Connect with us

جهان

دیدار دیپلومات‌های ایرانی و اروپایی در آستانه بازگشت ترمپ به قصر سفید

منتشر شده

در

در حالی که قرار است دونالد ترمپ به قصر سفید برگردد، دیپلومات‌های اروپایی و ایرانی روز جمعه با یکدیگر دیدار می‌کنند تا در مورد امکان آغاز مذاکرات جدی برای کاهش تنش‌ها در منطقه، از جمله بر سر برنامه‌ای هسته‌ای مورد مناقشه تهران، گفتگو کنند.

رویترز گزارش داده است که دیدارها در شهر جینیوا در سویس، جایی که قدرت‌های جهانی و ایران قبل از دستیابی به توافق در سال ۲۰۱۵ به اولین پیشرفت در مذاکرات هسته‌ای دست یافتند، نخستین دیدارها در نوع خود پس از برگزاری انتخابات امریکا است.

مجید تخت‌روانچی، معاون وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد هسته‌ای ایران روز جمعه با دیپلومات‌های ارشد بریتانیا، آلمان و فرانسه موسوم به E3 دیدار می‌کند.

سطح بی اعتمادی بین هر دو طرف زمانی برجسته شد که کشورهای E3 در ۲۱ نومبر قطعنامه‌ای را علیه ایران به اجرا گذاشتند که ناظر هسته‌ای سازمان ملل متحد موظف شد تا یک گزارش «جامع» در مورد فعالیت‌های هسته‌ای ایران تا بهار ۲۰۲۵ تهیه کند.

دیپلومات‌ها گفتند که این باعث می شود که جلسات جینیوا بیشتر به یک جلسه طوفان فکری متمرکز بر نگرانی های متقابل آنها در مورد نحوه برخورد ترمپ با این سند باشد.

به گزارش رویترز، دیپلومات‌های اروپایی، اسرائیلی و منطقه‌ای به این باور اند که اداره ترمپ، که شامل افراد مخالف سرسخت ایران می‌باشد، سیاست «فشار حداکثری» را اعمال خواهد کرد تا ایران را از نظر اقتصادی به زانو در آورد، درست همانطور که در دوره نخست اش انجام داد.

آنان همچنین می‌گویند که او ممکن است به دنبال نوعی معامله بزرگ با مشارکت بازیگران منطقه ای برای حل بحران های متعدد در منطقه باشد.

کشورهای E3، طرف‌های اروپایی توافق ۲۰۱۵، در ماه‌های اخیر موضع سخت‌تری در قبال ایران اتخاذ کرده‌اند، به ویژه از زمانی که تهران حمایت نظامی خود از روسیه را برای جنگ در اوکراین افزایش داد. با این حال، آنها همیشه تاکید کرده اند که می خواهند سیاست فشار و گفتگو را حفظ کنند.

سه مقام ایرانی گفتند که هدف اصلی تهران یافتن راه‌هایی برای تضمین «لغو تحریم‌ها» است که از سال ۲۰۱۸ و پس از آن که ترامپ، رئیس‌جمهور وقت امریکا توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ بین ایران و شش قدرت جهانی را زیر پا گذاشت.

 

جهان

اسرائیل و لبنان آتش بس را پذیرفتند

رئیس جمهور امریکا همچنین گفت: « حماس نیز تنها یک گزینه دارد: آزادی گروگان‌ها از جمله گروگان‌های امریکایی.

Published

on

جو بایدن، رئیس جمهور کنونی مریکا که در آخرین روزهای ریاست جمهوری خود به سر می برد، بعد از ظهر سه شنبه (۶قوس) به وقت محلی در سخنانی از قصر سفید در جمع خبرنگاران، توافق برای پایان دادن به درگیری میان اسرائیل و حزب الله لبنان را تایید کرد و گفت: «امروز، من خبر خوبی از خاورمیانه دارم. من با صدراعظم لبنان و اسرائیل صحبت کرده ام و  خوشحالم که اعلام کنم، آنها پیشنهاد ایالات متحده برای پایان دادن به درگیری ویرانگر میان اسرائیل و حزب الله را پذیرفته اند.»

رئیس جمهور امریکا گفت: «این توافق برای توقف دائیم درگیری‌ها طراحی شده است و از صبح چهارشنبه به وقت محلی اجرا خواهد شد.»

