اخبار ساحوی
رهبران عرب و مسلمان خواستار پایان فوری جنگ غزه اند

عربستان سعودی و سایر کشورهای مسلمان روز شنبه خواستار توقف فوری عملیات نظامی در غزه شده و توجیه اسرائیل در مورد اقدامات خود علیه فلسطینیان را به عنوان دفاع از خود رد کردند.
اجلاس سران اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی در ریاض از محکمه جنایی بین المللی خواست تا «جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت» را که اسرائیل در فلسطین مرتکب میشود، بررسی کند.
عربستان سعودی به دنبال فشار بر ایالات متحده و اسرائیل برای پایان دادن به درگیریها در غزه بوده است و ولیعهد محمد بن سلمان رهبران عرب و مسلمان را برای تقویت این پیام جمع کرد.
دهها رهبر جهان از جمله ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران، رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر و بشار الاسد، رئیسجمهور سوریه که امسال به اتحادیه عرب بازگشت نمود، در اجلاس ریاض شرکت کردند.
شاهزاده محمد «جنگ وحشیانه علیه برادران ما در فلسطین» را محکوم کرد.
وی در سخنرانی خود در این اجلاس گفت: «ما با یک فاجعه انسانی روبرو هستیم که شکست شورای امنیت و جامعه بین المللی را در پایان دادن به نقض آشکار قوانین بین المللی توسط اسرائیل ثابت می کند.»
محمود عباس، رئیسجمهور فلسطین گفت فلسطینیها با «جنگ نسلکشی» روبرو هستند و از امریکا خواست به «تجاوزات اسرائیل» پایان دهد.
رئیسی از گروه شبهنظامی فلسطینی حماس به دلیل مبارزه با اسرائیل استقبال کرد و از کشورهای اسلامی خواست تا تحریمهای نفتی و کالایی را علیه اسرائیل اعمال کنند.
رئیسی در سخنرانی خود گفت: «راهی جز مقاومت در برابر اسرائیل نیست. ما دست حماس را برای مقاومتش در برابر اسرائیل می بوسیم.»
حماس از آغاز حمله خود بر اسرائیل در هفتم اکتوبر تا کنون ۱۲۰۰ اسرائیلی را کشته است.
از آن زمان، اسرائیل حملات خود به غزه را تشدید کرده است، جایی که به گفته مقامات فلسطینی، تا روز جمعه ۱۱۰۷۸ نفر کشته شدند که ۴۰ درصد آن کودکان اند.
مقامات فلسطینی اعلام کردند که درگیری ها از جمعه شب تا شنبه در نزدیکی شفاخانه های مزدحم شهر غزه تشدید شد.
وزارت صحت فلسطین اعلام کرد یک نوزاد در یک دستگاه پرورش اطفال زودرس در بزرگترین شفاخانه غزه پس از قطع برق جان خود را از دست داد و یک مریض تحت مراقبت های ویژه بر اثر شلیک گلوله اسرائیل کشته شد.
به گزارش رویترز، این جنگ ائتلافهای سنتی خاورمیانه را به هم ریخته است چنانچه ریاض وارد تعامل نزدیک تری با ایران شده، فشارهای ایالات متحده برای محکوم کردن حماس را پس زده و برنامههای خود برای عادیسازی روابط با اسرائیل را متوقف کرده است.
سفر رئیسی به عربستان سعودی اولین سفر یک رئیس دولت ایران در بیش از یک دهه گذشته است. تهران و ریاض به طور رسمی به سالها خصومت بر اساس توافقی که با میانجیگری چین در ماه مارچ انجام شد پایان دادند.
اردوغان خواستار برگزاری کنفرانس بین المللی صلح برای یافتن راه حلی دائمی برای درگیری بین اسرائیل و فلسطین شد.
اردوغان در این نشست گفت: «آنچه ما در غزه نیاز داریم وقفه چند ساعته نیست، بلکه به یک آتش بس دائمی نیاز داریم.»
امیر قطر گفت کشورش که چندین رهبر حماس در آن مستقر هستند، به دنبال میانجی گری برای آزادی گروگان های اسرائیلی بوده و امیدوار است که به زودی آتش بس بشردوستانه حاصل شود.
او پرسید: «تا کی جامعه جهانی به گونهای رفتار خواهد کرد که گویی اسرائیل فراتر از قوانین بینالمللی است؟»
جوکو ویدودو، رئیس جمهور اندونیزیا، کشوری که بیشترین جمعیت مسلمان جهان را دارد، گفت: «شفاخانه اندونیزیا در شمال غزه همچنان هدف حملات اسرائیل است و سوخت آن تمام شده است.»
