Connect with us

رویداد های اخیر

رئیس جمهور ایران: پیگیر قراردادهای حقابه با همسایگان هستیم

منتشر شده

در

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران گفته است که تهران پیگیر معاهدات حقابه با کشورهای همسایه است و با آنها ارتباط خوب دارد.

آقای رئیسی روز سه شنبه (۷ سنبله) در یک نشست خبری گفت که بحث و پیگیری‌های کاظمی قمی، نماینده ویژه اش در امور افغانستان، منجر به اعزام گروه کارشناسی ایران شد و امارت اسلامی نیز این گروه را پذیرفت تا میزان آب را برای استفاده ولایت سیستان و بلوچستان بررسی کنند.

رئیس ‌جمهور ایران با اشاره به مشکلات کمبود آب در داخل ایران گفت که این کشور در مورد مسئله آب با همسایگانش از قبل قراردادهایی دارد که به گفته او باید این کشورها به آن پایبند باشند.

تنش‌ها میان ایران و امارت اسلامی در ماه های اخیر پس از آنکه تهران کابل را متهم به محدود نمودن جریان آب کرد، افزایش یافت.

رئیس جمهور ایران در جریان سفرش به ولایت سیستان و بلوچستان در اوایل سال جاری هشدار داد که از هرگزینه ممکن حقابه این کشور از جانب افغانستان را خواهند گرفت.

حدود یک هفته قبل اما وزیر انرژی ایران گفت ارزیابی‌ تیم تخنیکی ایران در ایستگاه آب سنجی دهراوود نشان می‌دهد که خشکسالی در افغانستان نیز جدی است.

علی سلاجقه، رئیس سازمان محیط زیست ایران نیز به تازگی گفته است که مسئله آب در خود افغانستان هم مطلوب نیست. به گفته وی، هیات حاکمه افغانستان چراغ سبز نشان داده و پذیرفته است که اگر شرایط بارندگی خوب باشد، حقابه ایران را رهاسازی کند.

سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که ایران خود وضعیت آبی افغانستان را می‌داند و خشکسالی سبب شده است تا آب به این کشور نرسد.

ذبیح الله مجاهد می‌گوید: «در این اواخر آنها یک هیئت را برای دیدن اندازه آب به دهراوود فرستادند. پس رفتند و ثابت شد که آب به آن مقداری نیست که انتقال شود و همچنان خشکسالی هم در افغانستان یک مصیبت است. مثلی که در سیستان و بلوچستان ایران مشکلات وجود دارد در افغانستان همچنان مشکلات وجود دارد، یک آفت است، این را درک کردند.»

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

شبکه رادیو تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی تست قهرمانی کریکت جهان را به‌دست آورد

Published

on

شبکه رادیو تلویزیون آریانا بار دیگر با مسرت اعلام می‌کند که حق نشر مسابقه نهایی تست قهرمانی کریکت جهان را در افغانستان به‌دست آورده است.

مسابقه نهایی تست قهرمانی جهان ۲۰۲۳–۲۰۲۵ تورنمنتی است که سومین دوره از این مسابقات به شمار می‌رود.

این رویداد ورزشی از جون ۲۰۲۳ با سلسله مسابقات "The Ashes" آغاز گردید که بین انگلستان و استرالیا برگزار شد. این تورنمنت در جون ۲۰۲۵ با مسابقه نهایی که قرار است در کلپ لردز لندن برگزار شود، به پایان خواهد رسید.

این تورنمنت شامل ۲۷ سلسله و ۶۹ مسابقه در مرحله لیگ بین ۹ کشور است. دو تیم برتر در جدول امتیازات به بازی نهایی راه خواهند یافت.

وضعیت فعلی مسابقات

تساوی اخیر در سومین تست بین استرالیا و هند رقابت برای رسیدن به مسابقه نهایی تست قهرمانی کریکت جهان را داغ‌تر کرده است، به ویژه پس از اینکه استرالیا و هند همچنان در تلاش برای جبران امتیازات از تیم افریقای‌جنوبی هستند، بعد از اینکه سومین تست در بریزبن به دلیل باران به تساوی رسید.

افریقای‌جنوبی اخیراً در برابر سریلانکا با چالش‌های زیادی روبه‌رو شد، اما یک عملکرد برجسته در تمام جوانب بازی به آن‌ها کمک کرد تا سری را برنده شده و به صدر جدول امتیازات برسند و به عنوان تیم پیشتاز برای فینال WTC25 در لردز شناخته شوند.