وی ادامه داد: «طی ۶۰ روز آینده، اردوی اسرائیل به تدریج عقب‌نشینی می‌کند، غیرنظامیان اسرائیلی به خانه‌های خود باز می‌گردند و  اردوی لبنان دوباره کنترل قلمرو خود را در دست خواهد گرفت.»

بایدن  ادعا کرد: «این توافق به‌طور کامل اجرا می‌شود و به همراه فرانسه، برای اطمینان از اجرای توافق کمک خواهیم کرد. هیچ نیروی امریکایی در جنوب لبنان مستقر نخواهد شد. اگر حزب‌الله توافق را نقض کند، اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند.»

رئیس جمهور امریکا همچنین گفت: « حماس نیز تنها یک گزینه دارد: آزادی گروگان‌ها از جمله گروگان‌های امریکایی.

پیش از سخنان بایدن ، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه دولت جو بایدن روز سه شنبه به وقت محلی پس از نشست وزرای خارجه گروه هفت در ایتالیا در کنفرانسی خبری اعلام کرد: «ما در مراحل پایانی توافق آتش بس در لبنان هستیم. دستیابی به توافق آتش بس در لبنان نتیجه تلاش‌های دیپلماتیک فشرده امریکا و شرکای ما مانند فرانسه است.

وزیر خارجه آمریکا افزود: «من معتقدم که با کاهش تنش‌ها در منطقه می توان به درگیری در غزه پایان داد. مذاکرات آتش بس میان اسرائیل و لبنان در مراحل نهایی خود است و این آتش بس به پایان درگیری در غزه کمک خواهد کرد.

او با تکرار ادعاهای واشنگتن علیه حماس گفت: «حماس برای حمایت از خود به گشودن چندین جبهه متکی بود، اما آتش بس در لبنان، این حمایت را از آن سلب خواهد کرد. باید یک طرح پس از جنگ تدوین شود تا مردم غزه بتوانند بدون حماس زندگی کنند.

او تاکید کرد: «ما روزانه شاهد  پرتاب راکت در هر دو جهت بین لبنان و اسرائیل هستیم که نشان دهنده اهمیت آتش بس سریع است. برای جلوگیری از گسترش درگیری و تبدیل آن به یک جنگ منطقه‌ای گسترده‌تر، باید بین لبنان و اسرائیل آتش‌بس برقرار شود.

بلینکن همچنین گفت: «ما متعهد به همکاری با دولت ترمپ در مورد آتش بس در غزه و سایر موضوعات هستیم.»

Continue Reading

جهان

بایدن و مکرون به زودی آتش‌بس بین اسرائیل و لبنان را اعلام می‌کنند

با وجود پیشرفت در مذاکرات مربوط به آتش‌بس، حملات متقابل اسرائیل و حزب‌الله، گروه مورد حمایت ایران، در دو روز اخیر تشدید شده است.

Published

on

به نوشته خبرگزاری رویترز، رهبران امریکا و فرانسه قرار است به زودی آتش‌بس بین اسرائیل و حزب‌الله را اعلام کنند.

این خبرگزاری دوشنبه (۵قوس) به نقل از چهار منبع بلندپایه لبنانی گزارش داد که ظرف ۳۶ ساعت آینده جو بایدن و امانوئل مکرون، روسای جمهور امریکا و فرانسه، آتش‌بس را اعلام خواهند کرد.

دفتر ریاست جمهوری فرانسه «پیشرفت چشمگیر» در مذاکرات آتش‌بس را تایید کرده است و به نوشته رسانه‌های اسرائیلی، جلسه کابینه امنیتی این کشور قرار است شام سه‌شنبه «برای بررسی تصویب طرح آتش‌بس» برگزار شود.

با این حال جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی قصر سفید، به خبرنگاران گفت: «به آتش‌بس نزدیک هستیم اما تا زمانی که همه کارها انجام نشود، یعنی هیچ کاری انجام نشده است».

در بیروت نیز الیاس بوصعب، نایب رئیس پارلمان لبنان، به رویترز گفت که: «هیچ مانع جدی برای شروع اجرای آتش‌بس وجود ندارد.»

طرح پیشنهادی آتش‌بس حدود دو هفته پیش از سوی امریکا ارائه شد و بر اساس اظهار نظرهای مقام‌های لبنان و گزارش‌های رسانه‌ای، دو موضوع «کمیته نظارت» و «آزادی عمل اسرائیل برای مقابله با حزب‌الله پس از آتش‌بس» مهم‌ترین موارد اختلاف بودند.

