردند که درآن دو کشور توافق کردند یک افغانستان صلحآمیز، مرفه، به هم پیوسته و باثبات برای رفاه و پیشرفت منطقه مهم است.
با این حال، ایجاد حکومت فراگیر یکی از خواستهای اساسی جامعه جهانی است، موضوع که امارت اسلامی آن را مداخله در امور داخلی افغانستان میداند.
نمایندهٔ ویژه امریکا اخیراً پس از دیدار با سرپرست وزارت دفاع ملی کشور گفته که مشروعیت حکومت سرپرست وابسته به طرز برخورد مقامهای حاکم با زنان و دختران است.
امارت اسلامی در حالی که خود را بر اصلاحات در ساختار کابینه سرپرست متعهد میداند، بارها به کشورهای همسایه اطمینان داده است که تهدید از آدرس افغانستان متوجه این کشورها نخواهد بود زیرا نیروهای امنیتی و دفاعی برهمه سرحدات افغانستان کنترول دارند.