Connect with us

رویداد های اخیر

دیدار هیئت امارت اسلامی با مقام‌های اتحادیه اروپا و انگلیس در دوحه

منتشر شده

در

(Last Updated On: قوس ۸, ۱۴۰۰)

هیئت امارت اسلامی افغانستان به ریاست امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه یک شنبه (۷قوس) در قطر با مقام‌های اتحادیه اروپا و انگلیس دیدار و گفتگو کرد.

عبدالقاهر بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه در توییتر خود نوشته است که هیئت امارت اسلامی به ریاست متقی گفتگوی دو روزه مفصلی با توماس نیکلسون، نماینده ویژه اتحادیه اروپا در امور افغانستان و هیئت همراهش داشت.

بلخی گفت:” دو طرف در مورد وضعیت بشری، صحت و امنیتی افغانستان، امنیت سفرها و مسایل مربوط به کمک رسانی در افغانستان بحث و تبادل نظر کردند.”

وی افزود: “هیأت اتحادیه اروپا آمادگی خود را برای ادامه کمک به افغانستان اعلام کرد و درباره ادامه حضور دفتر اتحادیه اروپا در کابل برای ارائه کمک‌های بشردوستانه اطمینان داد.”

بلخی همچنان گفته است که هیات افغانی هم به آنها در مورد امنیت اطمینان داد و همزمان خواستار تفکیک ملاحظات سیاسی و انسانی از یکدیگر شده و بر لزوم پیشرفت از طریق همکاری و نه اعمال فشار تاکید کرد.

متقی همچنین در دوحه با شارژدافیر هیات انگلیس در افغانستان دیدار کرد و طی آن دو طرف در مورد وضعیت بشری، اقتصادی و امنیتی افغانستان گفتگو کردند.

به گفته بلخی، هیأت افغان به آنها در مورد امنیت در افغانستان اطمینان داده و بر تلاش افغانستان برای برقراری روابط مثبت با جهان تاکید کرد.

اتحادیه اروپا نیز در بیانیه‌ای که اواخر روز یکشنبه منتشر شد، این دیدار را تایید و اعلام کرد، امارت اسلامی در جریان مذاکرات پیرامون “نگرانی‌های شدید” در مورد وضعیت بشری در افغانستان خواهان کمک برای فعال نگه داشتن میدان‌های هوایی افغانستان شده است.

این اتحادیه اعلام کرد:” گفتگوها به معنای به رسمیت شناختن دولت موقت امارت اسلامی توسط اتحادیه اروپا نیست، بلکه بخشی از تعامل عملیاتی اتحادیه اروپا در راستای منافع اتحادیه اروپا و مردم افغانستان است.”

در بیانیه اتحادیه اروپا آمده است که امارت اسلامی افغانستان متعهد شده به وعده خود مبنی بر عفو افغان‌هایی که طی دو دهه گذشته تا زمان تخلیه نیروهای امریکایی و متحدانش از این کشور در ماه آگست علیه آن اقدام کرده‌اند، پایبند باشد.

امارت اسلامی همچنین مجدداً متعهد شد که در صورت تمایل، به افغان‌ها و اتباع خارجی‌ اجازه خروج از افغانستان را بدهد و متقابلا کمک برای ادامه عملیات میدان هوایی کابل را خواست.

در این بیانیه آمده است که دو طرف نگرانی عمیق خود را از وخامت اوضاع بشردوستانه در افغانستان با نزدیک شدن به فصل زمستان ابراز کردند و هیئت اتحادیه اروپا طی این مذاکرات بر امارت اسلامی برای تشکیل یک “دولت فراگیر”، ترویج دموکراسی، تضمین دسترسی برابر دختران به آموزش و جلوگیری از تبدیل شدن افغانستان به پایگاهی برای هر گروهی که امنیت دیگران را به خطر بیندازد، فشار آورد.

در این بیانیه همچنین آمده است که اگر امارت اسلامی شرایط اتحادیه اروپا را اجرایی کنند، می‌توان کمک‌های مالی اضافی را به دولتمردان جدید افغانستان که در مشکل مالی هستند، با این شرط که فقط به نفع مردم افغانستان باشد، اختصاص داد.

بر اساس این بیانیه، امارت اسلامی بار دیگر تاکید کرد که از حقوق بشر “مطابق با اصول اسلامی” حمایت خواهد کرد و گفت که از بازگشایی نمایندگی‌های دیپلماتیک تعطیل شده در افغانستان استقبال می‌کند.

اتحادیه اروپا می‌گوید که امارت اسلامی در گفتگوهای خود با مقام‌های این اتحادیه، برای فعال نگه‌داشتن میدان‌های هوایی افغانستان درخواست کمک کردند.

اتحادیه اروپا گفته است که امارت اسلامی متعهد شده‌اند تا به تعهد خود مبنی بر عفو همکاران نیروهای ناتو پایبند باشند.

