Connect with us

رویداد های اخیر

رئیس کمیته دائمی سنای پاکستان: نشانه‌هایی از بهبود در روابط پاکستان و افغانستان دیده می‌شود

درهمین حال، نمایندگان خاص پاکستان و امارات برای افغانستان با هم دیدار و گفت‌گو کردند.

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

 رییس کمیته دایمی امور خارجی مجلس سنای پاکستان، گفته که سفرهای مقام‌های بلندپایه به افغانستان برنامه‌ریزی شده است. این اظهارات در حالی بیان می‌شود که اسلام‌آباد پیهم گفته که تی تی پی با استفاده از خاک افغانستان عملیات‌ها را در پاکستان انجام می‌دهد و این موضوع یگانه چالش فرا راه روابط دو کشور است. امارت اسلامی اما پیش از این گفته است که بحران امنیتی پاکستان مسئله داخلی آن کشور است و به افغانستان ربطی ندارد.

عرفان صدیقی، رییس کمیته دائمی امور خارجی مجلس سنای پاکستان، در نشستی در باره افغانستان گفته که نشانه‌هایی از بهبود در روابط میان پاکستان و امارت اسلامی افغانستان دیده می‌شود. این مقام پاکستانی افزوده که در آینده نزدیک برنامه‌ریزی برای سفرهای سطح بالا به افغانستان در حال انجام است.

این درحالیست که صادق خان، نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان به تازگی روابط خارجی سنای پاکستان را در جریان آخرین تحولات قرار داده است. برنامه ریزی برای سفرهای سطح بالا به کابل در جریان است. این سفرها موجب از سرگیری روند مذاکرات دوجانبه خواهد شد. نماینده ویژه اعلام کرد که موضوع حمایت از گروه تحریک طالبان پاکستان به وضوح با مقامات افغان مطرح شده است.

اظهارات رئیس کمیته دائمی سنای پاکستان در حالی مطرح می‌شود که در ماه‌های اخیر پاکستان با بحران ناامنی دست و پنج نرم می‌کند. اسلام‌آباد مدعی است که تی تی پی با استفاده از خاک افغانستان عملیات‌ها را در پاکستان اجرا می کند و کابل باید این گروه را مهار کند. امارت اسلامی اما می‌گوید که پاکستان مسئولیت ناکامی‌های خود را به گردن افغانستان نیندازد، زیرا افغانستان مسؤول سیاست‌های اشتباه آن‌کشور نیست.

در میانه تنش‌های پاکستان با افغانستان، اسلام‌آباد برای بار دوم در سه سال گذشته، بزرگترین اخراج مهاجران افغان از آن کشور را روی دست گرفته است. مقامات پاکستانی همچنان مساله تجهیزات نظامی امریکایی باقی مانده در افغانستان را برجسته ساخته و مقامات امریکایی را برای بازپس گیری آن ترغیب می‌کنند.

درهمین حال، نمایندگان خاص پاکستان و امارات برای افغانستان با هم دیدار و گفت‌گو کردند.

محمد صادق نماینده خاص پاکستان برای افغانستان اعلام کرده که با سیف‌محمدالکتبی نماینده خاص امارات متحده عربی برای افغانستان دیدار نموده و در مورد نگرانی‌‌های امنیتی با تمرکز خاص بر افغانستان، گفت‌گو کرده است.

او در شبکه ایکس نوشته است که این گفت‌گو روز دوشنبه (۲۵ حمل) در اسلام‌آباد انجام شده است.

نماینده‌ی خاص پاکستان برای افغانستان جزئیات بیشتری در مورد این بخش از گفت‌گویش با نماینده‌ی خاص امارات متحده عربی ارائه نکرده است.

محمد صادق افزوده است که آنان همچنین درباره‌ی چالش‌های منطقه‌‌ای بحث و بر تعهد مشترک برای مقابله‌ی مشترک با آن‌ها تأکید کرده‌اند.

نماینده‌ی خاص امارات متحده عربی برای افغانستان، پیش از سفر به پاکستان به کابل آمده بود و با مقام‌های امارت اسلامی دیدار و گفت‌گو کرد.

او از جمله با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه‌ در مورد روابط دوجانبه، تجارت و ترانزیت گفت‌گو کرده بود.

رویداد های اخیر

اتحادیه تولید‌کنندگان دوا: افغانستان فعلاً ۹۰۰ قلم دوای مختلف النوع تولید می‌کند

Published

on

(Last Updated On: )

مسوولان اتحادیه تولید‌کنندگان دوا می‌گویند که سرمایه‌گذاری در بخش تولید ادویه در کشور در حال گسترش است. به گفته آنان، در حال حاضر در کارخانه‌های مختلف کشور که در این بخش فعالیت دارند، ۹۰۰ قلم دوای مختلف النوع تولید می‌شود و همچنان در حدود ۱۰۰ نوع دوا به خود کفایی رسیده‌اند.

اعضای این اتحادیه از تمامی وزارتخانه‌ها مشمول وزارت صحت عامه می‌خواهند که در هنگام تدوین پالیسی و طرزالعمل‌های جدید در همه زمینه‌ها از جمله انکشاف سرمایه‌گذاری در این بخش، هماهنگی با بخش خصوصی را افزایش دهند.

احمید سید شمس، رئیس اتحادیه تولید‌کنندگان دوا، در این مورد گفت: «فعلاً تا ۹۰۰ قلم دوا به شکل‌های مختلف تولید جریان دارد. تولیدات داخلی افغانستان می‌تواند با کیفیت عالی تا ۱۰۰ قلم دوای بیشتر هم تکافوی مارکیت را بکند در صورتیکه واردات ادویه منع شود.»

در همین حال، مقام‌های وزارت اقتصاد توسعه و حمایت از بخش تولید ادویه در کشور را از اولویت‌های امارت اسلامی می‌دانند و تأکید می‌کنند که برای مشکلات سد راه تولیدکنندگان در این حوزه، راه حل‌هایی پیدا خواهند کرد تا کشور در بخش دواسازی به خودکفایی برسد.

عبد اللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد، گفت: «استراتیژی امارت اسلامی در تمامی حوزه‌ها از جمله حوزه دارو، استراتیژی جایگزنی واردات است. ما تلاش می‌کنیم تا در تمامی عرصه‌ها، صادرات کشور افزایش پیدا بکند و حمایت از رشد تولیدات داخلی در صدر برنامه‌های ما قرار دارد.»

از سویی هم، کارشناسان اقتصادی برای رشد صنعت دواسازی در کشور، فراهم سازی سهولت‌های بیشتر برای سرمایه‌گذاران از سوی حکومت را ضروری می‌دانند.

اتحادیه تولید‌کنندگان دوا اما با نگرانی از موجودیت برخی مشکلات در این بخش گفته‌اند که اگر حکومت به مشکلات شان رسیدگی نکند، ممکن فعالیت برخی از کارخانه‌های این سکتور در کشور متوقف شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شویگو: وضعیت افغانستان محور اصلی نشست امنیتی بین‌المللی مسکو خواهد بود

Published

on

(Last Updated On: )

سرگئی شویگو، منشی شورای امنیت ملی روسیه می‌گوید که وضعیت افغانستان یکی از موضوعات محوری در نشست امنیتی بین‌المللی مسکو خواهد بود. این نشست قرار است با حضور نمایندگان بیش از ۱۵۰ کشور اواخر ماه آینده میلادی در مسکو برگزار شود.

خبرگزاری تاس روسیه به نقل از آقای شویگو گزارش داده است که شورای امنیت روسیه در نظر دارد در این نشست راه‌های تقویت همکاری‌های امنیتی را با کشورهای موسوم به «اکثریت جهانی» یا «جنوب و شرق جهانی» بررسی کند.

این مقام امنیتی روسیه همچنان گفته است که افغانستان همراه با مسایلی مانند وضعیت خاورمیانه و سوریه، در اولویت‌های ملی روسیه در عرصه بین‌المللی قرار دارد.

شویگو گفته است: «مسایل امنیتی در فضای پس از فروپاشی شوروی، از جمله افغانستان، توسعه همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه با کشورهای همسایه، به‌ویژه از طریق نهادهایی چون کشورهای مشترک‌المنافع، سازمان پیمان امنیت جمعی، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و سازمان همکاری شانگهای از مهم‌ترین محورهای مورد بحث خواهد بود.»

این نشست در روزهای ۲۷، ۲۸ و ۲۹ ماه آینده میلادی در پایتخت روسیه برگزار خواهد شد.

شورای امنیت ملی روسیه با هدف تقویت تعاملات امنیتی، نشست‌هایی را میان منشی‌های شورای امنیت کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی، بریکس و سازمان همکاری شانگ‌های نیز برگزار خواهد کرد.

این نشست در شرایطی برگزار می‌شود که در تازه ترین مورد مسکو نام امارت اسلامی را از فهرست گروه‌های ممنوعه روسیه خارج کرد و پس از آن ضمیرکابلوف، نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان به کابل آمد و روی روابط افغانستان روسیه با مقام‌های امارت اسلامی دیدار و گفتگو کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خواجه آصف: منشأ حملات هراس‌افگنانه در پاکستان، افغانستان است

Published

on

(Last Updated On: )

خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان ادعا کرده است که هراس‌افگنی از افغانستان به پاکستان صادر می‌شود. او در نشستی در واکنش به اتهامات اخیر هند درباره‌ نقش اسلام‌آباد در حمله مرگبار در کشمیر گفته است که بسیاری از حملات هراس‌افگنی در خاک پاکستان، منشأ در افغانستان دارد و با «رد پای آشکار هند» همراه است.

آقای آصف گفته است: «هراس‌افگنی به پاکستان صادر می‌شود و هر آنچه از افغانستان سرچشمه می‌گیرد یا در بلوچستان رخ می‌دهد، به‌وضوح اثر انگشت هند را دارد.»

او تأکید می‌کند که پاکستان در برابر هرگونه تهدید خارجی، از جمله هراس‌افگنی آماده دفاع است.

وی همچنان مدعی است که پاکستان سال‌هاست در خط نخست مبارزه با هراس‌افگنی قرار دارد.

با این حال، آقای آصف پس از این نشست در مصاحبه با یک رسانه بریتانیایی اعتراف کرد که حکومت‌های پاکستان در سه دهه پسین از گروه‌های تروریستی پشتیبانی کرده‌اند.

گفتنی است که در پی حمله‌ مرگبار بر گردشگران در منطقه‌ پهلگام کشمیر تحت کنترول هند، ۲۶ گردشگر کشته و ۱۷ تن دیگر زخمی شدند.

از سویی هم، به باور آگاهان منافع افغانستان از در گیری‌های منطقوی باید دورنگهداشته شود و امارت اسلامی اجازه ندهد که افغانستان در قلمرو جنگ نیابتی بین هند و پاکستان قرار گیرد.

این در حالی است که امارت اسلامی تاکنون در باره این اظهارات خواجه آصف چیزی نگفته اما پیشتر ناامنی‌ها در پاکستان را به مسئله‌‌ داخلی آن کشور ارتباط داده است.

امارت اسلامی بارها تأکید کرده که امکان استفاده خاک افغانستان در برابر کشورهای دیگر را به کسی نمی‌دهد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!