رویداد های اخیر
دیدار سه جانبه افغانستان، آمریکا و روسیه در مورد روند صلح
محمد حنیف اتمر سرپرست وزارت امور خارجه کشور با زلمی خلیلزاد فرستاده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان و ضمیر کابلوف فرستاده ویژه روسیه برای افغانستان روز گذشته از طریق ویدیو کنفرانس در مورد صلح افغانستان گفتگو کرده است.
وزارت خارجه در اعلامیه ای گفته است که نمایندگان سه کشور در این نشست بر تعهد خود مبنی بر حمایت از تلاشهای صلح به مالکیت و رهبری افغانها و همچنان دوام حمایت از تلاش ها مبنی بر تحفظ دست آوردهای ۱۹ سال گذشته تاکید کردند.
بر اساس اعلامیه هر سه جانب در خصوص ۵ مورد زیر توافق کرده اند.
۱- دولت های روسیه و ایالات متحده از تعهد و پیشرفت دولت افغانستان در خصوص رهایی زندانیان طالب که یک اقدام مهم بخاطر آغاز زود هنگام مذاکرات بین الافغانی دانسته می شود، استقبال می کنند.
هر سه طرف همچنان از طالبان خواستند که با آزادی زندانیان حکومت افغانستان مطابق به توافق شان در مذاکرات دوحه ، به اقدام دولت افغانستان پاسخ مثبت دهند.
۲- با توجه به اهمیت ایجاد یک محیط مثبت برای مذاکرات برنامه ریزی شده بین الافغانی، هر سه طرف بخاطر ایجاد اعتماد خواستار کاهش چشمگیر خشونت های جاری شدند. پیشنهاد دولت افغانستان برای ایجاد طرزالعمل برای نظارت بر اجرای توافق نامه کاهش خشونت و همچنین در کل اطمینان سازی از مسوولیت پذیری متقابل در پروسه صلح ، گامی مثبت و موثر است.
۳- شرکت کنندگان در این نشست از آمادگی هر دو طرف برای آغاز زودهنگام مذاکرات بین الافغانی و علاوه بر آن برای دیدار مقدماتی هیات های دو طرف بخاطر توافق بالای اجندای نشست و اقدامات بعدی که باید برگزار شود، استقبال کردند. بر اساس توافق دوحه مذاکرات برای دستیابی به آتش بس دایمی و جامع در صدر اجندای نشست بین الافغانی قرار خواهد داشت.
۴- سه طرف در مورد اهمیت همکاری های منطقه ای و بین المللی به عنوان سنگ بنای موفقیت در مذاکرات بین الافغانی و در نهایت کلید موفقیت روند صلح شمرده می شود. با در نظرداشت این مفهوم طرفین خواستار مشاورت بیشتر از طریق چینل های موجود یا نو منطقوی و بین المللی برای تقویت بیشتر اجماع منطقوی و بین المللی بخاطر حمایت از روند صلح شدند.
۵- افغانستان، روسیه و ایالات متحده توافق كردند كه در چارچوب این جلسه مجددا با هم دیدار كنند تا در مورد روند پیشرفت مذاكرات بین الافغانی صحبت كنند. برنامه و سایر جزییات جلسه سه جانبه بعدی از طریق مجاری دیپلماتیک تصمیم گیری می شود.
از سوی دیگر، ینس ستولتنبرگ، دبیرکل ناتو، اوضاع افغانستان را شکننده میداند و می گوید: "اوضاع همچنان در افغانستان شکننده و چالش برانگیز است. ناتو به منظور پشتیبانی از روند صلح، حضور خود در افغانستان را تنظیم می کند. اما برای موفقیت صلح، طالبان باید به تعهدات خود عمل کنند و تمام پیوندها با القاعده و سایر گروه های هراس افگن جهانی را قطع کنند و با حسن نیت وارد مذاکرات بین الافغانی شوند."
در همین حال، حکومت افغانستان نیز از افزایش خشونت ها از سوی طالبان حرف می زند.
بیلی هاچیسن، نمایندۀ امریکا در ناتو، می گوید: "ما انتظار داریم، در نتیجۀ مذاکرات بین الافغانی، توافقی حاصل شود که به خشونتها پایان دهد، حقوق بشری مصون بماند، قانون بالاتر از همه باشد و پناهگاههای تروریستان برای همیشه از بین برود."
منابع در حکومت افغانستان گفته اند که توافق شده تا نخستین دور مذاکرات بین الافغانی در روزهای نزدیک در دوحه برگزار شود.
این در حالیست که طالبان آغاز گفتوگوها با حکومت را مشروط به رهایی تمامی ۵ هزار زندانی این گروه گفته اند.
باید گفت که تاکنون بیش از سه هزار زندانی طالبان از سوی حکومت رها گردیده و نزدیک به پنجصد زندانی حکومتی را طالبان از بند رها ساخته است.
گفته شده است که قرار است نزدیک به دو هزار زندانی دیگر طالب نیز در خلای یک هفته دیگر رها شوند.
رویداد های اخیر
روسیه طرحی را برای به رسمیت شناختن حکومت امارت اسلامی و رهبری جدید سوریه تصویب کرد
در حال حاضر هیچ کشوری حکومت امارت اسلامی در افغانستان را که در آگست ۲۰۲۱ پس از خروج بی نظم نیروهای تحت رهبری ایالات متحده پس از ۲۰ سال جنگ، به قدرت رسید، به رسمیت نمیشناسد.
پارلمان روسیه روز سهشنبه (۲۷ قوس)، قانونی را تصویب کرد که امکان تعلیق ممنوعیت سازمانهایی که مسکو آنها را گروه تروریستی میداند، فراهم میکند. این اقدام راه را برای عادیسازی روابط با حکومت امارت اسلامی در افغانستان و شاید با حاکمان جدید سوریه هموار میسازد.
در حال حاضر هیچ کشوری حکومت امارت اسلامی در افغانستان را که در آگست ۲۰۲۱ پس از خروج بی نظم نیروهای تحت رهبری ایالات متحده پس از ۲۰ سال جنگ، به قدرت رسید، به رسمیت نمیشناسد.
رویترز نوشته است که قانونی در پارلمان روسیه به تصویب رسیده که راه را برای به رسمیت شناختن دولتها یا گروههایی که مسکو آنها را تروریستی مینامد، هموار کرده است. این قانون میتواند به روسیه اجازه دهد حکومت امارت اسلامی در افغانستان و همچنین گروه تحریرالشام سوریه را به رسمیت بشناسد.
رویترز با اشاره به وعده امارت اسلامی برای مبارزه با داعش در افغانستان گزارش داده است که روسیه نگران تهدیدات داعش در آسیای میانه و قفقاز است و به امارت اسلامی بهعنوان متحدی در مبارزه با تروریسم نگاه میکند.
پوتین چندی پیش گفته بود که امارت اسلامی قادر است نقش اساسی برای مقابله با تروریسم بازی کند. این یک چراغ سبز از سوی رهبری روسیه برای به رسمیت شناختن امارت اسلامی تعبیر شده است.
در همین حال، رمضان قدیروف، رهبر منطقه مسلمان نشین چچن روسیه نیز چند روز پیش خواستار خروج هیات تحریرالشام از فهرست تروریستی روسیه شده بود. این گروه توانست بشار اسد رییس جمهور سوریه را سرنگون کند.
رویداد های اخیر
صدها خانواده نیازمند در کندز از کمکهای بنیاد بیات مستفید شدند
بنیاد بیات در کنار دیگر کمکهایش همه ساله در فصل زمستان با نیازمندان و متضررین رویدادهای طبیعی کشور کمک میکند.
در ادامه کمکهای زمستانی بنیاد بیات به نیازمندان در افغانستان، اینبار صدها خانواده بیبضاعت از بستههای کمکی این بنیاد در ولایت کندز مستفید شدند.
نماینده بنیاد بیات در زون شمالشرق میگوید، این کمکها شامل آرد، برنج و روغن بوده که پس از یک سروی دقیق برای نیازمندان توزیع شده است.
خیر محمد سلجوقی در این مورد گفت: «بنیاد خیریه بیات به ادامه توزیع کمکهای همه ساله زمستانی خود امسال برای نیازمندان ولایت کندز بسته کمکی زمستانی را در نظر گرفته که ما امروز شاهد توزیع آن هستیم.»
در همین حال، دریافتکنندگان از توزیع به موقع بستههای کمکی بنیاد بیات ابراز خرسندی میکنند و خواستار مساعدت سایر نهادهای امدادرسان به خانوادههای بیبضاعت اند.
علی الله، دریافتکننده کمک با ابراز خرسندی گفت: «از بنیاد بیات زیاد تشکر میکنیم.»
رحم خدا، دریافتکننده کمک گفت: «بنیاد بیات که همرای مردم غریب کمک کردند، بسیار خوش هستیم. خداوند بنیاد بیات را قوت بدهد که همرای مردم غریب بیشتر کمک بکنند چون زمستان است، هوا سرد است، کار نیست.»
با این حال، شماری از زنان که سرپرست خانواده ندارند و نانآور خانوادههای شان هستند، میگویند در فصل زمستان برای خوراک و پوشاک چیزی ندارند و بیشتر از هر وقت دیگر نیازمند به کمکهای بشری دارند و از دریافت کمکهای بنیاد بیات استقبال میکنند.
رخشانه، دریافتکننده کمک بیان نمود: «به ما کمک کنند، نانآور خانه نداریم. اولادهای کوچک دارم. تاجران برای ما کمک کنند، نه چوب داریم نه زغال. تشکر از بنیاد بیات که برای ما کمک کرد.»
گفتنی است که بنیاد بیات در کنار دیگر کمکهایش همه ساله در فصل زمستان با نیازمندان و متضررین رویدادهای طبیعی کشور کمک میکند. مسوولان این بنیاد گفتهاند که با افزایش فقر و ناداری در کشور، روند توزیع کمکهای زمستانی بنیاد بیات به دیگر ولایات همچنان ادامه دارد.
رویداد های اخیر
هند میخواهد از افغانستان زغال سنگ و سنگ مرمر وارد کند
رئیس اتاق تجارت ایالت گجرات هند برای وارد نمودن زغال سنگ و سنگ مرمر از افغانستان ابراز علاقهمندی کرده است.
او در دیدار با اکرام الدین کامل، سرپرست قونسلگری افغانستان در شهر ممبی هند همچنان برای سرمایه گذاری در معادن زغال سنگ افغانستان علاقهمندی خود را ابراز کرده است.
آقای کامل اطمینان داد که زمینه برگزاری یک نشست آنلاین را در سطح تخنیکی با ادارات مربوطه افغانستان فراهم خواهد کرد.
او گفت که در افغانستان امنیت تامین بوده، فساد اداری پایان یافته و زمینه سرمایه گذاری برای تاجران هندی فراهم شده است.
-
اخبار ساحوی3 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
ورزش2 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر1 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مقامهای چین و تاجیکستان درباره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد