Connect with us

صحت

راه‌اندازی کمپاین سرتاسری واکسین پولیو از سوی وزارت صحت

منتشر شده

در

وزارت صحت عامه امارت اسلامی افغانستان در همکاری با ادارات ذیربط سازمان ملل متحد کمپاین سرتاسری واکسین پولیو را امروز (دوشنبه ۲۲حوت) در کشور آغاز نمود.

وزارت صحت عامه افغانستان می‌گوید که هدف این کمپاین واکسین نمودن بیش ۹.۴ میلیون طفل زیر سن پنج سال در مقابل ویروس وحشی پولیو می‌باشد.

به گفته ای وزارت ولایات بامیان، دایکندی و غور و برخی ولسوالی‌های سرد سیر دیگر به نسبت سردی هوا شامل این دور کمپاین نمی‌باشند.

این وزارت گفته است که در این دور کمپاین ویتامین A برای اطفال بین شش ماهه الی پنج ساله به خاطر بلند بردن سطح معافیت بدن آنها در مقابل امراض نیز داده می‌شود.

داکتر قلندر عباد، وزیر صحت عامه امارت اسلامی افغانستان گفت:«رهبری وزارت صحت عامه مصمم است تا هرچه زودتر مرض فلج اطفال یا پولیو را از افغانستان به صورت کامل محو نماید. پیشرفت‌های اخیر در این زمینه امیدوار کننده است. افغانستان اکنون نسبت به هر زمانی دیگر به محو پولیو نزدیک شده است و تلاش‌های مشترک ما با سهم فعال جامعه منتج به محو کامل این مرض خواهد گردید.»

به اساس معلومات در سال جاری تاکنون هیچ مورد فلج اطفال در افغانستان گزارش نشده است. سال گذشته، دو مورد وجود داشت - یکی در پکتیکا و دیگری در ولایت کنر.

پولیو یک مرض ویروسی است که قابل درمان و تداوی نمی‌باشد و تنها توسط واکسین وقایه و محو می‌گردد. اطفال که به این مرض مصاب گردد برای همیش فلج و یا هم از بین می‌‍روند.

صحت

کمبود امکانات در شفاخانه حوزوی هرات

Published

on

Continue Reading

صحت

داکتران بدون مرز: حذف زنان از انستیتوت‌های طبی در افغانستان، آینده مراقبت‌های صحی در این کشور را تهدید می‌کند

Published

on

سازمان داکتران بدون مرز هشدار داده است که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوت‌های طبی در افغانستان عواقب گسترده‌ای برای سلامت زنان در کشور خواهد داشت.

این سازمان در بیانیه‌ای روز جمعه گفت که تعداد کارکنان مراقبت‌های صحی زن در افغانستان از قبل ناکافی است و اقدام جدید، دسترسی به مراقبت‌های صحی با کیفیت را بیشتر محدود می‌نماید و خطرات جدی برای ارائه خدمات در آینده ایجاد می‌کند.

میکائیل لی پیه، نماینده سازمان داکتران بدون مرز در افغانستان گفت: «هیچ سیستم مراقبت صحی بدون کارکنان زن تحصیل کرده وجود ندارد. بیش از ۵۰ درصد کدر طبی ما زن هستند. تصمیم ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوت‌های طبی، آنان را هم از تحصیل و هم از ارائه بی‌طرفانه مراقبت‌های صحی محروم می‌کند.»

این سازمان تاکید کرد که نیازهای طبی در افغانستان بسیار زیاد است و کدر طبی زن باید برای رسیدگی به این نیازها آموزش ببینند.

لی پیه گفت: «اگر هیچ دختری نتواند در مکاتب متوسطه درس بخواند و هیچ زنی نتواند در پوهنتون‌ها یا انستیتوت‌های طبی تحصیل کند، کارکنان صحی زن در آینده از کجا خواهند آمد و چه کسانی در زمانی که زنان افغان در آسیب‌پذیرترین شرایط خود هستند، به خدمت آنان خواهند پرداخت؟ برای اینکه خدمات ضروری برای همه جنسیت‌ها در دسترس باشد، باید توسط همه جنسیت ها ارائه شود.»

اخیراً گزارش‌هایی منتشر شده است که رهبر امارت اسلامی دستور بسته شدن انستیتوت‌های طبی به روی زنان را صادر کرده است. امارت اسلامی هنوز به طور رسمی در این مورد اظهار نظر نکرده است.

Continue Reading

صحت

نورجلال جلالی: طب سنتی باید در افغانستان معیاری شود

Published

on

نورجلال جلالی، سرپرست وزارت صحت‌ عامه در سفر به چین در کنفرانس بین‌المللی طب سنتی، همکاری سازمان صحی جهان و سازمان همکاری شانگهای را در عرصه طب سنتی منطقه ضروری دانسته و گفته است که در افغانستان طب سنتی باید معیاری و شامل یک بخش طبابت عصری شود.

این وزارت امروز (چهارشنبه) نوشته که آقای جلالی گفته است که به علاقه‌مندان طب سنتی یک نصاب درسی معیاری آماده شود.

او همچنان بر همکاری‌های دو جانبه میان چین و افغانستان در زمینه طب سنتی تاکید کرده تا زمینه ایجاد ظرفیت، شریک نمودن تجربه‌ها و فراهم‌شدن زمینه تحقیقات در این مورد به وجود بیاید.

گفتنی است که در حال حاضر آمریت طب سنتی در تشکیل وزارت صحت‌ عامه ایجاد شده که روی بهبود و اصلاح کار طبیبان، پالیسی‌ها و رهنمودها در این اداره کار می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!