جهان
رهبران اتحادیه اروپا از تحریمهای جدید ایران پس از حمله به اسرائیل حمایت کردند
رهبران اتحادیه اروپا در پایان نشست خود که برای بررسی نحوه پاسخگویی به حمله بیسابقه ایران به اسرائیل و گسترش تحریمها علیه تهران برگزار شد، از اعمال تحریمهای بیشتر بر حکومت ایران حمایت کردند.
رهبران ۲۷ کشور عضو این اتحادیه روز چهارشنبه (۲۹حمل) در بروکسل با صدور بیاینهای اعلام کردند، «اتحادیه اروپا تدابیر محدودکننده بیشتری علیه ایران اتخاذ خواهد کرد، بهخصوص در ارتباط با طیارههای بدون سرنشین و راکتها.»
امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه پیش از برگزاری نشست با حمایت از گسترش تحریمها گفته بود، «ما طرفدار تحریمهایی هستیم که تمام کسانی را که در ساخت طیارههای بدون سرنشین و راکتهای که در حملات هفته گذشته استفاده شدهاند، هدف قرار دهد.»
آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه ایتالیا نیز پیش از مذاکرات اخیر گروه هفت گفته بود «تحریمها باید علیه همه نهادهایی که با طیاره بدون سرنشین و راکت به اسرائیل و همچنین کشتیهای دریای سرخ حمله میکنند، اعمال شود.»
در شرایطی که مقامهای اسرائیل بارها گفتهاند این حمله مستقیم ایران تلافی خواهد شد، اتحادیه اروپا ضمن ابراز آمادگی برای افزایش تحریمهای تهران، از اسرائیل خواسته است خویشتنداری به خرج دهد.
اورسولا فون در لایِن، رئیس کمیسیون عالی اتحادیه اروپا، پیشتر در روز چهارشنبه، با اشاره به سیاستهای تهران، مسکو و پیونگ یانگ گفت که حمله ایران به اسرائیل آخرین نشانه از تلاش «اتحاد جدید اقتدارگرایان» است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، او که در کنفرانس دفاعی و امنیتی در بروکسل سخن میگفت، تصریح کرد این اتحاد درصدد آن است که نظم مبتنی بر قوانین بینالمللی را از میان بردارد و دموکراسیها را به نقطه شکست برساند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سهشنبه پس از کنفرانس ویدئویی عاجل وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا گفت این اتحادیه گسترش تحریمهای ایران را در پاسخ به حمله تهران به اسرائیل، در دستور کار دارد.
اسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل، با استقبال از رویکرد حامیان غربی اسرائیل در برابر حکومت ایران گفت، «روند مثبتی» به سمت تصویب تحریمهای تازه علیه برنامه راکتی ایران و نیروهای نیابتی آن در خاورمیانه دیده میشود.
کاخ سفید پیشتر اعلام کرد با گروه هفت و سایر متحدان، برای طراحی پاسخی جامع به ایران همکاری میکند و از تحریمهای جدید علیه برنامههای راکتی و طیارههای بدون سرنشین تهران، همراه با تحریمهای اضافی علیه نهادهای حامی سپاه پاسداران و وزارت دفاع خبر داد.
جهان
تیراندازی در نزدیک سفارت اسرائیل در اردن
در جریان این حادثه، فردی که اقدام به تیراندازی به نیروهای امنیتی کرده بود، کشته شده و سه نیروی پولیس نیز زخمی شدند.
به نقل از رویترز، یک منبع امنیتی صبح امروز – یکشنبه (۴قوس) از تیراندازی در نزدیک سفارت اسرائیل در اردن خبر داد.
در جریان این حادثه، فردی که اقدام به تیراندازی به نیروهای امنیتی کرده بود، کشته شده و سه نیروی پولیس نیز زخمی شدند.
این منبع امنیتی افزوده است که حادثه تیراندازی به پایان رسیده است.
جهان
محکمه بینالمللی جرایم حکم بازداشت صدراعظم اسرائیل را صادر کرد
محکمه بینالمللی جرایم حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، صدراعظم و یوآو گالانت، وزیر دفاع پیشین اسرائیل را به اتهام «جنایت جنگی» در غزه صادر کرده است. همزمان با این، برای محمد ضیف، فرمانده شاخه نظامی حماس هم حکم بازداشت صادر شده است.