طالبان در حالی برای فعال نگه‌داشتن میدان‌های هوایی افغانستان از اروپا تقاضای کمک کرده است که قطر و امارات عربی برای گرفتن مدیریت فرودگاه کابل در رقابت هستند.

رویداد های اخیر

وزارت انکشاف دهات: از بانک جهانی می‌خواهیم کار ۷ هزار پروژه نیمه‌کاره را تکمیل کند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

وزارت احیا و انکشاف دهات می‌گوید که هفت هزار پروژه نیمه‌‌کاره‌ی بانک جهانی در کشور در معرض تخریب‌شدن قرار دارد. مسوولان این وزارت از بانک جهانی می‌خواهند که کار این پروژه‌ها را دوباره آغاز کند.

به گفته‌ آنان، در مورد این پروژه‌ها با بانک جهانی گفتگو شده اما تا هنوز نتیجه‌ای در پی نداشته است.

نورالهادی عادل، سخنگوی وزارت احیا وانکشاف دهات گفته است: «هفت هزار پروژه نیمه‌کاره در حال تخریب است و اگر کار این‌ها شروع نشود، این پروژه‌ها تخریب می‌شود. ما از بانک جهانی می‌خواهیم که هرچه زودتر کار این پروژه‌ها را دوباره آغاز کند.»

در همین حال، اعضای سکتور خصوصی نیز از نهادهای جهانی می‌خواهند که کارهای‌شان‌ را در افغانستان ازسر گیرند.

به گفته مسوولان این سکتور، با آغاز کار این پروژه‌ها برای هزاران تن در کشور زمینه‌ کار فراهم خواهد شد.

میرویس حاجی‌زاده، عضو سکتور خصوصی در این مورد گفته است: «این پروژه‌ها سبب ایجاد اشتغال‌زایی برای مردم ما می‌شود و همچنان وطن رشد بیشتر می‌کند.»

با این حال، آگاهان اقتصادی گفته‌اند هرگاه کار این پروژه‌ها به زودی آغاز نشود، از بین خواهند رفت و سرمایه‌گذاری‌هایی که روی آن‌ها صورت گرفته است، به هدر خواهد رفت.

هرچند بانک جهانی اخیراً گفته است که کار برخی از پروژه‌هایش را در افغانستان ازسر خواهد گرفت اما هنوز از آغاز کار خبری نیست. همزمان با این، مانند بانک جهانی ده‌ها نهاد خارجی دیگر نیز پروژه‌های شان را نیمه تمام گذاشته‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ده نفر از اثر سیلاب‌ها در هلمند جان باخته اند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

مسوولان محلی هلمند می‌گویند که ده نفر از اثر سیلاب‌ها در یک هفته اخیر در این ولایت جان باخته و شش تن دیگر زخمی شده اند.

به گفته مسوولان، از این میان هفت تن اعضای یک خانواده بودند که شب گذشته (پنجشنبه) در ولسوالی کجکی جان باختند.

شیر محمد وحدت، آمر اطلاعات ریاست اطلاعات و فرهنگ هلمند می‌گوید: «اکثر مردم از ساحات آسیب پذیر به ساحات بلند و کوه‌ها بالا شدند که الحمد لله آمار تلفات پایین است. تیم‌های امداد رسان و نیروهای امنیتی برای کمک به مردم محل فرستاده شده اند.»

گفته می‌شود که سیستم مخابراتی هم از اثر جاری شدن سیلاب‌ها در ولسوالی کجکی مختل شده است. سیلاب‌ها هزاران جریب زمین زراعتی را نیز تخریب کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس یوناما با وزیر خارجه هند دیدار و در مورد مسایل افغانستان گفتگو کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

روزا اوتونبایوا، نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان با سوبرامنیم جی شنکر، وزیر امور خارجه هند در دهلی نو دیدار و در مورد مسایل مربوط به افغانستان بحث و گفتگو کرده است.

دفتر یوناما در کابل با نشر خبرنامه‌ای گفته است که اوتونبایوا در این ملاقات از مساعدت‌های بشردوستانه هند با مردم افغانستان قدردانی نموده و نقش آن کشور را در مورد همکاری‌های منطقه‌ای و بین المللی برای رسیدگی به چالش‌های موجود در افغانستان مهم دانسته است.

وزیر خارجه‌ هند نیز در حساب ایکس خود درباره این دیدار نوشته است که دو طرف در مورد وضعیت جاری در افغانستان بحث و گفتگو کرده اند.

جی شنکر افزوده که هند گندم، ادویه ضد آفات زراعتی و لوازم مکتب را برای افغانستان فراهم کرده است.

پیش از این نماینده ویژه هند برای افغانستان در سفرش به کابل گفته بود که دهلی نو می‌خواهد روابط سیاسی و اقتصادی‌اش با افغانستان را گسترش بدهد.

در سال های پسین هند یکی از بزرگترین کشورهای کمک کننده به افغانستان بوده اما پس از تحول سیاسی کمک‌های این کشور تنها به مسایل بشری محدود شده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!