رویداد های اخیر
رئیس پیشین ناتو: پوتین در آغاز دولتش می خواست به ائتلاف بپیوندد
به نقل از خبرگزاری گاردین ولادیمیر پوتین میخواست روسیه به ناتو بپیوندد، اما نمیخواست کشورش روند معمول نامزدی را طی کند و به گفته یکی از دبیرکلهای پیشین ناتو، “با بسیاری از کشورهایی که اهمیتی ندارند” صف آرایی کند.
جورج رابرتسون، وزیر دفاع پیشین کارگری که بین سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۴ ریاست ناتو را بر عهده داشت، گفت که پوتین در اولین نشست آنها به صراحت اعلام کرد که میخواهد روسیه بخشی از اروپای غربی باشد. او گفت:"آنها میخواستند بخشی از آن غرب مرفه، امن و باثباتی باشند که روسیه در آن زمان از آن خارج بود."
رابرتسون در باره اولین دیدار با پوتین را که در سال ۲۰۰۰ رئیس جمهور روسیه شد، میگوید که: “خوب، ما مردم را برای پیوستن به ناتو دعوت نمیکنیم، آنها برای پیوستن به ناتو درخواست میدهند.” و او گفت: “خوب، ما با بسیاری از کشورها که اهمیتی ندارند همسو نیستیم.”
این گزارش با آنچه پوتین به دیوید فراست فقید در مصاحبهای با بیبیسی درست پیش از انتصاب او به عنوان رئیسجمهور روسیه در بیش از ۲۱ سال پیش گفت، مطابقت دارد. پوتین به فراست گفت که اگر نظرات روسیه به عنوان یک شریک برابر در نظر گرفته شود، عضویت در ناتو را رد نخواهد کرد.
او به فراست گفت که برایش سخت است که ناتو را به عنوان یک دشمن ببیند. روسیه بخشی از فرهنگ اروپایی است. و من نمیتوانم کشورم را جدا از اروپا و آنچه ما اغلب دنیای متمدن مینامیم تصور کنم.
نظرات لرد رابرتسون در پادکست One Decision که توسط میشل کوسینسکی گزارشگر سابق CNN و سر ریچارد دیرلاو، رئیس سابق M16 ارائه شد، نشان می دهد که چگونه جهان بینی پوتین در طول ۲۱ سال حکومت بی وقفه روسیه تکامل یافته است.
پس از تظاهرات خیابانی انقلاب نارنجی در اوکراین در سال ۲۰۰۴، پوتین به طور فزایندهای نسبت به غرب مشکوک شد و آنها را به حمایت مالی از سازمانهای غیردولتی طرفدار دموکراسی متهم کرد. او از گسترش مستمر ناتو در اروپای مرکزی و شرقی بیشتر عصبانی شد: رومانی، بلغارستان، اسلواکی، اسلوونی، لتونی، استونی و لیتوانی در سال ۲۰۰۴ به این اتحاد ملحق شدند. کرواسی و آلبانی در سال ۲۰۰۹ دنبال کردند. گرجستان و اوکراین در سال ۲۰۰۸ قول پیوستن به آن را داده بودند، اما از آن خارج شدند.
پس از حملات ۱۱ سپتامبر، بسیاری از متحدان ناتو در تهاجم به افغانستان به ایالات متحده پیوستند و ناتو فرماندهی این مأموریت را در سال ۲۰۰۳ بر عهده گرفت.
رویداد های اخیر
ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانهها نباید وجود داشته باشد
معین سیاسی وزارت امور خارجه میگوید که رسانهها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آنها وجود نداشته باشد.
شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانهها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانهها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانههای کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.
آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانهها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»
ستانکزی افزوده است، دیدگاهها نسبت به رسانههای کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانهها خودداری کند و بگذارد رسانهها با دست باز فعالیت کنند.
از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانهها در پیش نگرفتهاند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.
اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانهها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.
این سمینار در حالی برگزار میشود که رسانهها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیتها در چارچوب منافع ملی و ارزشهای اسلامی میدانند.
رویداد های اخیر
قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد
د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.
این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.
حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»
در همین حال، شماری از سرمایگذاران از امارت اسلامی میخواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.
برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.
رویداد های اخیر
څار: روز جهانی مهاجران
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
ورزش3 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مقامهای چین و تاجیکستان درباره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد