Connect with us

رویداد های اخیر

دیدار ملابرادر با وزیر انرژی ایران

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان در جریان سفرش به ایران با علی اکبر محرابیان، وزیر انرژی این کشور دیدار کرد.

در این ملاقات دو طرف پیرامون مدیریت آب، همکاری‌های تخنیکی ایران در زمینه تولید برق در افغانستان و همچنان سرمایه‌گذاری‌ها، استفاده از سیستم‌های آبیاری پیشرفته و افزایش همکاری‌های مشترک در ارتباط به خشکسالی بحث و تبادل نظر نمودند.

دراین دیدار ملا برادر گفت: «خشکسالی‌های اخیر بر منابع آبی منطقه به ویژه افغانستان تأثیر ناگواری داشته است که به دلیل آن سطح آب‌های سطحی و زیرزمینی به مقدار قابل ملاحظه‌ای کاهش یافته است. در بسیاری از مناطق، مردم داخل کشور مجبور به ترک خانه‌های شان شده اند و برخی دیگر مجبور به مهاجرت گردیده اند.»

ملا برادر همچنان گفت که چندی پیش هیئت تخنیکی ایران از دریای هلمند بازدید کردند، “آنها این را قبول کردند که آب دریای هلمند از سطح قبلی خود چند برابر کاهش یافته و رویکرد امارت اسلامی در این بخش به جا است.”

همچنان معاون اقتصادی ریاست الوزراء از جانب ایرانی خواست تا تجارب و همکاری‌های تخنیکی خود را در زمینه تولید برق داخلی با افغانستان در میان بگذارد.

به گفته ملا برادر، افغانستان که تازه از جنگ و اشغال بیرون آمده است، منابع سرشاری در عرصه تولید برق آبی، بادی، آفتابی و تولید انرژی از زغال سنگ دارد که با استفاده از آن مشکل کمبود برق در داخل کشور حل و صنعت با آن رشد چشمگیری خواهد داشت.

درهمین حال، علی اکبر محرابیان، وزیر انرژی ایران با ملا برادر در خصوص مبارزه مشترک با خشکسالی در ایران و افغانستان، افزون بر همکاری‌های تخنیکی ایران در زمینه تولید برق در افغانستان و از همکاری‌های آن کشور در زمینه سرمایه‌گذاری و مدیریت سالم آب و استفاده از آن اطمینان داد.

این درحالی است که پیش از این معاون اقتصادی ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان در جریان سفرش به ایران با احمد وحیدی، وزیر امور داخله آن کشور دیدار نمود.

این دیدار که در مقر وزارت داخله آن کشور انجام شد با ملا عبدالغنی برادر و نماینده‌گان ذیصلاح امارت اسلامی نیز اشتراک داشتند.

در این نشست ملا برادر ضمن تشکر از همکاری‌های دولت ایران، گفت که دولت ایران همواره از افغان‌ها در شرایط سخت حمایت کرده و همین اکنون نیز میزبان میلیون‌ها مهاجر افغان است.

همچنان ملا برادر در ادامه سخنان خود گفت که امروز فرصت خوبی مساعد گردیده است تا دو کشور دوست و همسایه در زمینه‌های اقتصادی و امنیتی به همکاری‌های خود ادامه دهند زیرا افغانستان با ثبات و توسعه یافته به نفع منطقه و جهان است.

معاون اقتصادی ریاست الوزراء در این دیدار از جانب ایرانی خواست تا زندانیان افغان متهم به جرایم سبک در این کشور را از بند رها و متباقی را به حکومت افغانستان بسپارد. این زندانیان بقیه دوران حبس خود را در زندان‌های افغانستان سپری نماید.

ملا برادر در ادامه سخنان خود افزود: «امارت اسلامی در تلاش است تا وضعیت اقتصادی افغانستان را بهبود بخشد تا افغان‌ها بتوانند در کشور خود زنده‌گی آبرومندانه داشته باشند و بتوانند در کشور خود به هموطنان خود خدمت کنند.»

ملا برادر در این دیدار، مبارز علیۀ مواد مخدر را اولویت امارت اسلامی افغانستان دانست و افزود که در حال حاضر کشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان به صفر تقرب نموده است.

درهمین حال، در این دیدار احمد وحیدی، وزیر امور داخله ایران گفت که امروز بهترین فرصت برای ایران و افغانستان فراهم گردیده تا از فرصت‌های به وجود آمده در زمینه‌های اقتصادی، تجارتی و سایر بخش‌ها به وجه احسن استفاده نمایند.