این اقدام پس از آن صورت گرفت که کریم خان، وکیل محکمه بینالمللی جرایم در ۲۰ ماه می امسال اعلام کرد که به دنبال صدور حکم بازداشت برای جنایات ادعایی مرتبط با حملات حماس به اسرائیل در ۷ اکتوبر۲۰۲۳ و پاسخ نظامی اسرائیل در غزه است.
محکمه بینالمللی جرایم گفته است که قبولیت تصمیم این محکمه توسط اسرائیل الزامی نیست.
با این حال، اسرائیل تصمیم این محکمه و جنایات جنگی در غزه را رد کرده است.
اسرائیل گفته که المصری معروف به محمد ضیف را در یک حمله هوایی کشته اما حماس این موضوع را نه تایید و نه رد کرده است.
جهان
امریکا قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس غزه را وتو کرد
ایالات متحده روز چهارشنبه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای آتش بس در غزه را وتو کرد، کاری که انتقادها علیه دولت بایدن را به دلیل ممانعت از اقدام بین المللی با هدف توقف جنگ اسرائیل با حماس، برانگیخت.
به گزارش رویترز، این شورای ۱۵ عضوی به قطعنامه ارائه شده توسط ۱۰ عضو غیردائمی رای داد که خواستار «آتش بس فوری، بدون قید و شرط و دائمی» در جنگ ۱۳ ماهه و به طور جداگانه خواستار آزادی گروگان ها شد.
تنها ایالات متحده با استفاده از حق وتوی خود به عنوان عضو دائمی شورا برای جلوگیری از تصویب قطعنامه، رأی مخالف داد.
رابرت وود، معاون نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد، گفت که واشنگتن به صراحت اظهار کرده که تنها از قطعنامهای حمایت میکند که صراحتاً خواستار آزادی فوری گروگانها به عنوان بخشی از آتش بس باشد.
او گفت: «با آزادی گروگانها باید یک پایان پایدار برای جنگ حاصل شود. این دو هدف فوری به طور جدایی ناپذیری به هم مرتبط هستند. این قطعنامه این ضرورت را کنار گذاشت و به همین دلیل، ایالات متحده نمیتواند از آن حمایت کند.»
وود گفت که ایالات متحده به دنبال مصالحه بوده است، اما متن قطعنامه پیشنهادی «پیام خطرناکی» را برای حماس ارسال میکند که «نیازی به بازگشت به میز مذاکره نیست.»
حملات اسرائیل بر غزه نزدیک به ۴۴ هزار نفر را کشته و تقریباً تمام جمعیت غزه را حداقل یک بار آواره کرده است. این حملات در واکنش به حمله حماس به اسرائیل در هفتم اکتوبر سال گذشته انجام شده که در آن ۱۲۰۰ نفر کشته شدند و بیش از ۲۵۰ تن به اسارت درامدند.
اعضای شورای امنیت به شدت از ایالات متحده برای جلوگیری از قطعنامه ارائه شده توسط ۱۰ عضو منتخب این شورا انتقاد کردند. این کشورها عبارتند از الجزایر، اکوادور، گویانا، جاپان، مالتا، موزمبیق، کوریای جنوبی، سیرالئون، سلوانیا و سویس.
ونسا فریزر، نماینده مالتا در سازمان ملل متحد گفت: «جای تاسف است که به دلیل استفاده از حق وتو، این شورا بار دیگر نتوانست مسوولیت خود را برای حفظ صلح و امنیت بین المللی انجام دهد.»
کارشناسان امنیت غذایی هشدار داده اند که امکان وقوع قحطی در آینده نزدیک در میان ۲.۳ میلیون نفر در غزه وجود دارد.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مجلس نمایندگان امریکا لایحه انتقال همکاران افغان را تصویب کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
یک هوتل بزرگ معیاری و ترمینال عصری در پنجشیر ساخته میشود
-
جهان5 روز ago
امریکا چند مقام بلند پایهای حماس را تحریم کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پاکستان شایعاتی تعیین نماینده ویژه جدید برای افغانستان را رد کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
در یک انفجار در پاکستان ۱۱ نیروی امنیتی جان باختند
-
ورزش4 روز ago
تیم کریکت زیر ۱۹ سال افغانستان با تفاوت ۱۳ دوش در برابر پاکستان مغلوب شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
انفجار ۲۲ مرمی راکت در یک منزل مسکونی در بلخ
-
جهان4 روز ago
امریکا قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس غزه را وتو کرد