وی با بیان اینکه باید راهی برای آتشبس فوری توسط اسرائیل اندیشیده شود، افزود: «سازمان همکاری اسلامی باید از همه جبههها برای پاسخگویی اسرائیل در قبال جنایات انسانی که مرتکب شده است استفاده کند.»
شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی به خبرنگاران گفت در مورد آینده غزه نمیتوان مذاکره ای جز «درباره آتشبس فوری» انجام داد.
این نشست همچنین خواستار پایان محاصره غزه، دسترسی به کمک های بشردوستانه و توقف فروش تسلیحات به اسرائیل شد.
وزارت خارجه عربستان سعودی اعلام کرد قرار بود این کشور میزبان دو نشست فوقالعاده سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب در روزهای شنبه و یکشنبه باشد، اما به دلیل وضعیت فوقالعاده غزه تصمیم به برگزاری نشست مشترک گرفت.
حماس از این نشست خواسته بود تا «تصمیم تاریخی و قاطع اتخاذ نماید و برای توقف فوری تجاوزات صهیونیستی اقدام کند.»
دو تن از شرکت کنندگان نشست به رویترز گفتند برخی از کشورهای عربی به رهبری الجزایر خواستار قطع کامل روابط دیپلوماتیک با اسرائیل شدند.
آنها گفتند سایر کشورهای عربی که روابط دیپلوماتیک با اسرائیل برقرار کرده اند، با این کار مخالفت نموده و بر لزوم باز نگه داشتن کانال ها با دولت نتنیاهو تاکید نمودند.
بنیامین نتنیاهو، صدر اعظم اسرائیل، در یک کنفرانس مطبوعاتی در تل ابیب از رهبران کشورهای عربی خواست تا «در برابر حماس بایستند.»
نتنیاهو گفت: «این فقط دو چیز را برای نوار غزه به ارمغان آورد – فقر و خون. حماس بخشی جدایی ناپذیر از محور ترور است که ایران رهبری میکند و این محور ترور و نفرت تمام جهان و کل جهان عرب را به خطر می اندازد.»
اخبار ساحوی
ایران میگوید حق غنیسازی اورانیوم این کشور غیرقابل مذاکره است
آقای عراقچی در واکنش به اظهارات استیو ویتکاف، مذاکرهکننده ارشد امریکایی، که روز سهشنبه گفته بود تهران برای رسیدن به توافق با واشنگتن باید «غنیسازی هستهای خود را متوقف و حذف کند» این پاسخ را بیان کرد.

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، روز چهارشنبه (۲۷حمل) گفته است که حق ایران برای غنیسازی اورانیوم قابل مذاکره نیست.
به گزارش رویترز، این اظهارات در آستانه دور دوم گفتگوها با ایالات متحده در عمان درباره برنامه هستهای مورد مناقشه تهران بیان شد.
آقای عراقچی در واکنش به اظهارات استیو ویتکاف، مذاکرهکننده ارشد امریکایی، که روز سهشنبه گفته بود تهران برای رسیدن به توافق با واشنگتن باید «غنیسازی هستهای خود را متوقف و حذف کند» این پاسخ را بیان کرد.
او گفته است: «ما اظهارات متناقضی از ویتکاف شنیدهایم، اما مواضع واقعی در میز مذاکره مشخص خواهد شد.»
آقای عراقچی تأکید کرده است: «ما آمادهایم برای رفع نگرانیهای احتمالی در مورد غنیسازی ایران اعتمادسازی کنیم، اما اصل غنیسازی قابل مذاکره نیست.»
ایران و امریکا قرار است روز شنبه در عمان دور دوم گفتگوها را درباره برنامه هستهای فزاینده تهران برگزار کنند؛ در حالی که رئیسجمهور امریکا دونالد ترمپ تهدید کرده در صورت عدم دستیابی به توافق، از گزینه نظامی استفاده خواهد کرد.
بر اساس گزارش رسانههای دولتی ایران، عراقچی روز پنجشنبه پیامی از سوی رهبرایران به ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، در جریان سفری به این کشور تحویل خواهد داد.
کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه، در پستی در شبکه اجتماعی اکس نوشت: «در بحبوحه تحولات مهم جهانی، ارتباط نزدیک، مستمر و مبتنی بر اعتماد بین مقامات ایران و روسیه به نفع صلح و ثبات منطقهای و بینالمللی خواهد بود.»
کرملین روز سهشنبه در پاسخ به سؤالی درباره آمادگی روسیه برای در اختیار گرفتن ذخایر اورانیوم غنیشده ایران به عنوان بخشی از توافق احتمالی بین ایران و ایالات متحده، از اظهار نظر خودداری کرد.
روزنامه گاردین گزارش داد که انتظار میرود تهران پیشنهاد امریکا برای انتقال ذخایر اورانیوم غنیشدهاش به کشور ثالثی مانند روسیه را به عنوان بخشی از توافقی که واشنگتن به دنبال آن است برای کاهش برنامه هستهای ایران، رد کند.
اخبار ساحوی
ترمپ مانع حمله برنامهریزی شده اسرائیل به مراکز هستهای ایران گردیده است

نیویارک تایمز به نقل از مقامات حکومت امریکا گزارش داده که دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور، مانع حمله برنامهریزی شده اسرائیل به مراکز هستهایران شده است.
اسرائیل در ماه می برنامههایی برای حمله به این مراکز به هدف تضعیت توانایی ایران برای تولید سلاح هستهای، ایجاد کرده بود.
نیویورک تایمز نگاشته است که کمک ایالات متحده نتنها برای دفاع از اسرائیل در برابر اقدامات انتقام جویانه ایران، بلکه برای اطمینان از موفقیت آمیز بودن حمله ضروری است.
پس از ماه ها بحث داخلی، ترمپ تصمیم گرفت که به جای حمایت از اقدام نظامی، به دنبال مذاکره با ایران باشد.
ایالات متحده و ایران شنبه گذشته در عمان گفتگو کردند. هر دو کشور این مذاکرات را «مثبت» و «سازنده» توصیف نموده اند.
دور دوم مذاکرات برای روز شنبه برنامه ریزی شده است و گزارشها میرسانند که این نشست احتمالا در پایتخت ایتالیا برگزار خواهد شد.
اخبار ساحوی
اظهارات رهبر ایران درباره مذاکرات با امریکا: به طرف مقابل خیلی بدبینم
رهبر ایران پیش از این گفته بود که مذاکره با امریکا «عاقلانه، هوشمندانه و شرافتمندانه» نیست و مشکلی از مشکلات ایران را حل نمیکند.

آیتالله خامنهای، رهبر ایران در رابطه با مذاکرات تهران با امریکا در عمان گفته است که، مذاکرات ممکن است به نتیجه برسد یا نرسد ما هم به این گفتوگوها نه خیلی خوشبین و نه خیلی بدبین هستیم. البته به طرف مقابل خیلی بدبین هستیم اما به تواناییهای خود خوشبین هستیم.
وی در ادامه تاکید کرد: «گفتگوهای عمان یکی از دهها کار وزارت خارجه است. مسائل کشور را به گفتگوها گره نزنیم.»
آیتالله خامنهای که در دیدار با جمعی از اعضای هیأت دولت، نمایندگان مجلس، مسوولین عالی دستگاه قضائی و برخی نهادها سخن میگفت، افزود: «اشتباهی که در برجام کردیم اینجا تکرار نشود. در دوران برجام، کشور را شرطی کردیم و همه چیز را منوط کردیم به پیشرفت مذاکرات. سرمایهگذار وقتی میبیند که کشور منوط به مذاکره است، سرمایهگذاری نمیکند.»
رهبر ایران با تأکید بر ادامه فعالیتها در این کشور در همه زمینههای صنعتی، اقتصادی، سازندگی، فرهنگی و اجرای پروژههای بزرگ، گفت، هیچکدام از این مسائل با گفتگوهای عمان هیچ ارتباطی ندارد.
رهبر ایران پیش از این گفته بود که مذاکره با امریکا «عاقلانه، هوشمندانه و شرافتمندانه» نیست و مشکلی از مشکلات ایران را حل نمیکند.
دور اول مذاکرات میان وزیر خارجه ایران و نماینده ترمپ در عمان برگزار شد و قرار است دور دوم آن شنبه آینده برگزار شود.
-
جهان4 روز ago
ترمپ: مذاکرات برای حل درگیری اوکراین به خوبی پیش میرود
-
جهان2 روز ago
ترمپ: اگر ایران از رویای داشتن سلاح هستهای دست نکشد با واکنش شدیدی روبرو خواهد شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
وزیر خارجه ایران پیش از دور دوم گفتگوها با امریکا به مسکو سفر میکند
-
اخبار ساحوی1 روز ago
اظهارات رهبر ایران درباره مذاکرات با امریکا: به طرف مقابل خیلی بدبینم
-
جهان1 روز ago
نشست ترمپ در اتاق بحران درباره مذاکرات با ایران
-
صحت2 روز ago
گسترش خدمات صحی به افغانهای عودت کننده در تورخم
-
جهان3 روز ago
اتحادیه اروپا حمایت مالی از تشکیلات خودگردان فلسطین را افزایش میدهد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
برنامه جهانی غذا بار دیگر درباره افزایش فقر در افغانستان هشدار داد