Connect with us

صحت

دومین پیوند قلب خوک به انسان انجام شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

جراحان امریکایی قلب یک خوک را به یک مرد مریض پیوند زده اند، این دومین بیمار است که تا کنون تحت چنین آزمایش قرار گرفته است. داکتران در ایالت مریلند امریکا روز جمعه گفتند که دو روز بعد، مرد شوخی می‌کرد و می‌توانست روی چوکی بنشیند.

به گفته داکتران پوهنتون طبی مریلند، لارینس فاسیت، کهنه سرباز ۵۸ ساله با مرگ تقریباً قطعی بر اثر نارسایی قلبی مواجه بود، اما سایر مشکلات صحی به این معنی بود که او واجد شرایط پیوند قلب سنتی نبود.

فاسیت پیش از عمل جراحی که روز چهار شنبه صورت گرفت، گفت: «هیچ کس از این نقطه به بعد نمی داند چه رخ می‌دهد. حداقل اکنون من امید دارم و فرصتی دارم. من برای هر نفسی که بتوانم بکشم با چنگ و دندان مبارزه خواهم کرد.»

در حالی که چند هفته آینده حیاتی خواهد بود، داکتران از واکنش اولیه فاسیت به عضو خوک هیجان زده شدند.

داکتر بارتلی گریفیث که عمل جراحی را انجام داد به خبرگزاری اسوشیتد پرس گفت: «می‌دانی، من فقط سرم را تکان می‌دهم – چطور با کسی حرف می‌زنم که قلب خوکی داره؟»

او گفت که داکتران احساس «امتیاز بزرگی دارند، اما، می دانید، فشار زیادی دارند.»

عین تیم داکتران سال گذشته اولین پیوند قلب خوک اصلاح شده جنتیکی را به مریض دیگری به نام دیوید بنت، که تنها دو ماه زنده ماند، انجام داد.

کمبود بسیار زیادی در اعضای اهدایی برای پیوند وجود دارد. سال گذشته، کمی بیش از ۴۱۰۰ پیوند قلب در ایالات متحده انجام شد، که یک عدد بی سابقه است، اما عرضه آن به حدی محدود است که تنها به بیمارانی که بهترین چانس زنده ماندن طولانی مدت را دارند، پیوند قلب دریافت می کنند.

تلاش‌ها برای پیوند عضو از حیوان به انسان برای چندین دهه شکست خورده است، زیرا سیستم ایمنی افراد بلافاصله انساج خارجی را از بین می‌برد. اکنون دانشمندان دوباره سعی می‌کنند از خوک‌های اصلاح‌شده جنتیکی استفاده کنند تا اندام هایشان را شبیه‌تر کنند.

اخیراً، دانشمندان سایر شفاخانه ها گرده و قلب خوک را در بدن انسان اهدایی آزمایش کرده‌اند، به این امید که به اندازه کافی بیاموزند تا مطالعات رسمی در مورد آنچه که پیوند خارجی نامیده می‌شود، آغاز گردد.

برای انجام این تلاش جدید در یک بیمار زنده خارج از یک آزمایش دقیق، محققان مریلند نیاز به مجوز ویژه از سازمان غذا و ادویه داشتند، تحت فرآیندی که برای موارد عاجل خاص بدون هیچ گزینه دیگری در نظر گرفته شده است.

این امر بیش از ۳۰۰ صفحه از اسناد ثبت شده توسط سازمان غذا و ادویه را در بر گرفت، اما محققان مریلند ادعا کردند که از اولین تلاش خود در سال گذشته به اندازه کافی یاد گرفته بودند که منطقی بود دوباره امتحان شود.

فاسیت که به عنوان تخنیک کار لابراتوار در انستیتیوت ملی صحت بازنشسته شد، باید می پذیرفت که خطرات این روش را درک می کند.

در بیانیه ای، همسرش، ان فاسیت، گفت: «ما هیچ انتظاری نداریم جز اینکه امیدواریم زمان بیشتری با هم داشته باشیم. این می تواند به سادگی نشستن در دالان جلو و صرف قهوه با هم باشد.»

این بار چه چیزی متفاوت است: تنها پس از پیوند سال گذشته، دانشمندان متوجه نشانه‌هایی از یک ویروس خوک در کمین قلب شدند – و اکنون آزمایش‌های بهتری برای جستجوی ویروس‌های پنهان دارند. آنها همچنین تغییرات دوایی ایجاد کردند.

احتمالاً مهم‌تر این است در حالی که فاسیت نارسایی قلبی در مرحله پایانی داشت و گزینه دیگری نداشت، او به اندازه بیمار قبلی به مرگ نزدیک نبود.