به گفته وی، ایران برای افزایش صادرات افغانستان، ترانزیت محصولات افغانستان را از خاک خود در اولویت قرار می‌دهد، تا در صادرات افغانستان افزایش به عمل آید.

همچنان وحیدی ایران را یک مارکیت نزدیک و خوب برای محصولات افغانی خوانده و افزود که جانب افغان برای بازاریابی، محصولات خود را به کشور ایران صادر نماید تا در ایران به فروش برسد و فرصت‌های خوبی برای آن فراهم شود.

آقای وحیدی نیز موجودیت پناهنده‌گان افغان در ایران را یک فرصت خوبی کاری برای ایران دانست و افزود که برای انسجام بهتر پناهجویان افغان و رسیده‌گی به مشکلات آنها لازم است توسط هر دو کشور کمیته مشترکی تشکیل شود.

وی در ادامه سخنان خود گفت: «تقویت سرحدات، بازار مشترک دو کشور، مبارزه با مواد مخدر، تقویت پوسته‌های سرحدی، توسعه تجارت و ترانزیت و بهبود زنده‌گی مردم هر دو کشور در مناطق سرحدی در اولویت کاری ایران قرار دارد و تاکید بر آن است که برای ایجاد تسهیلات در این مناطق تلاش مستمر و مؤثر داشته باشد.»

در این دیدار همچنان در مورد احداث خط آهن چابهار به نیمروز، هلمند و قندهار، فرصت مناسب برای تحصیل محصلین افغان، اتصال ایران به چین از طریق افغانستان و اتصال ازبیکستان به واسطه ایران از مسیر افغانستان به دریای عمان از موضوعاتی بود که در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

دراین نشست طرف ایرانی بر برقراری ارتباط با چین از طریق افغانستان تاکید کرد و این اقدام را به نفع هر دو کشور خواند.

ملا برادر همچنان به اهمیت دادن به این موضوع و تسریع در کار اطمینان داد.

رویداد های اخیر

اتحادیه تولید‌کنندگان دوا: افغانستان فعلاً ۹۰۰ قلم دوای مختلف النوع تولید می‌کند

Published

on

(Last Updated On: )

مسوولان اتحادیه تولید‌کنندگان دوا می‌گویند که سرمایه‌گذاری در بخش تولید ادویه در کشور در حال گسترش است. به گفته آنان، در حال حاضر در کارخانه‌های مختلف کشور که در این بخش فعالیت دارند، ۹۰۰ قلم دوای مختلف النوع تولید می‌شود و همچنان در حدود ۱۰۰ نوع دوا به خود کفایی رسیده‌اند.

اعضای این اتحادیه از تمامی وزارتخانه‌ها مشمول وزارت صحت عامه می‌خواهند که در هنگام تدوین پالیسی و طرزالعمل‌های جدید در همه زمینه‌ها از جمله انکشاف سرمایه‌گذاری در این بخش، هماهنگی با بخش خصوصی را افزایش دهند.

احمید سید شمس، رئیس اتحادیه تولید‌کنندگان دوا، در این مورد گفت: «فعلاً تا ۹۰۰ قلم دوا به شکل‌های مختلف تولید جریان دارد. تولیدات داخلی افغانستان می‌تواند با کیفیت عالی تا ۱۰۰ قلم دوای بیشتر هم تکافوی مارکیت را بکند در صورتیکه واردات ادویه منع شود.»

در همین حال، مقام‌های وزارت اقتصاد توسعه و حمایت از بخش تولید ادویه در کشور را از اولویت‌های امارت اسلامی می‌دانند و تأکید می‌کنند که برای مشکلات سد راه تولیدکنندگان در این حوزه، راه حل‌هایی پیدا خواهند کرد تا کشور در بخش دواسازی به خودکفایی برسد.

عبد اللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد، گفت: «استراتیژی امارت اسلامی در تمامی حوزه‌ها از جمله حوزه دارو، استراتیژی جایگزنی واردات است. ما تلاش می‌کنیم تا در تمامی عرصه‌ها، صادرات کشور افزایش پیدا بکند و حمایت از رشد تولیدات داخلی در صدر برنامه‌های ما قرار دارد.»

از سویی هم، کارشناسان اقتصادی برای رشد صنعت دواسازی در کشور، فراهم سازی سهولت‌های بیشتر برای سرمایه‌گذاران از سوی حکومت را ضروری می‌دانند.

