Connect with us

اخبار ساحوی

رهبران عرب و مسلمان خواستار پایان فوری جنگ غزه اند

منتشر شده

در

عربستان سعودی و سایر کشورهای مسلمان روز شنبه خواستار توقف فوری عملیات نظامی در غزه شده و توجیه اسرائیل در مورد اقدامات خود علیه فلسطینیان را به عنوان دفاع از خود رد کردند.

اجلاس سران اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی در ریاض از محکمه جنایی بین المللی خواست تا «جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت» را که اسرائیل در فلسطین مرتکب می‌شود، بررسی کند.

عربستان سعودی به دنبال فشار بر ایالات متحده و اسرائیل برای پایان دادن به درگیری‌ها در غزه بوده است و ولیعهد محمد بن سلمان رهبران عرب و مسلمان را برای تقویت این پیام جمع کرد.

ده‌ها رهبر جهان از جمله ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر و بشار الاسد، رئیس‌جمهور سوریه که امسال به اتحادیه عرب بازگشت نمود، در اجلاس ریاض شرکت کردند.

شاهزاده محمد «جنگ وحشیانه علیه برادران ما در فلسطین» را محکوم کرد.

وی در سخنرانی خود در این اجلاس گفت: «ما با یک فاجعه انسانی روبرو هستیم که شکست شورای امنیت و جامعه بین المللی را در پایان دادن به نقض آشکار قوانین بین المللی توسط اسرائیل ثابت می کند.»

محمود عباس، رئیس‌جمهور فلسطین گفت فلسطینی‌ها با «جنگ نسل‌کشی» روبرو هستند و از امریکا خواست به «تجاوزات اسرائیل» پایان دهد.

رئیسی از گروه شبه‌نظامی فلسطینی حماس به دلیل مبارزه با اسرائیل استقبال کرد و از کشورهای اسلامی خواست تا تحریم‌های نفتی و کالایی را علیه اسرائیل اعمال کنند.

رئیسی در سخنرانی خود گفت: «راهی جز مقاومت در برابر اسرائیل نیست. ما دست حماس را برای مقاومتش در برابر اسرائیل می بوسیم.»

حماس از آغاز حمله خود بر اسرائیل در هفتم اکتوبر تا کنون ۱۲۰۰ اسرائیلی را کشته است.

از آن زمان، اسرائیل حملات خود به غزه را تشدید کرده است، جایی که به گفته مقامات فلسطینی، تا روز جمعه ۱۱۰۷۸ نفر کشته شدند که ۴۰ درصد آن کودکان اند.

مقامات فلسطینی اعلام کردند که درگیری ها از جمعه شب تا شنبه در نزدیکی شفاخانه های مزدحم شهر غزه تشدید شد.

وزارت صحت فلسطین اعلام کرد یک نوزاد در یک دستگاه پرورش اطفال زودرس در بزرگترین شفاخانه غزه پس از قطع برق جان خود را از دست داد و یک مریض تحت مراقبت های ویژه بر اثر شلیک گلوله اسرائیل کشته شد.

به گزارش رویترز، این جنگ ائتلاف‌های سنتی خاورمیانه را به هم ریخته است چنانچه ریاض وارد تعامل نزدیک تری با ایران شده، فشارهای ایالات متحده برای محکوم کردن حماس را پس زده و برنامه‌های خود برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل را متوقف کرده است.

سفر رئیسی به عربستان سعودی اولین سفر یک رئیس دولت ایران در بیش از یک دهه گذشته است. تهران و ریاض به طور رسمی به سال‌ها خصومت بر اساس توافقی که با میانجی‌گری چین در ماه مارچ انجام شد پایان دادند.

اردوغان خواستار برگزاری کنفرانس بین المللی صلح برای یافتن راه حلی دائمی برای درگیری بین اسرائیل و فلسطین شد.

اردوغان در این نشست گفت: «آنچه ما در غزه نیاز داریم وقفه چند ساعته نیست، بلکه به یک آتش بس دائمی نیاز داریم.»

امیر قطر گفت کشورش که چندین رهبر حماس در آن مستقر هستند، به دنبال میانجی گری برای آزادی گروگان های اسرائیلی بوده و امیدوار است که به زودی آتش بس بشردوستانه حاصل شود.

او پرسید: «تا کی جامعه جهانی به گونه‌ای رفتار خواهد کرد که گویی اسرائیل فراتر از قوانین بین‌المللی است؟»

جوکو ویدودو، رئیس جمهور اندونیزیا، کشوری که بیشترین جمعیت مسلمان جهان را دارد، گفت: «شفاخانه اندونیزیا در شمال غزه همچنان هدف حملات اسرائیل است و سوخت آن تمام شده است.»

وی با بیان اینکه باید راهی برای آتش‌بس فوری توسط اسرائیل اندیشیده شود، افزود: «سازمان همکاری اسلامی باید از همه جبهه‌ها برای پاسخگویی اسرائیل در قبال جنایات انسانی که مرتکب شده است استفاده کند.»

شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی به خبرنگاران گفت در مورد آینده غزه نمی‌توان مذاکره ای جز «درباره آتش‌بس فوری» انجام داد.

این نشست همچنین خواستار پایان محاصره غزه، دسترسی به کمک های بشردوستانه و توقف فروش تسلیحات به اسرائیل شد.

وزارت خارجه عربستان سعودی اعلام کرد قرار بود این کشور میزبان دو نشست فوق‌العاده سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب در روزهای شنبه و یکشنبه باشد، اما به دلیل وضعیت فوق‌العاده غزه تصمیم به برگزاری نشست مشترک گرفت.

حماس از این نشست خواسته بود تا «تصمیم تاریخی و قاطع اتخاذ نماید و برای توقف فوری تجاوزات صهیونیستی اقدام کند.»