شفاخانه گفت که تا روز جمعه، قلب جدید او بدون هیچ گونه دستگاه حمایتی به خوبی کار می‌کرد.

داکتر محمد محی الدین، کارشناس پیوند خارجی در تیم مریلند، گفت: «دیدن این قلب خوک که در انسان کار می کند، احساس شگفت انگیزی است.» اما، او هشدار داد، «ما نمی‌خواهیم چیزی را پیش‌بینی کنیم. ما هر روز را به عنوان یک پیروزی در نظر خواهیم گرفت و به جلو حرکت خواهیم کرد.»

قلب خوک پیوند شده دارای ۱۰ اصلاح جنتیکی است که برخی از جین های خوک را از بین می برد و برخی از جین های انسانی را اضافه می کند تا برای سیستم ایمنی انسان بیشتر قابل قبول باشد.

صحت

هشدار سازمان‌های جهانی از پیامدهای قطع کمک‌ها در بخش صحی افغانستان

Published

on

(Last Updated On: )

سازمان‌های جهانی از پیامدهای قطع کمک‌ها در بخش صحی و کاهش بودجه نهادهای امداد رسان برای افغانستان هشدار می‌دهند.

نهادهای مربوط به سازمان ملل گفته‌اند که دستور کامل قطع کمک‌های دولت ایالات متحده و کاهش بودجه سال ۲۰۲۵، باعث تعلیق یا بسته‌شدن نزدیک به دو هزار مرکز صحی در افغانستان خواهد شد.

از سویی هم، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) هشدار داده است که اگر تنها ۲۵ درصد از بودجه تأمین شود، از میان ۹.۳ میلیون نفر که به خدمات صحی نیاز دارند، ۷ میلیون نفر از این خدمات محروم خواهند شد.

این گزارش خاطرنشان ساخته که بدون تأمین فوری و بودجه کافی، میزان مرگ ومیر کودکان ممکن است به طور چشمگیری افزایش یابد، زیرا سوءتغذیه همچنان یکی از علل اصلی مرگ‌ و میر در کودکان زیر پنج سال است.

برنامه جهانی غذا نیز هشدار داده که افغانستان با بحران شدید سوء‌تغذیه در میان کودکان روبه‌رو است و پیش‌بینی می‌شود که در سال ۲۰۲۵، تعداد کودکان مبتلا به سوء تغذیه به ۳.۵ میلیون نفر برسد.

گزارش‌های جدید برنامه جهانی غذا نشان می‌دهند که از هر۱۰ خانواده در افغانستان، ۸ خانواده قادر به تأمین یک رژیم غذایی کافی نیستند و از هر چهار خانواده، سه خانواده برای خرید مواد غذایی اولیه مجبور به قرض گرفتن پول می‌شوند.

نهادهای سازمان ملل بر لزوم توجه فوری جامعه جهانی به وضعیت انسانی در افغانستان و ارائه کمک‌های بشردوستانه تأکید کرده‌اند.

این درحالی است که پیشتر وزارت اقتصاد گزارش‌های برخی نهادهای بین‌المللی در مورد گسترش فقر در افغانستان را اغراق آمیز و دور از واقعیت دانسته بود.

Continue Reading

صحت

وزارت صحت: قطر یک شفاخانه ۴۰۰ بستر در کندهار می‌سازد

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت صحت عامه اعلام کرده که نورجلال جلالی، سرپرست این وزارت با مُردف القاشوطی، شارژدافیر سفارت قطر در کابل دیدار نموده و در مورد ساخت شفاخانه ۴۰۰ بستر از سوی آن کشور، تأمین تجهیزات برای شفاخانه‌ها و ارتقای ظرفیت کارمندان صحی در ولایت کندهار گفتگو کرده است.

در خبرنامه وزارت صحت آمده است: «در این دیدار، تأمین تجهیزات برای شفاخانه‌‌ها، ساخت شفاخانه ۴۰۰ بستر از سوی کشور قطر در ولایت کندهار و ارتقاء ظرفیت کارمندان صحی مورد بحث قرار گرفت. سرپرست وزارت صحت عامه ارتقای ظرفیت کارمندان صحی و تجهیز شفاخانه‌ها به‌ صورت معیاری را برای رسیدگی بهتر به مشکلات مریضان و ارائه خدمات صحی مهم دانسته و همکاری قطر را یک نیاز می‌داند.»

در این دیدار، آقای القاشوطی از همکاری قطر در بخش‌‌های گوناگون صحی در افغانستان اطمینان داده است.

پیش از این در نومبر ۲۰۲۳، وزارت صحت عامه اعلام کرده بود که قطر قصد دارد یک شفاخانه ۴۰۰ بستر در کندهار بسازد.