اتحادیه تولید‌کنندگان دوا اما با نگرانی از موجودیت برخی مشکلات در این بخش گفته‌اند که اگر حکومت به مشکلات شان رسیدگی نکند، ممکن فعالیت برخی از کارخانه‌های این سکتور در کشور متوقف شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شویگو: وضعیت افغانستان محور اصلی نشست امنیتی بین‌المللی مسکو خواهد بود

Published

on

(Last Updated On: )

سرگئی شویگو، منشی شورای امنیت ملی روسیه می‌گوید که وضعیت افغانستان یکی از موضوعات محوری در نشست امنیتی بین‌المللی مسکو خواهد بود. این نشست قرار است با حضور نمایندگان بیش از ۱۵۰ کشور اواخر ماه آینده میلادی در مسکو برگزار شود.

خبرگزاری تاس روسیه به نقل از آقای شویگو گزارش داده است که شورای امنیت روسیه در نظر دارد در این نشست راه‌های تقویت همکاری‌های امنیتی را با کشورهای موسوم به «اکثریت جهانی» یا «جنوب و شرق جهانی» بررسی کند.

این مقام امنیتی روسیه همچنان گفته است که افغانستان همراه با مسایلی مانند وضعیت خاورمیانه و سوریه، در اولویت‌های ملی روسیه در عرصه بین‌المللی قرار دارد.

شویگو گفته است: «مسایل امنیتی در فضای پس از فروپاشی شوروی، از جمله افغانستان، توسعه همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه با کشورهای همسایه، به‌ویژه از طریق نهادهایی چون کشورهای مشترک‌المنافع، سازمان پیمان امنیت جمعی، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و سازمان همکاری شانگهای از مهم‌ترین محورهای مورد بحث خواهد بود.»

این نشست در روزهای ۲۷، ۲۸ و ۲۹ ماه آینده میلادی در پایتخت روسیه برگزار خواهد شد.

شورای امنیت ملی روسیه با هدف تقویت تعاملات امنیتی، نشست‌هایی را میان منشی‌های شورای امنیت کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی، بریکس و سازمان همکاری شانگ‌های نیز برگزار خواهد کرد.

این نشست در شرایطی برگزار می‌شود که در تازه ترین مورد مسکو نام امارت اسلامی را از فهرست گروه‌های ممنوعه روسیه خارج کرد و پس از آن ضمیرکابلوف، نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان به کابل آمد و روی روابط افغانستان روسیه با مقام‌های امارت اسلامی دیدار و گفتگو کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خواجه آصف: منشأ حملات هراس‌افگنانه در پاکستان، افغانستان است

Published

on

(Last Updated On: )

خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان ادعا کرده است که هراس‌افگنی از افغانستان به پاکستان صادر می‌شود. او در نشستی در واکنش به اتهامات اخیر هند درباره‌ نقش اسلام‌آباد در حمله مرگبار در کشمیر گفته است که بسیاری از حملات هراس‌افگنی در خاک پاکستان، منشأ در افغانستان دارد و با «رد پای آشکار هند» همراه است.

آقای آصف گفته است: «هراس‌افگنی به پاکستان صادر می‌شود و هر آنچه از افغانستان سرچشمه می‌گیرد یا در بلوچستان رخ می‌دهد، به‌وضوح اثر انگشت هند را دارد.»

او تأکید می‌کند که پاکستان در برابر هرگونه تهدید خارجی، از جمله هراس‌افگنی آماده دفاع است.

وی همچنان مدعی است که پاکستان سال‌هاست در خط نخست مبارزه با هراس‌افگنی قرار دارد.

با این حال، آقای آصف پس از این نشست در مصاحبه با یک رسانه بریتانیایی اعتراف کرد که حکومت‌های پاکستان در سه دهه پسین از گروه‌های تروریستی پشتیبانی کرده‌اند.

گفتنی است که در پی حمله‌ مرگبار بر گردشگران در منطقه‌ پهلگام کشمیر تحت کنترول هند، ۲۶ گردشگر کشته و ۱۷ تن دیگر زخمی شدند.

از سویی هم، به باور آگاهان منافع افغانستان از در گیری‌های منطقوی باید دورنگهداشته شود و امارت اسلامی اجازه ندهد که افغانستان در قلمرو جنگ نیابتی بین هند و پاکستان قرار گیرد.

این در حالی است که امارت اسلامی تاکنون در باره این اظهارات خواجه آصف چیزی نگفته اما پیشتر ناامنی‌ها در پاکستان را به مسئله‌‌ داخلی آن کشور ارتباط داده است.

امارت اسلامی بارها تأکید کرده که امکان استفاده خاک افغانستان در برابر کشورهای دیگر را به کسی نمی‌دهد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!