به گفته الیاس بوصعب، نایب رئیس پارلمان لبنان، یکی دیگر از موارد اختلاف در پیش‌نویس توافق آتش‌بس مربوط به اعضای «کمیته نظارت» بود اما این مورد «طی ۲۴ ساعت گذشته حل شد».

بر اساس گزارش‌ها، کمیته نظارت بر آتش‌بس شامل پنج کشور به رهبری ایالات متحده است و موضوع مورد اختلاف به حضور فرانسه در این کمیته مربوط می‌شد.

جزئیات طرح آتش‌بس به طور رسمی اعلام نشده اما رسانه‌ها به نقل از منابع مختلف گزارش داده‌اند که این طرح شامل آتش‌بس ۶۰ روزه است که طی آن نیروهای اردوی لبنان در مرز با اسرائیل مستقر می‌شوند، حزب‌الله به شمال رودخانه لیتانی عقب‌نشینی می‌کند و نیروهای اسرائیلی خاک لبنان را ترک می‌کنند.

این طرح بر اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متمرکز است.

درگیری‌ها بین اسرائیل و حزب‌الله لبنان از یک روز پس از حمله هفتم اکتوبر آغاز شد اما عمدتا به مناطق مرزی دو کشور محدود ماند؛ اما اسرائیل عملیات برای ضربه زدن به حزب‌الله را با انفجار پیجرها گسترش داد و سپس نیروهای زمینی خود را وارد جنوب لبنان کرد.

با وجود پیشرفت در مذاکرات مربوط به آتش‌بس، حملات متقابل اسرائیل و حزب‌الله، گروه مورد حمایت ایران، در دو روز اخیر تشدید شده است.

حملات هوایی سنگین اسرائیل به بیروت و حومه جنوبی آن در روز شنبه دست‌کم ۲۹ کشته برجای گذاشت، و روز یک‌شنبه نیز اردوی اسرائیل اعلام کرد بیش از ۲۵۰ حمله راکتی از سمت لبنان به سمت این کشور پرتاب شد که به زخمی شدن چند نفر منجر شد.

Continue Reading

جهان

حملات سنگین حزب‌الله بر شهر تل آویو اسرائیل

حزب الله ۲۵۰ راکت و طیاره بدون سرنشین را به سمت اسرائیل پرتاب کرد و این حملات خسارات شدید را در شهر تل آویو برجای گذاشت.

Published

on

رسانه‌های اسرائیل از موج جدید حملات راکتی حزب‌الله لبنان خبر داده و گفته‌اند که این گروه حدود ۲۵۰ راکت به سمت اسرائیل پرتاب کرده است.

رادیو اردوی اسرائیل صبح امروز (دوشنبه، ۵ قوس) اعلام کرد که حزب الله ۲۵۰ راکت و طیاره بدون سرنشین را به سمت اسرائیل پرتاب کرد و این حملات خسارات شدید را در شهر تل آویو برجای گذاشت.

خبرگزاری رویترز این حملات راکتی حزب‌الله لبنان را «گسترده» توصیف کرده و به نقل از منابع خود گزارش داده که خانه‌هایی در نزدیکی تل‌آویو در نتیجه این حملات ویران شدند.

ویدیوهایی که پس از حمله‌ی سنگین حزب‌الله از نقاط مختلف اسرائیل منتشر شده، لحظه‌ی برخورد موشک‌ها با ساختمان‌های مسکونی در حومه‌های اسرائیل و نزدیکی‌های تل‌آویو را نشان می‌دهد.

الجزیره گزارش داده که در نتیجه‌ی این حمله چندین نفر در اسرائیل زخمی شده‌اند.

اردوی اسرائیل نیز یکی از سنگین‌ترین حملاتش را بر بیروت، پایتخت لبنان انجام داد و اعلام کرد که «۱۲ مرکز سوق و اداره حزب‌الله» را در حومه جنوبی بیروت هدف قرار داده است.

این تبادل حملات سنگین میان حزب‌الله لبنان و اسرائیل در حالی انجام می‌شود که امیدواری‌ها برای برقراری آتش‌بس ۶۰ روزه میان دو طرف وجود دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!