در سپتمبر ۲۰۲۳، گزارش‌هایی نیز مبنی بر تعهد بنیاد خیریه قطر برای ساخت این شفاخانه منتشر شد.

با این حال، تاکنون قطر عملاً کار ساخت این شفاخانه را آغاز نکرده است.

پیش از این، سازمان‌های جهانی بارها هشدار داده‌اند که به نظام صحی افغانستان توجه شود زیرا این کشور بدون کمک سازمان‌های جهانی نمی‌تواند به گونه‌ای درست به مریضان رسیدگی و با برخی امراض ساری مانند فلج کودکان ویا توبرکلوز مبارزه کند.

Continue Reading

صحت

هشدار سازمان صحت جهانی:۸۰ درصد مراکز صحی افغانستان به‌دلیل کمبود بودجه بسته می‌شوند

بر بنیاد گزارش این سازمان میلیون‌ها نفر از جمله اقشار آسیب پذیر مانند زنان، اطفال، سالمندان، آوارگان وعودت کنندگان بدون دسترسی به این خدمات حیاتی خواهند ماند.

Published

on

(Last Updated On: )

سازمان صحی جهان درافغانستان می‌گوید که با کمبود بودجه امکان دارد هشتاد درصد از خدمات مراقبت‌های صحی اساسی که این سازمان از آنها حمایت می‌کند متوقف شود که منجر به عدم دسترسی ۱.۸ میلیون افغان دیگر به خدمات صحی ابتدایی می‌شود. 

این سازمان در گزارشی بیان داشته که میلیون‌ها نفر از جمله اقشار آسیب پذیر مانند زنان، اطفال، سالمندان، آوارگان وعودت کنندگان بدون دسترسی به این خدمات حیاتی خواهند ماند و با بسته شدن این مراکز مادران به زایمان ایمن، کودکان به واکسین‌های نجات جان خود دسترسی نخواهند داشت و جوامع در برابر شیوع بیماری‌های مرگبار محافظت نخواهند داشت.

پس از آنکه ۱۶۷مرکز صحی به دلیل کمبود بودجه مسدود شدند و دسترسی ۱.۶ ملیون تن به خدمات صحی نجات بخش در ۲۵ ولایت افغانستان قطع شد حالا سازمان جهانی صحت در افغانستان با ابراز نگرانی می‌گوید با کمبود بودجه امکان دارد هشتاد فیصد از خدمات مراقبت‌های صحی اساسی که این سازمان از آنها حمایت می‌کند متوقف شود.

بر بنیاد گزارش این سازمان میلیون‌ها نفر از جمله اقشار آسیب پذیر مانند زنان، اطفال، سالمندان، آوارگان وعودت کنندگان بدون دسترسی به این خدمات حیاتی خواهند ماند.

در بخشی از گزارش سازمان جهانی صحت آمده است که: «سازمان جهانی صحت در افغانستان عمیقاً نگران است که کمبود منابع مالی ممکن است منجر به تعطیلی ۸۰درصد از خدمات صحی ضروری شود. میلیون‌ها نفر، از جمله جمعیت‌های آسیب‌پذیر مانند زنان، کودکان، سالمندان، آوارگان و بازگشت‌کنندگان، بدون دسترسی به مراقبت‌های صحی حیاتی خواهند ماند.»

دفتر سازمان صحی جهان درافغانستان می‌گوید اگر مداخله صورت نگیرد بیش از ۲۲۰ مرکز دیگر ممکن است تا ماه جون ۲۰۲۵ بسته شود و ۱.۸ میلیون افغان دیگر از دسترسی به مراقبت‌های صحی اولیه محروم شوند و با بسته شدن این مراکز مادران به زایمان ایمن، کودکان به واکسین‌های نجات جان خود دسترسی نخواهند داشت وجوامع در برابر شیوع بیماری‌های مرگبار محافظت نخواهند داشت.

سازمان صحی جهان می‌گوید درشمال، غرب وشمال شرق افغانستان که بیشترین آسیب را دیده اند بیش از یک ثلث مراکز مراقبت‌های صحی تعطیل شده و یک وضعیت هشدار دهنده از بحران انسانی قریب الوقوع به میان آمده است.

با این حال، نیازهای صحی همچنان در سطح کلان باقی است و حمایت‌های کنونی برای حفظ خدمات صحتی اساسی برای میلیون‌ها افغان کافی نیست. وزارت صحت عامه در مورد این نگرانی سازمان جهانی صحت چیزی نگفته اما پیش از این گفته است که می‌خواهند مراکز صحی بیشتری را در مناطق دور دست کشور بسازند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!