علاوه بر افریقای‌جنوبی، استرالیا و هند، سریلانکا تنها تیم دیگری است که هنوز شانس راه‌یابی به مسابقه نهایی WTC25 را دارد. با این حال، آن‌ها نیاز به نتایج مطلوبی دارند - از جمله یک عملکرد موفق در سلسله دو مسابقه‌ای آینده خود علیه استرالیا در جنوری - تا امیدهای خود را زنده نگه دارند.

افریقای‌جنوبی با درصد PCT برابر با ۶۳.۳۳ در صدر جدول قرار دارد. آن‌ها باید یکی از دو تست آینده خود را در برابر پاکستان ببرند تا به بازی نهایی اولین دوره از مسابقات ICC WTC برسند.

استرالیا و هند به ترتیب در جایگاه‌های دوم و سوم قرار دارند.

هند دارای درصد PCT برابر با ۵۵.۸۸ است و دو تست باقی‌مانده دارد که باید هر دو را ببرند تا به مسابقه نهایی برسند.

درصد PCT استرالیا ۵۸.۸۹ است. پس از دو تست در برابر هند، آن‌ها دو تست دیگر در سریلانکا دارند.

برای هواداران کریکت در سراسر افغانستان، حتماً ما را در شبکه‌های اجتماعی و نیز برای دریافت به‌روز رسانی‌ها و اعلامیه‌ها درباره این رویداد ورزشی، همراه با سایر تورنمنت‌های هیجان‌انگیز که سال آینده توسط تلویزیون آریانا به طور زنده و اختصاصی در کشور پخش خواهد شد، دنبال کنید.

Continue Reading

رویداد های اخیر

روسیه طرحی را برای به رسمیت شناختن حکومت امارت اسلامی و رهبری جدید سوریه تصویب کرد

در حال حاضر هیچ کشوری حکومت امارت اسلامی در افغانستان را که در آگست ۲۰۲۱ پس از خروج بی نظم نیروهای تحت رهبری ایالات متحده پس از ۲۰ سال جنگ، به قدرت رسید، به رسمیت نمی‌شناسد.

Published

on

پارلمان روسیه روز سه‌شنبه (۲۷ قوس)، قانونی را تصویب کرد که امکان تعلیق ممنوعیت سازمان‌هایی که مسکو آن‌ها را گروه تروریستی می‌داند، فراهم می‌کند. این اقدام راه را برای عادی‌سازی روابط با حکومت امارت اسلامی در افغانستان و شاید با حاکمان جدید سوریه هموار می‌سازد.

در حال حاضر هیچ کشوری حکومت امارت اسلامی در افغانستان را که در آگست ۲۰۲۱ پس از خروج بی نظم نیروهای تحت رهبری ایالات متحده پس از ۲۰ سال جنگ، به قدرت رسید، به رسمیت نمی‌شناسد.

رویترز نوشته است که قانونی در پارلمان روسیه به تصویب رسیده که راه را برای به رسمیت شناختن دولت‌ها یا گروه‌‎هایی که مسکو آنها را تروریستی می‎‌نامد، هموار کرده است. این قانون می‌تواند به روسیه اجازه دهد حکومت امارت اسلامی در افغانستان و همچنین گروه تحریرالشام سوریه را به رسمیت بشناسد.

رویترز با اشاره به وعده امارت اسلامی برای مبارزه با داعش در افغانستان گزارش داده است  که روسیه نگران تهدیدات داعش در آسیای میانه و قفقاز است و به امارت اسلامی به‌عنوان متحدی در مبارزه با تروریسم نگاه می‌کند.

پوتین چندی پیش گفته بود که امارت اسلامی قادر است نقش اساسی برای مقابله با تروریسم بازی کند. این یک چراغ سبز از سوی رهبری روسیه برای به رسمیت شناختن امارت اسلامی تعبیر شده است.

در همین حال، رمضان قدیروف، رهبر منطقه مسلمان نشین چچن روسیه نیز چند روز پیش خواستار خروج هیات تحریرالشام از فهرست تروریستی روسیه شده بود. این گروه توانست بشار اسد رییس جمهور سوریه را سرنگون کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!