رویداد های اخیر
رئیس جمهور قرغیزستان: جهان باید حکومت فعلی افغانستان را به رسمیت بشناسد
رئیس جمهور قرغیزستان از رهبران کشورهای اروپایی و دولت امریکا خواسته است تا نظام حاکم در افغانستان را به رسمیت بشناسند و داراییهای مسدود شده این کشور را برای آینده افغانها آزاد کنند.
او در گفتگو با یک رسانه ترکی تاکید کرده که به دلیل ادامه سالها جنگ، مردم افغانستان همچنان در شرایط سختی زندگی میکنند.
سدیر جباروف، رئیس جمهور قرغیزستان گفت: «زمانی که طالبان (امارت اسلامی) در تابستان ۲۰۲۱ به قدرت رسیدند، ذخایر ارزی بانک مرکزی افغانستان به ارزش ۹.۴ میلیارد دالر در کشورهای غربی مسدود شد. تقریباً ۷ میلیارد دالر از آن در ایالات متحده است. این ذخایر باید هر چه زودتر برای بهبود وضعیت افغانستان و رفاه افغانها آزاد شود.»
جباروف در این مصاحبه خود همچنان گفته که قرغیزستان به همکاری با امارت اسلامی ادامه میدهد زیرا به گفته وی، وخامت بیشتر اوضاع در افغانستان ممکن است بر منطقه تأثیر منفی بگذارد.
او گفت: «بسیاری از کشورها، از جمله ما، طالبان (امارت اسلامی) را از فهرست سازمان های ممنوعه حذف کرده ایم. پس از روی کار آمدن طالبان (امارت اسلامی) فوراً برای حمایت و کمک به مردم افغانستان با آنها تماس گرفتیم. چندین بار کمک های بشردوستانه فرستادیم. همانطور که اشاره کردم، وخامت بیشتر اوضاع در افغانستان ممکن است بر منطقه ما تأثیر منفی بگذارد، به همین دلیل ما کتمان نمی کنیم که با اداره فعلی افغانستان همکاری می کنیم. ما تا جایی که بتوانیم کمک می کنیم. البته این کافی نیست.»
رئیس جمهور قرغیزستان افزود که اگر نظام حاکم در افغانستان ضغیف بود، مدتها پیش از سوی مردم سرنگون شده بود. او به رسانه «تی آر تی» این را هم گفته که با جداسازی و انزوای افغانستان از بدنه جهان، مشکل برچیده نمیشود.
جباروف همچنان تاکید کرده که اگر کشورهای اروپایی یا امریکا در نظر داشته باشند که با تطبیق پروژه ها یا برنامه های گوناگون به افغانستان کمک تخنیکی کنند، او آماده تحقق آن است.
جپاروف گفت که می توان از امارت اسلامی برای یک سفر کاری به یک یا دو کشور اروپایی دعوت کرد.
او گفت: «اگر آنها از کشورهای به اصطلاح توسعه یافته بازدید کنند و از نزدیک ببینند مردم در بخش های مختلف جهان چگونه زندگی میکنند، این میتواند بر تجربه حکومتداری آنها تأثیر مثبت بگذارد. اگر به منزوی کردن آنها ادامه دهیم، حتی پس از ۵۰ سال هیچ نتیجه مثبتی حاصل نخواهد شد.»
امارت اسلامی از پشتیبانی و خواست رهبر قرغیزستان برای ایجاد روابط معنی دار با افغانستان از سوی جهان استقبال میکند و در عین زمان از دیگر کشورها میخواهد که وارد تعامل با افغانستان شوند.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی: خلیلالرحمن حقانی «يک مجاهد خستهناپذير در راه خدا» بود
امارت اسلامی افغانستان «شهادت» خلیلالرحمن حقانی، سرپرست وزارت مهاجرین و عودتکنندگان را تسلیت گفته و افزوده است که او «يک مجاهد خستهناپذير در راه خدا» بود.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی با نشر تسلیتنامه شهادت خلیلالرحمن حقانی را يک ضايعه بزرگ برای حکومت، مجاهدین، خانوادهاش و تمام افغانها دانسته است.