دو تن از شرکت کنندگان نشست به رویترز گفتند برخی از کشورهای عربی به رهبری الجزایر خواستار قطع کامل روابط دیپلوماتیک با اسرائیل شدند.

آنها گفتند سایر کشورهای عربی که روابط دیپلوماتیک با اسرائیل برقرار کرده اند، با این کار مخالفت نموده و بر لزوم باز نگه داشتن کانال ها با دولت نتنیاهو تاکید نمودند.

بنیامین نتنیاهو، صدر اعظم اسرائیل، در یک کنفرانس مطبوعاتی در تل ابیب از رهبران کشورهای عربی خواست تا «در برابر حماس بایستند.»

نتنیاهو گفت: «این فقط دو چیز را برای نوار غزه به ارمغان آورد - فقر و خون. حماس بخشی جدایی ناپذیر از محور ترور است که ایران رهبری می‌کند و این محور ترور و نفرت تمام جهان و کل جهان عرب را به خطر می اندازد.»

اخبار ساحوی

قوماندان نیروهای دفاع هسته‌ای روسیه در انفجار مسکو کشته شد

Published

on

کمیته تحقیقات روسیه اعلام کرده که قوماندان نیروهای دفاع هسته‌ای این کشور در نتیجه انفجار بمب امروز (سه شنبه) در مسکو کشته شد.

به گزارش رویترز، جنرال ایگور کریلوف، که رئیس نیروهای حفاظت هسته ای، بیولوژیکی و کیمیایی روسیه بود، در خارج از یک ساختمان اپارتمانی در جاده ریازانسکی در فاصله هفت کیلومتری کرملین کشته شد.

دستیار او نیز در این حادثه جان باخته است.

به گزارش روزنامه کی‌یف ایندیپندنت، سارنوال‌های اوکراین کریلوف را متهم به استفاده از سلاح‌های کیمیایی در اوکراین کرده بودند.

بریتانیا در ماه اکتوبر علیه کریلوف و نیروهای دفاع هسته‌ای روسیه به دلیل استفاده از عوامل کنترول شورش و استفاده از مواد سمی در میدان جنگ تحریم وضع کرده بود.

 

Continue Reading

اخبار ساحوی

رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم

Published

on

نعیم قاسم، رهبر حزب‌الله لبنان، در اولین اظهارات خود پس از سرنگونی رژیم بشار الاسد، رئیس‌جمهور سوریه، روز شنبه گفت که این گروه مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست داده است.

در دوره حکومت اسد، حزب الله مورد حمایت ایران از سوریه برای آوردن سلاح و سایر تجهیزات نظامی از ایران، از طریق عراق استفاده می کرد. اما در ششم دسمبر، مخالفان اسد مرز با عراق را تصرف و آن مسیر را قطع کردند و دو روز بعد، آنان دمشق پایتخت را به تصرف خود درآوردند.

به گزارش رویترز، قاسم روز شنبه در یک بیانیه تلویزیونی بدون ذکر نام اسد گفت: «بله، حزب الله در این مرحله مسیر تدارکات نظامی از طریق سوریه را از دست داده است، اما این از دست دادن در کار مقاومت جزئی است.»

وی افزود: «ممکن است یک رژیم جدید بیاید و این مسیر به حالت عادی بازگردد و ما می‌توانیم به دنبال راه های دیگری باشیم.»

حزب الله در سال ۲۰۱۳ مداخله در سوریه را برای کمک به اسد در مبارزه با مخالفان که در آن زمان به دنبال سرنگونی او بودند، آغاز کرد. هفته گذشته، با نزدیک شدن مخالفان به دمشق، این گروه افسران ناظر خود را برای نظارت بر خروج جنگجویان خود به آنجا فرستاد.

بیش از ۵۰ سال حکومت خاندان اسد اکنون با یک حکومت انتقالی به رهبری هیئت تحریر الشام جایگزین شده است.

قاسم گفت که حزب‌الله «تا زمانی که نیروهای جدید وضعیت خودرا با ثبات نکنند و مواضع روشنی اتخاذ نکنند، نمی‌تواند در مورد آنان قضاوت نماید.»

او اما گفت که امیدوار است که مردم و حکومت‌های لبنان و سوریه بتوانند به همکاری ادامه دهند.

قاسم گفت: «ما همچنین امیدواریم که این طرف، حاکم جدید اسرائیل را دشمن بداند و روابط با آن را عادی نکند. اینها موضوعاتی هستند که بر ماهیت رابطه ما و سوریه تاثیر می گذارد.»

حزب‌الله و اسرائیل نزدیک به یک سال در خصومت‌های ناشی از جنگ غزه در سراسر مرز جنوبی لبنان به تبادل آتش پرداختند. اسرائیل در ماه سپتمبر عملیات گسترده را در لبنان آغاز کرد و بیشتر رهبران حزب الله را کشت.

Continue Reading

اخبار ساحوی

شش سرباز پاکستانی و ۲۲ شبه نظامی در درگیری‌ها کشته شدند

Published

on

اردوی پاکستان اعلام کرده است که شش سرباز پاکستانی و ۲۲ شبه نظامی در درگیری‌های مسلحانه روز شنبه در منطقه‌ای در شمال غرب این کشور کشته شدند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در بیانیه اردوی پاکستان آمده است که درگیری‌ها در سه منطقه پس از انجام عملیات توسط سربازان در وزیرستان و مناطق مجاور آن رخ داد.

تحریک طالبان پاکستان اعلام کرد که جنگجویان این گروه با حمله بر یک پوسته امنیتی سربازان را کشته اند.

تحریک طالبان پاکستان در ماه‌های اخیر حملات خود را افزایش داده و در اکثر موارد، نیروهای امنیتی را هدف قرار داده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!