Connect with us

رویداد های اخیر

دفتر انتقال و اسکان مهاجرین افغان‌ به امریکا بسته می‌شود

این اقدام در شرایطی صورت می‌گیرد که حکومت امریکا از سفارت‌خانه‌های خود در سراسر جهان خواسته است تا برای کاهش نیرو برنامه‌ریزی کنند.

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

رویترز به نقل از منابع آگاه گزارش داد که به مسئولان دفتر انتقال و اسکان افغان‌ها، متعلق به وزارت خارجه امریکا گفته شده است که برای بسته شدن در ماه اپریل امسال آماده شوند.

رویترز نوشته است که در صورت عملی شدن این دستور، حدود ۲۰۰ هزار پناهجوی افغان واجد شرایط از انتقال به امریکا محروم خواهند شد.

یک حامی اسکان پناهجویان افغان به این خبرگزاری گفت اعضای خانواده پرسونل نظامی افغان-امریکایی ارتش، کودکان و بستگان افغان‌های ساکن امریکا و ده‌ها هزار افغان که طی جنگ ۲۰ ساله افغانستان برای حکومت امریکا کار کرده‌اند، از جمله کسانی هستند که ممکن است در صورت تعطیلی این دفتر از ورود به امریکا باز بمانند.

شان وندایور، بنیانگذار یک نهاد حامی اسکان مجدد افغان‌ها موسوم به «افغان ایواک» گفت: «تعطیلی این دفتر یک رسوایی ملی، خیانت به متحدان افغان ما، به کهنه‌سربازانی که برای آن‌ها جنگیدند، و به تعهد امریکا خواهد بود.»

این اقدام در شرایطی صورت می‌گیرد که حکومت امریکا از سفارت‌خانه‌های خود در سراسر جهان خواسته است تا برای کاهش نیرو برنامه‌ریزی کنند.

این دستور بخشی از سیاست دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، برای اصلاح ساختار دیپلوماتیک و کاهش ۲ تریلیون دالری هزینه‌های دولتی است.

دفتر هماهنگی برای اسکان مجدد افغان‌ها در زمان خروج امریکا از افغانستان، در آگست ۲۰۲۱ تاسیس شد تا افغان‌هایی را که به دلیل همکاری با حکومت امریکا در معرض خطر بودند، به ایالات متحده منتقل کند.

این دفتر در اکتوبر ۲۰۲۲ دامنه فعالیت خود را به افغان‌هایی که وضعیت پناهندگی دریافت کرده بودند، گسترش داد و تاکنون حدود ۱۱۸ هزار نفر را به امریکا انتقال داده است.

وندایور، یک مقام امریکایی و دو منبع آگاه دیگر گفتند که نمی‌دانند چه کسی دستور برنامه‌ریزی برای تعطیلی این دفتر را صادر کرده است.

این برنامه شامل تعطیلی مراکز رسیدگی به پرونده‌های پناهجویان افغان در قطر و آلبانیا خواهد بود. بنا به آمار، نزدیک به سه هزار افغان که برای اسکان در امریکا به عنوان پناهنده یا دارنده ویزای ویژه مهاجرت (اس آی‌وی) هستند، در این دو کشور منتظر انتقال اند.

افراد حاضر در این مراکز، از جمله بیش از ۲۰ کودک بی‌سرپرست که در انتظار پیوستن به والدین خود در امریکا هستند، در واحدهای مسکونی موقت زندگی می‌کنند.

آن‌ها غذا و سایر نیازهای اساسی خود را دریافت می‌کنند، اما یک منبع گفت که مسدود شدن کمک‌های خارجی به دستور ترمپ باعث توقف برنامه‌های صحی روانی و حمایت از کودکان شده است.

دو منبع گفتند که طرح بسته شدن دفتر انتقال افغان‌ها برای مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا آماده شده است. علاوه بر روبیو، پیت هگست، وزیر دفاع، کریستی نوم، وزیر امنیت داخلی و مایکل والتز، مشاور امنیت ملی ترمپ، از جمله افرادی هستند که قرار است تصمیم نهایی را اتخاذ کنند.

