Connect with us

تجارت

دیدبان شفافیت: میلیون‌ها دالر از درآمدهای گمرک‌های افغانستان حیف و میل می‌شود

منتشر شده

در

یافته های دیدبان شفافیت افغانستان نشان می‌دهد که کارمندان آلوده با فساد گمرک‌ها، زورمندان محلی و چهره‌هایی در دولت درآمدهای گمرک‌ها را حیف و میل می‌کنند.

بر بنیاد یافته‌های مقام‌های محلی ده محموله با یک نمبر پلیت موتر از این گمرک بدون محصول کشیده می‌شود و روزانه نزدیک به صد محموله هم محصول نمی‌شوند.

غلام هاشم، عضو شورای ولایتی ولایت هرات میگوید: "ده موتر بار با یک نمبر پلیت و یک برنامه از گمرک کشیده می شود. موترهای اضافه تناژ تا صد موتر روزانه، تانکرهای تیل اضافه تناژ از گمرک کشیده می‌شد."

سرپرست گمرک اسلام قلعه‌ هم بر فساد گسترده در این گمرک مهر تایید می‌زند.

مصطفی حکیمی، سرپرست گمرک هرات میگوید: "تهدیدات زورمندان و مافیا به حدی زیاد است که کار قانونی صد فیصد نمی تواند آنجا بشود، کار بالای کارمندان به زور اجرا می شود و حتی برخی کارمندان به شمول مدیر منابع بشری لت و کوب شده اند."

والی هرات می‌گوید، از سه میلیون افغانی محصول یک محموله، تنها ۳۰ هزار افغانی محصول پرداخته می‌شود.

احمد وحید قتالی، والی هرات گفته است: "در هفت موتر تشریح شده، هفت آن ها بار غیرقانونی، اضافه بار، تزویر و تغییر جنس در این‌ها هویداست."

یافته‌های دید‌بان شفافیت افغانستان از گمرک‌ها حاکی از حیف و میل میلیون ها دالر عواید گمرکی است.

ناصر تیموری، پژوهشگر این نهاد میگوید: "سالانه میلیون ها دالر از عواید گمرکی افغانستان در اثر این که افراد آلوده با فساد در گمرکات وجود دارد و مداخله زورمندان محلی و افراد داخل دولت استند، حیف و میل می شود."

وزارت مالیه نیز وجود فساد در گمرک ها را تایید کرده است.

شمروز خان مسجدی، سخنگوی وزارت مالیه میگوید: "مساله فساد در این شک نیست که موجود است اما ارقامی که ارایه شده منتظر استیم که والی صاحب دریافت های خود را با ما شریک کند تا بدانیم که والی صاحب بر اساس کدام بررسی به این ارقام دست یافته است."

دیدبان شفافیت می‌گوید، تقرری‌های غیرشفاف و غیررقابتی در گمرک‌ها، این ساختار را فسادزا ساخته‌ است.

فرید احمد، سخنگوی کمیسیون مستقل اصلاحات اداری میگوید: "تاکنون تمام استخدام ها در گمرک ها از سوی وزارت مالیه صورت گرفته و کمیسیون مستقل اصلاحات اداری هیچ نقشی نداشته است. اما به دستور رییس جمهور قرار است پست های گمرک‌ها به رقابت آزاد گذاشته شوند."

وزارت مالیه هرچند می‌گوید با گذاشتن اسکنرها در گمرک‌ها برای فسادزایی کار شده اما منابع می‌گویند در برخی گمرک‌ها اسنکرها از بهر معافیت محصول، غیرفعال نگهداشته می‌شوند.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!