Connect with us

اخبار ویژه

دیدبان شفافیت از حکومت خواست برای توسعه بخش معدن با مردم محلی تعامل کند

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

دیدبان شفافیت افغانستان در یک بررسی جدید درباره مشارکت مردم در بخش معادن کشور گفته است که نقش مردم محلی در مناطق معدنی، بسیار ضعیف است و دولت از طریق هیچ استراتژی بلند مدت نقش آنان در این راستا را نهادینه نکرده است.

این نهاد می‌گوید که این گزارش زمینه کاری برای جامعه مدنی که مایل به تدوین یک پروژه نظارت بر در بخش معادن فراهم می کند و اظهار می دارد که به طور بالقوه زمینه نقش برای مردم در بخش معدن از جمله برای جلوگیری از استخراج غیرقانونی معادن ، افزایش درآمد دولت و همکاری برای امنیت و ثبات، وجود دارد.

 سید اکرام افضلی، مدیر اجرایی سازمان دید‌بان شفافیت افغانستان گفته است” “دولت برخی اقدامات را برای مشارکت مردم در بخش استخراج سلب کرده است.  با این حال، این تلاش ها نامطلوب بوده اند، از تجربیات افغانی و جهانی مطلع نشده اند و بنابراین در طی ده سال گذشته موثر نبوده اند.”

آقای افضلی گفته است که در اوایل این ماه کابینه تصمیم گرفت که والی ها باید از مردم محل در مورد مناطق معدنی معلومات جمع آوری کنند.

 افضلی گفت که این یک اقدام نیک از سوی دولت بود اما روند جمع آوری اطلاعات باید به صورت منظم و برنامه ریزی شده انجام شود.

وی افزوده است:  “تجربیات ما از نظارت بر جامعه در بخش های دیگر ثابت می کند که مشارکت عمومی می تواند باعث افزایش مسوولیت پذیری و ایجاد اعتماد بین دولت و شهروندان شود.”

آقای افضلی گفته است: “دولت افغانستان می تواند با مشارکت مردم در نظارت بر عملیات معادن در هنگام استخراج آن از اکتشافات تا استخراج، اعتماد ایجاد کند و کانال ارتباطی مداوم را در اختیار مردم قرار دهد.”

در همین حال، شارلوت بویر، نویسنده گزارش، گفت: “در این گزارش به تشریح موارد و معیارهای لازم برای جذب افراد در بخش استخراجی پرداخته می شود و این می تواند توسط جامعه مدنی، دولت و بخش‌های خصوصی برای درک دیدگاه و طراحی مردم استفاده شود.”

این گزارش تعدادی از توصیه هایی را نشان می دهد که می تواند در هنگام جذب افراد در بخش معدن مورد توجه قرار گیرد.

 این گزارش همچنین یک متدولوژی توسعه یافته توسط دیدبان شفافیت پیشنهاد میکند که توسط آن اجتماعات بسیج و آموزش دیده می شوند و یک عضو باسواد و صادق جامعه برای نظارت بر جای معدن انتخاب می شود.  سپس می توان اطلاعات مربوط به پیشرفت و چالش ها را به اشتراک گذاشت و موضوعات را می توان با شرکت معدن و دولت محلی شناسایی و بررسی کرد.

اما با گذشت چهار دهه جنگ، افغانستان معتقد بر این است كه روی یک از گران قیمت ترین معدن دنیا نشسته است. ارزش این منابع تقریبا بین ۱ تا ۳ تریلیون دالر تخمین زده شده است.

 افغانستان دارای ذخایر گسترده ای از جمله طلا، پلاتین، نقره، مس، آهن، کرومیت، لیتیوم، یورانیم و المونیم و همچنین زمردهای با کیفیت بالا، یاقوت، فیروزه، لاجورد و سنگهای قیمتی دیگر و گاز طبیعی و نفت است.

 در اوایل سال جاری، یک دیپلمات گزارش داد که تنها چیزی که می تواند افغانستان را از یک کشور وابسته به کمک های خارجی به یک کشور با ثبات اقتصادی تبدیل کند، بهره برداری مناسب از ثروت معدنی آن است.

 این دیپلمات گزارش داد كه در صورت تامین سیاست‌های محكم و یک رویكرد استراتژیک جامع، واقع بینانه و بلند مدت و در صورت بهره برداری موثر، معادن می تواند بهترین جایگزین برای کمک های خارجی و كاهش وابستگی افغانستان، به كشورهای کمک کننده دیگر خارجی باشد.

 در این مقاله آمده است که اگر این منابع به درستی مدیریت شوند، فرصتی را برای افغانستان فراهم می کنند تا داستان موفقیت اقتصادی خود را بنویسند

اخبار ویژه

برنامه جهانی غذا: مجبوریم کمک غذایی به دو میلیون افغان نیازمند را قطع کنیم

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۱۴, ۱۴۰۲)

برنامه جهانی غذا می‌گوید به دلیل کاهش شدید بودجه، مجبور شده توزیع جیره غذایی را برای دو میلیون نفر دیگر در افغانستان در ماه روان قطع کند.