یک منبع گفت: «تمام گزینه‌های مربوط به تعطیلی دفتر مذکور در حال بررسی است.»

عملیات تخلیه و اسکان مجدد از زمانی که ترمپ طرح اخراج پناهجویان را آغاز کرد، متوقف شده است. بر مبنای فرمان ترمپ، برنامه انتقال پناهجویان افغان از پاکستان و کشورهای دیگر، برای ۹۰ روز و برای بررسی‌های بیشتر تعلیق شده است.

رویداد های اخیر

وزارت صنعت و تجارت: وضع تعرفه ۱۰ درصدی امریکا بر افغانستان مانع رشد اقتصاد می‌شود

به گفته وزارت صنعت و تجارت، افغانستان به واردات ابزار وسایل و تکنالوژی‌های نوین در عرصه‌های مختلف از کشور امریکا نیاز دارد.

Published

on

Trump tariffs
(Last Updated On: )

وزارت صنعت و تجارت در واکنش به وضع تعرفه ۱۰درصدی امریکا که اخیراً بر افغانستان و برخی کشورهای دیگر وضع کرده است می‌گوید که، افغانستان یک کشور محاط به خشکه در حال توسعه و عضو سازمان تجارت جهانی (WTO) می‌باشد. چنین اقدامی از سوی ایالات متحده بیش از همه مردم افغانستان صنایع دستی، تجارت های نوپا تشبثات کوچک و به ویژه زنان تجارت پیشه را متضرر می‌سازد.

این وزارت افزوده است که، با در نظر داشت اینکه افغانستان یک کشور نیازمند و در حال رشد است چنین فشارهای تجارتی می‌تواند مانعی در برابر رشد اقتصادی کشور ایجاد نماید.

به گفته وزارت صنعت و تجارت، افغانستان به واردات ابزار وسایل و تکنالوژی‌های نوین در عرصه‌های مختلف از کشور امریکا نیاز دارد.

در اعلامیه‌ای این وزارت آمده است که، در حالی که تعرفه بر اقلام متذکره از سوی افغانستان صفر تعیین گردیده و این کشور تعرفه ترجیحی برای کشورهای صادرکننده در نظر گرفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خواست ملل متحد از تمویل کنندگان برای ادامه پشتیبانی از افغانستان

این تقاضا پیش از نشست “گروه هماهنگی افغانستان (ACG)” که قرار است طی هفته جاری در استانبول دایر گردد، مطرح می‌شود. این جلسه نمایندگان کشورهای عضو تمویل کننده، نهادهای مالی بین‌المللی و یوناما را گردهم می‌آورد.

Published

on

(Last Updated On: )

ملل متحد در افغانستان از تمویل کنندگان بین‌المللی می‌خواهد تا به پشتیبانی حیاتی خود از مردم افغانستان در سال ۲۰۲۵ ادامه دهند چنانکه حدود ۹.۲۲ میلیون جمعیت کشور به کمک نیازدارند.

این تقاضا پیش از نشست “گروه هماهنگی افغانستان (ACG)” که قرار است طی هفته جاری در استانبول دایر گردد، مطرح می‌شود. این جلسه نمایندگان کشورهای عضو تمویل کننده، نهادهای مالی بین‌المللی و یوناما را گردهم می‌آورد.

اندریکا راتواته، هماهنگ کننده امور بشری ملل متحد و معاون نماینده خاص سرمنشی این سازمان برای افغانستان گفت: «اگر قرار باشد بخواهیم به مردم افغانستان در زمینه بیرون رفت از چرخه شوم فقر کمک نماییم، باید به داشتن امکانات و روش‌های ضروری برای رسیدگی به نیازهای آنان ادامه دهیم و در عین زمان بایست عرصه را برای استقامت و ثبات بلند مدت برای آنان مهیا سازیم.»

وی افزود: «با وجود چالش‌های پیچیده در ارائه کمک‌های بشری به مردم افغانستان، باید به گذار تدریجی از مساعدت‌های نجات بخش به راه حل‌های پایدار بپیردازیم که این امر پاسخگوی انگیزه‌های اصلی آسیب پذیری به شمار می‌آید. این یک رویکرد حیاتی برای افغانستان، منطقه و جهان است.»

