Connect with us

صحت

در ۴۵ روز گذشته بیش از ۴۰۰ تن در اثر امراض تنفسی جان باخته اند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

در چهل وپنج روز گذشته بیش از چهارصد تن در اثر امراض تنفسی وسینه وبغل در کشور جان باخته که بیشتر شان کودکان بوده اند.

وزارت صحت عامه با بیان این مطلب می‌گوید که در این مدت نزدیک به ۱۹۰ هزار تن به امراض طرق تنفسی و سینه وبغل در کل کشور مبتلا شده اند که بیشتر شان کودکان بوده اند.

بر بنیاد آمار وزارت صحت عامه بیشترین رقم ابتلایان به این بیماری در ولایت‌های کابل، ننگرهار وبلخ بوده است.

ازمیان این مبتلایان بیش از ۴۰۰ تن جان‌های خود را از دست داده اند.

درسه سال اخیر میزان مبتلایان به بیماری‌های طرق تنفسی وسینه وبغل با توجه به گراف بلند آلودگی هوا روبه رو افزایش بوده است.

• در سال ۲۰۲۰ بیش از ۹۰۰ هزار مبتلا و ۱۷۰۰واقعه فوتی

• درسال ۲۰۲۱ بیش از ۹۴۴ هزار مبتلا و ۱۹۰۰واقعه فوتی

• در سال ۲۰۲۲ بیش از ۱۸۸ هزار مبتلا و ۴۳۶ واقعه فوتی

که بیشترین تعداد واقعات ۲۰۲۲ ننگرهار با ۱۴هزار ۵۶۰، کابل با ۲۰هزار ۹۹۹ و بلخ با ۲۳هزار ۷۵ به ثبت رسیده است.

ننگرهار با ۸۸ واقعه، بلخ با ثبت ۷۵ واقعه و کابل با ۴۵ مورد فوتی از رده اول تا سوم قرار گرفته اند.

سردی بیش از حد هوا و نداشتن مواد سوخت برای گرم کردن خانه‌ها؛ عدم دسترسی مردم به شفاخانه از عوامل افزایش مرگ ومیر ناشی از سینه وبغل گفته می‌شود.

بیشتر کسانی که به این امراض مبتلا شده اند هم کودکان استند.

بی‌بی دل، مریضدار می‌گوید که:”روزهای اول تولد خوب بود پس از یکسال چنین شده و حالی زیاد داکترها زحمت کشیدن که همراه ما کمک کنند اما تا حالی مشکل تنفسی که دارد از بین نرفته است .”

یک تن از مریضدارن دیگر می‌گوید که:”فقر و مشکلات زیادی دیگری وجود دارد که اطقال ما اینگونه شده است و ما در مناطق دور زندگی میکنیم تا شفاخانه رفتن وقت زیاد میگیرد.”

شمار داکتران هم بیماری سینه بغل را مرگبارترین بیماری عفونی برای کودکان در سراسر جهان می‌دانند و می‌گویند کودکانی که سیستم ایمنی شان ضعیف شده باشد و یا به بیماری سوی تغذیه دچار شده باشد به این مرض مبتلا می‌شوند.

حسیب رحمیزی وردگ، رییس شفاخانه صحت طفل اندرا گاندی می‌گوید که:”در دو ماه اخیر بیشتر مریضان که به شفاخانه مراجعه کرده اند و مردم را ما در اینجا بستری است و ما هم تا اخیر کوشش می‌نمایم تا به مشکلات شان رسیدگی شود .”

این در حالیست که پیش از بُروز مشکلات صحی اخیر در افغانستان نیز یک پنجم موارد مرگ و میر کودکان زیر پنج سال بر اثر این بیماری سینه بغل بوده است.

صحت

 گسترش خدمات صحی به افغان‌های عودت کننده در تورخم

به گفته سازمان پناهندگان سازمان ملل متحد از اوایل ماه اپریل دست‌کم ۴۴۹۰۰ افغاتن برگشته اند که حدود ۵۸ درصد آنها کودک هستند.

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت صحت عامه می‌گوید که در نشستی که به رهبری امین‌الله شریف، رئیس صحت‌عامه ولایت ننگرهار برگزار شد، در آن نماینده‌گان سازمان صحی جهان، اداره یونیسیف، مؤسسه تطبیق کننده جک و یک تعداد از نماینده‌گان مؤسسات دیگر اشتراک داشتند درباره گسترش خدمات صحی به افغان‌های عودت کننده در گذرگاه تورخم برگزار شد.

در اعلامیه‌ای وزارت صحت عامه آمده است که در این نشست در مورد پاسخ‌ گویی و آماده‌گی در حالات اضطراری، گسترش عرضه خدمات صحی برای عودت‌کننده‌گان و حل مشکلات موجود بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

همچنان، تصمیم گرفته شد تا شمار مراکز صحی و کارمندان صحی افزایش یابد، تا به مشکلات صحی عودت‌کننده‌گان به ‌موقع رسیده‌گی شود.

این درحالیست که جمعیت هلال احمر افغانی می‌گوید که در یک هفته گذشته برای حدود ۲ هزار مهاجر افغانستانی اخراج‌شده از پاکستان خدمات صحی ارائه کرده است. این‌‌ جمعیت گفته که روزانه برای ۱ هزار و ۵۰۰ عودت‌کننده نیز غذای آماده توزیع می‌شود.

گفتنی است که روزانه هزاران نفر از مهاجرین افغان به گونه اجباری از پاکستان اخراج می‌شوند.

به گفته سازمان پناهندگان سازمان ملل متحد از اوایل ماه اپریل دست‌کم ۴۴۹۰۰ افغاتن برگشته اند که حدود ۵۸ درصد آنها کودک هستند.

Continue Reading

صحت

سازمان ملل: کاهش کمک‌های خارجی باعث مرگ زنان بیشتر در دوران بارداری و ولادت می‌شود

گزارش سازمان‌های سازمان ملل از جمله سازمان جهانی صحت (WHO) در روز دوشنبه نشان می‌دهد که در سطح جهانی، بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳، مرگ و میر مادران ۴۰ درصد کاهش داشته است

Published

on

(Last Updated On: )

 سازمان ملل می‌گوید کاهش کمک‌ها می‌تواند باعث مرگ زنان بیشتر در دوران بارداری و ولادت شود.

خبرگزاری رویترز نوشته است که، سازمان ملل هشدار داده است که کاهش بودجه‌های کمک‌رسانی تهدیدی برای تضعیف سال‌ها پیشرفت در کاهش مرگ زنان در دوران بارداری و ولادت است و می‌تواند منجر به افزایش مرگ و میر زنان و نوزادان شود.

گزارش سازمان‌های سازمان ملل از جمله سازمان جهانی صحت (WHO) در روز دوشنبه نشان می‌دهد که در سطح جهانی، بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳، مرگ و میر مادران ۴۰ درصد کاهش داشته است که عمدتاً به دلیل دسترسی بهتر به خدمات صحی ضروری است.

با اینکه این گزارش مستقیماً به قطع کمک‌های خارجی امریکا اشاره نکرده اما تاکید دارد که روند کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان با روند کنونی می‌تواند برعکس شود.

به جز امریکا سایر کشورهای کمک کننده از جمله بریتانیا نیز برنامه‌هایی را برای کاهش بودجه کمک اعلام کرده اند. در این گزارش آمده است که حتی قبل از کاهش کمک‌ها به رهبری ایالات متحده، اوضاع در برخی کشورها رو به عقب بود و پیشرفت از سال ۲۰۱۶ در سطح جهانی کند شده است.

این کاهش خدمات حیاتی برای سلامت مادران، نوزادان و کودکان در بسیاری از کشورها را به تعویق می‌اندازد و از سوی دیگر تعداد کارکنان را کاهش می‌دهد، تأسیسات را تعطیل کرده و زنجیره تامین تجهیزات را مختل می‌کند.

گفتنی است ترمپ با آمدن دوباره به قصر سفید دستور تعطیلی اداره توسعه خارجی امریکا را صادر و هزاران نیروی آن را اخراج کرد.

Continue Reading

صحت

هشدار سازمان‌های جهانی از پیامدهای قطع کمک‌ها در بخش صحی افغانستان

Published

on

(Last Updated On: )

سازمان‌های جهانی از پیامدهای قطع کمک‌ها در بخش صحی و کاهش بودجه نهادهای امداد رسان برای افغانستان هشدار می‌دهند.

نهادهای مربوط به سازمان ملل گفته‌اند که دستور کامل قطع کمک‌های دولت ایالات متحده و کاهش بودجه سال ۲۰۲۵، باعث تعلیق یا بسته‌شدن نزدیک به دو هزار مرکز صحی در افغانستان خواهد شد.

از سویی هم، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) هشدار داده است که اگر تنها ۲۵ درصد از بودجه تأمین شود، از میان ۹.۳ میلیون نفر که به خدمات صحی نیاز دارند، ۷ میلیون نفر از این خدمات محروم خواهند شد.

این گزارش خاطرنشان ساخته که بدون تأمین فوری و بودجه کافی، میزان مرگ ومیر کودکان ممکن است به طور چشمگیری افزایش یابد، زیرا سوءتغذیه همچنان یکی از علل اصلی مرگ‌ و میر در کودکان زیر پنج سال است.

برنامه جهانی غذا نیز هشدار داده که افغانستان با بحران شدید سوء‌تغذیه در میان کودکان روبه‌رو است و پیش‌بینی می‌شود که در سال ۲۰۲۵، تعداد کودکان مبتلا به سوء تغذیه به ۳.۵ میلیون نفر برسد.

گزارش‌های جدید برنامه جهانی غذا نشان می‌دهند که از هر۱۰ خانواده در افغانستان، ۸ خانواده قادر به تأمین یک رژیم غذایی کافی نیستند و از هر چهار خانواده، سه خانواده برای خرید مواد غذایی اولیه مجبور به قرض گرفتن پول می‌شوند.

نهادهای سازمان ملل بر لزوم توجه فوری جامعه جهانی به وضعیت انسانی در افغانستان و ارائه کمک‌های بشردوستانه تأکید کرده‌اند.

این درحالی است که پیشتر وزارت اقتصاد گزارش‌های برخی نهادهای بین‌المللی در مورد گسترش فقر در افغانستان را اغراق آمیز و دور از واقعیت دانسته بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!