این سازمان در ماه‌های گذشته نیز به همین دلیل، پیوسته کمک غذایی به میلیون‌ها افراد نیازمند در افغانستان را کاهش داده است.

سخنگوی برنامه جهانی غذا گفته است عملیات کمک این سازمان در افغانستان با یک میلیارد دالر کسری بودجه مواجه است.

با کاهش بیشتر بودجه، اکنون این نهاد کمک‌رسان، کمک غذایی خود به ده میلیون افغان را متوقف کرده است.

سازمان ملل، عدم تمایل کشورهای تمویل کننده برای کمک به افغانستان، محدودیت‌ها بر کار وتحصیل دختران و زنان خوانده شده و ظاهراً دلیل دخالت امارت اسلامی در کمک‌های بشری را از دلایل دیگر قطع این کمک‌ها عنوان کرده است.

Continue Reading

اخبار ویژه

قوماندان گروه واگنر در سقوط طیاره جان باخت

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۲, ۱۴۰۲)

جت شخصی متعلق به «پریگوژین» قوماندان گروه نظامی خصوصی واگنر در نزدیکی مسکو سقوط کرد.

به نقل از خبرگزاری تاس، شامگاه چهارشنبه، جت شخصی متعلق به پریگوژین، قوماندان واگنرها در نزدیکی مسکو سقوط کرد که در نتیجه آن، ۱۰ نفر جان باختند.

ولادیمیر روگوف، یکی از اعضای اداره منطقه‌ای زاپوروژیا گفت که افراد نزدیک به پریگوژین، مرگ او و دیمیتری اوتکین بنیانگذار گروه واگنر را تأیید کردند.

اداره هوانوردی ملکی روسیه اعلام کرد که پریگوژین، قوماندان گروه نظامی خصوصی واگنر در فهرست مسافران طیاره‌ی شخصی بود که در شمال مسکو سقوط کرد.

وبسایت نظامی ریبار گزارش داد که اطلاعات درباره حضور قوماندانان واگنر در میان مسافران طیاره‌ی سقوط کرده در شمال مسکو هنوز تایید نشده است.

وبسایت روسی ریدووکا نوشته است که:«ممکن است پریگوژین فقط به دلایل امنیتی نام خود را به عنوان مسافر در طیاره ثبت کرده و سوار طیاره‌ی دیگری شده باشد.

وزارت وضعیت اضطراری روسیه اعلام کرد که اجساد 8 مسافر طیاره‌ی سقوط کرده در شمال مسکو پیدا شد.

برخی از رسانه‌های روسیه گزارش دادند که احتمالا یوگنی پریگوژین در یک طیاره‌ی دوم حضور دارد که در مسکو فرود آمده است.

مطابق با ویدیوهای منتشر شده در فضای مجازی، یک طیاره‌ی امبرائر متعلق به پریگوژین در ولایت تور و در ۱۵ کیلومتری میدان هوایی نظامی خوتیلوو سقوط کرده است.

گفته می‌شود که این طیاره حامل ۳ خدمه و ۷ مسافر بوده است.

در همین حال، شبکه بی‌بی‌سی مدعی شد رییس واگنرها در حادثه سقوط هواپیما جان باخته است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

عمران خان، صدر اعظم پیشین پاکستان بازداشت شد

Published

on

(Last Updated On: اسد ۱۴, ۱۴۰۲)

پولیس پاکستان روز شنبه عمران خان، صدر اعظم سابق این کشور را در خانه اش در شهر لاهور در شرق این کشور دستگیر کرد. این دومین بار است که رهبر مخالفان در سال جاری بازداشت می‌شود.

به گزارش اسوشیتدپرس، اوایل روز شنبه، محکمه خان را در یک قضیه اختفای دارایی مجرم شناخته و حکم حبس را صادر کرد که ممکن باعث منع فعالیت‌های سیاسی او شود. محکمه اسلام آباد پس از محکوم کردن عمران خان، حکم بازداشت را صادر و پولیس در لاهور به سرعت او را از خانه اش به پایتخت پاکستان منتقل کرد.

این یک ضربه تازه به تلاش خان برای بازگشت به قدرت است. از زمان برکناری وی از قدرت در یک رأی عدم اعتماد در پارلمان در اپریل ۲۰۲۰، خان با بیش از ۱۵۰ قضیه حقوقی، از جمله چندین مورد اتهام فساد، تروریزم و تحریک مردم به خشونت در اعتراضات مرگبار در ماه می مواجه شده است. طی این اعتراضات، حامیان خان به اموال دولتی و نظامی در سراسر کشور حمله کردند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!