در سال ۲۰۲۴، همکاران کمک کننده درعرصه‌های مساعدت‌های بشری و فراهم آوری نیازهای اولیه مبلغ مجموعی ۲۱.۳ میلیارد دالر را برای حمایت از مردم افغانستان تامین نمودند، که این رقم بیانگر افزایش در سطح فراهم آوری وجوهات به مقایسه سال قبل می‌باشد.

بر مبنای گزارش نتایج ساالنه ۲۰۲۴ ملل متحد برای افغانستان که همزمان با جلسه “گروه هماهنگی افغانستان” منتشر خواهد شد، کمک‌های سخاوتمندانه تمویل کنندگان ملل متحد و همکاران این سازمان را قادر ساخت تا نتایج ملموس در مساعدت‌های بشری نجات بخش را رقم زنند، ارائه خدمات اساسی را ادامه دهند و استقامت افغان‌ها، به شمول زنان و دختران را تقویت نمایند.

بحران جهانی در امر تامین وجوه و پیآمدهای دراماتیک آن روی برنامه‌های بشردوستانه و فراهم آوری نیازمندی‌های اولیه می‌تواند دست آوردهای شکننده چهار سال اخیر در ثبات افغانستان را به خطر اندازد. این دست آوردها شامل بهبود وضعیت مصئونیت غذایی و رشد نسبی اقتصاد کشور می‌گردد. عدم موفقیت در ادامه سرمایه گذاری حداقل روی استقامت کشور ممکن سبب روی آوردن افغان‌ها به ساز و کارهای منفی در تلاش شان برای مقابله با مشکالت گردد. این ساز و کارهای منفی شامل مهاجرت‌های نا منظم به عنوان آخرین گزینه می‌گردد که افراد را در معرض خطرات جدی قرار داده و با عث وارد آمدن فشار‌های اضافی در منطقه نیز می‌گردد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی شایعات در مورد فرود طیارات نظامی امریکا در پایگاه هوایی بگرام را رد می‌کند

این اظهارات در حالی مطرح شده که شایعاتی در شبکه‌های اجتماعی و برخی رسانه‌ها درباره بازگشت نیروهای امریکایی به پایگاه بگرام شده بود.

Published

on

(Last Updated On: )

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی امروز (یک‌شنبه، ۱۷حمل) پس از نشر گزارش‌هایی مبنی بر فرود یک هواپیمای نظامی نوع «سی-۱۷» امریکا در میدان هوایی بگرام، اعلام کرد چنین اتفاقی رخ نداده و امارت اسلامی نیز اجازه چنین اقدامی را نخواهد داد.

این اظهارات در حالی مطرح شده که شایعاتی در شبکه‌های اجتماعی و برخی رسانه‌ها درباره بازگشت نیروهای امریکایی به پایگاه بگرام شده بود. اما سخنگوی امارت اسلامی این گزارش‌ها را «پروپاگند در راستای تخریب اذهان عامه» توصیف کرده است.

ذبیح‌الله مجاهد تاکید کرد که چنین رویدادی «ممکن نیست» و افزود که «در حال حاضر هیچ نیازی به حضور نظامیان هیچ کشوری در افغانستان وجود ندارد و امارت اسلامی نیز اجازه چنین اقدامی را نخواهد داد.»

میدان هوایی بگرام، واقع در ولایت پروان، برای دو دهه پایگاه اصلی نیروهای امریکایی و ناتو در افغانستان بود تا اینکه در جولای ۲۰۲۱ به‌طور کامل تخلیه و به دولت پیشین افغانستان تحویل داده شد. پس از تسلط امارت اسلامی در اگست ۲۰۲۱، این پایگاه تحت کنترل امارت اسلامی قرار گرفت.

از آن زمان تاکنون شواهد قابل استنادی مبنی بر حضور نیروهای خارجی در پایگاه بگرام منتشر نشده است. با این حال، اخیراً پست‌هایی در شبکه‌های اجتماعی مدعی شدند که یک هواپیمای سی-۱۷ امریکایی در این پایگاه فرود آمده؛ ادعاهایی که بدون مدارک مستدل باقی مانده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!