در تسلیتنامه آمده است: «خلیلالرحمن حقانی تمام عمر خود را در دفاع از دين خداوند در جهاد، مهاجرت و تحمل سختیها سپری کرد. او یکی از اعضای خانواده بزرگ جهادی بود که دشمنان اسلام برای سر وی پنج میلیون دالر جایزه تعیین کرده بودند.»
تسلیتنامه اضافه نموده است: «چنین عمل بزدلانه نمیتواند اراده مسلمانان را تضعیف کند یا توطئهکنندگان را به اهداف شوم خود در برابر نظام اسلامی مستحکم ما برساند، بلکه اینگونه اعمال بزدلانه چهره دشمنان دین و اسلام را سیاهتر کرده و نیات شوم آنها را آشکارتر میسازد.»
امارت اسلامی تصریح کرده است که خلیلالرحمن حقانی در یک حمله ناجوانمردانه خوارج به شهادت رسيد.
گفتنی است که این حمله بعد از چاشت امروز (چهارشنبه) در داخل وزارت مهاجرین رخ داد اما از تلفات بیشتر تاهنوز چیزی گزارش نشده است.
رویداد های اخیر
سرپرست وزارت مهاجرین در انفجاری در کابل به شهادت رسید
منابع به آریانانیوز تایید میکنند که «خلیلالرحمن حقانی، سرپرست وزارت مهاجرین و عودتکنندگان از اثر یک حمله انتحاری در کابل به شهادت رسیده است.»
این منابع در گفتگو با آریانانیوز گفتند، این انفجار در داخل وزارت مهاجرین رخ داد که منجر به «شهادت» خلیلالرحمن حقانی شد.
خلیلالرحمن حقانی ، ۵۸ ساله، از ۷ سپتمبر ۲۰۲۱، به حیث سرپرست وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان کار میکرد.
رویداد های اخیر
کرن دیکر: حق تحصیل امروز و هر روز دیگر غیرقابل مذاکره است
کرن دیکر، سرپرست سفارت امریکا برای افغانستان، بر اهمیت آموزش به حیث یک حق اساسی بشر و مسیری برای امید و پیشرفت برای همه تاکید کرده و گفته است که خانوادههای افغان میخواهند که پسران و دختران شان تحصیل کنند.
خانم دیکر با نشر ویدیوی به مناسبت روز حقوق بشر گفته است: «خانوادههای افغان میخواهند که پسران و دختران شان تحصیل و کار کنند و در زندگی عامه اشتراک نمایند. سوال من این است، چرا طالبان نمیشوند.»
دیکر افزوده است: «بیایید با هم برای دسترسی مساوی به آموزش و پاسداری از حقوق زنان و دختران افغان دادخواهی کنیم.»
او اضافه نموده است: «در کنار مردم افغانستان ایستاده ایم و خواهان بازگشایی مکاتب و مراکز آموزشی به روی همه مردم افغانستان هستیم. تعلیم و تربیه نخستین شرط صحت و رفاه است. تمام زنان و مردان افغان مستحق صحت و فرصت خوب هستند. آنها سزاوار این هستند که زندگی خود را با عزت سپری کنند. این حقوق، امروز و هر روز دیگر غیرقابل مذاکره است.»
-
جهان5 روز ago
مخالفان بشار الاسد چهارمین شهر سوریه را تصرف کرده و به حمص نزدیک شدند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
بایدن: نیروهای امریکایی برای مقابله با تهدیدات احتمالی از افغانستان، در خارج از این کشور مستقر هستند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
دیپلومات امریکایی: ممنوعیت آموزش طبی زنان در افغانستان قابل توجیه نیست
-
رویداد های اخیر2 روز ago
قطر و امریکا ۵۰ میلیون دالر به تعلیم و تربیه در افغانستان کمک میکنند
-
جهان4 روز ago
حکومت بشار الاسد در سوریه به پایان رسید
-
صحت5 روز ago
داکتران بدون مرز: حذف زنان از انستیتوتهای طبی در افغانستان، آینده مراقبتهای صحی در این کشور را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امارت اسلامی: گزارش بانک جهانی درباره وضعیت اقتصادی افغانستان دور از واقعیت است
-
تجارت4 روز ago
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد